X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Ja dzis moze wyjde do domku w koncu, chociaz ledwo chodze ale zawsze to w domu lepiej. I dzis bylo normalne jedzenie od kilku dni, jestem tak wyglodniala ze juz czekam na obiad :p
    Szwy strasznie ciagna,ale jest coraz lepiej. Wkurza mnie tylko to ze od zabiegu mowie im ze chce zeby ginekolog obejrzal mala i szyjke. I co? I nic! Zero reakcji. Bede dzis musiala zadzwonic do mojego gina i sie umowic jak najszybciej bo ten szpital to jakis cyrk. Rozumiem ze na chirurgii nie zajmuja sie ginekologia ale powinni tez zamartwic sie o zycie mojego dziecka a nie tylko czy rana sie goi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 08:40

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ważne abyś w aptece poprosiła o magnez lek, a nie to dziadostwo jakie wszystkim wciskają czyli magnez suplement diety. Do leków należy m.in. magne b6, maglek (najtańszy i skuteczny). Na używam magnezu - leku który rozpuszcza sie w ustach bo wchłanianie przez ślinianki jest najlepsze (z firmy fin club). To musujące świństwo sobie odpuść. Nic nie daje tylko szkodzi.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam III trymestr :-) czas zacząć zakupowy szał dla młodego :-)

agatka196, Kasiarzynka, Czarna_88, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dominiko zdrowka. A nie bedziesz musial jeszcze przez jakis czas byc na diecie?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Dominiko zdrowka. A nie bedziesz musial jeszcze przez jakis czas byc na diecie?
    Mowili ze od dzis normalne jedzenie, w sensie jakies twarozki na sniadanie, zupka w dzien. Jeszcze potem podpytam co i jak o ile ktos tu cokolwiek bedzie wiedzial, same studentki tutaj. Pytasz o cos jedna,a ta ze ona tu nie jest od tego i spyta nastepnej. I tak w kolko :-/

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:05

Misi@, Anitka201, Kasiarzynka, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tacy są lekarze ze bagatelizuja, mój dopiero oznajmił mi że nie mam owulacji jak przyszłam po pozytywnym teście ale nie mówiłam nic :D

Bóle miesiaczkowe mam raz w miesiącu.

Wczoraj wieczorem czułam chyba skurcze przepowiadajace, takie coś pulsujace w środku czułam trwało może 2min

• Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Słonko za oknem właśnie zjadłam śniadanie na balkonie a teraz się ubieramy :-) dziś jest trochę wiaterek ale chyba będzie ciepło. Jutro idę na jeden dzień do szpitala na badania. Czeka mnie krzywa cukrowa ech.Milego słonecznego dnia i przyjemnego wypoczynku :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Porozwieszamy bankowo ogłoszenia, jeśli jutro nie wróci. Właśnie nie przechodziłam toksoplazmozy i to też mnie stresuje trochę, bo z takiej wyprawy może przytargać, o ile w ogóle się znajdzie :(
    Z jakiego miasta jesteś? daj ogłoszenie na Gumtree i OLX. Poza tym na fb są prężnie działające grupy w stylu "znalazłem/ zgubiłem zwierzę".

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szanowne kolezanki rozpoczynajac III trymestr :-) przed nami ostatnia prosta :-)

Kasiarzynka, Natka88, Dżuls, Gusiak lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:12

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wszystkie cos boli ;/ dobrze ze mam wizyte w piatek to sie podpytam co z tymi bolami jak na miesiączkę, przewaznie sa wieczorem ale juz sama nie wiem. Mam nadzieje ze to faktycznie macica sie powiększa a nie łożysko odrywa bo tez cos takiego czytałam

a tak trochę z innej beczki wczoraj na olx upolowałam przewijak drewniany z przewijakiem miękkim i prześcieradełkami za 50 zł, ja to mam szczęście do okazji :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ;-)

u nas nawet troszkę chłodniej jak na razie i baaardzo dobrze :-)

Ja w nocy musiałam wstać wziąć pranie z balkonu bo zaczęło padać i jak już wstałam to musiałam zjeść kanapkę z serem później dalej czereśnie i na koniec arbuza i poszłam spać dalej hehe

Idę robić śniadanie bo trochę pospałam dzisiaj długo , a później może jakieś ciasto na osłodę :-)

Natka88 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to już taki czas, że będziemy obolałe. Mi jest coraz ciężej. Wczoraj pierwszy raz spuchły mi stopy. Nie mogę długo siedzieć w jednej pozycji, co chwilę się przekręcam. W nocy ciągam za sobą tego rogala w jedną i drugą stronę hehe.

U nas dzisiaj naprawdę gorąco:) Ja idę zaraz zobaczyć za jakąś farbą do daily, strasznie szybko mi schodzi teraz kolor.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś potwornie bolą nogi, łydki zwłaszcza. Mała dziś super leniwa i chyba przekręciła się w kierunku łożyska, bo od rano tylko trochę leciutkiego smyrania czuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja dziś powitałam dzień wreszcie w dobrym humorze :-) Jakoś ostatnie 2-3 dni ciągle chciało mi się płakać i jakaś podenerwowana byłam.
    Dodatkowy ładunek pozytywnej energii dały mi gofry na śniadanie ;-)

W temacie bóli ja miewam rano, do czasu aż się nie rozruszam czuję biodra. Czasami w nocy trochę plecy jak się źle ułożę.

Sigma Powodzenia w poszukiwaniach kota, mam nadzieję że odnajdzie się cały i zdrowy.

Sigma lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę wyjatkiem :-) na szczęście nic mnie nie boli i dodam że uwielbiam te upały :-) może trochę poxniej będą mi przeszkadzały ale na razie ciesze się z każdego upalnego dnia :-). Młody dziś przechodzi samego siebie. Kopie tak mocno że nie mogę spac :-) to chyba za wczorajsza imprezę urodzinową znajomych :-) mana nie dala mu spac to teraz on się rewanżuje ;-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do obolałych. Mało co mnie nie boli, odpukać brzuch mnie nie boli i nie bolał. Za to spanie na lewym boku masakra. Ostatnio ciągle włącza mi się alarm, że jak się przewrócę na plecy albo na prawy bok - co prawda z wielkim trudem :P, żeby zmienić pozycję znowu na lewy bok. Generalnie kilka godzin na lewym boku skutkuje bólem nóg ;). Błędne koło :D.
    Ciepłolubna jestem, ale szczerze upały w ciąży nie dla mnie. Z synem w upały już chodziłam na spacer (urodził się w maju), jak dla mnie to jednak fajniejszy miesiąc na poród :P.

To sobie ponarzekałam ;).
    Wszystkim życzę dobrej niedzieli. U nas w planach też nic nie robienie :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:05

Anitka201, Czarna_88, agatka196, Lady Savage, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 29 tygodniu, ostatnia dwójeczka! :D

Dziewczyny, jasne, że dam ogłoszenia! To dla mnie najbardziej oczywista sprawa. Choć póki co liczę na to, że kocur jest gdzieś w pobliżu, że po prostu się zaszył do cienia bo gorąco, ale nie odszedł daleko. Mam nadzieję.
    W życiu nie myślałam, że zgubię kota. Pies ma czipa, jest wpisany do bazy danych, ma obróżkę z adresówką dodatkowo i z informacją o czipie... no bo przecież jak się urwie na spacerze, czy cokolwiek - a kot zawsze siedział w mieszkaniu, jak wychodził to tylko u mnie na rękach, więc nawet nie pomyślałam, że potrzebna będzie adresówka albo czipowanie :( ech...

Dzisiaj pierwszy raz miałam problem z goleniem nóg :P zwykle robiłam to pod prysznicem, a dzisiaj wlazłam do wanny i cholera utrzymać nogę i górę ciała w pionie to już wyzwanie z takim brzuchem. Jedną nogę dałam radę, na drugą zawołałam męża i mówię: Trzymaj :D :D :D I stał i trzymał :P

aldonaa, Czarna_88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ