X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak twój palec?

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka uff nasze dzieci maja podobna wage.

4 me ojej! No prawie dwa kg robi wrazenie!

Ela dokladnie, ja wyniki tez mam oryginalne,lekarz bierze ksero albo wpis w karte i tyle.

Sigma niestety mamy taki zeszyt jak ktos musi miec oryginal i mimo ze podpisze sie osoba ze karte bierze i deklaruje ze odda to nie oddaje:( niby jest to jakas podkladka...takze jak ktos nie musi miec oryginalu to dostaje ksero. A wyniki wydajemy bez problemu zawsze.

Ruchy mojego dxiecka staly sie bolesne...

Kasiarzynka, 4me lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka wspolczuje stresu cokolwiek sie stalo.

Ja dzis nawrzeszczalam na swojego bo odkad mabte szwy to nic w domu nie robi, ja go ostrzegalam zeby na pilke nie chodzilm to teraz ma za swoje.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie mam dzis ostatni dwudziesty tydzien...

Lady jak u dietetyuka?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tymczasem ja jestem po wizycie i powiem Wam, ze mój maly chyba bije rekordy. Jestem w 29 tygodniu i 5 dniu a on w tym moim nie za dużym brzuchu wazy juz 1,9 kg- no to chyba jakis klops? ;)
    O matko, kawał chłopa! Moja na podobnym etapie miała pół kilo mniej.
    W sumie się zastanawiam czy w ogóle teraz dojechała do wagi jak Twój synek. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:23

diatomka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek też w 30 tygodniu ważył pół kg mniej :) za tydzień wizyta to zobaczymy ile już waży :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    U mnie wzrosły do 5700, startowałam od 3500, więc Twój poziom jest naprawdę ok. właśnie czekam na ponowny dopler, żeby wykluczyć zakrzep, jutro wizyta u hematologa. Staram się niw panikować, ale stres jest ...

będzie dobrze :) Ja własnie spędziłam dziś cały dzień na Akademii Medycznej..robili mi ostatniej w tej ciąży przezczaszkowe usg mózgu z rezonansem, usg tętnic szyjnych, usg nog...immunolog i neurolog do których chodzę są z akademii a ginekolog z innego szpitala i zrobili sobie telekonferncje ( he he mąż się śmiał, że jak w Leśnej Górze :P ) by obgadać wyniki i kwestie co dalej...generalnie do zespołu antyfosfolipidowego doszła zdiagnozowana trombofilia...kazali mi teraz oprócz zastrzyków odstawic acard etc w zasadzie zostałam jedynie na clexane ...Generalnie stwierdzili, że moje wyniki są zaskakująco dobre i że wynikaja cytuje " z dobrego żąglowania lekami " w zasadzie ja co 2 - 3 tyg robiłam wyniki badań i na tej podstawie mi zmieniali dawki...jedyne co to poinstruowali mnie że w moim przypadku to nie poród jest groźny a połóg..że mam jak najszybciej starac sie pionizowac i duuuużo chodzić, pić mega dużo wody ok 3 l i przede wszystkim maksymalnie szybko wrócić do leków silniejszych niż clexane...no i powiedzieli, że będą ze mną w stalym kontakcie tuz po porodzie, a mój lekarz zaadeklarował, że on będzie przeprowadzał cesarkę..nawet jak wypadnie jakoś tak, że Go nie bedzie to przyjedzie...he he w sumie tyle się slyszy i doświadcza złego w służbie zdrowia ale idzie trafic na naprawdę fajnych ludzi :)

Misi@, easymum, karolcia87, Dżuls, kasig lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    O matko, kawał chłopa! Moja na podobnym etapie miała pół kilo mniej.
    W sumie się zastanawiam czy w ogóle teraz dojechała do wagi jak Twój synek. :P
    Aaaaaa czyli jednak wielki :/ ja nie wiem skąd on taki. Ja nawet witamin nie biorę, które podobno powoduje, ze dzieci większe. Mam nadzieje, ze przyhamuje takze dlatego, ze ma coraz mniej miejsca i daje mi juz niezle popalić- mój brzuch ma tylko 93 cm no ale dość wysoka jestem wiec jakos sie chyba tam rozciągnął.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - nasza młoda ważyła 1700, też podobno spora, starsza o 2 tygodnie, ale u Ciebie (i u Anitki) to nie wiem pewnie maluchy starsze o miesiąc :D. Obstawiam, że przy porodzie będzie u Ciebie 4 kg jak nic. Zwykle do wagi z 30 tc dodaje się jakieś 2 kg. Czasem mniej, czasem więcej :D

Skabarka - głowa do góry, pierś do przodu. Nigdzie nie ma idealnie, ale zawsze trzeba umieć się pogodzić.

Dobrej nocy dziewczyny, ja idę synkowi czytać, a potem biorę się za swoją książkę.

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka jak czytam o Twoich lekarzach to wraca wiara w służbę zdrowia... ze te poważne przypadki naprawde traktują z należytą uwaga i zaangażowaniem.
    Dobrze, ze trafiłaś na takich lekarzy...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chopaki po prostu bywają duże. Chyba się jednak nastawiaj na ciuszki na 62 :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie miałam jechac do tesco jutro po jakies 56 cm bo mam malo i uzywane- zużyte ale chyba sobie podaruje ;)

O miesiac starszy to raczej nie jest ;) ja na poczatku mialam przeboje, strasznie późno zaczęło sie cokolwiek tam dziać i nawet jeden z lekarzy twierdził, ze hoduję puste jajo bo juz serce powinno bic! A tu prosze chlop jak dąb;)
    To pewnie wszystko prze mojego M. On ważył 4,5 kg! Chyba musze go ostrzec, ze jednak mogę go "lekko" podczas porodu przeklinać ;)

Hehe zobaczymy- narazie nie bede sie przejmować. Moze jeszcze chłopak przystopuje ale na wszelki wypadek nie bede sie ociągać z torba do szpitala i przeprowadzka ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly w tydzien temu wazyl 1500g to chyba indywidualna sprawa bo moja kolezanka, kt ma o tydzien starsza ciaze to w 30 tyg. Jej maluszek wazyl 2 kg. Nie ma co porownywac jeszcze wszystko moze sie odwrocic :-)

4me, .ona. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No to milego wypoczynku:)
    Nasze Kaszuby sa piekne jesli chodzi o wypoczynek :)

Aldona a zdradzisz skąd dokładnie jestes tzn chodzi mi o miejscowość :) bo moi rodzice mieszkaja z kolei pod Starogardem Gd. :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dla odmiany chodzi chęć kupienia choć jeszcze ze 2 pajaców na 50. Bo jeśli mała urodzi się mając np. 51-52cm i 3kg wagi to nawet te 56 może być dużawe. Spróbuje może coś w ciuchach wygrzebać, żeby było rozsądniej ekonomicznie; jednego pajacyka już mam (kupiłam bo mnie wzór urzekł, ale zaczynam ostatnio myśleć, że się może przydać).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, no właśnie chyba połóg najgroźniejszy. Dobrze, że masz takich lekarzy wokół siebie. A skąd jesteś?

U mnie po doplerze zakrzepu nie widać, nie wiadomo skąd ten skok d-dimerów. Jutro hematolog się określi, i pewnie skończy się zwiększeniem dawki clexanu. Teraz mam 0,4 clexan + acard + 30 mg kwasu foliwego. U mnie też trombofilia ...
    Dzisiaj lekarka zasugerowała, że może ginekolog powinien zdecydować o położeniu mnie do szpitala, tak na wszelki wypadek, żebym była pod obserwacją ... W piątek wizyta, wszystko się wyjaśni. Póki co jestem nadal w lesie z przygotowaniami, pokoik małej nie wytapetowany, nie mam mebelków, tylko łóżeczko, ciuszki nie wyprane, bo nie mam gdzie ich schować. Wózka też nie mam, względnie rzeczy do szpitala zgromadzone, ale oczywiście niespakowane ... Ech, zaczynam czuć presję czasu ...

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Za mną dla odmiany chodzi chęć kupienia choć jeszcze ze 2 pajaców na 50. Bo jeśli mała urodzi się mając np. 51-52cm i 3kg wagi to nawet te 56 może być dużawe. Spróbuje może coś w ciuchach wygrzebać, żeby było rozsądniej ekonomicznie; jednego pajacyka już mam (kupiłam bo mnie wzór urzekł, ale zaczynam ostatnio myśleć, że się może przydać).
    Czasem trzeba swoje zachcianki spelniac ;) na dwa, trzy komplety majątku nie wydasz :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabarka nie denerwuj się kochana. Chłopy to czasami takie odpady genetyczne. ☺

Dżuls, .ona., skabarka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Alutka jak czytam o Twoich lekarzach to wraca wiara w służbę zdrowia... ze te poważne przypadki naprawde traktują z należytą uwaga i zaangażowaniem.
    Dobrze, ze trafiłaś na takich lekarzy...

tez jestem w szoku :) i tak sobie myśle, że jak w każdym fachu sa wśród lekarz (używając nomenklatury mojej babci)i konowały :P i ludzie którzy są po prostu świetnymi specjalistami z ludzkim sercem...ja mialam farta :)

4me, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ