X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny po ile zamawiacie pieluchy tetrowe i flanelowe(za szt.)?

Ja zamawiałam w gemini 20 szt cienkich pieluch za 38 zł (z tym, że to są 60x80 cm). Jak chcesz 80x80 to jest ok 4-5 zł drożej i droższe są też te z grubszej tetry :) Flaneli nie zamawiałam to nie pomogę.

bento lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lekarza mam za tydzień. Mały się rusza , a jak pojadę to pewnie mnie zostawią , dlatego ratuje się nospą, bo w tym tygodniu nie mogę sobie pozwolić na szpital. Mam zaliczenia muszę prace licencjacką oddać , obiegówkę podbić. I zaliczyć przedmiot, po nospie przeszło. Ale i tak muszę zgłosić to lekarzowi.
    Nooo jak uwazasz. Ja bym juz pojechala ale Twoj wybor ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    La_lenka - zazdroszczę. Ja wczoraj próbowałam ogolić okolice intymne i to chyba był ostatni raz bez proszenia męża o pomoc :( Niby też nie mam dużego brzucha,ale schylenie się stanowi dla mnie duuuuży problem. Po prostu zaczyna mnie wtedy uwierać i za nic nie idzie ułożyć się w żaden sposób...

Oj tak, wiem o czym mówisz. Ja już nic nie zobaczę, więc muszę na ślepo, a późnej sprawdzam lusterkiem.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka na początku miałam kupować Riko bo zarówno mnie jak i mężowi się podobał. Na urlopie mieliśmy trochę czasu i podeszliśmy do sklepu z wózkami i okazało się, że barletta to jak dla nas strzał w 10 :-) ma takie amortyzatory, że nadaje się na leśne ścieżki :-) do tego duża gondola, pompowane koła i ogólnie tak lekko prowadzi się ten wózek :-)
    Co do koloru to podoba nam się PIK3 ale chyba będziemy zmuszeni wziąć PIK8 bo jest jakiś problem i producent nie ma tej tkaniny. Sama nie wiem bo boję się, żeby ta szarość w PIK8 nie szła za bardzo w róż :-)
    Wizualnie najładniejsze wg mnie są wózki MUSTY. No piękne są ale dla mnie prowadzenie ich to jakieś nieporozumienie. Nie chciał skręcać i do tego tego ma tylko 2 koła pompowane. Zawsze jest coś za coś :-)
    No faktycznie ja bym się tego PIK8 też obawiała i PIK3 ładniejszy...a 604K nie podoba Ci się?albo też spójrz na eco tam jest pare szarych modeli z tego co pamiętam ;) A musty też oglądałam i był dla mnie na 2,3 miejscu z droższych wózków(musty i stokke)ale jednak barletta dużo bardziej mi się podoba wizualnie i funkcjonalnie a w dodatku dużo tańsza :) Tylko mam nadzieje,że mi posłuży i nie okaże się, że to tani szajs..bo po kupnie troszkę naszły mnie wątpliwości czy nie za tani wózek kupiłam dla pierwszego synka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nie rozumiem trzymania psa na łańcuchu. Szczególnie, jeśli można po prostu zamknąć bramę.

nasz piesek najpierw był w domu, ale niestety nie nadawał się do meiszkania bo wszystko gryzł i niszczył, nie mozna go było samego zostawic na 5 minut, kupiliśmy mu budę i przeniósł się na podwórko bez łańcucha, ale jak zagryzł 2 kury sąsiadce, to po prostu musieliśmy coś z nim zrobić,bo po pierwszej kurze nie było takiej tragedii, wiec przymknęliśmy na to oko, ale po drugiej sąsiadka była nieźle wkurzona i baliśmy się, ze nam go otruje albo coś, wzmocniliśmy nawet ogrodzenie żeby nie uciekał i na razie jest spokój a sąsiadka spokojniejsza, łańcuch ma 5 metrów, więc nie jest taki ograniczony, a poza tym wiązany jest naprawdę sporadycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja flanelowe zamawiałam po 4,9 zł. a tetrowe białe po 2,35 zł. :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5329732222

a jak z jakością tych pieluch z allegro?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    La_lenka - zazdroszczę. Ja wczoraj próbowałam ogolić okolice intymne i to chyba był ostatni raz bez proszenia męża o pomoc :( Niby też nie mam dużego brzucha,ale schylenie się stanowi dla mnie duuuuży problem. Po prostu zaczyna mnie wtedy uwierać i za nic nie idzie ułożyć się w żaden sposób...
    Takie kwestie załatwiam maszynką elektryczna na łóżku. Mogę se przyjąć dowolną pozycję, użyć lusterka, sięgnąć od dowolnej strony.
    Może też przez to, że ja zawsze posiadałam zasłaniającą oponkę na brzuchu to nie czuję, że trochę większy brzuch to jest problem. Przyzwyczajona jestem. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    No faktycznie ja bym się tego PIK8 też obawiała i PIK3 ładniejszy...a 604K nie podoba Ci się?albo też spójrz na eco tam jest pare szarych modeli z tego co pamiętam ;) A musty też oglądałam i był dla mnie na 2,3 miejscu z droższych wózków(musty i stokke)ale jednak barletta dużo bardziej mi się podoba wizualnie i funkcjonalnie a w dodatku dużo tańsza :) Tylko mam nadzieje,że mi posłuży i nie okaże się, że to tani szajs..bo po kupnie troszkę naszły mnie wątpliwości czy nie za tani wózek kupiłam dla pierwszego synka..
    604K podobał mi się na zdjęciach ale w rzeczywistości ta jasna tkanina jest koszmarna (ma taki gruby splot, że aż frędzle z niej wystają :-) ).
    Eco widziałam na żywo i też jakoś do nas nie trafiło. Pik8 widzieliśmy na żywo i mojemu mężowi bardzo się spodobał ale mnie trochę drażni ten odcień szarości. Najładniejszy jest PIK 3 ale czekam na odpowiedź z jednego sklepu czy faktycznie jest u nich dostępny. Jeśli tak to go zamówię, jeśli nie to biorę PIK 8 ku radości męża :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście golę się bez wspomagaczy ale jak czytam o waszych wyczynach to aż mi ciary przechodzą po plecach bo wiem, że niedługo też mogę mieć z tym problem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:51

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:04

Anitka201, la_lenka, magdalenkaihelenka, bento, 4me, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja jestem zdziwiona jak przy mojej nadwadze mogę być aż tak wygimnastykowana - potrafię <jeszcze> zrobić szpagat i np. stopami dotykać uszu :) . Więc nie zawsze oponka wyklucza akrobacje :) .
    OMG padłam :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpagatu nie zrobię, ale dotknięcie stopą do czoła (bez pomocy rąk), kwiat lotosu itp. to bez problemu. Nawet z brzuchem. :P

Kasiarzynka, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu na tym forum są kosmitki! :-) zazdroszczę :-)

Kasiarzynka, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej! Canpol poprawił mi humor- zakwalifikował mnie do testów nowych butelek antykolkowych i właśnie nadał przesyłkę yupi!

Kasiarzynka, la_lenka, skabarka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Carolline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to hematolog zamiast wakacji w Polsce :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ja mam problem ze wstaniem z kanapy... pomimo, że nie miałam nadwagi przed ciążą.

Carolline a co się dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:53

sRUqp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej! Ja też mam psa z padaczką, więc wiem przez co przechodzisz. Ostatnio miał nawet atak :( Do tego od grudnia męczy go (i przy okazji nas męczy) uporczywy kaszel, z którym żaden lekarz nie potrafi sobie poradzić :( Tylko faszerują go lekami i zastrzykami i nic to nie pomaga :(

Ech, współczuje również...:( Mój miał atak wczoraj...Jest od roku na lekach i w sumie ma raz w m-cu, ale to i tak straszny widok...

Wysłałam Tobie zaproszenie, to możemy wymienić informację na priv :)

Oooo, słonko się przebija w Poznaniu :)

I zaraz się człowiek inaczej czuje :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę słonka. W sobotę muszę się ruszyć z domu, a ma być 33 stopnie. idzie się zastrzelić :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wy macie psiaki z padaczą, a ja świnkę morską z cukrzycą i zaćmą na oba oczka :( wygląda jak inni z Gry o Tron z tymi oczkami, smutno mi jak na nią patrzę :(

Lady, mój poprzedni pies miał cukrzycę i tez oślepła..:( Podawałam insulinę 2 razy dziennie...Biedne te nasze stworki :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dzis dzien brzucha to i ja uwiecznilam swoj 100 przed porodem.
    Na zywo naprawde jest wiekszy... Nie wiem czemu tak wychodzo na źdjeciach ale w koncu jak jestem na ulicy to zazwyczaj juz widac, ze to ciaza a nie duzy obiad ;)

2vjvh1z.jpg

11av72o.jpg

zpj6d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 15:04

bento, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, la_lenka, Gusiak, Dżuls, diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ