Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh no i nie wychodze. Tzn wychodze ale z chirurgii na patologie.. Z dzieckiem wszystko ok ale szyjka ma 22 mm i musza dopilnowac tego, zebym przelezala ten okres i przedwczesnie nie urodzila. Ale w sumie dobrze, niech pilnuja i niech wszystko dobrze sie skonczy..
A tak sie cieszylam juz bo za 2 tygodnie obrona i juz bym miala z glowy. No ale dla dzidziusia wszystko, najwyzej podejde we wrzesniu -
aldonaa wrote:Dzien dobry! Witamy sie w 28 tygodniu i III trymestrze! Ostatnia prosta i oby prosta zostala.
Lilka chyba sobie dsis impreze z tej okazji urzadzila. No szalenstwo istne w brzuchu
jedziemy dzis do tescia na urodziny, tylko co ja mam ubrac??
Milej niedzielija też dzisiaj zaczęłam 28 tydzień i młody szaleje jak najety
aldonaa lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Wczoraj na imprezie nikt obcy nie domyślil się że jestem w ciąży. A jak solenizantka chwalila się za mnie ze to juz 7 m-c to każdy robił wielkie oczy ze zdziwienia
a z mojej perspektywy to ten brzuch jest już widoczny
-
aldonaa wrote:Anitka, wydaje mi sie czy nie ma Cie na pierwszej stronie forum? Nie widze tam tez AniaM. Dziewczyny posprawdzajcie Wasza obecnasc na pierwszej stronie, zeby Nancy mogla Was podopisywac. Fajnie by bylo wiedziec ile nas tak naprawde jest i ile dzieciaczkow nam sie urodzi
w poniedziałek sprawdze jakie dane są potrzebne bo teraz pisze z tel.
-
Kilka stron wcześniej pisałyście o ubieraniu maluszków. Ja za najwygodniejsze uważam połączenie body(kopertowe) z krótkim rękawem, a na to bawełniany pajacyk(taki cały zapinany na napy).
Któraś z Was pisała o połączeniu body+ półśpiochy, muszę wypróbować -
nick nieaktualny
-
Po raz pierwszy się zastanawiam czy mała przypadkiem nie ma czkawki. Czuje takie lekkie ruchy, tak regularnie co chwila, myślicie że to to? Wcześniej jakoś nic mi na czkawke nie pasowało.
Jak wy to czujecie?
aldonaa, Sigma lubią tę wiadomość
-
Tak, tak mamusie, proszę o informację to Was wpiszę
Buu nie kupiłam farby takiej, jaką chciałam. No trudno, wzięłam inną i idę zaraz włosy farbować. Później mam zajęcia online, na których muszę siedzieć, bo jakąś pracę będziemy robić.
Jejku pierwszy raz tak bardzo nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty:) Dobrze, że mam na 8:45:D Najbardziej jestem ciekawa, jak teraz wygląda jego buźka i ile waży:) -
Dziewczynki wymiencie mi prosze co macie z poscieli do lozeczka i do wozka?
czy jak bede miec takie zestawy to nie przesadze?
zestaw 1: przescieradelko,ochraniacz, rozek (na poczatek) plus kolderka i poduszka (na potem)
zestaw 2: przescieradelko,ochraniacz, spiworek (na poczatek) plus kocyk i plaska podusia (na potem)
zestaw 3 do wozka: tylko przescieradelko i kocyk (ewentualnie bede wkladac podusie z zestawu nr 2 ta plaska)
plus jeszcze jeden kocyk taki owijacz kupiony w lidlu z otorami na fotelik (mama kupila za jakies grosze jak ost zostal)
nie chce tego miec za duzo a troche sie gubie -
PannaB wrote:Dziewczynki wymiencie mi prosze co macie z poscieli do lozeczka i do wozka?
czy jak bede miec takie zestawy to nie przesadze?
zestaw 1: przescieradelko,ochraniacz, rozek (na poczatek) plus kolderka i poduszka (na potem)
zestaw 2: przescieradelko,ochraniacz, spiworek (na poczatek) plus kocyk i plaska podusia (na potem)
zestaw 3 do wozka: tylko przescieradelko i kocyk (ewentualnie bede wkladac podusie z zestawu nr 2 ta plaska)
plus jeszcze jeden kocyk taki owijacz kupiony w lidlu z otorami na fotelik (mama kupila za jakies grosze jak ost zostal)
nie chce tego miec za duzo a troche sie gubie
nie wiem co to ochraniacz nawet ! ja mam w planach kupić prześcieradło, kołderke i poduszkę(wiadomo na póżniej) a do wózka mam śpiworek dla malenstwa a potem zobaczę jak się będzie sprawdzał to kupie następne większę lub kocyk ciepły -
PannaB Ja mam 2 kocyki, 3 prześcieradła, kołdrę i płaską poduszkę(ten zestaw na później, jeszcze bez poszewek), śpiworek do łóżeczka, rożek i poduszkę klin. Do wózka nie będę kupowała prześcieradła, Córcia ma urodzić się we wrześniu, więc myślę że upałów nie będzie. Położę ją na kocyku bawełnianym i okryje, a jeżeli będzie chłodno to mam w zanadrzu kombinezon taki na wczesną jesień. Na zimę dokupię jeszcze gruby kombinezon, albo śpiworek do wózka.
A i ochraniacze do łóżeczka 2 szt, miałam takie przy 1 dziecku i byłam z nich zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:36
-
bento wrote:PannaB Ja mam 2 kocyki, 3 prześcieradła, kołdrę i płaską poduszkę(ten zestaw na później, jeszcze bez poszewek), śpiworek do łóżeczka, rożek i poduszkę klin. Do wózka nie będę kupowała prześcieradła, Córcia ma urodzić się we wrześniu, więc myślę że upałów nie będzie. Położę ją na kocyku bawełnianym i okryje, a jeżeli będzie chłodno to mam w zanadrzu kombinezon taki na wczesną jesień. Na zimę dokupię jeszcze gruby kombinezon, albo śpiworek do wózka.
A i ochraniacze do łóżeczka 2 szt, miałam takie przy 1 dziecku i byłam z nich zadowolona.
dzieki -
PannaB - ja mam kocyk x2, śpiworek, prześcieradło x2, poduszkę klin i jakiś rożek po synku (ale pewnie nie będę używać, bo wtedy też mi jakoś nie podpasował). Koniec
. Do wózka jak będzie zimno to kombinezon + kocyk.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka