X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:30

Kucykowa lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, super :) Bardzo się cieszę ! Będziesz na bank zadowolona :D

Skabarka, uwielbiam styl Twoich wypowiedzi :D

Powiem Wam, że jak na 3 godz snu w nocy i 20 min drzemki popołudniu, jestem jak Zombie :D
    Ola od wczoraj ma ADHD, no szaleństwo po prostu :D KOCHAM ten widok szalejącego brzuchola !

Dobrej nocy :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:29

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam film na TVN wciągnął mnie i obejrzę go do końca :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.2o2.pl/gleboko-spacerowy-wozek-dzieciecy-expander-essence-3w1-fotelik-samochodowy-expander.html ktoś ma lub zna? Praktycznie sie zdecydowałam na ten z brązem, ale zawsze zostaje ostatnie wachanie, w pon mam odebrać :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik bedzie osobno mam miec adaptery. Opinii nie znalazłam nigdzie o nim

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaczki to chyba przydział mojej wyrabiają, bo ta moja ostatnio wprost przeciwnie, żadnych drastycznych szaleństw. Trochę się przeciąga, coraz częściej ma czkawke. Ale głównie smyra gdzieś w środku brzucha, że nawet po przyłożenie ręki nie czuję. Za to dziś tak się ułożyła, że miałam zupełnie krzywy brzuch, taka górka z jednej strony. :P
    Ale już sie przyzwyczaiłam, że jej ruchy zależą od pozycji, jak siedzi za łożyskiem, to ruchy są wytlumione bardzo mocno. Teraz trochę się kokosi, ale na pewno w nocy da mi spać, nigdy mnie jeszcze nie wybudzila kopaniem. A może ja po prostu mam mocny sen :P

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana od godziny spać nie mogę i witam się z 3 z przodu na suwaku (30 tc =31 tc) za 7 tygodni mogę rodzic :-)

agatka196, adzia, skabarka, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-) Ja też spać nie mogę od 5.

Lalenka może warto zapytać tego sprzedawcy czy nie ma w gdzieś u siebie takiego rozmiaru? Może nie koniecznie z tych co są pokazane bo ma naprawdę duża rozmiarowke i może by coś znalazł :-)

Skabarka ty to faktycznie umiesz pocieszyć wpisem :-)
    U nas jest ten problem że ja chrapię jak zasypiam i mój pies który leży pod łóżkiem wiec R ma stereo. I np wczoraj poszedł do salonu i wrócił do nas w środku nocy. A nad ranem R zaczyna chrapać wiec żyjemy w zgodzie :-D :-D :-D

Jak jestem w ruchu to mało co czuje ruchy. Ale tylko usiade to odrazu nadrabia. W nocy tez daje popis. Dość że wstaje po 5x siku to jeszcze mała kopie i zasnąć nie mogę. Kręci się i wypycha aż boli. Teraz też już chyba głodna była bo od 5 tańczy mi w brzuchu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja! Wlasnie dzis aplikowałam, bo moja infekcja wróciła. Generalnie wylatuje coś na zewnątrz, ale raczej białe i gęste, bo taki jest ten krem. W ogóle czuję się po tym jak po samogwałcie :/

I jak się czujesz z rana po tym leku bo mi znowu poleciało troch wody z lekiem dzisiaj przedzwonię do swojej dr bo strasznie się boje to to mogą być wody płodowe szkoda ze nie mam tych papierków lakmusowych :/
    Edit. Moze to po prostu śluz?

moka89 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    AniaM bralam tez gynazol, fakt troche tego trzeba tam wpuscic...

No ale z rana jak wstałas to coś zauważyłaś na wkladce bo ja mam porostu mokra tak 5-10 ml poleciało ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj położna na szkole rodzenia mówiła nam, że w 3. trymestrze taka zwiększona ilość wydzieliny jest normalna. I że bardzo często dziewczyny mają właśnie obawy, że to wody płodowe, a tak naprawdę to tylko więcej śluzu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te papierki to chyba dobra rzecz,az sama sie zastanawiam czy nie kupic. Aale cos czuje ze jak kupie to popadne w paranoje i bede co chwile sprawdzac :P
    I czy to poprostu sie nazywa papierki lakmusowe? Bo tak czytam ile tych rodzajow tego jest

relgzbmhh8tsviez.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam zaraz ich na necie bo w aptece trudno je dostac.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie lina do tych papiórków, ciekawa jestem czy to coś specjalnego czy takie zwykłe do badania PH.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:29

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten niedzielny poranek. Wczoraj w końcu kupiliśmy łóżeczko, fotelik, a na koniec zaszalałam na przecenie w Smyku :) Teraz w pokoju już w ogóle nie ma na nic miejsca, same pudła. Mój dostał zakaz kolegów i wyjazdów do mamusi póki nie pomaluje garażu i nie zrobi półek. Kurde, nie po to mam garaż, żeby w pokoju robić składzik wszystkiego...
    Niestety chyba wracają mi dolegliwości I trymestru :( Mam nadzieję, że jednak nie spędzę kolejnych 3 m-cy męcząc się z bólem żołądka i jelitami...

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Dzisiaj już mogę powiedzieć, że zaczęłam 8 miesiąc, bo za równo dwa miesiące mam termin.
    Te papierki to zwykłe lakmusowe do mierzenia ph. Też muszę się gdzieś w nie zaopatrzyć. Później częściej będziemy się zastanawiać, czy to wody płodowe nam się sączą. Wiem tylko, że jeżeli to wody, to pasek będzie miał kolor niebieski.

Sigma, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-) ale mi sie dobrze spalo i nie chce mi sie z łóżka wychodzić. Całą noc padało a teraz jest brzydko pochmurno ...
    Śniło mi sie że krokwi jadlam takie dobre hehe ale w domu nie mam :-( ale mąż jak będzie z pracy wracał koło 16 to powiedział że mi kupi jupi ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec tak do wykrywania wód płodowych służą takie podpaski nie sa tanie 2 szt 27 zł działaja na zasadzie testów ph płyn owodniowy ma ph wieksze niz 6,5.Ale jst oczywiscie pewien minus bo jak sie ma zakazenie no a wiecie jak to jest w ciazy wszystko sie czepia to podpaska to tez wykryje i sie zabarwi ;/ a ja własnie mam jakies zakażenie ;/ a na SOR ponoć lepiej pojechać jak sie zużywa wiecej niz co 2 godziny wkładki.Mały wyciek nie bedze zauwazany w tym badaniu AFI bo wody na bieżąco sa produkowane

http://allegro.pl/test-loritan-na-wyciek-wod-plodowych-plynu-owodnio-i5453044379.html

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ