X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ehh zrobie Wam smaka :) właśnie yrobiłam ciasto drożdżowe na jagodzianki :) trochę urośnie i będziemy piec ;)
    Ooooo nieee jestes okropna! ;)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh zrobie Wam smaka :) właśnie yrobiłam ciasto drożdżowe na jagodzianki :) trochę urośnie i będziemy piec ;)
    MILCZ.
    :D

.ona., magdalenkaihelenka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę koktajl zrobić jagodowy :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    MILCZ.
    :D

Omg! Popieram! Nie jadłam takiej buły od 2 miesięcy :P
    Zazdraszczam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:11

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka proszę o przesłanie takiej buły na maila:D Tylko żebym się najadła:p Mnie coś wzięło dzisiaj na sałatkę najzwyklejszą z kurczakiem, chyba sobie zamówię wieczorkiem. W ogóle okropnie mi się nie chce uczyć. Pocieszcie mnie i powiedzcie, że nie znacie przypadku oblania na mgr:p Tak się tam jutro zestresuję, że chyba nic nie powiem. Jeszcze tak późno moja grupa się broni- od 16:30, czyli cały dzień w stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:17

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis córeczka się tak układa, ze nie moge znaleźć wygodnej pozycji ani do siedzenia ani lezenia, jakas masakra...
    Co do zlamanego malego palca, to chyba sie go przymocowuje do sąsiedniego palca i tyle. Ewentualnie szyna dla wsparcia.

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma czytaj że zrozumieniem, przecież Diatomka napisała, że należy się odpłatne ksero. Nie pisałaś, że ta dziewczyna chciała tylko do wglądu lub wypożyczyć, chciała zmienićzmienićlekarza lekarza i należy jej się ksero i to nie od ręki.
    Nie wierzę, że w swoim fachu jesteś takim ideałem.
    Pracuję w służbie zdrowia i powiem Ci,że mam prawo (jeśli nie ratuję życia) odmówić leczenia. Więc niech sobie krzyczą niektóre Panie.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se dziś kupiłam pierogi z jagodami, ale jeszcze nie jadłam, chyba dobra kolacja będzie :D

magdalenkaihelenka, Lilla My lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse tą zmianę robi się w zusie lub NFZ bo w rejestracji dziewczyny mogą zmienić, ale tylko u siebie, a systemu i tak widzi panieńskie nazwisko, a dane do systemu czyli ewuś wprowadza NFZ danymi z ZUS lub od pracodawcy.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ale mi sie zachcialo:P:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie ;-)

Ja właśnie wcinam kluski na parze z truskawkami :-D

Kopnijcie mnie w dupe żebym wzięła się za tę ciuszki małego w końcu...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Niewdzieczna!!! ;P

Eh, ja tez mam chec na takie smakolyki, ale dzis mi wszystkie sily sie ulotnily... kupilam sobie za to koszyk nektarynek mega slodkie i mega soczyste! Mmmmmmniiiaammm!! Ogolnie jestem dzis jakas flegmatyczna, ale mala za to dzis daje do wiwatu :D

MadziaRatMed, powiedz mi czy u Ciebie ustapilo juz to uczucie wiecznie pelnego pecherza? Ja nawet nie zauwazylam kiedy to zniknelo :) powraca srednio raz, max 2 razy w tygodniu, ale to juz nie to samo co 10 razy dziennie :)
    Tez nie zauwazylam kiedy minelo ;D teraz sie pojawia sporadycznie, oczywisvie wtedy, kiedy chce eyjsc z domu :D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Sigma czytaj że zrozumieniem, przecież Diatomka napisała, że należy się odpłatne ksero. Nie pisałaś, że ta dziewczyna chciała tylko do wglądu lub wypożyczyć, chciała zmienićzmienićlekarza lekarza i należy jej się ksero i to nie od ręki.
    Nie wierzę, że w swoim fachu jesteś takim ideałem.
    Pracuję w służbie zdrowia i powiem Ci,że mam prawo (jeśli nie ratuję życia) odmówić leczenia. Więc niech sobie krzyczą niektóre Panie.
    Ela, ta kobieta (bo dziewczyną już dawno nie jest ;) ) chciała uzyskać czasowy dostęp do oryginałów swojej dokumentacji medycznej - i tego dostępu jej odmówiono bezprawnie :) Btw. ja mam wszystkie oryginały moich badań we własnej teczce, a lekarze mają kserokopie - więc nie mówcie, że się nie da ;-)

sowa28 lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Chabasse tą zmianę robi się w zusie lub NFZ bo w rejestracji dziewczyny mogą zmienić, ale tylko u siebie, a systemu i tak widzi panieńskie nazwisko, a dane do systemu czyli ewuś wprowadza NFZ danymi z ZUS lub od pracodawcy.
    Ok.. tylko, że ja zostałam ubezpieczona tzn. zgłoszona do ubezpieczenia przez męża z nowymi danymi. Czy w takim razie może to oznaczać, że do ubezpieczenia nie doszło..?? Bo jeśli zgłoszenie zostało wysłane do ZUS z nowymi danymi to powinnam figurować w systemie prawidłowo. Czy się mylę..?
    aa.. w ogóle to ja w tej chwili nie pracuję i nie mam "swojego pracodawcy", nie rejestrowałam się także w UP.. Mam tylko ubezpieczenie od męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:00

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ok.. tylko, że ja zostałam ubezpieczona tzn. zgłoszona do ubezpieczenia przez męża z nowymi danymi. Czy w takim razie może to oznaczać, że do ubezpieczenia nie doszło..?? Bo jeśli zgłoszenie zostało wysłane do ZUS z nowymi danymi to powinnam figurować w systemie prawidłowo. Czy się mylę..?
    aa.. w ogóle to ja w tej chwili nie pracuję i nie mam "swojego pracodawcy", nie rejestrowałam się także w UP.. Mam tylko ubezpieczenie od męża.
    My mieliśmy podobny problem. Mąż zgłosił mnie do ubezpieczenia drukiem ZCNA (jeśli dobrze pamiętam), ale potem przy którejś z wizyt wyszło, że coś im się tam nie zgadza w systemie i trzeba się przejść do ZUSu. Okazało się, że to wszystko przez moje podwójne nazwisko, system czegoś tam nie przyjął i babka musiała "ręcznie" wejść do systemu i wszystko porawiać.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to ja dzis zgrzeszylam. Wlasnie zjadłam cheesa i fyrytki z McDonalda :( hlip, hlip ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:23

Czarna_88, przyszła mama, Dominka92, Gusiak, chabasse, Dżuls, agatka196, Misi@, easymum, 4me, kasig, Anitka201 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj jadłam frytki, cheesa i loda z maka ;p pychotka ;P

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ