X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Magdalenkaihelenka czego sie uczysz? Slodki brzusio!

mam weekend pełen wrażeń, w sobote egzamin z anestezjologii i wesele, a niedziele z ginekologii i położnictwa i ze zdrowia publicznego.

Brzusio to bym zacałowała jak bym do niego dosięgała :)

diatomka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troszke moja dziedzina aczkolwiek ja nie w medycyne ale atrasznie mnie to interesuje! To konczysz teraz studia ?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka Ogólnie jak to wszystko ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Magdalenkaihelenka Śliczne brzuszki, ja mam ogromny i powiem szczerze, że bardziej pasował by mi taki w rozmiarze S. Najważniejsze, że dzieciaczki dobrze się mają :-)

magdalenkaihelenka, diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento no to moj mlodszy bo bedzie akurat 4,5 latek mial. Tez sie tego obawiam. Aczkolwiek przywzyczaja sie ze bedzie siostra , pyta ja sie Tosia czuje albo czy Tosi smakowalo;) albo zadaje pytanie Tosi o sam sobie odpowiada np Tosia czy lubisz bmw! Haha no jesCze glupiutki jest ale tak jak piszesz jest najwazniejszy i my posieecamy naszemu dziecku bardzo duzo czasu i uwagi...
    Obserwuje np u znajomych ze rodzice widza dzieci godzine dziennie:( smutne to...
    Ja sie boje chorob z przedszkola

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    To troszke moja dziedzina aczkolwiek ja nie w medycyne ale atrasznie mnie to interesuje! To konczysz teraz studia ?

robię teraz drugi kierunek-pielęgniarstwo, zaocznie, został mi jeszcze rok.
    a czym sie zajmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    http://allegro.pl/adamex-barletta-3w1-z-cabriofixem-torba-folia-i5413453600.html
    Anitka masz rację!Ja źle zrozumiałam nie wiem czemu marlenak_me i ubzdurałam sobie,że ona znalazła barlette z fotelikiem i bazą i aż było to dla mnie niemożliwie tanio(bo przed zakupem przebuszowałam internet)i temu chciałam linka ;)
    Anitka to Ty też decydujesz się na barlette?Wow chyba mega popularny ten wózek w Pl będzie...kto by pomyślał?Dobrze,że ja z moim emigruje do Niemiec ;) A jaki kolor bierzesz?

Marlenak_me to drogo znalazłaś!Ja kupiłam barlette eco(która zawsze jest droższa od zwykłej barletty)za 1430zł 2w1, a fotelik maxi cosi cabriofix widziałam w sklepie za niecałe 500zł,więc na allegro jest drożej...!

• agniesja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

Sigma lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka Najgorsze są rota wirusy...

sRUqp2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie Bonbon zaliczył porażkę w tym miesiącu- najgorsza edycja ever! mam nadzieję, że nie zachowają tendencji spadkowej, bo mam wykupiony pakiet.
    A z wazeliną kosmetyczną to już przesadzili- przecież to pochodna ropy naftowej zakazana w ciąży, termofor był w tamtym miesiącu,a wanny nie mam żeby użyć soli do kapieli ( wsumie ta torebeczka soli i wazelina mogłyby jedynie przejść w gratisie, ale nie- 2 z 5 produktów)
    Użyję tylko musli i zacjowam pieluch tetrowe, zero gratisów i dodatków phi

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Najprościej było wysterylizować suczkę i nie byłoby problemu. Przypominam, że trzymanie psa na łańcuchu powyżej 12 godzin na dobę lub trzymanie na łańcuchu krótszym niż 3 metry grozi mandatem.

nasz piesek nie siedzi na łańcuchu na stałe i nie ma opcji żeby siedział, ale są po prostu czasem takie okoliczności ze trzeba go przypiąć, chociażby jak ktoś z nas gdzieś jedzie i nie zamyka bramy bo wróci niedługo. wcześniej nei był na łańcuchu, ael jak uciekł 2 razy i zagryzł sąsiadce 2 kury a poźneij przyciągnął je na podwórko.

a z małych piesków suczki bardzo sie cieszyliśmy, tylko drugi który był ponoć jest normalny, bo mamy kontakt z ludzmi którzy go wzięli a nasz jakiś dzikus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem trzymania psa na łańcuchu. Szczególnie, jeśli można po prostu zamknąć bramę.

Carolline lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:04

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:09

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ja mam już problemy z wiązaniem lub zapianiem butów a o obcinaniu paznokci u stóp to szkoda gadać.
    Ja nie wiem gdzie ta moja mała się chowa, ale zupełnie mnie nie dotyczą takie problemy. Mogę kucnąć, usiąść na podłodze i bez problemu wstać. Właściwie nie odczułam zupełnie żadnego dyskomfortu z powodu brzucha. W tej chwili na przykład siedzę na krześle po turecku, więc stopy spokojnie w zasięgu rąk (np. do ewentualnego pedicure).
    I to wcale nie znaczy, że ja nie mam brzucha (choć za wielki to nie jest). Jakoś tak się po prostu dobrze dopasowuje do moich pozycji. I to pomimo mojej, naprawdę konkretnej, nadwagi. Mam chyba jakieś stawy z gumy :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka na początku miałam kupować Riko bo zarówno mnie jak i mężowi się podobał. Na urlopie mieliśmy trochę czasu i podeszliśmy do sklepu z wózkami i okazało się, że barletta to jak dla nas strzał w 10 :-) ma takie amortyzatory, że nadaje się na leśne ścieżki :-) do tego duża gondola, pompowane koła i ogólnie tak lekko prowadzi się ten wózek :-)
    Co do koloru to podoba nam się PIK3 ale chyba będziemy zmuszeni wziąć PIK8 bo jest jakiś problem i producent nie ma tej tkaniny. Sama nie wiem bo boję się, żeby ta szarość w PIK8 nie szła za bardzo w róż :-)
    Wizualnie najładniejsze wg mnie są wózki MUSTY. No piękne są ale dla mnie prowadzenie ich to jakieś nieporozumienie. Nie chciał skręcać i do tego tego ma tylko 2 koła pompowane. Zawsze jest coś za coś :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ile zamawiacie pieluchy tetrowe i flanelowe(za szt.)?

sRUqp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja nie wiem gdzie ta moja mała się chowa, ale zupełnie mnie nie dotyczą takie problemy. Mogę kucnąć, usiąść na podłodze i bez problemu wstać. Właściwie nie odczułam zupełnie żadnego dyskomfortu z powodu brzucha. W tej chwili na przykład siedzę na krześle po turecku, więc stopy spokojnie w zasięgu rąk (np. do ewentualnego pedicure).
    I to wcale nie znaczy, że ja nie mam brzucha (choć za wielki to nie jest). Jakoś tak się po prostu dobrze dopasowuje do moich pozycji. I to pomimo mojej, naprawdę konkretnej, nadwagi. Mam chyba jakieś stawy z gumy :P

La_lenka - zazdroszczę. Ja wczoraj próbowałam ogolić okolice intymne i to chyba był ostatni raz bez proszenia męża o pomoc :( Niby też nie mam dużego brzucha,ale schylenie się stanowi dla mnie duuuuży problem. Po prostu zaczyna mnie wtedy uwierać i za nic nie idzie ułożyć się w żaden sposób...

• agniesja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

bento lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka i marlenak_me - właśnie odpakowałam bonbona i jestem również rozczarowana. Po pierwsze ilością produktów, a po drugie tym, co właściwie przysłali. Jedynie z pieluch się cieszę, bo i tak kilka muszę mieć + musli fajna sprawa. Natomiast soli do kąpieli też nie użyję, wazelina - serio? I termoforek był faktycznie w zeszłym miesiącu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ