X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - ja nie mam hemoroida, ale mam od marca/kwietnia obrzęk jednej wargi sromowej :O, jest tam jakaś powiększona żyłka, może z tego wyjść cholerstwo kiedyś, ale pewnie po porodzie zniknie. Tak samo paskudne pewnie jak i Twój hemoroid. W życiu bym nie pomyślala, że takie cuda można mieć :/
    Cholerstwo czasem boli, puchnie, powoduje mega wielki dyskomfort. Generalnie po nocy zawsze jest lepiej i jak poleżę, wtedy krew trochę spłynie. Ech.
    Biorę cyclo3fort (gin mi zalecił, jest bez recepty).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:16

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Smoczki mam 2 ale zabradzo nie przywiązywać uwagi do tego jaki on jest. Jeden mam lovi drugi chyba nanu a butelki awenta.
    Co do hemoroidów to na szczęście nie mam jeszcze z tym problemu. I bardzo współczuję tym które mają.

Ja dziś od rana na pełnych obrotach. Nakupywałam mięsa jakby koniec świata się szykował. Musiałam je poobrabiac. Potem sprzątanie, pranie, i właśnie skoczyła prasować 2 prania małej. A więc na rozm 56 mam jeden komplet! Reszta wszystko 62, 12 pajaców, 10 body z krótkim rękawem, 10 z dlugim, 4 pary półśpiochów. 4 pary leginsy rozm 62/68, 1dres kilka bluzek. Reszta mam rozmiary 68 i 74 w różnych ilościach ale dużo pajacy- wszystkie dostałam.
    Ale za to butów to ma więcej niż ja z moim R:I jeszcze mam 2 prania do zrobienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

karolcia87, diatomka, skabarka, adzia, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki na zaparcia i hemoroidy w ciąży
    Za sprawą działania hormonów ciążowych jelita rozciągają się i pracują mniej wydajnie (i stąd zaparcia). Wizyta w toalecie jest tym bardziej przykra, gdy dokuczają żylaki odbytu.
    Co możesz wziąć: na hemoroidy – czopki i maści (Procto-Glyvenol, Hemorectal, Aesculan, Posterisan, Anusol, Cyclo3Fort, Avenoc). Na zaparcia pomoże dieta bogata w błonnik, a także syrop z fig i czopki glicerynowe.

...

to znalazłam właśnie w necie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczków jeszcze nie mam, na razie jednak nie kupuję, żeby nie kusiły - do czasu ustabilizowania laktacji mam silne postanowienie nie podawać smoka :) tak z minimum 3 tygodnie, może 4. A potem zobaczymy, jeśli dziecko będzie potrzebowało ssaka to dostanie taki, który nie zaburza ssania, a potem większy już ortodontyczny (bo wychodzę z założenia, że na początku i tak ząbki nie idą, a ważne jest niezaburzenie odruchu ssania, a potem kiedy zaczyna się ząbkowanie dziecko i tak już umie ssać, za to ważne jest, żeby smok nie psuł zgryzu).

Kot nie wraca! ;( kurwa, szukaliśmy go 2 razy po okolicy, fakt, gorąco jest, może się gdzieś schował i wylezie wieczorem... ale tak mi smutno :( pies też leży jakiś taki bez życia, bo jak to kota nie ma :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek był tylko do spania, też nie byłam i nie jestem zwolennikiem smoczków, ale jednak okazał się niezbędny :D. Teraz mam jeden (Nuk), bo nigdy nie wiadomo - może się przyda ;)
    Za to, gdy mały miał 8 miesięcy to całkowicie już poszedł w odstawkę :D

• moka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls- moze to zabrzmi drastycznie, ale kostka lodu zawinięta w bawełnianą chusteczkę lub coś podobnego i przykladasz do hemoroida. Zimno obkurcza ja tak sobie poradziłam bez żadnych leków. Ostrzegam warto uklęknąć bo do przyjemnych rzeczy to nie należy :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoroidy :D

Ja od 3 miesiąca ciąży co kilka dni w wc śpiewam ' pojawiasz się i znikasz ' :D :D

Naturalnego sposobu nie znalazłam, lekarz nic nie mówił jak zaglądał, uciążliwe nie jest jak dla mnie, jedynie jak się podcieram

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka :P ale wiesz, że póki dziecko nie chodzi, to powinno mieć miękkie buciki, najlepiej takie wręcz skarpetowe, bo sztywna podeszwa u takiego maluszka niszczy podbicie stópki...?

.ona. lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dżuls - ja nie mam hemoroida, ale mam od marca/kwietnia obrzęk jednej wargi sromowej :O, jest tam jakaś powiększona żyłka, może z tego wyjść cholerstwo kiedyś, ale pewnie po porodzie zniknie. Tak samo paskudne pewnie jak i Twój hemoroid. W życiu bym nie pomyślala, że takie cuda można mieć :/
    Cholerstwo czasem boli, puchnie, powoduje mega wielki dyskomfort. Generalnie po nocy zawsze jest lepiej i jak poleżę, wtedy krew trochę spłynie. Ech.
    Biorę cyclo3fort (gin mi zalecił, jest bez recepty).
    Mi też to gin przepisał tyle że na żylaki. W ulotce sa również wskazania na hemoroidy.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wszystkie są miękkie takie że zgnieciesz je w kulkę tylko jedne trampki są sztywniejsze.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam własne nad rzeką z pieskami by troszkę się potoczyły i sama nogi zamoczylam. Jaka ulga :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, to ok :D bo wyglądały niektóre na takie plastikowe usztywniane. Jest pełno ślicznych bucików na rynku, tylko niestety wiele z nich ma tylko wygląd, a szkodzi stópkom.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupy w gemini - 400 zł jeju rzeczy higieniczne a tyle kosztuja

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Aa, to ok :D bo wyglądały niektóre na takie plastikowe usztywniane. Jest pełno ślicznych bucików na rynku, tylko niestety wiele z nich ma tylko wygląd, a szkodzi stópkom.

No co ty nawet by mi nie przyszło do głowy takie kupować. Z resztą z tych bucikow też ani jednej pary nie kupiłam tylko wszystko dostałam.

Właśnie powiesilam kolejna suszarkę ciuszków i kuzwa gdzie ja to pochowam? Dopiero co szafę złożyliśmy a tu chyba jeszcze komoda będzie potrzebna.

Edit:
    Właśnie zauwazyłam:
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 25 tydzień

Czyli właśnie zaczęliśmy III trymestr :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 17:05

karolcia87, Dżuls, Gusiak, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, skabarka, easymum, adzia, monaaa85 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:04

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne pytanie z serii intymnych, czy pobolewa was krocze? ;)
    Kurde, dzisiaj w nocy to ciężko mi było wytrwać na boku :/ Dzisiaj cały dzień też tak sobie. Nie wiem, czy to ból spojenia łonowego, kości miednicy się rozchodzą, czy rozchodzi się spojenie łonowe? Masakra :( Nie przerabiałam tego.
    U lekarza byłam przedwczoraj, wszystko było ok.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam ale jakos mnie to nie porywa.

Dzisiaj stwierdzilam ze wkurza mnie to jak kazdy spotkany znajomy w takie gorace dni pyta sie czy nie jest mi goraco? - nie no jest mi chlodno i wrecz marzne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:31

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Hej! Dzis caly dzien przesiedzialam u mamy. :) Meza w pracy, to w taki skwar w domu mi sie nie chcialo siedziec. A tam sianokosy. Kurcze, gdybym byla na obrotach to az bym sie rwala zeby pomoc. A tak zostal mi tylko spacerek na laki. I co? Ramiona, dekolt, nos zjarany. Wygladam jak indor! Paaaali!

Hemoroidow nie mam i nigdy nie mialam. Jakos mi do tego nie spieszno. Ale za to krocze boli :( podobny bol, jak w pierwszych dniach okresu. Balam sie ze cos nie tak, ale ostatnio czytam, ze to naturalny objaw.

Moja mala dzis taka jakas cicha, ale jak juz da o sobie znac to, grymas na mojej buzi sie pojawia. Zaczyna bolec :/

P.S . Kto oglada mecz? Bez melisy sie nie obejdzie!! :P

to mnie pocieszylas z tym kroczem. W kupie razniej ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tez chce te chuste kupic.najwygodniejsza byla wedlug mnie;)
    A kolkowe jakos mi nie odpowiadaja, choc jedna z mamusiek przerobila sobie zwykla chuste na kolkowa. Skrocila ja i dokupila kolko.
    MISI@!!!! Szukałam Cię ostatnio na tym forum. kiedyś obserwowałam Twoje perypetie na tym portalu, ze względu na to iż miałyśmy ten sam problem. Teraz potrzebuję porady od osoby która przez to już przeszła. Nie mogłam do Ciebie napisać indywidualnie bo nie udostępniasz wykresu, także czekam na odzew chociaż na tym wątku lub jeśli możesz wysłałam ci zaproszenie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:45

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ