X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jaką ty maść brałaś na sutki i skąd wiedzieć mam jakie rozm nakładek na sutki"?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.

Ja zrobiłam dokładnie tak samo :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyy! Dawno mnie nie było;)

Ja też jestem od niedawna w grupie na fb i dzisiaj skomentowalam post Sigmy ;)

A Staraczka pomogła mi z terminem porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:12

Sigma lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Sigma, dasz radę, kto ma ogarniać jak nie Ty ?

Ja też jak przeczytałam o prasowaniu skarpetek, to się zastanowiłam... Po pierwsze nie bardzo mam co wyprać, jak zbiorę do kupy kocyki i prześcieradła to może pralka wyjdzie ... zamierzam prasować tylko prześcieradła i tylko to, co będzie wyglądać na mocno pogniecione, a skarpetki ... no way ;) Zresztą położna na szkole rodzenia postukała się w głowę i życzyła powodzeniaw znalezieniu czasu na prasowanie po porodzie. Ja chyba wolę ten czas spędzić z dzieckiem :)

Nie jest tak źle - kwestia organizacji - ja z tych nawiedzonych co prasują wszystko i do dziś daję radę :) bez uszczerbku dla czasu z dzieckiem bo robie to gdy on spi,,mąż na ogół jeszcze wysyła firmowe maile wiec akurat mam czas by pyknąć ubrania..jakoś tak mam, że nie znoszę niewyprasowanych ciuchów - moja fobia :P :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy jaką ty maść brałaś na sutki i skąd wiedzieć mam jakie rozm nakładek na sutki"?

Brałam Maltan i nakładki na sutki S.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie należę do grupy i też już Was wszystkie znalazłam hehe.

agatka196, aldonaa lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Tak mnie naszło i kupiłam mojej Oli pierwsze bajeczki do czytania i od kilku dni czytam na głos. Ba, nawet się wczuwam w rolę i chyba małej się to podoba :) Czytałam, ze jedna mama jak jej synek niczym nie dał się uspokoić, zaczęła mu czytać bajki, które czytała do brzuszka i podziałało od ręki. Może pomoże, może nie, wypracuję jakiś kapitał na przyszłość ;)

To działa !!!! ja synkowi czytałam od 28 tyg lokommotywe...tylko to, z intonacją itd - i wierzcie mi czy nie do dziś to jego ulubiony wierszyk! zawsze przynosi mi książeczkę z nim by poczytać, a jak był maleństwem to słyszac "nagle gwizd, nagle śwwwwwwwist, para buch! koła w ruch!" robił oczy jak 5 zł i z przejęciem słuchał :P

agatka196, magdalenkaihelenka, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:15

Nancy87, magdalenkaihelenka, skabarka, snoopy_etka, Natka88 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny w końcu otworzyłam sobie koszyk na gemini- co nie znaczy, że już dziś skompletuję zamówienie albo jutro albo nawet pojutrze ;) ;D

hehehe a na poważnie mam pytanie o podkłady na połóg. Rozumiem, że są:
    1. podkłady- podpaski- takie wielkie, które nosimy w majtach...
    2. podkłady na łóżko po porodzie do szpitala.

i teraz moje pytanie czy nr 1 to to:

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

a numer 2 to na przykład to:

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-60cmx60cm-5-sztuk.html

Dzięki za info!!!!!!!

dokładnie tak jak piszesz :)

4me lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Normalnie Malanowski :D

Hehe mój mąż się ze mnie zawsze śmieje, jak tak wyszukuje ludzi:) Ostatnio jego siostra powiedziała, że się z kimś spotyka i ja pierwsze co fb i już znalazłam, ale musiałam się trochę natrudzić:D

Tutaj jest łatwiej bo widać kto należy do grupy, nawet jak sama nie dołączyłaś:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie-dziewczynka potwierdzona teraz pozostaje decyzja Lila czy Nela:)
    dalej ulozona mednicowo, ogolnie wszystko ok. na wadze plus 3 kg i za miesiac wizyta i badanie na nowym sprzecie bo lekarz sie szarpnal :P:P

Nancy87, Dżuls, justysss, skabarka, aldonaa, agatka196, Czarna_88, Kasiarzynka, Mozjaka, Lady Savage, Natka88, Dominka92, Wonderland, Gusiak, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Melduje sie po wizycie-dziewczynka potwierdzona teraz pozostaje decyzja Lila czy Nela:)
    dalej ulozona mednicowo, ogolnie wszystko ok. na wadze plus 3 kg i za miesiac wizyta i badanie na nowym sprzecie bo lekarz sie szarpnal :P:P

Gratuluje wizyty :)
    Lila ładniej :)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela to imię, które samodzielnie funkcjonuje czy skrót od Kornelia?

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wlasnie dowiedzialam ze moja przyjaciólka miala bardzo powazny wypadek samochodowy :///////////żyje ale jest w śpiączce próbuję sie uspakoic dla dobra małej ale słabo mi to wychodzi

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak spokojnie bądź dobrej myśli o przyjaciółkę.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Nela to imię, które samodzielnie funkcjonuje czy skrót od Kornelia?
    osobne:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Gratuluje wizyty :)
    Lila ładniej :)
    dziekuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mnie to na fb pewnie latwo znalezc z racji chocby mojego profilu fotograficznego:)
    a czy moge do Was dolaczyc tam do grupy?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy a jak można Cię znaleźć na fb skoro mamy wspólnych znajomych? :) Marlenak spokojnie nie denerwuj się.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja nie miałam jeszcze badania obciążenia glukozą? wybieram się w poniedziałek i już mi się niedobrze robi mam nadzieję, że w ciąży jest smaczniejsze niż normalnie :D .. całe szczęście mąż będzie mnie wspierał :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ