Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Wczoraj byliśmy też na szkole rodzenia i położna mówiła to samo. Najlepsze że lekarze prowadzący już są wkurzeni bo to tak na prawdę tylko jedna z obietnic wyborczych która fizycznie nie jest do spełnienia i to oni przed pacjentkami muszą się tłumaczyć.
Bo idę o zakład, że jak posprawdzamy po porodach w NFZ ZIP to u większości z nas będzie koszt ZZO dopisanyJakoś tak to jest, że "fizycznie się nie da" wielu rzeczy, ale wziąć za to niemożliwe pieniądze z funduszu już każdy szpital potrafi.
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Hej!
Tak dla mojego męża jest niebezpieczna. Zresztą coraz więcej osób ma na nią uczulenie. My jesteśmy na diecie bezglutenowej i od razu inne życie. Choć jest to uciażliwe trochę i ja czasem się łamie. Mąż nie może.A skrobia jest wszędzie nawet w wędlinach. Mamy już jednak sprawdzone produktychoć czasem zmieniają się dane i musimy obserwoać raporty czy czasem dany produkt nie był zanieczyszczony. Mój mąż nie będąc na tej diecie prawie znikał nam z oczu...ech nie chce tego wspominać co się wówczas działo!
owszem, najczęściej występują razem, ale wcale nie zawsze. Ta "zabójcza" skrobia znajduje się np. w kukurydzy czy ryżu, które glutenu nie zawierają. Generalnie skrobia to jest jednak podstawa diety ludzkości xD i mówienie, że jest zabójcza jest grubo przesadzone. Poza tym jeśli ktoś choruje na celiakię to dieta bezglutenowa jest ratunkiem. Jeśli ktoś jest zdrowy, to lekarze przestrzegają przed unikaniem glutenu, można sobie zrobić krzywdę dietą bezglutenową stosowaną na własną rękę.
-
Sigma wrote:To nie jest żadna obietnica wyborcza, tylko realnie NFZ płaci szpitalowi ponad 400 zł więcej za poród. Nie ma anestezjologów? To może trzeba zatrudnić?
Bo idę o zakład, że jak posprawdzamy po porodach w NFZ ZIP to u większości z nas będzie koszt ZZO dopisanyJakoś tak to jest, że "fizycznie się nie da" wielu rzeczy, ale wziąć za to niemożliwe pieniądze z funduszu już każdy szpital potrafi.
Anitka201, alutka lubią tę wiadomość
-
.ona. wrote:Lady - jak Ty chodzisz?
Współczuję. To z dietetyka nici?
A ja dumna jestem, dwie godziny właśnie spędziłam nad żelazkiem, ale coś do przodu jużU nas niby chłodniej, 25st, ale bardzo parno.
Teraz czas na lody
Nie no idę, tzn jadę, taksówkę sobie zamówiłam, -
diatomka wrote:Lady o kurcze ale pech z tym palcem:( a ktory to paluszek? moze jakos dotrzesz do tego dietetyka, bo jak bedziesz uziemiona to cukier gorzej sie bedzie spalal jednak:(
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Witam się i ja, niewyspana, najpierw straszna burza z nawałnica o 12 ;/ drzewo nam złamało na podwórko w pół, potem koło 2 jak przywaliłam nogą w ściane wracając z toalety to już spania nie było. Własnie wróciłam z szpitala, palec najprawdopodobniej złamany, ale nic nie moga zrobić bo jestem w ciąży ;/ redgen odpada, leczenie: to lezenie w domu z nogami do góry aż do porodu, po porodzie koniecznie zrobić zdjęcie redgenowskie, do tego czasu nie chodzić ;/ więc jestem uziemiona ;/
Spróbuj się dostać do ortopedy, bo przez tych kilka tygodni palec się sam zrośnie, a jeśli kostki nie są dobrze ułożone, to zrośnie się krzywo.
-
nick nieaktualny4me wrote:Sigma no i co z tego, ze NFZ placu a szpital nie daje? Nam obiecano, ze będzie a nie ma i nie do nas należy wyjaśnianie i sprawdzania a do odpowiednich władz i tych, którzy obiecują... Nie interesuje mnie co mowi NFZ jeśli dla mnie to tylko teoria!
No skoro nie przeszkadza Ci, że masz wpisane w systemie, że dostałaś ZZO, usuwali Ci 3 zęby w Jeleniej Górze i wycięli raka prostaty w Radomiu, no to...
bo takie numery odchodzą. A wystarczy się zainteresować, napisać skargę, sprostować - i od razu fundusz bierze pod uwagę, kontroluje placówki, proceder jest stopniowo ukracany i wszystkim żyje się lepiej.
Generalnie na co się godzimy, to mamyi tak jest ze wszystkim, w każdej dziedzinie życia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:18
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
u nas była rano kolo 7 burza, na chwilę się ochłodziło i znowu wyszło słońce i jest mega duszno,nawet w mieszkaniu gdzie zazwyczaj mamy chłodno teraz mam 25 stopni.... masakra.
Lady współczuje... i Sigma ma racje z tym ortopeda.
Ja się chyba ciut przeciążyłam, bo odkurzyłam mieszkanie, umyłam podłogi, wstawiłam obiad i jeszcze do szpitala podjechałam,żeby sobie praktyki wakacyjne załatwić a przy okazji kopiłam lampeczkę taką małą do kontaktu zeby w nocy włączać jak będziemy wstawać do dziecka i termometr do pokoju na ścianę, i teraz mnie pachwiny ciągną, idę poleżakować. -
Sigma wrote:Lady dobry ortopeda pomoże i bez RTG. Na wyczucie sprawdzi czy kość złamana i nastawi ręcznie. Zaboli, ale zrośnie się we właściwy sposób - kiedyś tak robiono, nie zawsze był dostęp do RTG
Spróbuj się dostać do ortopedy, bo przez tych kilka tygodni palec się sam zrośnie, a jeśli kostki nie są dobrze ułożone, to zrośnie się krzywo.
kurczaki no całą ciąże bez problemu, a końcówka to jakaś tragednia, jak nie szpital bo kierowca zahamował ostro, to szpital, złamany palec, może dobrze że mnie do materaz przykuł ten palec, na nic już się nie przewrócę i nie wpadNĘ mam nadzieję. -
diatomka wrote:AniaM jak tam te Twoje cukry?
-
Sigma wrote:Nie do nas?
No skoro nie przeszkadza Ci, że masz wpisane w systemie, że dostałaś ZZO, usuwali Ci 3 zęby w Jeleniej Górze i wycięli raka prostaty w Radomiu, no to...
bo takie numery odchodzą. A wystarczy się zainteresować, napisać skargę, sprostować - i od razu fundusz bierze pod uwagę, kontroluje placówki, proceder jest stopniowo ukracany i wszystkim żyje się lepiej.
Generalnie na co się godzimy, to mamyi tak jest ze wszystkim, w każdej dziedzinie życia.
Jesli ktos obiecał w ramach wyborów, ze da ludziom to i to to powinien nie tylko to wprowadzić ale sprawdzić czy to poprawnie działa. Kurcze przeciez to oczywiste! Jak mam w pracy jakis projekt to nie kończę go na etapie wdrożenia. Równie ważny jest etap kontroli i weryfikacji czy działa!!!!! Bo większość prjektow na poczatki kuleje i zawsze wymaga poprawek i dopracowania.
Wiesz mam dzis Malo cierpliwoscinie mam ochoty ani sily wchodzić w dyskusje z Toba ale chyba nie chciałabym byc Twoja pielegniarka lub położną- jestes strasznie roszczeniowa
Paulinek, agatka196, Gusiak, Lilla My, Anitka201, alutka lubią tę wiadomość
-
W ogóle mam mało cierpliwości ostatnio- do glupot, jakie czasem mozna przeczytać na necie, do opinii, które są sprzeczne z tym co mówi lekarz, do narzekania na upały ( czekam aż będzie zimno i będą narzekania, ze co to za lato mamy w tej Polsce) i do narzekania na nie przepuszczanie w kolejce, gdzie piszecie jakiego macie powera, ile możecie zrobić i planujecie kolejne wesela...
Mam nadzieje, ze mój brak cierpliwości to tylko efekt ciąży bo nie wiem czemu przejmuje sie takimi glupotami... Chyba za dużo wolnego i za dużo neta...
Teraz możecie mnie bojkotowaćalutka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySigma wrote:Gluten i skrobia to 2 różne substancje
owszem, najczęściej występują razem, ale wcale nie zawsze. Ta "zabójcza" skrobia znajduje się np. w kukurydzy czy ryżu, które glutenu nie zawierają. Generalnie skrobia to jest jednak podstawa diety ludzkości xD i mówienie, że jest zabójcza jest grubo przesadzone. Poza tym jeśli ktoś choruje na celiakię to dieta bezglutenowa jest ratunkiem. Jeśli ktoś jest zdrowy, to lekarze przestrzegają przed unikaniem glutenu, można sobie zrobić krzywdę dietą bezglutenową stosowaną na własną rękę.
Ake nie bede dyskutowac, my w temacie jestesmy od kilku ladnych lat, wiec przepraszam, ale posiadamy jaks wiedze w tym temacie
-
nick nieaktualnywiesz można mieć powera, hulać na weselach...ale stojąc w kolejce, chociażby przy takiej duchocie jak dzisiaj nie ciężko jest, żeby zakręciło się w głowie. i na weselach może być ok (klima, jedzenie itp) a w kolejce (duchota, ocierający się o Ciebie spoceni ludzie) już nie...
-
nick nieaktualnyNo własnie 4me ja od dawna mam wrażenie, że Ty jesteś rozczeniowa, a jednocześnie pasywna. Wszystko jest "4 you" tylko jak przychodzi co do czego i trzeba samemu o siebie zadbać, to rozkładasz ręce i twierdzisz, że to nie Twoja sprawa, bo inni powinni się troszczyć o Twoje dobro i Twoje prawa. Ok, każdy robi po swojemu.
-
nick nieaktualny