Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bento wrote:Dziewczyny po ile zamawiacie pieluchy tetrowe i flanelowe(za szt.)?
Ja zamawiałam w gemini 20 szt cienkich pieluch za 38 zł (z tym, że to są 60x80 cm). Jak chcesz 80x80 to jest ok 4-5 zł drożej i droższe są też te z grubszej tetryFlaneli nie zamawiałam to nie pomogę.
bento lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Lekarza mam za tydzień. Mały się rusza , a jak pojadę to pewnie mnie zostawią , dlatego ratuje się nospą, bo w tym tygodniu nie mogę sobie pozwolić na szpital. Mam zaliczenia muszę prace licencjacką oddać , obiegówkę podbić. I zaliczyć przedmiot, po nospie przeszło. Ale i tak muszę zgłosić to lekarzowi.
-
snoopy_etka wrote:La_lenka - zazdroszczę. Ja wczoraj próbowałam ogolić okolice intymne i to chyba był ostatni raz bez proszenia męża o pomoc
Niby też nie mam dużego brzucha,ale schylenie się stanowi dla mnie duuuuży problem. Po prostu zaczyna mnie wtedy uwierać i za nic nie idzie ułożyć się w żaden sposób...
Oj tak, wiem o czym mówisz. Ja już nic nie zobaczę, więc muszę na ślepo, a późnej sprawdzam lusterkiem. -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Koalka na początku miałam kupować Riko bo zarówno mnie jak i mężowi się podobał. Na urlopie mieliśmy trochę czasu i podeszliśmy do sklepu z wózkami i okazało się, że barletta to jak dla nas strzał w 10
ma takie amortyzatory, że nadaje się na leśne ścieżki
do tego duża gondola, pompowane koła i ogólnie tak lekko prowadzi się ten wózek
Co do koloru to podoba nam się PIK3 ale chyba będziemy zmuszeni wziąć PIK8 bo jest jakiś problem i producent nie ma tej tkaniny. Sama nie wiem bo boję się, żeby ta szarość w PIK8 nie szła za bardzo w róż
Wizualnie najładniejsze wg mnie są wózki MUSTY. No piękne są ale dla mnie prowadzenie ich to jakieś nieporozumienie. Nie chciał skręcać i do tego tego ma tylko 2 koła pompowane. Zawsze jest coś za cośA musty też oglądałam i był dla mnie na 2,3 miejscu z droższych wózków(musty i stokke)ale jednak barletta dużo bardziej mi się podoba wizualnie i funkcjonalnie a w dodatku dużo tańsza
Tylko mam nadzieje,że mi posłuży i nie okaże się, że to tani szajs..bo po kupnie troszkę naszły mnie wątpliwości czy nie za tani wózek kupiłam dla pierwszego synka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:40
-
nick nieaktualnySigma wrote:Nie rozumiem trzymania psa na łańcuchu. Szczególnie, jeśli można po prostu zamknąć bramę.
nasz piesek najpierw był w domu, ale niestety nie nadawał się do meiszkania bo wszystko gryzł i niszczył, nie mozna go było samego zostawic na 5 minut, kupiliśmy mu budę i przeniósł się na podwórko bez łańcucha, ale jak zagryzł 2 kury sąsiadce, to po prostu musieliśmy coś z nim zrobić,bo po pierwszej kurze nie było takiej tragedii, wiec przymknęliśmy na to oko, ale po drugiej sąsiadka była nieźle wkurzona i baliśmy się, ze nam go otruje albo coś, wzmocniliśmy nawet ogrodzenie żeby nie uciekał i na razie jest spokój a sąsiadka spokojniejsza, łańcuch ma 5 metrów, więc nie jest taki ograniczony, a poza tym wiązany jest naprawdę sporadycznie. -
nick nieaktualny
-
snoopy_etka wrote:La_lenka - zazdroszczę. Ja wczoraj próbowałam ogolić okolice intymne i to chyba był ostatni raz bez proszenia męża o pomoc
Niby też nie mam dużego brzucha,ale schylenie się stanowi dla mnie duuuuży problem. Po prostu zaczyna mnie wtedy uwierać i za nic nie idzie ułożyć się w żaden sposób...
Może też przez to, że ja zawsze posiadałam zasłaniającą oponkę na brzuchu to nie czuję, że trochę większy brzuch to jest problem. Przyzwyczajona jestem. -
Koalka wrote:No faktycznie ja bym się tego PIK8 też obawiała i PIK3 ładniejszy...a 604K nie podoba Ci się?albo też spójrz na eco tam jest pare szarych modeli z tego co pamiętam
A musty też oglądałam i był dla mnie na 2,3 miejscu z droższych wózków(musty i stokke)ale jednak barletta dużo bardziej mi się podoba wizualnie i funkcjonalnie a w dodatku dużo tańsza
Tylko mam nadzieje,że mi posłuży i nie okaże się, że to tani szajs..bo po kupnie troszkę naszły mnie wątpliwości czy nie za tani wózek kupiłam dla pierwszego synka..
).
Eco widziałam na żywo i też jakoś do nas nie trafiło. Pik8 widzieliśmy na żywo i mojemu mężowi bardzo się spodobał ale mnie trochę drażni ten odcień szarości. Najładniejszy jest PIK 3 ale czekam na odpowiedź z jednego sklepu czy faktycznie jest u nich dostępny. Jeśli tak to go zamówię, jeśli nie to biorę PIK 8 ku radości męża -
agniesja wrote:Hej! Ja też mam psa z padaczką, więc wiem przez co przechodzisz. Ostatnio miał nawet atak
Do tego od grudnia męczy go (i przy okazji nas męczy) uporczywy kaszel, z którym żaden lekarz nie potrafi sobie poradzić
Tylko faszerują go lekami i zastrzykami i nic to nie pomaga
Ech, współczuje również...Mój miał atak wczoraj...Jest od roku na lekach i w sumie ma raz w m-cu, ale to i tak straszny widok...
Wysłałam Tobie zaproszenie, to możemy wymienić informację na priv
Oooo, słonko się przebija w Poznaniu
I zaraz się człowiek inaczej czuje
Córcia
-
Lady Savage wrote:Wy macie psiaki z padaczą, a ja świnkę morską z cukrzycą i zaćmą na oba oczka
wygląda jak inni z Gry o Tron z tymi oczkami, smutno mi jak na nią patrzę
Lady, mój poprzedni pies miał cukrzycę i tez oślepła..Podawałam insulinę 2 razy dziennie...Biedne te nasze stworki
Córcia
-
Skoro dzis dzien brzucha to i ja uwiecznilam swoj 100 przed porodem.
Na zywo naprawde jest wiekszy... Nie wiem czemu tak wychodzo na źdjeciach ale w koncu jak jestem na ulicy to zazwyczaj juz widac, ze to ciaza a nie duzy obiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 15:04
bento, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, la_lenka, Gusiak, Dżuls, diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość