X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Chociaż powiem Wam, ze mnie też to troszkę przeraza co ja zrobię jak się coś zacznie i będę sama w domu... mąż zanim wróci z pracy to potrwa to ok.1.5-2godziny...
    Inni znajomi tez w tygodniu w pracy... pozostaje mi wtedy jedynie dzwonić po kartkę...
    Niby staram się póki co o tym nie myśleć, ale czasem mnie tak najdzie...

Ja ostatnio byłam z synkiem sama w domu przez prawie 4 tygodnie, mąż na drugim końcu świata w delegacji... Nie było chyba dnia, żebym się nie zastanawiała co zrobię w razie 'w' ;), bo cała rodzina też daleko... ale odpukać... wszystko było ok.
    Zawsze pozostaje karetka, ewentualnie (czasem pewnie szybciej) taxi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:21

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, znasz jakąś pierworódkę, która by urodziła po 1,5h w domu? ;)
    Jak coś się zacznie, to za 1,5h być może będziesz w stanie określić czy to w ogóle jest poród czy fałszywy alarm, a zanim urodzisz to pewnie minie kolejnych 6 godzin w wersji optymistycznej albo 26 w wersji pesymistycznej ;)

.ona., Lady Savage, alutka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Gusiak, znasz jakąś pierworódkę, która by urodziła po 1,5h w domu? ;) )

popieram :D, ja nie znam nawet wieloródki :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Gusiak, znasz jakąś pierworódkę, która by urodziła po 1,5h w domu? ;)
    Jak coś się zacznie, to za 1,5h być może będziesz w stanie określić czy to w ogóle jest poród czy fałszywy alarm, a zanim urodzisz to pewnie minie kolejnych 6 godzin w wersji optymistycznej albo 26 w wersji pesymistycznej ;)
    Ja mam w rodzinie taksówkarzy i raz zdarzyło się, że pierworódka urodziła jednemu w taksówce mimo, że cała akcja niby się dopiero zaczęła :-) W sumie mieli kilka porodów w taksówce :-)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:32

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:32

AniaM, monaaa85, Lady Savage lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Moja kuzynka przy pierwszym dziecku o godz 18 frytki mezowi smazyla, a o 19.15 bylo juz po wszystkim w szpitalu :P szpital w odleglosci 30 km od niej do domu. Drugie dziecko od sygnalu "ja chyba rodze" w ciagu godziny na swiecie. Teraz jest w ciazy i mowi, ze chyba w aucie urodzi. Ona woli rodzic, niz byc w ciazy. Cale 9 miesiecy jej niedobrze , najlepiej by spala, wiecznie jej slabo. A porod: Pryyyt i dzidzius na swiecie :)
    To samo u siostry mojego małża :-) urodziła 3 dzieci, każda ciąża zagrożona, a z każdym porodem ledwo zdążyli do szpitala, szybka akcja porodowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie leniwiec III trymestru dopadł :/
    odkurzylam, wytarlam kurze i d.. siad :D

Ponoć masaż krocza jest bolesny, gdzieś czytałam ze dziewczyna ledwo schodzila z fotela jak przed porodem jej zrobili. Sama nie bede tego praktykować :D

Wczoraj ponowilam pytanie BEDZIESZ ZE MNĄ RODZIL? a mąż powiedział że zaczeka bo to nie dla niego, byłam nastawiona że razem będziemy witać córkę ale jego wola, chociaż będę robić tak aby był jak nie to mama będzie albo siostra a co tam przecież taty nie wezmę haha :D

Sigma niewiem jak u ciebie włosy farbę przyjmują Ale od początku ciąży jak na blond chciałam to nie przyjęła się bez amoniaku, w tamtym tygodniu zrobiłam dekoloryzacje a potem blond i były żółte czyli nie przyjęło znowu, z kolei kupiłam szamponetke i dała radę :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tym sie wlasnie pocieszam, ze przecież to nie trwa parę minut, a zwykle parę dobrych godzin... wiec pewnie spokojnie ze wszystkim się wyrobimy... =)

Skabarka moja lajza robi dokładnie to samo... gdzie nie wolno, tak zwykle jest najszybciej....
    W ogóle ten moj kot to jakiś narkoman... cały weekend próbowałem zezrec taśmę malaska z farbą, tak podobał się jej zapach... wszystko co śmierdzi klejem i farba jest cudowne...

Komoda złożona... mialam przebić tylko gwoździe, a zakończyło się na złożeniu całej reszty =)

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:35

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe... czyli trzeba sie jednak nastawiać na każdą możliwość ;D

Dziewczyny, które kupiły juz łóżeczka... poproszę i jakieś linki, które możecie polecić =)
    I koniecznie białe... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:33

Paulinek, Lady Savage lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Hehehe... czyli trzeba sie jednak nastawiać na każdą możliwość ;D

Dziewczyny, które kupiły juz łóżeczka... poproszę i jakieś linki, które możecie polecić =)
    I koniecznie białe... =)
    Wpisz w Google łóżeczko z wyposażeniem jeśli takiego szukasz i w allegro wejdź ja będę brała te za 259 bodajże

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szkole rodzenia położna mówiła, że 'szybki' poród tzn 2-3 h jest niedobry dla dziecka;) to musi troszkę potrwać ;))))

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mnie też to pociesza że to nie jest tak chop siup, tyle że ja panikara jestem. Dobrze że pod domem nam zawsze sznur taksówek i na dodatek Radio wiec jak coś zejdę do radia i będzie poród na żywo :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja boje sie swojej reakcji, bo znajac siebie to bede czekac do ostatniej chwili, bo to przeciez jeszcze nie to ( jakbym oczywiscie wiedziala jak porod wyglada :P).

Jak znam siebie to ja pewnie też tak będę robić... no bo po co panikować, lepiej jeszcze poczekajmy...
    Już to właśnie widzę :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry czy niedobry - jak tak wyjdzie, to raczej nie będziemy miały nic do gadania :P

Też planuję czekać najpierw aż mąż wróci z pracy, a dopiero potem pojedziemy do szpitala, więc to może potrwać. Zdążymy. Chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:53

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja kupiłam łóżeczko z kompletem pościeli wiec nie wiem jakie ty byś chciała.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej właśnie takie z kompletem.... tylko żeby było białe :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja chcąc wejść w końcu na gemini zostałam odesłana z powodu błędu strony..
    dziewczyny wyjdźcie stamtąd ! :P

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ