X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam gotowa trochę dopłacić za wysyłkę, ale kupić już wszystko jednym rzutem.
    Dwa przelewy i mam już szystkie okołoporodowe art higieniczne, art pielęgnacyjne dla niemowląt, duże proszki do prania, rożek, butelki, smoczki, pieluchy, koszule nocne do karmienia, staniki do karmienia, prześcieradełka do przewijaka itd, i na dodatek przyjedzie mi to wszystko prosto do domu :D Jak się już ma w domu jedno dziecko, to taka dostawa pod nos na serio robi różnicę, a dodatkowo mam ten komfprt, że już nie błądzę jak dziecko we mgle i mniej więcej orientuję się, co mi będzie potrzebne, a z czym mogę zaczekać albo nie kupować wcale, a jak coś, to się dokupi. Teraz tylko pozostało zmobilizować się do zejścia do piwnicy i wyjęcia tych wszystkich gratów, które tam zjechały na miesiąc przed zajściem w ciążę, czyli łóżeczko, wózek, stojak do wanienki, i te stooooooosy ubranek. Musimy jeszcze zrobić tetris w pokoju, żeby gdzieś to poupychać, bo młody oświadczył, cytuję: "Dzidzia śpi z wami, żeby mi nie jęczała i nie obśliniała zabawek" :D Także łóżeczko będziemy musieli wstawić do nas :P ;)

skabarka, .ona., easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nadal nie mogę zmobilizować do gemini, wiem, ze warto bo różnica cen znaczącą, ale no nie mogę :P Jak pomyślę, że mam siedzieć i klikać w nieskończoności, a potem i tak się okaże, że czegoś zapomniałam, to mnie wstrząsa. Obawiam się, że się skończy wypadem do zwykłej apteki.

Na razie zamówiłam za to bluzkę ciążową w H&M, do jutra jeszcze mają darmową wysyłkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się rano wcześnie nie dość ze w nocy kładąc się spać dziecko mi na żołądek gdzieś tak uciekalo i na coś jeszcze ze nie dobrze mi było i do tego oddechu złapać nie mogłam w żadnej pozycji to jak w końcu zasnęłam po godzinie mnie cały brzuch bolał i biegunkę dostałam i godzinę przesiedzialam w WC, a na dodatek było mieć nie dobrze i nie wiedziałam czy wymiotowac nie będę, po walkach w końcu zasnęłam. Teraz się obudziłam, bo mąż do pracy a mnie noga, która miałam kiedyś skrecona ile złamana boli i spać nie mogę :-( ale mam nadzieje, że zasne, wzięłam apap bo tak boli może przejdzie . Dzisiaj nie wychodzę, opierniczalam się i muszę posprzatac mieszkanie :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze jeśli ktoś ma.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc za mną. . Boli mnie pół szczęki. Twarz z lewej str opuchnięta i nie mogłam spać :-(. Dzwonie do mojego dentysty :-( najlepsze że od kilku miesięcy mam umówiona kontrola wizytę która przypada właśnie na jutro ale i tak nie wytrzymam. . Boję się ze młodemu jakoś zaszkodze bo w nocy nie mógł się uspokoić :-(
    Angela Powodzenia! Trzymam za Was kciuki.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Ja juz w laboratorium. Przede mną zylion bab, co druga w ciąży, a ja muszę być na czczo. Zaraz tu uschnę na wiór. Pielęgniary oczywiście jeszcze nie otworzyły, na razie poszły na kawę... :>

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja, i ja, i ja też w końcu się doczekałam III trymestru :D juuupi :)

Lady Savage, Misi@, adzia, agatka196, Lilla My, .ona., kasig, Dominka92, snoopy_etka, Czarna_88, Gusiak, przyszła mama, Kasiarzynka, Sigma, Wonderland, eM, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :), my dziś wizytujemy :) już się nie mogę doczekać zobaczyć małą. Też nie wyspana na maksa, o 3 nad ranem pobudka ;/ materac na którym spaliśmy nam pękł, całe szczęście jedna komora i powoli opadaliśmy a nie chlupsneliśmy cielskiem na ziemie bo znowu bym wylądowała na IP. No ale dziś po ginekologu jedziemy na poszukiwanie materaca :( szkoda bo ten był taki fajny duuży, wysoki, a teraz pewnie kupimy coś niskiego i jak ja się będę z tego podnosić ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Witam z rana.
    Ja juz w laboratorium. Przede mną zylion bab, co druga w ciąży, a ja muszę być na czczo. Zaraz tu uschnę na wiór. Pielęgniary oczywiście jeszcze nie otworzyły, na razie poszły na kawę... :>
    Ja muszę na czczo dotelepac się do Warszawy, tak z godzina pociągiem. Ale nie jest źle, jakoś jadę, jeszcze mi słabo nie jest. Ale już ostro myślę kiedy to śniadanie będzie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:30

alutka lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiam dzisiaj wizyta na 17stą :)Nie wiem czemu ale gin z łąska robi usg,przeważnie mówi"posłuchamy sobie tętna"denerwuje mnie to i nie wiem jak dyskretnie go skłonić do usg-chce wiedzieć ile mały waży i czy wszystko ok.
    Dzisiaj zaczynam III trymest ! :) Ajjj jak to pięknie brzmi :)

skabarka, Lady Savage, agatka196, bento, adzia, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, Wonderland, Misi@, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilla My, .ona., agatka196, Anitka201, Nancy87, adzia, Paulinek, Gusiak, przyszła mama, Sigma, karolcia87, Wonderland, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

mnie badania czekaja pojutrze :), pojutrze tez usg 3 trym, a w czwartek wizyta u gin. A pozniej wyruszamy umyc wyprawke i przywiezc ciuszki do selekcji i prania. Intensywny tydzien ;)

powodzenia na wizytach!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Wiam dzisiaj wizyta na 17stą :)Nie wiem czemu ale gin z łąska robi usg,przeważnie mówi"posłuchamy sobie tętna"denerwuje mnie to i nie wiem jak dyskretnie go skłonić do usg-chce wiedzieć ile mały waży i czy wszystko ok.
    Dzisiaj zaczynam III trymest ! :) Ajjj jak to pięknie brzmi :)

U mnie na wizycie też zazwyczaj jest tylko sprawdzenie tętna, natomiast jeśli zgłaszałam coś niepokojącego (np. mało ruchów dziecka), to lekarka dokładnie obejrzała Michałka i mnie uspokoiła. Nawet zrobiła kilka zdjęć 3D. Także ja już jestem przyzwyczajona i nie odbieram tego jako coś denerwującego.

Może powiedz lekarzowi wprost, że chciałabyś znać wymiary i czy mógłby sprawdzić, czy wszystko w porządku.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U mnie na wizycie też zazwyczaj jest tylko sprawdzenie tętna, natomiast jeśli zgłaszałam coś niepokojącego (np. mało ruchów dziecka), to lekarka dokładnie obejrzała Michałka i mnie uspokoiła. Nawet zrobiła kilka zdjęć 3D. Także ja już jestem przyzwyczajona i nie odbieram tego jako coś denerwującego.

Może powiedz lekarzowi wprost, że chciałabyś znać wymiary i czy mógłby sprawdzić, czy wszystko w porządku.

Powiem mu ...dzisiaj sie zbiore na odwage :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 - u mnie nie ma jako takich pomiarów na wizycie, żadnej oszacowanej wagi, mimo że szybkie usg mam co wizytę. Czasem jest tylko sprawdzona np. kość udowa, czy obwód główki i wsio. Ja ostatnią wagę naszej małej znam (wiadomo, to waga pi razy drzwi) z 20 tygodnia, dlatego już się nie mogę doczekać kolejnego dokładnego usg :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    anula1990 - u mnie nie ma jako takich pomiarów na wizycie, żadnej oszacowanej wagi, mimo że szybkie usg mam co wizytę. Czasem jest tylko sprawdzona np. kość udowa, czy obwód główki i wsio. Ja ostatnią wagę naszej małej znam (wiadomo, to waga pi razy drzwi) z 20 tygodnia, dlatego już się nie mogę doczekać kolejnego dokładnego usg :)

No ja też ostatnio wage znam z połówkowych badań...wiadomo,że chciałabym znać ją na każdej wizycie...badanie III trymestu mam po 31tc wiec troche zostało a chciałabym wiedzieć co i jak juz !Zobaczymy czy coś zdziałam...

74disg18xt1q3yyo.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

U mnie nocka kiepska, o 3 się obudziłam bo tak bardzo bolały mnie biodra... normalnie łzy mi leciały... ehhh. Później spałam na pół siedząco obłożona poduszkami i kołdrą.

Dodatkowo wydaje mi się jak by brzuch był trochę niżej i już sobie wkręcam jakieś straszne scenariusze.

Z pozytywów :-) mam już kupiony śpiworek do spania dla Lilki, tylko nie wiem czy trochę nie za cienki.

Za niecałe 2 tyg. mam to ostatnie specjalne Usg i już nie mogę się doczekać. Ciekawa jestem wagi mojej córci :-)

Jeszcze tydzień i na pasku będzie 3 z przodu!!!!

Miłego dnia i udanych wizyt Wam życzę.

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas dziś też pochmurno, ale nam nadzieje że troszkę się przejaśni.

Lalenka ja luteina biorę cały czas i chyba dr mi ją teraz odstawi to już nawet nie chce myśleć jak buzia będzie wyglądać.

Widzę że Gemini zarabia całkiem przyzwoicie na nas :-P. Ja mam koszyk tez zapełniony ale na jakieś 200 zł. A tu jeszcze musze przewijak kupić, przescieradełko, stelaż na wanienke, pampersy, jakieś ciuszki na 56 i jeszcze parę pierdouł.
    Wypłata przybywa :-D!

Do laboratorium powinnam iść za tydzień w poniedziałek ale chyba przejdę się w piątek. Przynajmniej nie będzie zlotu babć.

U mnie na wizycie zawsze mierzy wszystko i dokładnie ogląda, ale to też przez cukrzycę. Sam mówił że tu trzeba robić bardziej szczegółowe usg.
    A za tydzień już mamy usg III trymestru. :-)

Ile u Was kosztuje usg III trymestru?

Powodzenia na wizytach :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

u nas dziś za oknem szaro i buro. Zresztą przez ostatnie kilka dni tak jest, jedynie na wieczór się wypogadza.

Angela - trzymam za Was kciuki

Skarabka - zdrówka dla synka

Dżuls - masz małego zdolniachę :) Brawo. Mój też zaczął szybko na dwóch kołach, a to zasługa rowerka biegowego.

Agatka - ja robiłam usg w poniedziałek prywatnie. Płaciłam 250 zł

Anitka - współczuję

Ja wczoraj zrobiłam duuże porządki na balkonie i myślałam wieczorem, że urodzę :( Stara a głupia

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:35

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ