Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię czwartki, bo to początek nowego tygodnia ciąży. Z każdym czwartkiem jestem spokojniejsza.
Także dzień dobry w 32 tc. I powiem Wam, że coraz bardziej mi ciężko.
Powodzenia na obronach i dobrego dnia!Misi@, Czarna_88, Lady Savage, Dżuls, easymum, Gusiak, alutka, agatka196, kasig lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyA teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.
-
Ja według om to powinnam mieć ciążę starszą o 3 tygodnie ale ze względu że mam zespół policystycznych jajników więc miesiączki były bardzo nieregularne wiek ciąży liczymy z lekarzem tylko według USG
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:A teraz zorientowałam się, że wy liczycie początek, a ja licze zakonczone tyg. Tak jak moj lekarz. Na dodatek mój prowadzący liczy od OM a ja wiiem, że owul. była później i na każdych badaniach prenetalnych a miałam ich już z 4 ( ze względu na problemy) jest liczona jako młodsza ( o 5 dni). więc mimo, że na suwaczku mam ustwaione wedle Om to odejmuje sobie 5 dni. I tak w sumie zaczełam dziś 31 tydzień. A 34 tc będe mieć 30.07.
Mój lekarz tez liczy tygodnie tak ze 30 tyg to 30 tyg i koniec. co do zmiany terminów mimo tego że bobas jest większy to i tak trzyma się terminu z miesiączki i nie polemizuje nad data porodu coś później coś szybciej -
Dzień dobry
W końcu wieczorem się przechodziło i mialam normalna noc.... można powiedzieć, ze dziś czuje się wyspana
Skabarka spróbuj się nie denerwować, domyślam się ze to będzie ciężkie skoro w domu dzieje się nienajlepiej, ale pamiętaj ze robisz to dla swojej Olci... oby wszystko szybko się ułożyło...
Nancy, Alutka trzymam kciuki za Wasze obrony - dacie rade i wieczorem pewnie obie tu nam o samych 5 będziecie pisać!
I oczywiście trzymam kciuki za dziś wizytujace -
nick nieaktualny
-
aldonaa wrote:Moj lekarz tez liczy tygodnie skonczone. Czyli np 30t4d to dalej 30 tc. Niby sie zgadza. 30 tydzien skonczony. Ja mowie ze rozpoczelam 31 tc
Drugi lekarz (Luxmedowy) od poczatku wpisuje "po mojemu". -
nick nieaktualnyMadzia...na 100% nie. Wiem, że 'chyba' dziewczynka, ale małpka tak się co usg układa, że lekarz widzi płeć przez góra 20-30 sekund i nie jest w stanie w 100% powiedzieć
chowa się ten dzieciak skutecznie hehe;), ale przyzwyczajamy się do dziewuszki, najwyżej się zdziwimy;pMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
U mnie też lekarz liczy wiek ciąży po tygodniach skończonych... chociaż ja tam zawsze wszystkim mowie tydzień rozpoczęty
A co do terminu porodu to ja w ogóle z USG nie mam wpisanego w karcie ciąży, dlatego wydaje mi sie ze u mnie cały czas liczymy termin wg OM, aczkolwiek mialam zawsze dość nieregularne cykle wiec chyba bardziej wiarygodny byłby ten z USG? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny