X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, fajne opowieści o tych 15-minutowych prawie porodach :D pewnie jakaś jedna czy druga kobieta na świecie rzeczywiście tak rodzi, ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że mąż nagle dostanie cudownego natchnienia z góry, że ma wracać do domu, niż że faktycznie urodzimy w tak krótkim czasie ;)
    Zresztą ja to bym nawet chciała, dla mnie może być godzinka i po sprawie, tylko niestety to mało realne :D

Staraczka - mówisz o tzw. "masażu szyjki"... a nie o masażu krocza ;)
    Ja też nie wiem jak teraz moje włosy przyjmują farbę :D nie mam pojęcia. Ale potrzebuję jakiejś zmiany, poczuć się trochę zadbana, bo już jestem grubą brzydką kurą domową :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:04

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja niestety też nie zdążyłam :D
    Czekam, aż zwolnią się miejscówki ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja mam takie z pełnym wyposażeniem ale możesz popatrzyć u tego sprzedawcy bo ma też inne. Jestem zadowolona.
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak ja mam takie z pełnym wyposażeniem ale możesz popatrzyć u tego sprzedawcy bo ma też inne. Jestem zadowolona.
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html

Właśnie o czymś takim myślę, tyle że mogłoby być nawet bez szuflady... ale poza tym wygląda całkiem okey :)
    Dziękuję :)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    popieram :D, ja nie znam nawet wieloródki :P

Ja też :) moja mama, moją młodszą siostrę urodziła w 30 min

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Oj dziewczyny, fajne opowieści o tych 15-minutowych prawie porodach :D pewnie jakaś jedna czy druga kobieta na świecie rzeczywiście tak rodzi, ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że mąż nagle dostanie cudownego natchnienia z góry, że ma wracać do domu, niż że faktycznie urodzimy w tak krótkim czasie ;)
    Zresztą ja to bym nawet chciała, dla mnie może być godzinka i po sprawie, tylko niestety to mało realne :D

Staraczka - mówisz o tzw. "masażu szyjki"... a nie o masażu krocza ;)
    Ja też nie wiem jak teraz moje włosy przyjmują farbę :D nie mam pojęcia. Ale potrzebuję jakiejś zmiany, poczuć się trochę zadbana, bo już jestem grubą brzydką kurą domową :P
    Myślałam że to bez róŻnicy hahaha :D

Jak chcesz zmiany to proponuję balejaz jakieś pasemka bo na całości może nie przyjąć gdybym wiedziała to bym koleżankę wywołała z salonu na domowa wizytę :D
    jest zamówiona na sierpień

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeech no właśnie zanim doczekam wizyty u fryzjera to się pewnie rozmyślę :D moja decyzyjność w ciąży spadła poniżej zera :D poza tym nie chcę siedzieć w oparach kosmetyków w salonie, w domu sobie nałożę i pójdę siedzieć na balkon na świeże powietrze...

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animacja z masażem krocza: http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14883371,Masaz_krocza_przed_porodem.html

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile kupujecie podkładów poporodowych i jakie?? u mnie wszpitalu wsyztsko daja, nie mam pojęcia jak długo trwa "ostra faza" ;/ pomocy!!

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o masaż krocza :) jedna z sierpniówek podesłała mi taki link :)
    może się i Wam przyda

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    popieram :D, ja nie znam nawet wieloródki :P
    hehe, a ja znam:)

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny ile kupujecie podkładów poporodowych i jakie?? u mnie wszpitalu wsyztsko daja, nie mam pojęcia jak długo trwa "ostra faza" ;/ pomocy!!

O to samo zapytałam moją mamę
    powiedziała że mam sobie kupić ok 10 szt, potem albo dokupić jak będzie ciągle ostro albo przejść na podpaski duże z Belly

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dżuls - masz małego zdolniachę :) Brawo. Mój też zaczął szybko na dwóch kołach, a to zasługa rowerka biegowego.
    Pewnie, że to dzięki biegaczom, wszystkie staruszki zawsze cmokają, że szkoda, ze za ich czasów ich nie wymyślono, darowałyby sobie bieganie z kijem :) Młody najpierw miał taki stabilny motorek odpychacz, potem rowerek biegacz, a teraz zwykły rower :) Yrahm, już nie mogę się doczekać wycieczek rowerowych za rok :P

trix, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A wiecie dziewczyny co mierzą na 3 usg?
    Ostatnie usg (30-32) jest podobno najbardziej miarodajne, jeśli chodzi o przypuszczalny termin porodu, głównie chodzi o wielkość dziecka, ale wiadomo jak jest, dziecko i tak wie najlepiej, o ile nie ma konieczności wywoływania.

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:33

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam info że koleżanka urodziła i takie mnie szczęście ogarnęło że siedzę i wyje :-) A bardzo za nich trzymałam kciuki bo też po przygodach podobnych do moich.

Ja podkładów wzięłam 10 szt i na razie 3 paczki podpasek tych dużych.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam ze ten posiew gbs to i z pochwy i z odbytu hmmmm ciekawie ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję zamówić 10 sztuk podkładów, w razie co mąż dokupi w aptece...
    Agatka jakie brałaś duże podpaski, takie zwykłe jakieś maxi, czy coś specjalnego?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak na razie do koszyka wrzuciłam te
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

A potem kupie te zwykłe bella duże. I w domu już mam paczkę krótkich Bella. Kupuje zwykłe podpaski bo inne mnie uczulają i odparzają.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okey, okey... te podkłady bella mama już mam w domu, ale wzięłam ich tylko jedną paczkę :)

Teraz właśnie myślę, żeby dokupić jakieś takie zwykłe podpaski tylko nie wiem czy brać jakieś normalne, czy jakoś bardziej chłonne tego typu:

http://www.aptekagemini.pl/podpaski-bella-nova-10-ze-skrzydelkami.html

Ogólnie jak miałam okres to zawsze używałam tamponów, więc nawet nie wiem jakie brać teraz :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ