X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czwartki, bo to początek nowego tygodnia ciąży. Z każdym czwartkiem jestem spokojniejsza.
    Także dzień dobry w 32 tc. I powiem Wam, że coraz bardziej mi ciężko :).

Powodzenia na obronach i dobrego dnia! :)

Misi@, Czarna_88, Lady Savage, Dżuls, easymum, Gusiak, alutka, agatka196, kasig lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:54

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według om to powinnam mieć ciążę starszą o 3 tygodnie ale ze względu że mam zespół policystycznych jajników więc miesiączki były bardzo nieregularne wiek ciąży liczymy z lekarzem tylko według USG :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:54

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie data z USG pokrywała się co do dnia z datą z miesiączki, ale u mnie cykle były bardzo krótkie, więc nie było pola do manewru.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie wiem, dlaczego prowadzącyy uparł się na date om, bo ja też mam nieregularne cykle ;/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.

Mój lekarz tez liczy tygodnie tak ze 30 tyg to 30 tyg i koniec. co do zmiany terminów mimo tego że bobas jest większy to i tak trzyma się terminu z miesiączki i nie polemizuje nad data porodu coś później coś szybciej

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

W końcu wieczorem się przechodziło i mialam normalna noc.... można powiedzieć, ze dziś czuje się wyspana =)

Skabarka spróbuj się nie denerwować, domyślam się ze to będzie ciężkie skoro w domu dzieje się nienajlepiej, ale pamiętaj ze robisz to dla swojej Olci... oby wszystko szybko się ułożyło...

Nancy, Alutka trzymam kciuki za Wasze obrony - dacie rade i wieczorem pewnie obie tu nam o samych 5 będziecie pisać! =)

I oczywiście trzymam kciuki za dziś wizytujace =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    No właśnie ja nie wiem, dlaczego prowadzącyy uparł się na date om, bo ja też mam nieregularne cykle ;/
    Ponoć najdokładniejsza data porodu to z pierwszego badania tego ważnego usg kolo 12-13 tygc

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:55

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj na 19:40 usg III trymestru;) już się doczekać nie mogę...może w końcu dowiem się na 100% kto u mnie podnajmuje pokoik ;)

Lady Savage, kasig, easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w dzień stresu, jakiś jest, ale bardziej stresowalam się przed prawkiem ile matura. Nancy również trzymam kciuki za Twoją obronę. Odezwę się wieczorem. Powodzenia na wizytach dzisiejszych.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Moj lekarz tez liczy tygodnie skonczone. Czyli np 30t4d to dalej 30 tc. Niby sie zgadza. 30 tydzien skonczony. Ja mowie ze rozpoczelam 31 tc :)
    A mój tak różnie. Na początku liczył tylko skończone (czyli np. 8t5d wpisał jako 8 tydzień). A po pewnym czasie wpisał w kartę już tak jak ja i np. ostatnio wizytę 28t3d mam wpisaną w kartę jako 29 tydzień.

Drugi lekarz (Luxmedowy) od poczatku wpisuje "po mojemu".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja dzisiaj na 19:40 usg III trymestru;) już się doczekać nie mogę...może w końcu dowiem się na 100% kto u mnie podnajmuje pokoik ;)
    To Ty nie znasz ieszcze plci?????

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia...na 100% nie. Wiem, że 'chyba' dziewczynka, ale małpka tak się co usg układa, że lekarz widzi płeć przez góra 20-30 sekund i nie jest w stanie w 100% powiedzieć;)

chowa się ten dzieciak skutecznie hehe;), ale przyzwyczajamy się do dziewuszki, najwyżej się zdziwimy;p

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekarz liczy wiek ciąży po tygodniach skończonych... chociaż ja tam zawsze wszystkim mowie tydzień rozpoczęty =)

A co do terminu porodu to ja w ogóle z USG nie mam wpisanego w karcie ciąży, dlatego wydaje mi sie ze u mnie cały czas liczymy termin wg OM, aczkolwiek mialam zawsze dość nieregularne cykle wiec chyba bardziej wiarygodny byłby ten z USG?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja jestem z Sierakowic, a teraz mieszkam w Bukowinie. 9 km od Sierakowic w strone Leborka. :)

aaaa czyli Ty Kaszuby pełną gębą :P bo ja tak jedna nogą kaszuby drugą kociewie :P

aldonaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to o czym mówiliśmy...w 3city już mowią, że chwilowo to abstrakcja :P

http://zdrowie.trojmiasto.pl/MZ-Od-lipca-nielimitowane-znieczulenia-przy-porodzie-Lekarze-Potrzebujemy-czasu-n92331.html

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek też mam o podobnej godzini dziś badania prenatalne :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ