X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porównuję te uczucie do bólów takich jak zakwasy po ćwiczeniach intensywnych .

Ps. Lady serio te pastylki pijesz rozpuszczalne? :o
    wiesz że tam dużo cukru jest, w programie wiem co kupuje o tym było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 20:45

kapturnica lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady spróbuj brać magnez z Wit b dodatkowo nic Ci nie będzie po nim a może pomóc. Mi sam lekarz każe brać codziennie a w razie twardnień skurczu to nospa+magnez nawet 3x1.

Powiem Wam że u mnie z kroczem na razie jest ok ale nogi to mi dają popalić ze hej. Głównie stopy a w szczególności pięty. Jest mi w nie dość ze cholernie gorąco to jeszcze napierdzielają. Jak bym mogła to bym cały czas stopy trzymała w misce z zimna woda.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka mam tak samo strasznie bolą mnie stopy :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pytałam lekarza co do bólu krocza, bo ja od 4 tyg gdzieś to czuje prawie non stop tak jakbym przegięła z jazda na rowerze, to mi powiedział, ze to zupełnie normalne. Jak normalne to normalne, trzeba przeżyć :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak o bólach a pomyślcie co nas czeka dopiero na porodowce :D

diatomka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pytam, bo ja nigdy nie byłam w ciąży, i czy to tak ma boleć, czy jednak nie. Jak mnie będzie tak boleć jeszcze jutro to sie przejdę w poniedziałek do ginekologa
    Nie ma tak boleć, idź do lekarza! Czasem ma prawo coś zaboleć, ale jeśli masz cały napięty i bolesny brzuch, to nie powinno tak być.

Mnie boli spojenie łonowe co kilka dni mocno, ale potem przechodzi samo - czyli po prostu kości się rozchodzą.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

Carolline, Lady Savage, Misi@, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też nie chcę :D

Miałam ochotę na ogórki małosolne i tak dzisiaj pół dnia podjadam a mąż przed chwila z tekstem ' miałaś ogórki jeść na początku ciąży a nie prawie na koniec ' :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wiecie co sobie dzis uswiadomilam? Ze po porodzie okres wroci... ja nie chce.! Juz sie przyzwyczailam do jego braku! :/

Witaj w klubie, :3 gdyby nie to że okres wyznacza jakoś dni płodne, to mogłabym żyć bez tego. O wiele komfortowo czuję się bez tych podpasek co miesiąc. Nie wspominając już o bólach miesiaczkowych

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teoria z tymi plodnymi u mnie złamana i nie wierzę że nie mając okresu nie ma się plodnych, mój ostatni okres był na koniec lipca pod koniec września była ciąża pozamaciczna dlatego nie wpadłam na to że mogę być w ciąży wtedy.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez boje powrotu okresu ze wzgledu na endometrioze . Musze o
    Jakiejs spirali pomyslec po porodzie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ja sie tez boje powrotu okresu ze wzgledu na endometrioze . Musze o
    Jakiejs spirali pomyslec po porodzie.
    Co to jest endometrioza? Zawsze się nad tym zastanawiałam, na ovu dziewczyny polecają czerwone wino aby to odbudować czy cis w tym stylu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:13

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

agatka196, Terazsięuda:-), Misi@, Gusiak, Sigma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka a ja myślałam że ciągle czytam te same słowo :D

Siedzę na balkonie a obok sąsiadka niedawno rodziła i chyba nie wie że jestem, opowiada przez telefon o zwisającej skórze na brzuchu a byla płaska

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Co to jest endometrioza? Zawsze się nad tym zastanawiałam, na ovu dziewczyny polecają czerwone wino aby to odbudować czy cis w tym stylu
    To o czym piszesz to endometrium, czyli błona wyścielająca macicę - w niej zagnieżdża się zarodek. A jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to błona razem z krwią się złuszcza - czyli mamy okres.

Endometrioza to paskudna choroba o nieznanym pochodzeniu. Błonka przyczepia się do miejsc gdzie jej być stanowczo nie powinno - może narastać w jajnikach, jajowodach, bliznach po innych operacjach, albo nawet w przewodzie pokarmowym. To może powodować zrosty, stan zapalny, torbiele, krwawienia między miesiączkowe, silne dolegliwości bólowe itd. - a także bardzo negatywnie wpływa na płodność.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam czereśni z moim małym bąblem w brzuchu :-D <3 a teraz idę pod prysznic i spać :-)

Kolorowej i przespanej nocy kochane ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u mnie cos sie rozregulowalo, zawsze mialam cykle 28 dniowe. Po porodzie minely calkiem bolesne miesiaczki ba nawet nie wiedzialam ze je mam. I jak maly mial ok 2 lat cos zaczelo sie pierdzielic a wxzesniej zadnych problemow. Dziwne bole brzucha w polowie cyklu ale tak silne ze ketonal szedl w ruch. Plamienia na pare dni przed @, raz po silnym boku brzucha trwajacym dwa dni zrobilam nawet markery jowotworowe jaknika i mialam przekroczone. Ale ginekologdzy to olewali. W koncu po roku tych boli jak trafilam po odbior cytologii a gin mnie posluchal ze znow narzekam postanowil zrobic usg i sie okazalo ze cis mam na jakniku... I za miesiac laparoskopia diagnoza endometrioza. Na jajniku byla torbiel czekoladowa. Bralam leki na menopauuze i oo odstawieniu w trzecim cyklu zaszlam w ciaze.
    Najgorsze co wspominam w zeszlym roku w maju konczylam 30 lat i pare dni pozniej mialam ta operaje i czulam sie taka wybrakowana . Balam sie ze nie zajde nigdy w ciiaze. A dziewczyn na oddziale z tym rozpoznaniem cale mnostwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 22:40

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ