X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no i nie wychodze. Tzn wychodze ale z chirurgii na patologie.. Z dzieckiem wszystko ok ale szyjka ma 22 mm i musza dopilnowac tego, zebym przelezala ten okres i przedwczesnie nie urodzila. Ale w sumie dobrze, niech pilnuja i niech wszystko dobrze sie skonczy..
    A tak sie cieszylam juz bo za 2 tygodnie obrona i juz bym miala z glowy. No ale dla dzidziusia wszystko, najwyzej podejde we wrzesniu

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzien dobry! Witamy sie w 28 tygodniu i III trymestrze! Ostatnia prosta i oby prosta zostala. :) Lilka chyba sobie dsis impreze z tej okazji urzadzila. No szalenstwo istne w brzuchu <3 jedziemy dzis do tescia na urodziny, tylko co ja mam ubrac??

Milej niedzieli :)
    Coś w tym musi być :-) ja też dzisiaj zaczęłam 28 tydzień i młody szaleje jak najety :-)

aldonaa lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na imprezie nikt obcy nie domyślil się że jestem w ciąży. A jak solenizantka chwalila się za mnie ze to juz 7 m-c to każdy robił wielkie oczy ze zdziwienia :-) a z mojej perspektywy to ten brzuch jest już widoczny :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wczoraj na imprezie nikt obcy nie domyślil się że jestem w ciąży. A jak solenizantka chwalila się za mnie ze to juz 7 m-c to każdy robił wielkie oczy ze zdziwienia :-) a z mojej perspektywy to ten brzuch jest już widoczny :-)
    Ja wczoraj też byłam na sporym spotkaniu znajomych (takich luźnych, nikt z kim utrzymuję częste kontakty, ot znamy się) i tylko jedna dziewczyna mnie zapytała czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika brawo za podejscie do sprawy !
    Trzymaj się i nie martw się na zapas- często jak kobitki ladnie leżą to szyjki sie wydłużają z powrotem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - głowa do góry! Obrona, nie zając, może być też we wrześniu :).
    Sama się broniłam już wiele lat temu we wrześniu, bo plany wcześniejszej obrony w czerwcu pokrzyżował mi nagły zabieg kolana.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Anitka, wydaje mi sie czy nie ma Cie na pierwszej stronie forum? Nie widze tam tez AniaM. Dziewczyny posprawdzajcie Wasza obecnasc na pierwszej stronie, zeby Nancy mogla Was podopisywac. Fajnie by bylo wiedziec ile nas tak naprawde jest i ile dzieciaczkow nam sie urodzi :)
    Faktycznie mnie tam nie ma :-) w poniedziałek sprawdze jakie dane są potrzebne bo teraz pisze z tel.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy któraś coś wie o takim modelu http://olx.pl/oferta/espiro-gtx-3w1-w-stanie-idealnym-CID88-ID9WCaH.html ??

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka stron wcześniej pisałyście o ubieraniu maluszków. Ja za najwygodniejsze uważam połączenie body(kopertowe) z krótkim rękawem, a na to bawełniany pajacyk(taki cały zapinany na napy).
    Któraś z Was pisała o połączeniu body+ półśpiochy, muszę wypróbować ;-)

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Faktycznie mnie tam nie ma :-) w poniedziałek sprawdze jakie dane są potrzebne bo teraz pisze z tel.
    Wystarczy Nancy podać termin porodu i płeć :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz pierwszy się zastanawiam czy mała przypadkiem nie ma czkawki. Czuje takie lekkie ruchy, tak regularnie co chwila, myślicie że to to? Wcześniej jakoś nic mi na czkawke nie pasowało. :P Jak wy to czujecie?

aldonaa, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak mamusie, proszę o informację to Was wpiszę:) Buu nie kupiłam farby takiej, jaką chciałam. No trudno, wzięłam inną i idę zaraz włosy farbować. Później mam zajęcia online, na których muszę siedzieć, bo jakąś pracę będziemy robić.

Jejku pierwszy raz tak bardzo nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty:) Dobrze, że mam na 8:45:D Najbardziej jestem ciekawa, jak teraz wygląda jego buźka i ile waży:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wymiencie mi prosze co macie z poscieli do lozeczka i do wozka?
    czy jak bede miec takie zestawy to nie przesadze?

zestaw 1: przescieradelko,ochraniacz, rozek (na poczatek) plus kolderka i poduszka (na potem)
    zestaw 2: przescieradelko,ochraniacz, spiworek (na poczatek) plus kocyk i plaska podusia (na potem)
    zestaw 3 do wozka: tylko przescieradelko i kocyk (ewentualnie bede wkladac podusie z zestawu nr 2 ta plaska)
    plus jeszcze jeden kocyk taki owijacz kupiony w lidlu z otorami na fotelik (mama kupila za jakies grosze jak ost zostal)

nie chce tego miec za duzo a troche sie gubie :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczynki wymiencie mi prosze co macie z poscieli do lozeczka i do wozka?
    czy jak bede miec takie zestawy to nie przesadze?

zestaw 1: przescieradelko,ochraniacz, rozek (na poczatek) plus kolderka i poduszka (na potem)
    zestaw 2: przescieradelko,ochraniacz, spiworek (na poczatek) plus kocyk i plaska podusia (na potem)
    zestaw 3 do wozka: tylko przescieradelko i kocyk (ewentualnie bede wkladac podusie z zestawu nr 2 ta plaska)
    plus jeszcze jeden kocyk taki owijacz kupiony w lidlu z otorami na fotelik (mama kupila za jakies grosze jak ost zostal)

nie chce tego miec za duzo a troche sie gubie :P

nie wiem co to ochraniacz nawet ! ja mam w planach kupić prześcieradło, kołderke i poduszkę(wiadomo na póżniej) a do wózka mam śpiworek dla malenstwa a potem zobaczę jak się będzie sprawdzał to kupie następne większę lub kocyk ciepły

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB Ja mam 2 kocyki, 3 prześcieradła, kołdrę i płaską poduszkę(ten zestaw na później, jeszcze bez poszewek), śpiworek do łóżeczka, rożek i poduszkę klin. Do wózka nie będę kupowała prześcieradła, Córcia ma urodzić się we wrześniu, więc myślę że upałów nie będzie. Położę ją na kocyku bawełnianym i okryje, a jeżeli będzie chłodno to mam w zanadrzu kombinezon taki na wczesną jesień. Na zimę dokupię jeszcze gruby kombinezon, albo śpiworek do wózka.

A i ochraniacze do łóżeczka 2 szt, miałam takie przy 1 dziecku i byłam z nich zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:36

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie nie ma na 1 stronie córka Jagódka termin na 14 wrzesnia

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    PannaB Ja mam 2 kocyki, 3 prześcieradła, kołdrę i płaską poduszkę(ten zestaw na później, jeszcze bez poszewek), śpiworek do łóżeczka, rożek i poduszkę klin. Do wózka nie będę kupowała prześcieradła, Córcia ma urodzić się we wrześniu, więc myślę że upałów nie będzie. Położę ją na kocyku bawełnianym i okryje, a jeżeli będzie chłodno to mam w zanadrzu kombinezon taki na wczesną jesień. Na zimę dokupię jeszcze gruby kombinezon, albo śpiworek do wózka.

A i ochraniacze do łóżeczka 2 szt, miałam takie przy 1 dziecku i byłam z nich zadowolona.
    czyli w zasadzie mamy podobnie:)to chyba nie przesadzam to moze i ja do wozka przescieradla nie kupie, bo jeszcze nie mam i kocyka tez jeszcze nie narazie to sobie wypisalam:)
    dzieki

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - ja mam kocyk x2, śpiworek, prześcieradło x2, poduszkę klin i jakiś rożek po synku (ale pewnie nie będę używać, bo wtedy też mi jakoś nie podpasował). Koniec :). Do wózka jak będzie zimno to kombinezon + kocyk.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ