Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa porównuję te uczucie do bólów takich jak zakwasy po ćwiczeniach intensywnych .
Ps. Lady serio te pastylki pijesz rozpuszczalne? :o
wiesz że tam dużo cukru jest, w programie wiem co kupuje o tym byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 20:45
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Lady spróbuj brać magnez z Wit b dodatkowo nic Ci nie będzie po nim a może pomóc. Mi sam lekarz każe brać codziennie a w razie twardnień skurczu to nospa+magnez nawet 3x1.
Powiem Wam że u mnie z kroczem na razie jest ok ale nogi to mi dają popalić ze hej. Głównie stopy a w szczególności pięty. Jest mi w nie dość ze cholernie gorąco to jeszcze napierdzielają. Jak bym mogła to bym cały czas stopy trzymała w misce z zimna woda. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Pytam, bo ja nigdy nie byłam w ciąży, i czy to tak ma boleć, czy jednak nie. Jak mnie będzie tak boleć jeszcze jutro to sie przejdę w poniedziałek do ginekologa
Mnie boli spojenie łonowe co kilka dni mocno, ale potem przechodzi samo - czyli po prostu kości się rozchodzą.
-
nick nieaktualny
-
aldonaa wrote:Wiecie co sobie dzis uswiadomilam? Ze po porodzie okres wroci... ja nie chce.! Juz sie przyzwyczailam do jego braku!
Witaj w klubie,gdyby nie to że okres wyznacza jakoś dni płodne, to mogłabym żyć bez tego. O wiele komfortowo czuję się bez tych podpasek co miesiąc. Nie wspominając już o bólach miesiaczkowych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:Ja sie tez boje powrotu okresu ze wzgledu na endometrioze . Musze o
Jakiejs spirali pomyslec po porodzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Co to jest endometrioza? Zawsze się nad tym zastanawiałam, na ovu dziewczyny polecają czerwone wino aby to odbudować czy cis w tym stylu
Endometrioza to paskudna choroba o nieznanym pochodzeniu. Błonka przyczepia się do miejsc gdzie jej być stanowczo nie powinno - może narastać w jajnikach, jajowodach, bliznach po innych operacjach, albo nawet w przewodzie pokarmowym. To może powodować zrosty, stan zapalny, torbiele, krwawienia między miesiączkowe, silne dolegliwości bólowe itd. - a także bardzo negatywnie wpływa na płodność.
-
Pojadłam czereśni z moim małym bąblem w brzuchu
a teraz idę pod prysznic i spać
Kolorowej i przespanej nocy kochane -
nick nieaktualny
-
Staraczka u mnie cos sie rozregulowalo, zawsze mialam cykle 28 dniowe. Po porodzie minely calkiem bolesne miesiaczki ba nawet nie wiedzialam ze je mam. I jak maly mial ok 2 lat cos zaczelo sie pierdzielic a wxzesniej zadnych problemow. Dziwne bole brzucha w polowie cyklu ale tak silne ze ketonal szedl w ruch. Plamienia na pare dni przed @, raz po silnym boku brzucha trwajacym dwa dni zrobilam nawet markery jowotworowe jaknika i mialam przekroczone. Ale ginekologdzy to olewali. W koncu po roku tych boli jak trafilam po odbior cytologii a gin mnie posluchal ze znow narzekam postanowil zrobic usg i sie okazalo ze cis mam na jakniku... I za miesiac laparoskopia diagnoza endometrioza. Na jajniku byla torbiel czekoladowa. Bralam leki na menopauuze i oo odstawieniu w trzecim cyklu zaszlam w ciaze.
Najgorsze co wspominam w zeszlym roku w maju konczylam 30 lat i pare dni pozniej mialam ta operaje i czulam sie taka wybrakowana . Balam sie ze nie zajde nigdy w ciiaze. A dziewczyn na oddziale z tym rozpoznaniem cale mnostwoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 22:40