Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Bento ja gbs będę mieć pobierany w 35 tygodniu.

Lady jeszcze nie pakuję, bo nie kupiłam torby:p Co tam już ciekawego spakowałaś?

Na razie siebie XD wszystko co jest potrzebne dla mamy w szpitalu, no oprócz sztócców i talerza, kubka, i wody mineralnej niegazowanej, i kosmetyków używanych teraz, jakiś szampon, mydło, a i lizaka oraz pomadki, położna mówiła że to idealnie pomaga na spękane usta. Małej rzeczy spakuję jak tylko je wypiorę i wyprasuję.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie znowu posiedziałam na SOR-ze ale naszczescie to co leci to nie wody płodowe a naprawde tego jest sporo AFI koło 9 szyjka 2,5 cm ale posiedziałam 3h i mam juz dość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest SOR-ze?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie udzielam sie u was ale na biezaco podczytuje , widze ze sie martwicie to napisze co ju mnie :
    otuż wyszłamn ze szpitala na wlasne zadanie po miesiacu lezenia , u mnie kiepściutko szyjka od 3 tygodni na poziomie 1 cm i rozwarcie wewnetrzne , mam zalozony pessar 2 tyg temu ale nie wiadomo ile wytrzyma , w szpitalu w 23 tyg podali mi sterydy na płucka dziewczynek , leze w domu z dupa do góry i modle siue o kazdy dzień .to tak w skrócie

km5se6ydozmkg5fc.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalny oddział ratunkowy to jak IP

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:31

Lady Savage, Gusiak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:31

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Algelaa ne podczytuj tylko sie udzielaj :) jestes wrzesnióweczką tak jak my:) co do szyjki to cie dobrze rozumiem no i te lezenie ja juz 6 tygodni z tyłkiem do góry.Ile waza malutkie?bo słyszałam ze jak koło 1,5 to bardzo duze juz sa szanse ze bedzie wsio ok

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    nie udzielam sie u was ale na biezaco podczytuje , widze ze sie martwicie to napisze co ju mnie :
    otuż wyszłamn ze szpitala na wlasne zadanie po miesiacu lezenia , u mnie kiepściutko szyjka od 3 tygodni na poziomie 1 cm i rozwarcie wewnetrzne , mam zalozony pessar 2 tyg temu ale nie wiadomo ile wytrzyma , w szpitalu w 23 tyg podali mi sterydy na płucka dziewczynek , leze w domu z dupa do góry i modle siue o kazdy dzień .to tak w skrócie

Angela super że się odezwałaś, :) będzie dobrze, ja trzymam kciuki za Was dziewczyny!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, w którym tygodniu teraz jesteście? Dacie radę:) Trzymam za Was kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki dwa tyg temu wazyły po 700 gram , troche mało ;/ jutro zaczynam 27 tydzień

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn jutro bedzie pełny 27 tydz

km5se6ydozmkg5fc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela będzie dobrze, trzymam kciuki za was :) Lady SOR to szpitalny oddział ratunkowy :) to jest to samo co na IP

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela będzie dobrze. ☺Jesteście silne. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powodzenia. Jesteście silne!

A ja dziś cały dzień z domu nosa nie wynużyłam i mało tego cały dzień w koszuli chodzę i tylko patrze gdzie tu głowę przyłożyć do poduszki i zasnąć.
    Na dodatek powrócił mi trądzik. A miałam przez cały II trymestr buzię jak pupcia niemowlaka aż sama z podziwu wyjść nie mogłam. Chyba wracają wszelkie dolegliwości z I trymestru.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się cera pogorszyła, ale ja to wiąże z odstawieniem Luteiny, na mnie ten bonusowy progesteron działał super pozytywnie.

Jutro mam wyjazd na badania, a przy okazji wyskoczę z siostrą na mały szoping. :P
    Mam nadzieje, że dam radę, bo ostatnio i mnie jakieś przesilenie dopadło, coraz mi ciężej chodzić. Niby brzuch nie za duży i nie dokucza, ale sił jakoś mniej. Po paru metrach się rozglądam za ławką. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, albo u nas albo na innym wątku czytałam coś o jakimś cudownym soku z apteki, który podnosi hemoglobinę. Potrzebuję dla znajomej, bo ma anemię, a wczesniej nie przywiązywałam uwagi do nazwy. Podpowiadacie?;

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, poszły zamówienia w gemini i na allegro. 400 zł jak w mordę strzelił. Porównałam ceny w gemini z moją niby najtańszą apteką i miałyście rację - na samych tabsach z dha i kremie do sutków zaoszczędziłam na wysyłkę O_o A to, co było droższe dokupiłam na allegro. Za to przewijak i matę edukacyjną pożycza mi koleżanka, wiec nie tylko 200 zł zostaje w kieszeni, ale też będę mogła się tego pozbyć jak tylko nie będzie mi potrzebne, bez żadnego pierniczenia się z wystawianiem na aukcji itd :)

Angelaa - trzymaj się! Każdy tydzień to ogromny krok do przodu, sama wiesz najlepiej. Trzymamy za Was kciuki <3

Jutro idę zrobić komplet badań do gina, endokrynologa i diabetologa. Wypompują ze mnie chyba jakieś hektolitry krwi, ale mogę uznać, że odbębniłam gruntowny przegląd wszystkiego.

Btw, dzisiaj mój synek pierwszy raz popędził sam przed siebie na rowerze z pedałami, bez dodatkowych kółek :D DUMA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 23:13

Gusiak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, agatka196, Lilla My, nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa dacie dziewczyny rade, faktycznie ostatnia waga jaka pisałaś nie za duża, ale z każdym dniem są coraz silniejsze i nabierają masy....wyobrażam sobie jak ciężko Ci całe dnie leżeć, ale jeszcze troszkę... trzymam mocno za Was kciuki! =)

Dzuls u mnie w Gemini tez koszyk pełny i czeka tylko na 'kup' i 'zapłać' ta druga opcja zdecydowanie gorsza ;p
    Pociesza mnie jedynie to, ze jak juz zrobię to zamówienie to w zasadzie z tego typu rzeczy będzie wszystko... czyli można powiedzieć, ze w samym gemini łącznie zastawie jakieś ok. 500 zł, ale cóż poradzić...

Dziś znów mieliśmy wypad do Ikei, okazalo się ze półki które kupiliśmy są za duże i kiepsko wyglądają, wiec dawaj do sklepu i na wymianę... przy okazji do kupiliśmy fotel, żebym miała na czym siedzieć u małej w pokoje np. Przy karmieniu czy coś... tym sposobem jak dokupimy firanki, zasłonki, łóżeczko i jego wyposażenie będzie całość gotowa =)
    Z każdym dniem pokój podoba mi się coraz bardziej ... mąż z kolega i moim bratem spisali się na medal =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls lubię za synka... dzielny chłopak! =)

Dżuls lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ