X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Ja dzis moze wyjde do domku w koncu, chociaz ledwo chodze ale zawsze to w domu lepiej. I dzis bylo normalne jedzenie od kilku dni, jestem tak wyglodniala ze juz czekam na obiad :p
    Szwy strasznie ciagna,ale jest coraz lepiej. Wkurza mnie tylko to ze od zabiegu mowie im ze chce zeby ginekolog obejrzal mala i szyjke. I co? I nic! Zero reakcji. Bede dzis musiala zadzwonic do mojego gina i sie umowic jak najszybciej bo ten szpital to jakis cyrk. Rozumiem ze na chirurgii nie zajmuja sie ginekologia ale powinni tez zamartwic sie o zycie mojego dziecka a nie tylko czy rana sie goi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 08:40

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ważne abyś w aptece poprosiła o magnez lek, a nie to dziadostwo jakie wszystkim wciskają czyli magnez suplement diety. Do leków należy m.in. magne b6, maglek (najtańszy i skuteczny). Na używam magnezu - leku który rozpuszcza sie w ustach bo wchłanianie przez ślinianki jest najlepsze (z firmy fin club). To musujące świństwo sobie odpuść. Nic nie daje tylko szkodzi.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam III trymestr :-) czas zacząć zakupowy szał dla młodego :-)

agatka196, Kasiarzynka, Czarna_88, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dominiko zdrowka. A nie bedziesz musial jeszcze przez jakis czas byc na diecie?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Dominiko zdrowka. A nie bedziesz musial jeszcze przez jakis czas byc na diecie?
    Mowili ze od dzis normalne jedzenie, w sensie jakies twarozki na sniadanie, zupka w dzien. Jeszcze potem podpytam co i jak o ile ktos tu cokolwiek bedzie wiedzial, same studentki tutaj. Pytasz o cos jedna,a ta ze ona tu nie jest od tego i spyta nastepnej. I tak w kolko :-/

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

Misi@, Anitka201, Kasiarzynka, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tacy są lekarze ze bagatelizuja, mój dopiero oznajmił mi że nie mam owulacji jak przyszłam po pozytywnym teście ale nie mówiłam nic :D

Bóle miesiaczkowe mam raz w miesiącu.

Wczoraj wieczorem czułam chyba skurcze przepowiadajace, takie coś pulsujace w środku czułam trwało może 2min

• Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Słonko za oknem właśnie zjadłam śniadanie na balkonie a teraz się ubieramy :-) dziś jest trochę wiaterek ale chyba będzie ciepło. Jutro idę na jeden dzień do szpitala na badania. Czeka mnie krzywa cukrowa ech.Milego słonecznego dnia i przyjemnego wypoczynku :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Porozwieszamy bankowo ogłoszenia, jeśli jutro nie wróci. Właśnie nie przechodziłam toksoplazmozy i to też mnie stresuje trochę, bo z takiej wyprawy może przytargać, o ile w ogóle się znajdzie :(
    Z jakiego miasta jesteś? daj ogłoszenie na Gumtree i OLX. Poza tym na fb są prężnie działające grupy w stylu "znalazłem/ zgubiłem zwierzę".

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szanowne kolezanki rozpoczynajac III trymestr :-) przed nami ostatnia prosta :-)

Kasiarzynka, Natka88, Dżuls, Gusiak lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:12

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wszystkie cos boli ;/ dobrze ze mam wizyte w piatek to sie podpytam co z tymi bolami jak na miesiączkę, przewaznie sa wieczorem ale juz sama nie wiem. Mam nadzieje ze to faktycznie macica sie powiększa a nie łożysko odrywa bo tez cos takiego czytałam

a tak trochę z innej beczki wczoraj na olx upolowałam przewijak drewniany z przewijakiem miękkim i prześcieradełkami za 50 zł, ja to mam szczęście do okazji :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ;-)

u nas nawet troszkę chłodniej jak na razie i baaardzo dobrze :-)

Ja w nocy musiałam wstać wziąć pranie z balkonu bo zaczęło padać i jak już wstałam to musiałam zjeść kanapkę z serem później dalej czereśnie i na koniec arbuza i poszłam spać dalej hehe

Idę robić śniadanie bo trochę pospałam dzisiaj długo , a później może jakieś ciasto na osłodę :-)

Natka88 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to już taki czas, że będziemy obolałe. Mi jest coraz ciężej. Wczoraj pierwszy raz spuchły mi stopy. Nie mogę długo siedzieć w jednej pozycji, co chwilę się przekręcam. W nocy ciągam za sobą tego rogala w jedną i drugą stronę hehe.

U nas dzisiaj naprawdę gorąco:) Ja idę zaraz zobaczyć za jakąś farbą do daily, strasznie szybko mi schodzi teraz kolor.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś potwornie bolą nogi, łydki zwłaszcza. Mała dziś super leniwa i chyba przekręciła się w kierunku łożyska, bo od rano tylko trochę leciutkiego smyrania czuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja dziś powitałam dzień wreszcie w dobrym humorze :-) Jakoś ostatnie 2-3 dni ciągle chciało mi się płakać i jakaś podenerwowana byłam.
    Dodatkowy ładunek pozytywnej energii dały mi gofry na śniadanie ;-)

W temacie bóli ja miewam rano, do czasu aż się nie rozruszam czuję biodra. Czasami w nocy trochę plecy jak się źle ułożę.

Sigma Powodzenia w poszukiwaniach kota, mam nadzieję że odnajdzie się cały i zdrowy.

Sigma lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę wyjatkiem :-) na szczęście nic mnie nie boli i dodam że uwielbiam te upały :-) może trochę poxniej będą mi przeszkadzały ale na razie ciesze się z każdego upalnego dnia :-). Młody dziś przechodzi samego siebie. Kopie tak mocno że nie mogę spac :-) to chyba za wczorajsza imprezę urodzinową znajomych :-) mana nie dala mu spac to teraz on się rewanżuje ;-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do obolałych. Mało co mnie nie boli, odpukać brzuch mnie nie boli i nie bolał. Za to spanie na lewym boku masakra. Ostatnio ciągle włącza mi się alarm, że jak się przewrócę na plecy albo na prawy bok - co prawda z wielkim trudem :P, żeby zmienić pozycję znowu na lewy bok. Generalnie kilka godzin na lewym boku skutkuje bólem nóg ;). Błędne koło :D.
    Ciepłolubna jestem, ale szczerze upały w ciąży nie dla mnie. Z synem w upały już chodziłam na spacer (urodził się w maju), jak dla mnie to jednak fajniejszy miesiąc na poród :P.

To sobie ponarzekałam ;).
    Wszystkim życzę dobrej niedzieli. U nas w planach też nic nie robienie :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

Anitka201, Czarna_88, agatka196, Lady Savage, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 29 tygodniu, ostatnia dwójeczka! :D

Dziewczyny, jasne, że dam ogłoszenia! To dla mnie najbardziej oczywista sprawa. Choć póki co liczę na to, że kocur jest gdzieś w pobliżu, że po prostu się zaszył do cienia bo gorąco, ale nie odszedł daleko. Mam nadzieję.
    W życiu nie myślałam, że zgubię kota. Pies ma czipa, jest wpisany do bazy danych, ma obróżkę z adresówką dodatkowo i z informacją o czipie... no bo przecież jak się urwie na spacerze, czy cokolwiek - a kot zawsze siedział w mieszkaniu, jak wychodził to tylko u mnie na rękach, więc nawet nie pomyślałam, że potrzebna będzie adresówka albo czipowanie :( ech...

Dzisiaj pierwszy raz miałam problem z goleniem nóg :P zwykle robiłam to pod prysznicem, a dzisiaj wlazłam do wanny i cholera utrzymać nogę i górę ciała w pionie to już wyzwanie z takim brzuchem. Jedną nogę dałam radę, na drugą zawołałam męża i mówię: Trzymaj :D :D :D I stał i trzymał :P

aldonaa, Czarna_88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ