X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jednak nie szlifowala, bo jeśli kolor to jest bejca to nigdy nie wiadomo jak głęboko w drewno sięga.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    lady zazdroszczę wizyty nad naszym polskim morzem bo sama je bardzo kocham ale mam ponad 600km nad morze a w tym roku nóżek nie zamoczę hehe

Ja się właśnie bardzo cieszę że Rafał ma tutaj rodzinę, w innym przypadku nie było by nas tu, bo teraz mamy ważniejsze wydatki niż wczasy, a tak do mamy zawsze wpaść na kilka dni można :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wczoraj jak siedzieliśmy na plaży skończyłam bluzeczkę dla Zuzi :)
    5chqtf.jpg

Lilla My, Czarna_88, Gusiak, la_lenka, AniaM, Anitka201, easymum, adzia, Wonderland, kasig lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady już nie zaczynajmy tego tematu.
    Super że pogoda dopisuje, upału nie ma więc czerp jak najwięcej ze spacerów :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady już nie zaczynajmy tego tematu.
    Super że pogoda dopisuje, upału nie ma więc czerp jak najwięcej ze spacerów :)

Czerpię, teraz siedzimy w domku czekamy, aż zadzwoni kuzyn od Rafała, że wrócił z pracy, i jedziemy do niego na ryby morskie z grilla :3
    Aż szkoda że jutro wracamy do Poznania, ale Rafał więcej wolnego nie chciał wsiąść, weźmie w sierpniu jak się mała urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 15:17

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super, że nie pada i korzystaj ze spacerów póki nie ma upałów :) Ja też Ci zazdroszczę, że możesz być nad morzem, my nikogo nie mamy, a i pół polski prawie do przejechania :P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie będę tego komentować i psuć sobie nastroju. Wypoczywaj.

A my się witamy w 30 tc :-)

Dziś odespałam wczorajszą podróż. I od rana aktywnie dopiero teraz miałam chwile by odpocząć. A właśnie przyszedł mój brat i jeszcze jedzie do mnie siostra wiec spędzimy sobotę rodzinnie :-D

Fajnie że już szykujecie pokoiki dla dzieciaczków. Potem proszę wrzucać zdjęcia :-D uwielbiam oglądać. :-D

Miłego popołudnia wszystkim :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Fajnie że już szykujecie pokoiki dla dzieciaczków. Potem proszę wrzucać zdjęcia :-D uwielbiam oglądać. :-D
    Mnie już kusi wstawienie fotki, ale z drugiej strony jeszcze sporo zostało do dopieszczenia i się powstrzymuje żeby pokazać dopiero taki dopięty na ostatni guzik. :P

agatka196, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja jestem cierpliwa wiec poczekam na efekt końcowy :-D :-D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka ja jestem cierpliwa wiec poczekam na efekt końcowy :-D :-D
    Gorzej, że ja mniej :P Ale chcę żeby było od razu na tip top, więc ćwiczę cierpliwość. Na razie stoją tylko mebelki, a wiadomo dopiero w szczegółach będzie cały efekt.

agatka196 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co dziewczyny juz zakładacie firanki,baldachimy, pościele itd czy jeszcze trochę czekacie żeby się nie kurzyło?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam zazdroszczę robienia pokoju dla dziecka:) U nas młody (miał być Nikodem, teraz mąż wymyślił Mikołaj) na razie będzie spał z nami, także jedyne co, to możemy postawić łóżeczko i zawiesić mu jakieś ozdoby nad nim.

Wymyśliłam, że drugie łóżeczko mąż też pomaluje na biało i dam do salonu. Tam mu kupię już zwykły piankowy materac i będzie spał w ciągu dnia, jak będę tam na tv siedzieć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na razie dziecko będzie w sypialni z nami, a w salonie postawimy łóżeczko turystyczne (kojec) by w dzień tam spał, a ja będę na tv siedzieć :) , pokój dla dziecka zrobimy za 2-3 lata i wtedy dziecko przeniesiemy do swojego pokoiku :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM ja pościel ubrałam tylko jak przyszło łóżeczko do domu. Bo musiałam zobaczyć efekt i się pochwalić babci. Ale ściągłam wypralam i leży i czeka na ten dzień. Szkoda by się kurzyło. Materacyk też jeszcze z foli nie odpakowany.

Nancy strasznie Twój mąż niezdecydowany jest. Ale może jak juz przyjdzie synuś na świat to Was oświeci i nadacie mu imię. My mamy wybrane ale ja od pewnego czasu się waham i zastanawiałam się nad zmianą. Gdzieś mi do niej nie pasuje to imię. Ale jeszcze jest czas :-D

U nas łóżeczko będzie stało w salonie, wiec będzie miała swój kącik a za rok lub dwa zrobimy jej pokój z naszej sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 16:21

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ale co dziewczyny juz zakładacie firanki,baldachimy, pościele itd czy jeszcze trochę czekacie żeby się nie kurzyło?
    Nie planuję żadnej z tych rzeczy. Do łóżeczka tylko prześcieradło, na razie nawet ochraniacz nie będzie konieczny. Materac jest jeszcze w folii, ale powoli dojrzewam żeby ściągnąć - musi zapach wywietrzec. U mnie ogólnie też tylko kącik w sypialni, ale upchneliśmy nasze łóżko na bok i zmieściło się łóżeczko, 2 komody i regalik :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowitą macie sobotę, Mamuśki z pokoikami :) My to przerabialiśmy tydzień temu i już spokój. Po powrocie z działki (jadę na tydzień z Mamą),będziemy malować łóżeczko i wstawię Wam wtedy fotkę.

Aldonka, super dywany są na allegro :) Polecam taki jak my kupiliśmy: 02 cream (ptaszki).

Wróciliśmy z pomocy stomatologicznej. Powiem Wam, że albo źle trafiłam albo nie wiem już sama. Dentystka powiedziała, że to chyba nie ten ząb, który wskazuję, bo jest po leczeniu kanałowym i martwy. Chyba, że są źle kanały wyczyszczone, ale tego się nie dowiemy, bo w ciąży raczej nie zrobią mi rtg gdzie indziej (ona nie miała). No i mówiła, że znieczulenia już stosować nie można w 7 m-cu, więc nie wiem sama. Póki co ząb się wyciszył i zobaczymy. Oby tylko na tej działce się nie odezwał. Wskazała też, że ból mógł byc powiązany z wysokim ciśnieniem, które miałam wczoraj.

No nic, póki co się w kocu najadał i idę na drzemkę, bo druga noc z rzędu po 2 godz snu to przesada.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne z tą dentystką, mój dentysta chirug szczekowy twierdził, ze 2 trymesrt to najlepszy czas na znieczulenie, nie powinno się go robić w 1 trymetrze i pod koniec 3, a 7 m-c to nie koniec 3... ja sama miałam znieczulanie pod koniec 6 m-ca i mysle różnica 2 tyg nie zrobiłaby tu róznicy..

daj linka do tych dywanów z allegro, please!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:48

720fbe94f2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dywan-bella-fryz-ptaszki-cream-120x170-nowosc-i5444563345.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

Proszę, Dziewczyny :)

Ja to naprawdę jestem bezmózg w tej ciąży, żeby linka nie wysłać...echhh :)

Tutaj są też inne wzory:
    http://allegro.pl/120x170-dywany-bella-fryz-rozne-wzory-nowosc-i5445715893.html

Polecam sprzedawcę, bo wysyłka jest błyskawiczna :)

Co do zębologa, to też jestem w szoku...Dziwne, co? No, ale póki co nie boli, odpukać...:)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że weekend pod znakiem urządzania domu.

my zaliczyliśmy ikee i kupiliśmy komodę na ciuszki dla małej, więc w końcu mogę pojechać do teściowej po ciuszki.

powiem wam, że jestem w szoku jak ikea jest nastawiona na zakupy małżeństw z dziećmi. kąciki dla dzieci w newralgicznych miejscach np. poświęconych planowaniu kuchni itp. maż nawet zauważył, że męskim wc jest przewijak dla dziecka.

‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ