X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jaką ty maść brałaś na sutki i skąd wiedzieć mam jakie rozm nakładek na sutki"?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.

Ja zrobiłam dokładnie tak samo :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyy! Dawno mnie nie było;)

Ja też jestem od niedawna w grupie na fb i dzisiaj skomentowalam post Sigmy ;)

A Staraczka pomogła mi z terminem porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 19:12

Sigma lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Sigma, dasz radę, kto ma ogarniać jak nie Ty ?

Ja też jak przeczytałam o prasowaniu skarpetek, to się zastanowiłam... Po pierwsze nie bardzo mam co wyprać, jak zbiorę do kupy kocyki i prześcieradła to może pralka wyjdzie ... zamierzam prasować tylko prześcieradła i tylko to, co będzie wyglądać na mocno pogniecione, a skarpetki ... no way ;) Zresztą położna na szkole rodzenia postukała się w głowę i życzyła powodzeniaw znalezieniu czasu na prasowanie po porodzie. Ja chyba wolę ten czas spędzić z dzieckiem :)

Nie jest tak źle - kwestia organizacji - ja z tych nawiedzonych co prasują wszystko i do dziś daję radę :) bez uszczerbku dla czasu z dzieckiem bo robie to gdy on spi,,mąż na ogół jeszcze wysyła firmowe maile wiec akurat mam czas by pyknąć ubrania..jakoś tak mam, że nie znoszę niewyprasowanych ciuchów - moja fobia :P :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy jaką ty maść brałaś na sutki i skąd wiedzieć mam jakie rozm nakładek na sutki"?

Brałam Maltan i nakładki na sutki S.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie należę do grupy i też już Was wszystkie znalazłam hehe.

agatka196, aldonaa lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Tak mnie naszło i kupiłam mojej Oli pierwsze bajeczki do czytania i od kilku dni czytam na głos. Ba, nawet się wczuwam w rolę i chyba małej się to podoba :) Czytałam, ze jedna mama jak jej synek niczym nie dał się uspokoić, zaczęła mu czytać bajki, które czytała do brzuszka i podziałało od ręki. Może pomoże, może nie, wypracuję jakiś kapitał na przyszłość ;)

To działa !!!! ja synkowi czytałam od 28 tyg lokommotywe...tylko to, z intonacją itd - i wierzcie mi czy nie do dziś to jego ulubiony wierszyk! zawsze przynosi mi książeczkę z nim by poczytać, a jak był maleństwem to słyszac "nagle gwizd, nagle śwwwwwwwist, para buch! koła w ruch!" robił oczy jak 5 zł i z przejęciem słuchał :P

agatka196, magdalenkaihelenka, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:15

Nancy87, magdalenkaihelenka, skabarka, snoopy_etka, Natka88 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny w końcu otworzyłam sobie koszyk na gemini- co nie znaczy, że już dziś skompletuję zamówienie albo jutro albo nawet pojutrze ;) ;D

hehehe a na poważnie mam pytanie o podkłady na połóg. Rozumiem, że są:
    1. podkłady- podpaski- takie wielkie, które nosimy w majtach...
    2. podkłady na łóżko po porodzie do szpitala.

i teraz moje pytanie czy nr 1 to to:

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

a numer 2 to na przykład to:

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-60cmx60cm-5-sztuk.html

Dzięki za info!!!!!!!

dokładnie tak jak piszesz :)

4me lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Normalnie Malanowski :D

Hehe mój mąż się ze mnie zawsze śmieje, jak tak wyszukuje ludzi:) Ostatnio jego siostra powiedziała, że się z kimś spotyka i ja pierwsze co fb i już znalazłam, ale musiałam się trochę natrudzić:D

Tutaj jest łatwiej bo widać kto należy do grupy, nawet jak sama nie dołączyłaś:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie-dziewczynka potwierdzona teraz pozostaje decyzja Lila czy Nela:)
    dalej ulozona mednicowo, ogolnie wszystko ok. na wadze plus 3 kg i za miesiac wizyta i badanie na nowym sprzecie bo lekarz sie szarpnal :P:P

Nancy87, Dżuls, justysss, skabarka, aldonaa, agatka196, Czarna_88, Kasiarzynka, Mozjaka, Lady Savage, Natka88, Dominka92, Wonderland, Gusiak, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Melduje sie po wizycie-dziewczynka potwierdzona teraz pozostaje decyzja Lila czy Nela:)
    dalej ulozona mednicowo, ogolnie wszystko ok. na wadze plus 3 kg i za miesiac wizyta i badanie na nowym sprzecie bo lekarz sie szarpnal :P:P

Gratuluje wizyty :)
    Lila ładniej :)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela to imię, które samodzielnie funkcjonuje czy skrót od Kornelia?

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wlasnie dowiedzialam ze moja przyjaciólka miala bardzo powazny wypadek samochodowy :///////////żyje ale jest w śpiączce próbuję sie uspakoic dla dobra małej ale słabo mi to wychodzi

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak spokojnie bądź dobrej myśli o przyjaciółkę.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Nela to imię, które samodzielnie funkcjonuje czy skrót od Kornelia?
    osobne:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Gratuluje wizyty :)
    Lila ładniej :)
    dziekuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mnie to na fb pewnie latwo znalezc z racji chocby mojego profilu fotograficznego:)
    a czy moge do Was dolaczyc tam do grupy?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy a jak można Cię znaleźć na fb skoro mamy wspólnych znajomych? :) Marlenak spokojnie nie denerwuj się.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja nie miałam jeszcze badania obciążenia glukozą? wybieram się w poniedziałek i już mi się niedobrze robi mam nadzieję, że w ciąży jest smaczniejsze niż normalnie :D .. całe szczęście mąż będzie mnie wspierał :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ