X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!
    u nas też deszczowo, USG w III trymestrze z wszystkimi pomiarami kosztuje 150 zł u mojej pani gin, zamierzam iść na nie za tydzień. Jutro zwykła wizyta, aw weekend maraton szkoły rodzenia w klinice.. dziś pozostaje mi się nudzić samej w taką pogodę ehh

miłego dnia!

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie zamówienia artykułów higienicznych. Jakiej firmy majtki poporodowe zamawiałyście i ile sztuk. Do tego jakiej firmy podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne. Ile tego trzeba zamówić.
    I pytanie do doświadczonych mam: jakiej firmy aspirator do nosa posiadacie?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam 4 pary majtek siateczkowych do szpitala seni -wyglądają porządnie i oczywiście nie sa jednorazowe. Mimo, że mam rozmiar M, zamówiłam L i myśle,że jest odpowiedni, bo wyglądają dość ciasno mimo, że się rozciągają. Zapakowałam tez podkłądy bella - 1 paczke i z 10 wkładek laktacyjnych.

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 My za USG płacimy 250zł, robię w innej klinice niż przyjmuje mój lekarz, bo ten ma za słaby sprzęt.

Anitka201 Ja mam siateczkowe baby ono i seni. Na początek wkładek laktacyjnych mam kupionych 60szt.(z rossmana) zobaczę jak się będą sprawdzały i dokupię te lub zmienię na inne.

sRUqp2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?
    na pewno wielkość dzidzi, ruchy, pozycja dziecka, tętno, stan łożyska, ocena organów wewnętrznych, ilość wód płodowych i przepływy żylne i tętnicze

720fbe94f2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam puścić zamówienie w Gemini, bo koszyk zapakowany już od 2 tyg. Chciałam sprawdzić, jakiej firmy majtki, a ich brak na magazynie. Widać, że sierpniówki i wrześniówki pełną para przygotowują się do porodu:)

Anitka - ja miałam przy synku NoseFrida. Kupiliśmy jak się urodził i służył nam bardzo długo. Jak był starszy, to już nie bardzo chciał dawać sobie odciągać i kupiłam Katarek do odkurzacza (chyba tak się nazywa). Niby jest delikatniejszy, ale dla mnie cała procedura z wyciąganiem i podłączaniem odkurzacza była zbyt długa, a do tego był mniej wygodny i jeszcze odkurzacz mi się przy nim przegrzewał.

atdcwn154po83a78.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Zbieram się do sklepu po jakieś śniadanie. Nie wiem w sumie na co mamy ochotę. Mam wrażenie, że mały uciekł głową w poprzek z dołu, bo poczułam dwa dni temu takie szarpnięcie w brzuchu i później wypiął plecy poziomo, a mi teraz się lepiej chodzi. Mam nadzieję, że postanowi wrócić na swoje miejsce.
    Ostatnio też znowu zaczęły mnie boleć piersi i sutki. Muszę zacząć smarować maltanem. Rozmawiałam wczoraj z jedną mamusią i tak mi doradziła, ponoć później mniejsze cierpienie przy karmieniu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też używam maltanu, bo hartuje brodawki- cóż zobaczymy. Zastanawiam się nad zakupem siemienia lnianego, bo podobno picie na 3 tyg przed porodem ułątwia poród i zwiększa ilość śluzu..

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Kurcze zielona w tym jestem a powoli zaczynam kompletować swój koszyk :-)
    Trix też myślałam o nosefrida i chyba dorzucę to do koszyka.
    Kurcze nie udało mi się przełożyć wizyty u dentysty :-( nie ma go dzisiaj i jutro jestem jego 1 pacjentką :-(. no nic najważniejsze, że opuchlizna zeszła, obecnie nie czuję bólu ale już boję się nocy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:30

Sigma lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - u nas 200 zl.
    co do tych wszystkich wywolaczy - nie wierze :D

skabarka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o liściach malin też słyszałam, ale własnie nie,że wywołumą poród, ale wzmiacniają mieścnie macicy i mozna je pić od 2 trymestru, siemienia mogę spróbować zwłaszcza, że działa na zaparcia :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie mi bo myślałam ze mnie nie będzie dotyczyć więc nie pytałam.
    Od czego twardnieje brzuch i co jeśli ciągle taki pozostanie?
    Od jakiś 4 dni jak wstaje z fotela czy łóżka mam brzuch jak kamień i czuje jak chodzę ze twardnieje taki dyskomfort jest. Jak się poloze lub usiade to wraca do normalności.
    Pisalyscie że magnez bierzecie Ale czy on pomaga na to?

Powodzenia na wizytach.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :-D

Powodzenia na wizytach :-)
    My do piątku musimy wytrzymać i zobaczymy naszego Mikołaja <3

Zbieram się na targ po nowe kwiatuszki na balkon ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) My też dziś wizytujemy, ale dopiero o 19:45 i bez usg. Zobaczymy, czy ten pessar trzyma i recepty muszę wziąć na luteinę. Małego zobaczę dopiero w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy na echo do Wa-wy.
    Dziś nie wyspalam się wcale, bo w nocy dziecię nie dawało, a od 7:00 miałam starą wyjącą kosiarkę pod oknem :( Ale najważniejsze, że jest już u mnie siostra, więc nie siedzę sama i mogę wybrać się do sklepu,nie czekając na męża, bo ma mi zakupy przynieść :) A jutro bierzemy się za szycie literek nad Guciowe łóżeczko...

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, mi w szpitalu powiedzieli, że problem jest wtedy, jeśli brzuch jest twardy przy leżeniu, bo chodząc na tym etapie zawsze będzie twardy. A magnez możesz brać zawsze, mi każą brać MagneB6, bo nie obciąża układu pokarmowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg III trym - u mnie kosztuje tyle co wizyta, czyli 120 zł (już 09.07 mam to usg ;))))

ja się obijam dzisiaj bo też czeka mnie 'ciężki' tydzień, na weekend 3 torty do zrobienia, pryz okazji jeszcze dwa razy w tyg szkoła rodzenia ;)))

ale za 2 tyg jedziemy na weekend nad jeziorko to sobie chociaż połowię i odpocznę;))))

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ