Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też byłam gotowa trochę dopłacić za wysyłkę, ale kupić już wszystko jednym rzutem.
Dwa przelewy i mam już szystkie okołoporodowe art higieniczne, art pielęgnacyjne dla niemowląt, duże proszki do prania, rożek, butelki, smoczki, pieluchy, koszule nocne do karmienia, staniki do karmienia, prześcieradełka do przewijaka itd, i na dodatek przyjedzie mi to wszystko prosto do domuJak się już ma w domu jedno dziecko, to taka dostawa pod nos na serio robi różnicę, a dodatkowo mam ten komfprt, że już nie błądzę jak dziecko we mgle i mniej więcej orientuję się, co mi będzie potrzebne, a z czym mogę zaczekać albo nie kupować wcale, a jak coś, to się dokupi. Teraz tylko pozostało zmobilizować się do zejścia do piwnicy i wyjęcia tych wszystkich gratów, które tam zjechały na miesiąc przed zajściem w ciążę, czyli łóżeczko, wózek, stojak do wanienki, i te stooooooosy ubranek. Musimy jeszcze zrobić tetris w pokoju, żeby gdzieś to poupychać, bo młody oświadczył, cytuję: "Dzidzia śpi z wami, żeby mi nie jęczała i nie obśliniała zabawek"
Także łóżeczko będziemy musieli wstawić do nas
skabarka, .ona., easymum lubią tę wiadomość
-
Ja się nadal nie mogę zmobilizować do gemini, wiem, ze warto bo różnica cen znaczącą, ale no nie mogę
Jak pomyślę, że mam siedzieć i klikać w nieskończoności, a potem i tak się okaże, że czegoś zapomniałam, to mnie wstrząsa. Obawiam się, że się skończy wypadem do zwykłej apteki.
Na razie zamówiłam za to bluzkę ciążową w H&M, do jutra jeszcze mają darmową wysyłkę.
-
A ja witam się rano wcześnie nie dość ze w nocy kładąc się spać dziecko mi na żołądek gdzieś tak uciekalo i na coś jeszcze ze nie dobrze mi było i do tego oddechu złapać nie mogłam w żadnej pozycji to jak w końcu zasnęłam po godzinie mnie cały brzuch bolał i biegunkę dostałam i godzinę przesiedzialam w WC, a na dodatek było mieć nie dobrze i nie wiedziałam czy wymiotowac nie będę, po walkach w końcu zasnęłam. Teraz się obudziłam, bo mąż do pracy a mnie noga, która miałam kiedyś skrecona ile złamana boli i spać nie mogę
ale mam nadzieje, że zasne, wzięłam apap bo tak boli może przejdzie . Dzisiaj nie wychodzę, opierniczalam się i muszę posprzatac mieszkanie
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze jeśli ktoś ma.
-
Ciężka noc za mną. . Boli mnie pół szczęki. Twarz z lewej str opuchnięta i nie mogłam spać
. Dzwonie do mojego dentysty
najlepsze że od kilku miesięcy mam umówiona kontrola wizytę która przypada właśnie na jutro ale i tak nie wytrzymam. . Boję się ze młodemu jakoś zaszkodze bo w nocy nie mógł się uspokoić
Angela Powodzenia! Trzymam za Was kciuki. -
i ja, i ja, i ja też w końcu się doczekałam III trymestru
juuupi
Lady Savage, Misi@, adzia, agatka196, Lilla My, .ona., kasig, Dominka92, snoopy_etka, Czarna_88, Gusiak, przyszła mama, Kasiarzynka, Sigma, Wonderland, eM, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie
, my dziś wizytujemy
już się nie mogę doczekać zobaczyć małą. Też nie wyspana na maksa, o 3 nad ranem pobudka ;/ materac na którym spaliśmy nam pękł, całe szczęście jedna komora i powoli opadaliśmy a nie chlupsneliśmy cielskiem na ziemie bo znowu bym wylądowała na IP. No ale dziś po ginekologu jedziemy na poszukiwanie materaca
szkoda bo ten był taki fajny duuży, wysoki, a teraz pewnie kupimy coś niskiego i jak ja się będę z tego podnosić ;/
-
Dżuls wrote:Witam z rana.
Ja juz w laboratorium. Przede mną zylion bab, co druga w ciąży, a ja muszę być na czczo. Zaraz tu uschnę na wiór. Pielęgniary oczywiście jeszcze nie otworzyły, na razie poszły na kawę... :> -
nick nieaktualny
-
Wiam dzisiaj wizyta na 17stą :)Nie wiem czemu ale gin z łąska robi usg,przeważnie mówi"posłuchamy sobie tętna"denerwuje mnie to i nie wiem jak dyskretnie go skłonić do usg-chce wiedzieć ile mały waży i czy wszystko ok.
Dzisiaj zaczynam III trymest !Ajjj jak to pięknie brzmi
skabarka, Lady Savage, agatka196, bento, adzia, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, Wonderland, Misi@, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej,
mnie badania czekaja pojutrze, pojutrze tez usg 3 trym, a w czwartek wizyta u gin. A pozniej wyruszamy umyc wyprawke i przywiezc ciuszki do selekcji i prania. Intensywny tydzien
powodzenia na wizytach!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
anula1990 wrote:Wiam dzisiaj wizyta na 17stą :)Nie wiem czemu ale gin z łąska robi usg,przeważnie mówi"posłuchamy sobie tętna"denerwuje mnie to i nie wiem jak dyskretnie go skłonić do usg-chce wiedzieć ile mały waży i czy wszystko ok.
Dzisiaj zaczynam III trymest !Ajjj jak to pięknie brzmi
U mnie na wizycie też zazwyczaj jest tylko sprawdzenie tętna, natomiast jeśli zgłaszałam coś niepokojącego (np. mało ruchów dziecka), to lekarka dokładnie obejrzała Michałka i mnie uspokoiła. Nawet zrobiła kilka zdjęć 3D. Także ja już jestem przyzwyczajona i nie odbieram tego jako coś denerwującego.
Może powiedz lekarzowi wprost, że chciałabyś znać wymiary i czy mógłby sprawdzić, czy wszystko w porządku.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:U mnie na wizycie też zazwyczaj jest tylko sprawdzenie tętna, natomiast jeśli zgłaszałam coś niepokojącego (np. mało ruchów dziecka), to lekarka dokładnie obejrzała Michałka i mnie uspokoiła. Nawet zrobiła kilka zdjęć 3D. Także ja już jestem przyzwyczajona i nie odbieram tego jako coś denerwującego.
Może powiedz lekarzowi wprost, że chciałabyś znać wymiary i czy mógłby sprawdzić, czy wszystko w porządku.
Powiem mu ...dzisiaj sie zbiore na odwage -
anula1990 - u mnie nie ma jako takich pomiarów na wizycie, żadnej oszacowanej wagi, mimo że szybkie usg mam co wizytę. Czasem jest tylko sprawdzona np. kość udowa, czy obwód główki i wsio. Ja ostatnią wagę naszej małej znam (wiadomo, to waga pi razy drzwi) z 20 tygodnia, dlatego już się nie mogę doczekać kolejnego dokładnego usg
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
.ona. wrote:anula1990 - u mnie nie ma jako takich pomiarów na wizycie, żadnej oszacowanej wagi, mimo że szybkie usg mam co wizytę. Czasem jest tylko sprawdzona np. kość udowa, czy obwód główki i wsio. Ja ostatnią wagę naszej małej znam (wiadomo, to waga pi razy drzwi) z 20 tygodnia, dlatego już się nie mogę doczekać kolejnego dokładnego usg
No ja też ostatnio wage znam z połówkowych badań...wiadomo,że chciałabym znać ją na każdej wizycie...badanie III trymestu mam po 31tc wiec troche zostało a chciałabym wiedzieć co i jak juz !Zobaczymy czy coś zdziałam... -
Cześć Dziewczyny,
U mnie nocka kiepska, o 3 się obudziłam bo tak bardzo bolały mnie biodra... normalnie łzy mi leciały... ehhh. Później spałam na pół siedząco obłożona poduszkami i kołdrą.
Dodatkowo wydaje mi się jak by brzuch był trochę niżej i już sobie wkręcam jakieś straszne scenariusze.
Z pozytywówmam już kupiony śpiworek do spania dla Lilki, tylko nie wiem czy trochę nie za cienki.
Za niecałe 2 tyg. mam to ostatnie specjalne Usg i już nie mogę się doczekać. Ciekawa jestem wagi mojej córci
Jeszcze tydzień i na pasku będzie 3 z przodu!!!!
Miłego dnia i udanych wizyt Wam życzę.
-
Dzień dobry
U nas dziś też pochmurno, ale nam nadzieje że troszkę się przejaśni.
Lalenka ja luteina biorę cały czas i chyba dr mi ją teraz odstawi to już nawet nie chce myśleć jak buzia będzie wyglądać.
Widzę że Gemini zarabia całkiem przyzwoicie na nas. Ja mam koszyk tez zapełniony ale na jakieś 200 zł. A tu jeszcze musze przewijak kupić, przescieradełko, stelaż na wanienke, pampersy, jakieś ciuszki na 56 i jeszcze parę pierdouł.
Wypłata przybywa!
Do laboratorium powinnam iść za tydzień w poniedziałek ale chyba przejdę się w piątek. Przynajmniej nie będzie zlotu babć.
U mnie na wizycie zawsze mierzy wszystko i dokładnie ogląda, ale to też przez cukrzycę. Sam mówił że tu trzeba robić bardziej szczegółowe usg.
A za tydzień już mamy usg III trymestru.
Ile u Was kosztuje usg III trymestru?
Powodzenia na wizytach -
hej dziewczyny,
u nas dziś za oknem szaro i buro. Zresztą przez ostatnie kilka dni tak jest, jedynie na wieczór się wypogadza.
Angela - trzymam za Was kciuki
Skarabka - zdrówka dla synka
Dżuls - masz małego zdolniachęBrawo. Mój też zaczął szybko na dwóch kołach, a to zasługa rowerka biegowego.
Agatka - ja robiłam usg w poniedziałek prywatnie. Płaciłam 250 zł
Anitka - współczuję
Ja wczoraj zrobiłam duuże porządki na balkonie i myślałam wieczorem, że urodzęStara a głupia
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:35