Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej!!
u nas też deszczowo, USG w III trymestrze z wszystkimi pomiarami kosztuje 150 zł u mojej pani gin, zamierzam iść na nie za tydzień. Jutro zwykła wizyta, aw weekend maraton szkoły rodzenia w klinice.. dziś pozostaje mi się nudzić samej w taką pogodę ehh
miłego dnia! -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie zamówienia artykułów higienicznych. Jakiej firmy majtki poporodowe zamawiałyście i ile sztuk. Do tego jakiej firmy podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne. Ile tego trzeba zamówić.
I pytanie do doświadczonych mam: jakiej firmy aspirator do nosa posiadacie? -
ja wzięłam 4 pary majtek siateczkowych do szpitala seni -wyglądają porządnie i oczywiście nie sa jednorazowe. Mimo, że mam rozmiar M, zamówiłam L i myśle,że jest odpowiedni, bo wyglądają dość ciasno mimo, że się rozciągają. Zapakowałam tez podkłądy bella - 1 paczke i z 10 wkładek laktacyjnych.
-
agatka196 My za USG płacimy 250zł, robię w innej klinice niż przyjmuje mój lekarz, bo ten ma za słaby sprzęt.
Anitka201 Ja mam siateczkowe baby ono i seni. Na początek wkładek laktacyjnych mam kupionych 60szt.(z rossmana) zobaczę jak się będą sprawdzały i dokupię te lub zmienię na inne. -
Dzisiaj miałam puścić zamówienie w Gemini, bo koszyk zapakowany już od 2 tyg. Chciałam sprawdzić, jakiej firmy majtki, a ich brak na magazynie. Widać, że sierpniówki i wrześniówki pełną para przygotowują się do porodu:)
Anitka - ja miałam przy synku NoseFrida. Kupiliśmy jak się urodził i służył nam bardzo długo. Jak był starszy, to już nie bardzo chciał dawać sobie odciągać i kupiłam Katarek do odkurzacza (chyba tak się nazywa). Niby jest delikatniejszy, ale dla mnie cała procedura z wyciąganiem i podłączaniem odkurzacza była zbyt długa, a do tego był mniej wygodny i jeszcze odkurzacz mi się przy nim przegrzewał. -
Witam:)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Zbieram się do sklepu po jakieś śniadanie. Nie wiem w sumie na co mamy ochotę. Mam wrażenie, że mały uciekł głową w poprzek z dołu, bo poczułam dwa dni temu takie szarpnięcie w brzuchu i później wypiął plecy poziomo, a mi teraz się lepiej chodzi. Mam nadzieję, że postanowi wrócić na swoje miejsce.
Ostatnio też znowu zaczęły mnie boleć piersi i sutki. Muszę zacząć smarować maltanem. Rozmawiałam wczoraj z jedną mamusią i tak mi doradziła, ponoć później mniejsze cierpienie przy karmieniu. -
Dzięki dziewczyny
Kurcze zielona w tym jestem a powoli zaczynam kompletować swój koszyk
Trix też myślałam o nosefrida i chyba dorzucę to do koszyka.
Kurcze nie udało mi się przełożyć wizyty u dentystynie ma go dzisiaj i jutro jestem jego 1 pacjentką
. no nic najważniejsze, że opuchlizna zeszła, obecnie nie czuję bólu ale już boję się nocy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, powiedzcie mi bo myślałam ze mnie nie będzie dotyczyć więc nie pytałam.
Od czego twardnieje brzuch i co jeśli ciągle taki pozostanie?
Od jakiś 4 dni jak wstaje z fotela czy łóżka mam brzuch jak kamień i czuje jak chodzę ze twardnieje taki dyskomfort jest. Jak się poloze lub usiade to wraca do normalności.
Pisalyscie że magnez bierzecie Ale czy on pomaga na to?
Powodzenia na wizytach. -
Cześć brzuchatki
Powodzenia na wizytach
My do piątku musimy wytrzymać i zobaczymy naszego Mikołaja
Zbieram się na targ po nowe kwiatuszki na balkon
-
Witam się i ja
My też dziś wizytujemy, ale dopiero o 19:45 i bez usg. Zobaczymy, czy ten pessar trzyma i recepty muszę wziąć na luteinę. Małego zobaczę dopiero w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy na echo do Wa-wy.
Dziś nie wyspalam się wcale, bo w nocy dziecię nie dawało, a od 7:00 miałam starą wyjącą kosiarkę pod oknemAle najważniejsze, że jest już u mnie siostra, więc nie siedzę sama i mogę wybrać się do sklepu,nie czekając na męża, bo ma mi zakupy przynieść
A jutro bierzemy się za szycie literek nad Guciowe łóżeczko...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do usg III trym - u mnie kosztuje tyle co wizyta, czyli 120 zł (już 09.07 mam to usg
)))
ja się obijam dzisiaj bo też czeka mnie 'ciężki' tydzień, na weekend 3 torty do zrobienia, pryz okazji jeszcze dwa razy w tyg szkoła rodzenia))
ale za 2 tyg jedziemy na weekend nad jeziorko to sobie chociaż połowię i odpocznę)))