Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Dziewczyny kiedy będziecie miały posiew na paciorkowce(GBS)? Mój lekarz planuje pobrać próbkę na następnej wizycie, czyli będę w 31(32)tyg. i tak myślę czy to aby nie za wcześnie. Wasi lekarze już coś na ten temat mówili?
Lilla My Śliczne ciuszki
Ja wszystkie bodziaki kupuję kopertowo zapinane, trudniej wyszukać w sklepach, ale już prawie wszystko na 56 i 62 mamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 14:20
-
Mam pytanie do dziewczyn szyjących, bo ja dopiero chcę zacząć (chyba syndrom wicia gniazda się włączył)
Co myślicie o ręcznych maszynach do szycia? Takich malutkich? Nie chcę inwestować kilku stowek w Łucznika, bo chodzi mi tylko o zszycie np. małego sensorka czy misia wypchanego watą... Z góry dzięki za podpowiedz
-
snoopy_etka wrote:Mam pytanie do dziewczyn szyjących, bo ja dopiero chcę zacząć (chyba syndrom wicia gniazda się włączył)
Co myślicie o ręcznych maszynach do szycia? Takich malutkich? Nie chcę inwestować kilku stowek w Łucznika, bo chodzi mi tylko o zszycie np. małego sensorka czy misia wypchanego watą... Z góry dzięki za podpowiedz
Gbsa będę mieć pobranego w 33 tygodniu.snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
Moja mama miała kiedyś taką 'profesionalną' maszynę chowaną w szafkę, ale stwierdziła że teraz już tak duzo nie szyje i kupiła właśnie chyba łucznika za 300-400 zł i żałuje, bo wszystkiego na niej nie da się uszyć. Grubsze materiały typu jeans odpadają, cieniuteńkie z kolej przepuszcza igła. Tak więc wykorzystuj teściową w razie wu
snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
Mnie przed.chwilą odwiedzili tesciowie a ja zrobiłam sobie dzień leniucha i leze z moim jorkiem pod kocem bo pogoda okropna... Znowu wyjde na niedobra synowa która nic nie robi heh
Komplement od teściowej - Ale cię na twarzy wysypalo...
A teść pouczał mnie że tam gdzie jest dziecko nie powinno być psa ani kota bo dzieci od tego chorują !
A taki miałam dobry humoru dzisiaj ... -
A ja tak teraz patrzę sobie i mam równe 80 dni do porodu
Kasiarzynka, Lilla My, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
Moja mama kupiła sobie kiedyś taką tanią plastikową maszynę za jakieś ~120zł, mimo że ma takie duże porządne. Jej zdaniem do drobnych robót taka jest ok, jest dużo lżejsza, nie trzeba tak się męczyć żeby przygotować się do szycia. Wiadomo jak się chce skrócić spodnie typu jeans to na takiej ciężko, ale też da się ogarnąć
Teraz ja sobie ją pożyczyłam i będę próbować szyć książeczkę dla dzidzi, zobaczymy jak mi wyjdzie
A u nas 31tcbelly pokazuje 8m-c, ale na moje oko to dopiero za tydzień
W sobotę zamówiliśmy i wózek i fotelik i komodę i łóżeczko
nooooo zakupy pełną parą
Czarna_88, agatka196, snoopy_etka, Lady Savage, Gusiak, skabarka, easymum lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
My dostaliśmy od kuzynki Rafała krzesełko do karmienia
, a łóżeczko zamówimy pod koniec lipca, mam tylko nadzieję że przybędzie zanim się rozpakuję
a torba do połowy pełnaa jak tam Nancy, zaczęłaś już pakowanko ?
-
Lady Savage wrote:A na sierpniówkach dwie juz bardzo blisko porodu, w szpitalach obie leżaką na podtrzymaniu, i obie w 33 tyg, hohoho, ja za 2 tyg mam 33 tydzień. Trza sie pakować
Plus jeszcze jedna z dziewczyn w szpitalu jest już 9 tygodni.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny