Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czwartki, bo to początek nowego tygodnia ciąży. Z każdym czwartkiem jestem spokojniejsza.
    Także dzień dobry w 32 tc. I powiem Wam, że coraz bardziej mi ciężko :).

Powodzenia na obronach i dobrego dnia! :)

nick nieaktualny, Czarna_88, Lady Savage, Dżuls, easymum, Gusiak, nick nieaktualny, agatka196, kasig lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:54

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według om to powinnam mieć ciążę starszą o 3 tygodnie ale ze względu że mam zespół policystycznych jajników więc miesiączki były bardzo nieregularne wiek ciąży liczymy z lekarzem tylko według USG :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:54

nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie data z USG pokrywała się co do dnia z datą z miesiączki, ale u mnie cykle były bardzo krótkie, więc nie było pola do manewru.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie wiem, dlaczego prowadzącyy uparł się na date om, bo ja też mam nieregularne cykle ;/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.

Mój lekarz tez liczy tygodnie tak ze 30 tyg to 30 tyg i koniec. co do zmiany terminów mimo tego że bobas jest większy to i tak trzyma się terminu z miesiączki i nie polemizuje nad data porodu coś później coś szybciej

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

W końcu wieczorem się przechodziło i mialam normalna noc.... można powiedzieć, ze dziś czuje się wyspana =)

Skabarka spróbuj się nie denerwować, domyślam się ze to będzie ciężkie skoro w domu dzieje się nienajlepiej, ale pamiętaj ze robisz to dla swojej Olci... oby wszystko szybko się ułożyło...

Nancy, Alutka trzymam kciuki za Wasze obrony - dacie rade i wieczorem pewnie obie tu nam o samych 5 będziecie pisać! =)

I oczywiście trzymam kciuki za dziś wizytujace =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    No właśnie ja nie wiem, dlaczego prowadzącyy uparł się na date om, bo ja też mam nieregularne cykle ;/
    Ponoć najdokładniejsza data porodu to z pierwszego badania tego ważnego usg kolo 12-13 tygc

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:55

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj na 19:40 usg III trymestru;) już się doczekać nie mogę...może w końcu dowiem się na 100% kto u mnie podnajmuje pokoik ;)

Lady Savage, kasig, easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w dzień stresu, jakiś jest, ale bardziej stresowalam się przed prawkiem ile matura. Nancy również trzymam kciuki za Twoją obronę. Odezwę się wieczorem. Powodzenia na wizytach dzisiejszych.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Moj lekarz tez liczy tygodnie skonczone. Czyli np 30t4d to dalej 30 tc. Niby sie zgadza. 30 tydzien skonczony. Ja mowie ze rozpoczelam 31 tc :)
    A mój tak różnie. Na początku liczył tylko skończone (czyli np. 8t5d wpisał jako 8 tydzień). A po pewnym czasie wpisał w kartę już tak jak ja i np. ostatnio wizytę 28t3d mam wpisaną w kartę jako 29 tydzień.

Drugi lekarz (Luxmedowy) od poczatku wpisuje "po mojemu".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja dzisiaj na 19:40 usg III trymestru;) już się doczekać nie mogę...może w końcu dowiem się na 100% kto u mnie podnajmuje pokoik ;)
    To Ty nie znasz ieszcze plci?????

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia...na 100% nie. Wiem, że 'chyba' dziewczynka, ale małpka tak się co usg układa, że lekarz widzi płeć przez góra 20-30 sekund i nie jest w stanie w 100% powiedzieć;)

chowa się ten dzieciak skutecznie hehe;), ale przyzwyczajamy się do dziewuszki, najwyżej się zdziwimy;p

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekarz liczy wiek ciąży po tygodniach skończonych... chociaż ja tam zawsze wszystkim mowie tydzień rozpoczęty =)

A co do terminu porodu to ja w ogóle z USG nie mam wpisanego w karcie ciąży, dlatego wydaje mi sie ze u mnie cały czas liczymy termin wg OM, aczkolwiek mialam zawsze dość nieregularne cykle wiec chyba bardziej wiarygodny byłby ten z USG?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja jestem z Sierakowic, a teraz mieszkam w Bukowinie. 9 km od Sierakowic w strone Leborka. :)

aaaa czyli Ty Kaszuby pełną gębą :P bo ja tak jedna nogą kaszuby drugą kociewie :P

aldonaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to o czym mówiliśmy...w 3city już mowią, że chwilowo to abstrakcja :P

http://zdrowie.trojmiasto.pl/MZ-Od-lipca-nielimitowane-znieczulenia-przy-porodzie-Lekarze-Potrzebujemy-czasu-n92331.html

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek też mam o podobnej godzini dziś badania prenatalne :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ