X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!
    u nas też deszczowo, USG w III trymestrze z wszystkimi pomiarami kosztuje 150 zł u mojej pani gin, zamierzam iść na nie za tydzień. Jutro zwykła wizyta, aw weekend maraton szkoły rodzenia w klinice.. dziś pozostaje mi się nudzić samej w taką pogodę ehh

miłego dnia!

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie zamówienia artykułów higienicznych. Jakiej firmy majtki poporodowe zamawiałyście i ile sztuk. Do tego jakiej firmy podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne. Ile tego trzeba zamówić.
    I pytanie do doświadczonych mam: jakiej firmy aspirator do nosa posiadacie?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam 4 pary majtek siateczkowych do szpitala seni -wyglądają porządnie i oczywiście nie sa jednorazowe. Mimo, że mam rozmiar M, zamówiłam L i myśle,że jest odpowiedni, bo wyglądają dość ciasno mimo, że się rozciągają. Zapakowałam tez podkłądy bella - 1 paczke i z 10 wkładek laktacyjnych.

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 My za USG płacimy 250zł, robię w innej klinice niż przyjmuje mój lekarz, bo ten ma za słaby sprzęt.

Anitka201 Ja mam siateczkowe baby ono i seni. Na początek wkładek laktacyjnych mam kupionych 60szt.(z rossmana) zobaczę jak się będą sprawdzały i dokupię te lub zmienię na inne.

sRUqp2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?
    na pewno wielkość dzidzi, ruchy, pozycja dziecka, tętno, stan łożyska, ocena organów wewnętrznych, ilość wód płodowych i przepływy żylne i tętnicze

720fbe94f2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam puścić zamówienie w Gemini, bo koszyk zapakowany już od 2 tyg. Chciałam sprawdzić, jakiej firmy majtki, a ich brak na magazynie. Widać, że sierpniówki i wrześniówki pełną para przygotowują się do porodu:)

Anitka - ja miałam przy synku NoseFrida. Kupiliśmy jak się urodził i służył nam bardzo długo. Jak był starszy, to już nie bardzo chciał dawać sobie odciągać i kupiłam Katarek do odkurzacza (chyba tak się nazywa). Niby jest delikatniejszy, ale dla mnie cała procedura z wyciąganiem i podłączaniem odkurzacza była zbyt długa, a do tego był mniej wygodny i jeszcze odkurzacz mi się przy nim przegrzewał.

atdcwn154po83a78.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Zbieram się do sklepu po jakieś śniadanie. Nie wiem w sumie na co mamy ochotę. Mam wrażenie, że mały uciekł głową w poprzek z dołu, bo poczułam dwa dni temu takie szarpnięcie w brzuchu i później wypiął plecy poziomo, a mi teraz się lepiej chodzi. Mam nadzieję, że postanowi wrócić na swoje miejsce.
    Ostatnio też znowu zaczęły mnie boleć piersi i sutki. Muszę zacząć smarować maltanem. Rozmawiałam wczoraj z jedną mamusią i tak mi doradziła, ponoć później mniejsze cierpienie przy karmieniu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też używam maltanu, bo hartuje brodawki- cóż zobaczymy. Zastanawiam się nad zakupem siemienia lnianego, bo podobno picie na 3 tyg przed porodem ułątwia poród i zwiększa ilość śluzu..

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Kurcze zielona w tym jestem a powoli zaczynam kompletować swój koszyk :-)
    Trix też myślałam o nosefrida i chyba dorzucę to do koszyka.
    Kurcze nie udało mi się przełożyć wizyty u dentysty :-( nie ma go dzisiaj i jutro jestem jego 1 pacjentką :-(. no nic najważniejsze, że opuchlizna zeszła, obecnie nie czuję bólu ale już boję się nocy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:30

Sigma lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - u nas 200 zl.
    co do tych wszystkich wywolaczy - nie wierze :D

skabarka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o liściach malin też słyszałam, ale własnie nie,że wywołumą poród, ale wzmiacniają mieścnie macicy i mozna je pić od 2 trymestru, siemienia mogę spróbować zwłaszcza, że działa na zaparcia :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie mi bo myślałam ze mnie nie będzie dotyczyć więc nie pytałam.
    Od czego twardnieje brzuch i co jeśli ciągle taki pozostanie?
    Od jakiś 4 dni jak wstaje z fotela czy łóżka mam brzuch jak kamień i czuje jak chodzę ze twardnieje taki dyskomfort jest. Jak się poloze lub usiade to wraca do normalności.
    Pisalyscie że magnez bierzecie Ale czy on pomaga na to?

Powodzenia na wizytach.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :-D

Powodzenia na wizytach :-)
    My do piątku musimy wytrzymać i zobaczymy naszego Mikołaja <3

Zbieram się na targ po nowe kwiatuszki na balkon ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) My też dziś wizytujemy, ale dopiero o 19:45 i bez usg. Zobaczymy, czy ten pessar trzyma i recepty muszę wziąć na luteinę. Małego zobaczę dopiero w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy na echo do Wa-wy.
    Dziś nie wyspalam się wcale, bo w nocy dziecię nie dawało, a od 7:00 miałam starą wyjącą kosiarkę pod oknem :( Ale najważniejsze, że jest już u mnie siostra, więc nie siedzę sama i mogę wybrać się do sklepu,nie czekając na męża, bo ma mi zakupy przynieść :) A jutro bierzemy się za szycie literek nad Guciowe łóżeczko...

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, mi w szpitalu powiedzieli, że problem jest wtedy, jeśli brzuch jest twardy przy leżeniu, bo chodząc na tym etapie zawsze będzie twardy. A magnez możesz brać zawsze, mi każą brać MagneB6, bo nie obciąża układu pokarmowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg III trym - u mnie kosztuje tyle co wizyta, czyli 120 zł (już 09.07 mam to usg ;))))

ja się obijam dzisiaj bo też czeka mnie 'ciężki' tydzień, na weekend 3 torty do zrobienia, pryz okazji jeszcze dwa razy w tyg szkoła rodzenia ;)))

ale za 2 tyg jedziemy na weekend nad jeziorko to sobie chociaż połowię i odpocznę;))))

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ