X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Misi@ po czesci was rozumiem, bo moje dziecko jest na diecie niskobialkowej. Firma
    bezgluten, balviten ma bogata oferte :)
    Schar jest bardzo dobry, ale drogi, jednak chleb kupujemy tej firmy,bo jest zjadliwy imiekki ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja przygotowalam kilka wersji. Wszpitaluwkt chce rodzic ubranka przynosi sie na wypi, wiec powiem mezowi, ktory pakunek ma zabrac ;)

To chyba musze jakis cienki kombinezon zakupic w razie potrzeby. Pewnie i tak we wrzesniu sie przyda.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja trafiłam właśnie na wariatkę w allegro...
    zamówiłam komplet szydełkowy (wysłałam pytanie do sprzedawcy i jeszcze nie zrobiłam przelewu) Pani sprzedawca wysyła mi maile z odpowiedzią (na jednego odpowiedziałam bo akurat byłam na mailu) - a potem co 20 minut kolejnego maila, że czeka na wpłatę już bo w piątek wysyłka (w miarę miły), potem 20 minut później, że mam jest ze mną utrudniony kontakt i nie wie o co mi chodzi (?!), potem 20 minut później, że mam jej odpisać do 19:30 bo jak nie! to ona pisze do allegro, żeby mnie zablokowali i w ogóle bo jej nie odpisuje i nie płacę...
    czy to ja jestem dziwna, czy sprzedawca powinien trochę inaczej się zachowywać i podchodzić z szacunkiem do klienta...przecież nie siedzę 24h na dobę przed mailem i czekam, czy aby pani napisze...odechciało mi się jakichkolwiek zakupów u niej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny z poczatku wrzesnia, jak zamierzacie ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala? Wiem, ze pogode trudno przewidziec, ale jak bedzie np.ponizej 20 stopni, to jakis cienki kombinezon, czy tylko cieplejszy pajac i koc?
    Nie mam pojecia, syna urodzilam w maju i wychodzil ubrany w body z krotkim rekawkiem :)

p.s. u nas burza i leje. Przyjemnie :)
    Ja niewiem, mam na tyle dobrze ze w sierpniu troszkę ciuszkow jedzie do mamy bo u niej będę przez miesiąc lub dwa aż poczuje że potrafię się zająć dzieckiem, póki co mam strach w oczach czy dam sobie radę :)
    do szpitala wezmę co trzeba a na wyjście mama podrzuci

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a ja trafiłam właśnie na wariatkę w allegro...
    zamówiłam komplet szydełkowy (wysłałam pytanie do sprzedawcy i jeszcze nie zrobiłam przelewu) Pani sprzedawca wysyła mi maile z odpowiedzią (na jednego odpowiedziałam bo akurat byłam na mailu) - a potem co 20 minut kolejnego maila, że czeka na wpłatę już bo w piątek wysyłka (w miarę miły), potem 20 minut później, że mam jest ze mną utrudniony kontakt i nie wie o co mi chodzi (?!), potem 20 minut później, że mam jej odpisać do 19:30 bo jak nie! to ona pisze do allegro, żeby mnie zablokowali i w ogóle bo jej nie odpisuje i nie płacę...
    czy to ja jestem dziwna, czy sprzedawca powinien trochę inaczej się zachowywać i podchodzić z szacunkiem do klienta...przecież nie siedzę 24h na dobę przed mailem i czekam, czy aby pani napisze...odechciało mi się jakichkolwiek zakupów u niej...
    Spójrz ile dni czeka na wpłatę, bym zadzwoniła do niej i ją zbluzgala :D a wpłatę bym zrobiła ostatniego dnia bo powinno być napisane ile dni Masz ba wpłatę

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka...wczoraj niby kupiłam, a dzisiaj już do mnie z takimi tekstami...w ogóle jej nie zapłacę - nie wysłała nic jeszcze na szczęście. rezygnuję z transakcji z taką wariatką...

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny z poczatku wrzesnia, jak zamierzacie ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala? Wiem, ze pogode trudno przewidziec, ale jak bedzie np.ponizej 20 stopni, to jakis cienki kombinezon, czy tylko cieplejszy pajac i koc?
    Nie mam pojecia, syna urodzilam w maju i wychodzil ubrany w body z krotkim rekawkiem :)

p.s. u nas burza i leje. Przyjemnie :)
    Ja rodze w połowie września. Upalow sie juz raczej nie spodziewam. Mam taki cienki polarowany kombinezon i teoche grubszy taki misiowy- ale jeszcze nie zimowy. Planuje go wziac w tym polarowym a jesli bedzie jakos wyjątkowo zimno przykryje go po prostu kocykiem w foteliku. Auto mozna zawsze nagrzać troche w razie potrzeby tez.

.ona. lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę burzę, to nie fair u wasbyła w nocy albo rano a u mnie tylko wiatr i przebijajace słońce zza chmur a tak uwielbiam jak burza szaleje :)

A i chciałam napisać że od wczoraj czuje takie twarde paznokcie jak bym tipsy miała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:19

• chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.. Ja mam do Was kolejne pytanie.. Zmieniłam w marcu nazwisko (wyszłam za mąż) i dzisiaj chcąc się zapisać do gina na nfz podałam w rejestracji swój pesel i nowe nazwisko. Po poaru sekundach ciszy Pani oznajmia mi, że system ewuś krzyczy ,że nieprawidłowe nazwisko (panieńskie) i powiedziała, że mam to wyjaśnić lub zgłosić gdzieś tą zmianę.. Pytam więc jej.. gdzie mam to uczynić, bo pierwsze słyszę, że mam taki obowiązek, a ona na to ,że pojęcia nie ma bo ona jeszcze panna i nie zmieniała nazwiska. hmmm.. Może więc któraś z Was orientuje się co mam zrobić, gdzie to zgłosić i czy w ogóle mam taki obowiązek rzeczywiście ???. Dodam jeszcze, że zostałam ubezpieczona przez mojego męża z zakładu pracy rzecz jasna już na nowe nazwisko. Ooo taki klops mam..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabase a wyrabialas nowy dowod?
    w sumie dziwne, bo slub bralas...

AniaM to jakis normalny diabetolog Ci sie trafil skoro mowi ze miedzy 90 a 100 jest ok i nie kaze insuliny brac... ja jutro ide sprawdzic sama glukoze z krwi. i porownam z glukometrem.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Sigma - ja się trochę zgodzę z 4me. Moja mama pracuje jako pielęgniarka i uwierz mi, że nic jej tak nie irytuje jak młode mamuśki (w ogóle młode osoby), które przychodzą i od drzwi krzyczą, że coś im się należy. Ona nie próbuje nikomu utrudniać życia i naprawdę jest życzliwa w stosunku do pacjentów, ale jak widzi taką postawę albo kogoś cytującego, że to jest w ramach jego praw, to ją to strasznie drażni. I jeszcze jedno - nie mówię, że trzeba siedzieć cicho jak mysz pod miotłą, ale często taka pielęgniarka czy położna chętniej pomoże komuś, kto ją traktuje również jak człowieka, a nie jak śmiecia, który ma wykonywać polecenia małolaty w wieku jej córki.
    Bo ludzie korzystający ze swoich praw w ogóle zwykle drażnią innych. Nie wiem czemu. A już w służbie zdrowia to w ogóle :-) zazwyczaj najgorzej jest na szczeblu picia kawy w rejestracji - za to im wyżej, tym lepiej. Idź do rejestracji a dowiesz się, że się nie da. Idź do ordynatora, a uzna Twoje prawa za oczywistą oczywistość ;)

Btw. ostatnio siostra mojej koleżanki miała taką przygodę, że chciała zmienić lekarza prowadzącego. Poprosiła o wydanie jej dotychczasowej dokumentacji i zrobiła ten błąd, że zamiast potraktować panią z rejestracji z-należytym-szacunkiem, tzn. pokajać się trochę i skłamać, że potrzebuje tego do konsultacji z lekarzem innej specjalizacji, poprosiła od razu o swoje dokumenty mówiąc wprost, że chce zmienić lekarza. Oj, co się działo :-) dowiedziała się, że nikt jej nic nie wyda, z łaski mogą jej EWENTUALNIE pozwolić zrobić kserokopię niektórych jej wyników badań :D uuups :D pewnie się przychodnia zdziwi, jak razem z pismem o wydanie dokumentacji wpłynie skarga. Ale rozczeniowa suka z tej siostry koleżanki, nie? :D zupełnie jak ze mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:48

sowa28, Carolline lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

chabasse lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja czesciowo w rejestracji pracowalam i na picie rozpowszechnionej kawy nie mialam czasu. a dokumentacje pacjneta PRZYCHODNIA MUSI 10 lat archiwizowac, bo w razie kontroli z NFZ, a takie sa czeste , sa za to mega kary jak nie ma oryginału. jezeli ktos chce swoje karty -ma do tego prawo, przychodzi i mowi ze chce ksero calej dokumentacji, potem za to placi lub nie zalezy od zamoznosci przychodni. i tyle. bo nawet ja gdybym trafila na pacjenta ktorego nie znam, nie dalabym mu tej dokumentacji do reki bo rownie dobrze moglaby to byc podstawiona osoba z NFZ. i nikt u mmnie w pracy by sie nie podlozyl w tej kwestii.
    pacjentowi sie wydaje ze moze wszystko, ale jakby od srodka wieddzial jak dziala NFZ to by zmienil zdanie.

Lilla My, Kasiarzynka, alutka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Btw. ostatnio siostra mojej koleżanki miała taką przygodę, że chciała zmienić lekarza prowadzącego. Poprosiła o wydanie jej dotychczasowej dokumentacji i zrobiła ten błąd, że zamiast potraktować panią z rejestracji z-należytym-szacunkiem, tzn. pokajać się trochę i skłamać, że potrzebuje tego do konsultacji z lekarzem innej specjalizacji, poprosiła od razu o swoje dokumenty mówiąc wprost, że chce zmienić lekarza. Oj, co się działo :-) dowiedziała się, że nikt jej nic nie wyda, z łaski mogą jej EWENTUALNIE pozwolić zrobić kserokopię niektórych jej wyników badań :D uuups :D pewnie się przychodnia zdziwi, jak razem z pismem o wydanie dokumentacji wpłynie skarga. Ale rozczeniowa suka z tej siostry koleżanki, nie? :D zupełnie jak ze mnie :D

Ale rejestratorka miała rację - nie wydadzą jej oryginałów, mają obowiązek wydać kopię z pieczątką potwierdzającą zgodność z oryginałem.

Gusiak, diatomka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet 20 lat mają obowiązek przechowywać, ale nie, rejestratorka nie miała racji :P
    http://www.mz.gov.pl/leczenie/prawa-pacjenta/6.-masz-prawo-dostepu-do-dokumentacji-medycznej-dotyczacej-twojego-stanu-zdrowia-oraz-udzielonych-swiadczen-zdrowotnych

"Dokumentacja medyczna może być udostępniona do wglądu (bezpłatnie, w siedzibie podmiotu, w którym się leczysz lub leczyłeś), poprzez sporządzenie jej wyciągów, kopii lub odpisów (za opłatą) lub poprzez wydanie oryginału za pokwitowaniem odbioru (z zastrzeżeniem zwrotu po wykorzystaniu)."

Osoby pracujące w rejestracji powinny takie rzeczy wiedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:29

• chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    chabase a wyrabialas nowy dowod?
    w sumie dziwne, bo slub bralas...
    Tak.. wyrabiałam..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Chabasse, ja po zmianie nazwiska poszlam do rejestracji i poprosilam o zmiane danych w systemie. Poprosili wtedy mnie o dowod(ktory wyrobilam po slubie) i zmienili nazwisko na aktualne. Zadmych problemow z tym nie mialam.
    Ja do tego lekarza chodzę od początku i informowałam o zmianie nazwiska ale położna tylko w karcie je zmieniła nigdzie dalej.. Nawet nie prosiła o nowy dowód..
    Ale zadzwoniłam właśnie do nfz i oni yteż nie bardzo wiedzieli co i jak.. boszzz. Wreszcie dziewczyna z infolinii powiedziała, żebym złożyła podamie o weryfikację danych..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    nie jestem pewna na 100 % ale jak to mały palec u nogi to nie wkłada go sie w gips tylko zakłada ortezę, bo co zagipsowali by jej cala stope, az do stawu skokowego yyyyhhhhh nie wydaje mi sie
    Mja mama kiedyś solidnie walnęła się małym palcem o listwę podłogową, poszła do szpitala, okazało się, że palec złamany, a na pytanie czy włożą jej to w gips ortopeda tylko sięzaśmiał. Takich małych palcó podobno nie wkłąda się w gips :)

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh zrobie Wam smaka :) właśnie yrobiłam ciasto drożdżowe na jagodzianki :) trochę urośnie i będziemy piec ;)

easymum, Gusiak, Kasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość

‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ