X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, fajne opowieści o tych 15-minutowych prawie porodach :D pewnie jakaś jedna czy druga kobieta na świecie rzeczywiście tak rodzi, ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że mąż nagle dostanie cudownego natchnienia z góry, że ma wracać do domu, niż że faktycznie urodzimy w tak krótkim czasie ;)
    Zresztą ja to bym nawet chciała, dla mnie może być godzinka i po sprawie, tylko niestety to mało realne :D

Staraczka - mówisz o tzw. "masażu szyjki"... a nie o masażu krocza ;)
    Ja też nie wiem jak teraz moje włosy przyjmują farbę :D nie mam pojęcia. Ale potrzebuję jakiejś zmiany, poczuć się trochę zadbana, bo już jestem grubą brzydką kurą domową :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:04

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja niestety też nie zdążyłam :D
    Czekam, aż zwolnią się miejscówki ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja mam takie z pełnym wyposażeniem ale możesz popatrzyć u tego sprzedawcy bo ma też inne. Jestem zadowolona.
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak ja mam takie z pełnym wyposażeniem ale możesz popatrzyć u tego sprzedawcy bo ma też inne. Jestem zadowolona.
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html

Właśnie o czymś takim myślę, tyle że mogłoby być nawet bez szuflady... ale poza tym wygląda całkiem okey :)
    Dziękuję :)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    popieram :D, ja nie znam nawet wieloródki :P

Ja też :) moja mama, moją młodszą siostrę urodziła w 30 min

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Oj dziewczyny, fajne opowieści o tych 15-minutowych prawie porodach :D pewnie jakaś jedna czy druga kobieta na świecie rzeczywiście tak rodzi, ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że mąż nagle dostanie cudownego natchnienia z góry, że ma wracać do domu, niż że faktycznie urodzimy w tak krótkim czasie ;)
    Zresztą ja to bym nawet chciała, dla mnie może być godzinka i po sprawie, tylko niestety to mało realne :D

Staraczka - mówisz o tzw. "masażu szyjki"... a nie o masażu krocza ;)
    Ja też nie wiem jak teraz moje włosy przyjmują farbę :D nie mam pojęcia. Ale potrzebuję jakiejś zmiany, poczuć się trochę zadbana, bo już jestem grubą brzydką kurą domową :P
    Myślałam że to bez róŻnicy hahaha :D

Jak chcesz zmiany to proponuję balejaz jakieś pasemka bo na całości może nie przyjąć gdybym wiedziała to bym koleżankę wywołała z salonu na domowa wizytę :D
    jest zamówiona na sierpień

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeech no właśnie zanim doczekam wizyty u fryzjera to się pewnie rozmyślę :D moja decyzyjność w ciąży spadła poniżej zera :D poza tym nie chcę siedzieć w oparach kosmetyków w salonie, w domu sobie nałożę i pójdę siedzieć na balkon na świeże powietrze...

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animacja z masażem krocza: http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14883371,Masaz_krocza_przed_porodem.html

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile kupujecie podkładów poporodowych i jakie?? u mnie wszpitalu wsyztsko daja, nie mam pojęcia jak długo trwa "ostra faza" ;/ pomocy!!

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o masaż krocza :) jedna z sierpniówek podesłała mi taki link :)
    może się i Wam przyda

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    popieram :D, ja nie znam nawet wieloródki :P
    hehe, a ja znam:)

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny ile kupujecie podkładów poporodowych i jakie?? u mnie wszpitalu wsyztsko daja, nie mam pojęcia jak długo trwa "ostra faza" ;/ pomocy!!

O to samo zapytałam moją mamę
    powiedziała że mam sobie kupić ok 10 szt, potem albo dokupić jak będzie ciągle ostro albo przejść na podpaski duże z Belly

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dżuls - masz małego zdolniachę :) Brawo. Mój też zaczął szybko na dwóch kołach, a to zasługa rowerka biegowego.
    Pewnie, że to dzięki biegaczom, wszystkie staruszki zawsze cmokają, że szkoda, ze za ich czasów ich nie wymyślono, darowałyby sobie bieganie z kijem :) Młody najpierw miał taki stabilny motorek odpychacz, potem rowerek biegacz, a teraz zwykły rower :) Yrahm, już nie mogę się doczekać wycieczek rowerowych za rok :P

trix, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?
    Ostatnie usg (30-32) jest podobno najbardziej miarodajne, jeśli chodzi o przypuszczalny termin porodu, głównie chodzi o wielkość dziecka, ale wiadomo jak jest, dziecko i tak wie najlepiej, o ile nie ma konieczności wywoływania.

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:33

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam info że koleżanka urodziła i takie mnie szczęście ogarnęło że siedzę i wyje :-) A bardzo za nich trzymałam kciuki bo też po przygodach podobnych do moich.

Ja podkładów wzięłam 10 szt i na razie 3 paczki podpasek tych dużych.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam ze ten posiew gbs to i z pochwy i z odbytu hmmmm ciekawie ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję zamówić 10 sztuk podkładów, w razie co mąż dokupi w aptece...
    Agatka jakie brałaś duże podpaski, takie zwykłe jakieś maxi, czy coś specjalnego?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak na razie do koszyka wrzuciłam te
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

A potem kupie te zwykłe bella duże. I w domu już mam paczkę krótkich Bella. Kupuje zwykłe podpaski bo inne mnie uczulają i odparzają.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okey, okey... te podkłady bella mama już mam w domu, ale wzięłam ich tylko jedną paczkę :)

Teraz właśnie myślę, żeby dokupić jakieś takie zwykłe podpaski tylko nie wiem czy brać jakieś normalne, czy jakoś bardziej chłonne tego typu:

http://www.aptekagemini.pl/podpaski-bella-nova-10-ze-skrzydelkami.html

Ogólnie jak miałam okres to zawsze używałam tamponów, więc nawet nie wiem jakie brać teraz :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ