X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie uczucie ciezkiego brzucha pokrywa sie z przejdzeniem:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 5 lat brałam pigułki, po których nie było okresu, a odstawiłam jakoś 7 miesięcy przed zajściem w ciążę. Też już się zastanawiam, jak to będzie po :)

Bólu krocza nie mam, natomiast takie dziwne napięcie w brzuchu czasami owszem (tak, jakby mały się przekręcał w środku albo obracał) - nie jest to bolesne, ale czuję :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mamusie :( z dnia na dzień jest u mnie gorzej z tymi więzadłami, mam cały brzuch napięty, i boli jak cholera ;/ nospy nie mogę brać bo jestem na nią uczulona, wymiotuję po niej jak kot. Oczywiscie ból nie jest cały dzień, teraz po spaniu, bo się zdrzemnęłam w końcu, popołudniu, brzuch mam miękki, ale wystarczy że pójdę na spacer i już łapie ;/ do nie dawna były spacery 2 nawet 3 godzinne a teraz 30 min góra bo z bólu wracam do domu. W nocy aż się popłakałam chciałam się przekręcić z lewego boku na prawy, i jak mnie zakuło to myślałam że mi dziecko wypadło.
    Lady nie wiem dokladnie co masz za bol, nie wiem czy klocie, które sobie tu diagnozujemy jako rozciąganie więzadeł rzeczywiście nim jest. Ja mialam klocie dokladnie w miejscu gdzie są wiezadla ( opierając sie na rysunku anatomicznym wstawionym przez Sigme) ale tak naprawde żaden lekarz- ani w szpitalu ani mój ginekolog nie powiedzieli " prosze się nie martwic to tylko rozciągające sie wiezadla" Bardziej zachowywali sie tak, ze nie są w stanie określić co mnie kluje.
    Moje bole trwaly tydzień zanim pojechalam do szpitala. Wczesniej bywaly ale sporadycznie. Nie wiem czy masz takie samo klucie jak ja ale za to wiem, ze lekarz ze szpitala kazał brać 3 razy dziennie po jednej tabletce no- spy max a jeśli zwykla to trzy razy dziennie aż po dwie tabletki! Dodatkowo dwa razy dziennie aspargin wiec to naprawde duza dawka magnezu i środków rozkurczowych a nie jakieś tam rozpuszczalny magnez, który jest gówno wart i przelatuje od razu przez Twój organizm. I to jeszcze pity od czasu do czasu.
    Bole mi przeszly...
    Fakt, ze mój gin powiedział, ze no- spe mam sobie podarować jako staly lek i stosować tylko doraźnie a aspargin mam juz brać do konca. Powiedzial, ze to juz taki czas, ze taka dawka magnezu mi sie przyda...

Wiec nie rozmyslaj za dużo, nie pytaj się nas o leczenie, tylko zapisz sie do swojego gina niech Cie zbada i powie co dokladnie brać, gdy nie możesz no- spy.
    Twardnienie brzucha i skurcze są na tym etapie ciąży niebezpieczne i nie mozna tego bagatelizować i leczyć sie herbatka, musujacymi napojami czy innymi tego typu wymyslami ;) sie napisałam ale to juz nie pierwszy raz gdy piszesz o tych bolach a ty nam tu wyskakujesz z magnezem musującym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:17

diatomka, kapturnica lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wrócił :( właśnie jeszcze teraz przed chwilą łaziliśmy go szukać po okolicy (już chyba 5-ty raz dzisiaj), licząc, że może na noc wyjdzie... ale nic.
    Sąsiadka go widziała, koło 4 nad ranem przyszedł do jej kotki i miauczał, a potem gdzieś poszedł - myślała, że to dachowiec, więc nie zatrzymywała. Nie ma żadnej obróżki, bo przecież nigdy nie wychodził :( Wręcz jak go brałam na rękach z domu do weta czy gdziekolwiek, to się bał nowego otoczenia, nie wiem jak sobie poradzi :(

p.s. A twardnienia brzucha są na tym etapie ciązy normalne :P o ile nie są bolesne/częste(pow. 10 razy dziennie)/regularne. Skurcze Braxtona-Hicksa już od dawna mogą u nas występować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:17

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze inne środki rozkurczowe poza nospą, warto porozmawiać z lekarzem na ten temat.
    Mnie ból jakby więzadła czasem łapie - ale u mnie to jest typowo związane z zaparciami - jak odwiedzę kibelek to od razu mija.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:04

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to inna sprawa, ze ja dalej do konca nie jestem pewna czy te moje klocie to nie problemy z zaparciami... Dlatego tez nawet lekarz nie jest mi w stanie stwierdzić co to, bo na badaniach wszystko wychodzi super.
    A na kolki jelitowe niektórzy lekarze zalecają tez rozkurczowa no- spe wiec nie wykluczone, ze tez przestalo przez to bolec ;)

Sigma strasznie przykro z tym kotem. Mysle, ze powinniście jutro rozwiesić ogłoszenia. Skoro to nie byl kot podwórkowy jest szansa, ze ktos go znalazł, przygarnal, oddal do schroniska... Taki kot daje sie poznać, ze domowy- moze ktos sie zorientował i chcial mu pomoc :( ja bym rozwiesila ogłoszenia i sprawdziła w najbliższych schroniskach.
    My kiedys znaleźliśmy naszego psiaka jak nam uciekl wlasnie w schronisku...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - porozwieszaj też info u weterynarzy, często ludzie zanoszą znalezione koty do najbliższego weta.

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie bóle jak na okres? Takie pobolewanie podbrzusza które się pojawia a potem znika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:52

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie :/ juz mi wystarczy innych bóli ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami mam takie bóle, ale to chyba macica się rozciąga i stąd ten ból

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porozwieszamy bankowo ogłoszenia, jeśli jutro nie wróci. Właśnie nie przechodziłam toksoplazmozy i to też mnie stresuje trochę, bo z takiej wyprawy może przytargać, o ile w ogóle się znajdzie :(

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam po spaniu . To co mi z zatok splywa ech:( uniemozliwia spanie kaszle i kaszle . Najwyzej w drodze powrotnej odespie.

Chyba nie predko zjem ryby:) wczorajszego lososia czulam do konca dnia , przejadly mi sie.

La lenka ja w 90% mam bole powodowane wzdeciami, niestrawnoscia. Czy wczoraj za duzo zjadlam a raczej obiad sie nie strawil a juz poszlismy na sledzika. Cale szczescie ze musialam do auta odbyc kilometrowy spacer .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie;) wrocilam właśnie z wesela;) przetanczylam caaala noc i nawet do 20 przetanczylam w szpilkach;) ide spac a jutro poprawiamy;)))

wiaraczynicuda, 4me, Lilla My, agatka196, Kasiarzynka, Czarna_88, karolcia87, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja spedziłam wczorajszy dzień, tj. pierwszy 29 tyg. na ekstra zakupach do pokoju Małej i mebli na taras:-) a poźniej pod drzewem z książką i na 'jurasic world' Na szczęsćie udało mi się uniknąć siedzenia w słońcu. Za to łydki coraz bardziej dają.. już Mg nie pomaga ehh

miłego dnia dla wszystkich!

720fbe94f2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja. ☺Życzę udanej niedzieli. Ja zabieram walowke i uciekam nad wodę, bo mój M od niepamiętnych czasów ma weekend wolny więc trzeba korzystać.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamuśki, mnie coś dziś mało co pobolewa. Zastanawiam się czy to czasem nie od częstego schylania. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki. Ja niczego nie noszę, ale w domu pakuję rzeczy do torby, a potem jedziemy do Czapur i tam z toreb wypakowuję do kartonów. Może za szybkie obroty, wczoraj zrezygnowałam z dwóch wyjazdów do Czapur i poszłam spać, i już dziś lepiej z tymi bólami, problem wstania z łóżka był, i w nocy z przekręcaniem. Ale już jak stoję albo siedzę, jest lepiej. Dziś też pojadę tylko raz. I zobaczę jak się sytuacja rozwinie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Miłego dnia wszystkim życzę:) Ja nie mogę doczekać się jutra, bo mamy trzecie prenatalne:) Dzisiaj zapowiada się ładna pogoda:)

agatka196, Kasiarzynka, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana i w 28=29 tygodniu :-) jutro po wypis ze szpitala a w środę do lekarza.

agatka196, Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię dzień dobry wszystkim i szykuję się na drugi dzień Szkoły Rodzenia. Fajna sprawa!
    Miłego dnia!

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ