X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie krótkie, na gumce? Ja mam krótkie na lato- co prawda kupowałam za 49 pln ;/ ale są meeeeega fajne i wygodne. Latam w nich non stop.
    Rozmiary duże bo pomimo ciąży weszłam w S.

Warto je kupić na upaly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 12:31

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek formy - u mnie taki sobie, również zależy od dnia. Czasem mam ochotę zdrzemnąć się w dzień, ale mając dziecko w domu nie ma takiej opcji ;), czasem już nie daję rady poleżeć z książką koło północy jak kiedyś ;), bo oczy mi się same zamykają, a czasem nie mam z tym problemu, czasem nie chce mi się robić nic (ale wtedy robię co muszę, bo nie mogę sobie pozwolić na fajrant przez cały dzień :D ), a czasem robię bardzo dużo (oczywiście wszystko w granicach rozsądku). Wiele obowiązków przejął już mąż, np.z odkurzaczem nie biegam i wielkiej miski prania nie noszę naraz :D - a niech trochę też się podszkoli ;), choć nie ukrywam że czasem marzę, żeby umyć podłogi, czy poodkurzać :D No tęsknię czasem za tym.
    Spacerować za wiele nie mogę, bo jednak grawitacja działa, czuję jak brzuch mi ciąży, także nie szaleję. Brzuch - odpukać rzadko mi się napina, zdarza się, ale bardziej mam wypiętą dupkę z prawej lub lewej strony, najbardziej to boli jak chodzę i dosłownie szukam miejsca, żeby gdzieś usiąść jak najszybciej :).
    PannaB - jak możesz sobie pozwolić na drzemkę w dzien to korzystaj.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A dziewczyny wczoraj podeszłam do C&A i te luźne spodenki na gumce są teraz w promocji i kosztują 29 zł :-). Polecam, sama sobie wzięłam 2 pary. Ja brałam rozmiar S bo te M i L są jakieś mega wielkie.
    Dasz rade wrzucić linka ze sklepu online? (może być do jakichś podobnych, tak bym się chciała zorientować o jakich mowa).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Takie krótkie, na gumce? Ja mam krótkie na lato- co prawda kupowałam za 49 pln ;/ ale są meeeeega fajne i wygodne. Latam w nich non stop.
    Rozmiary duże bo pomimo ciąży weszłam w S.

Warto je kupić na upaly :)
    Tak dokładnie te :-) Świetne są :-) i do tego długość taka, że nie lata się z gołym tyłkiem :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dasz rade wrzucić linka ze sklepu online? (może być do jakichś podobnych, tak bym się chciała zorientować o jakich mowa).
    Spodenki tego typu (krój) ale inny wzór (nie mogę znaleźć identycznych, które mam):
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/spodnie/szorty/krotkie-spodenki-147700-1.html

• PannaB Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na drzemki moge sobie pozwolic :P i pozwalam tylko potem tak rozbita chodze.
    szyjka ost byla ok teraz wizyta za tydzien to zobaczymy ale to pewnie norma takie napinanie. dzis to bym nic nie robila, ale zajecia w szkole rodzenia sa i szkoda opuscic :) wiec zebrac sie trzeba

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj spadek formy, ale psychicznej, a nie fizycznej. Najpierw obudziłam się z płaczem, bo coś mi się śniło i płakałam przez sen. A w ciągu 10 minut wyłam znów, bo wypadło mi mięso z zamrażalnika i zrobiłam rodzicom dziurę w panelach :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie też ostatnio kiepsko z formą, noce są dla mnie straszne, nie dość że zasypiam dopiero kolo 2 to i tak średnio co dwie godziny się budzę, bo albo biodro boli, albo nogi zdrętwialy, albo siku i potem chodzę jak zombie. Dzisiejsza noc to już w ogóle koszmar, tak straszliwie bolał mnie brzuch, że myślałam że będę budzić chłopa i podjedziemy na ip bo nie dawałam rady, ale w sumie okazało się że to ostatnie truskawki jakie jadłam wieczorem chyba mi siadły na żołądku, pół nocy przytulałam muszlę, dopiero nad ranem w końcu przeszło. W każdym bądź razie nie pamiętam juz nocy żebym przespała ciągiem z 8 godzin.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Spodenki tego typu (krój) ale inny wzór (nie mogę znaleźć identycznych, które mam):
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/spodnie/szorty/krotkie-spodenki-147700-1.html
    Dzięki, bardzo fajne, ale dla mnie jednak za krótkie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ten temat ZZO to jakaś masakra, przecież takie znieczulenuie podaje się przy każdym, nawet mniej znaczącym zabiegu ortopedycznym (wiem, bo sama miałam), a przy porodach bolesnych jak cholera takie problemy..
    dlatego zdecydowałąm się na moją klinikę - odestek znieczulen przy sn wynosi ok 80%, podaja wszystkim, które chcą (nawet jesli nie chcą na początku porodu, a pozniej zmienią zdanie) i mają dobre wyniki badań :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa :D :D
    jak zajebiscie, będę ciocia, siedziałam w domu dostałam telefon od siostry z pracy czy mogę do niej podejść bo zaslabla w pracy, poszłam i miała papierek z pogotowia bo ciśnienie 95 na ileś, zadzwoniłam do ogólnego żeby z nią iść a ten skierował do Ginekologa bo ból brzucha miała wychodzi i do mnie z tekstem BEDZIESZ CIOCIA :D :D

marlenak_me, Lilla My, Dżuls, kasig, Gusiak, AniaM, Czarna_88, Kucykowa, Misi@, Sigma, trix, skabarka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny powodzenia na wizytach i na obrotach!

Ja od wczoraj wieczorem w kiepskim humorze i nastroju. Pół wieczora przeryczałam przez nerwy które zapadła mi ciotka mojego R, cała noc miałam skurcze i bolał mnie brzuch. Już nie mogę się doczekać aż R dziś wróci i zrobi z tym mocherm porządek.

Co do spadku formy to u mnie różnie ale częściej chodzę jak kapeć niż mam powera. A drzemka w ciągu dnia jest praktycznie obowiązkowa bo jak nie to nie dam rady funkcjonować.

Ale kopyta mają wasi mężowie :-P.
    U nas standardzik taki ja 37-38 a R 42-43. Ale np mój chrzesniak ma 7 lat i już ma rozm 38. A jeżeli chodzi o buty to mi też ciężko wcisnąć stopę nawet w najluźniejsze trampki. Jakby była za duża i za szeroka stopa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dzięki, bardzo fajne, ale dla mnie jednak za krótkie.
    Warto je przymierzyć, bo te większe rozmiary są właśnie jakieś dłuższe, nawet dla mnie lekko przed kolano :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i u mnie standardzik ja 36-37, mąż mniej więcej 42... ale to też może zależy od tego, że oboje nie jesteśmy jacyś baaaardzo wysocy... ja 167, mąź ok. 177 :)

Staraczka super wieści, to w domu się chyba wszyscy cieszą :)

Kurde przepatrzyłam właśnie ciuszki na 56 i mam tylko dwa pajace.... to chyba troszkę za mało?
    Doświadczone mamy i te z ogarniętymi zakupami... ile czego macie w rozmiarze 56 :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    ą :)

Kurde przepatrzyłam właśnie ciuszki na 56 i mam tylko dwa pajace.... to chyba troszkę za mało?
    Doświadczone mamy i te z ogarniętymi zakupami... ile czego macie w rozmiarze 56 :)

za dużo nie ma wg mnie sensu, jednak dokupiłabym jeszcze z 4 body 2x kr rekaw i 2x dlugi...bo fakt ze dzieciaczek szybko wyrasta, ale nie musi tez na nim wszystko wisiec :P

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z pessarem jak funkcjonujące chodźcie coś, czy raczej lezycie? Bo ja wczoraj i dzisiaj zrobiłam szybki obiad i troxhe sumienie mnie gryzie ale Jeju juz 7-8 tyg leżę :/ musze trochę nabierać siły

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na 56 mam tak:

- 2 pajace,
    - 3 x body krótki rękaw,
    - 7 x body długi rękach <nie wiem skąd ich aż tyle się uzbierało ;p>
    - 2 x spodenki ze stopkami <nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa ;D>

Styknie czy coś dokupować? :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak póki co tylko ja wiem, rodzice w Niemczech są i jak wroca to im powie a to dopiero za ponad 2tygodnie hehe
    Ze stopą mam tak jak Aldona, 40/41 i wybór butów udręką jest bo z lewym przeważnie do szewca muszę iść na tzw rozbicie a mąż ma 45

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka swoją drogą może w końcu przełamałyście złą passe.... pisałaś wcześniej, że jak rodzice jadą do dziadków to ciągle się coś złego wydarzało i w ogóle, a teraz proszę.... siostra w ciąży, zaczęły się dobre wiadomości :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka swoją drogą może w końcu przełamałyście złą passe.... pisałaś wcześniej, że jak rodzice jadą do dziadków to ciągle się coś złego wydarzało i w ogóle, a teraz proszę.... siostra w ciąży, zaczęły się dobre wiadomości :)

Też o tym wspomniałam jej, troszkę źle się działo bo pogotowie i lekarz Ale grunt ze z pozytywnym zakończeniem :)

Wy tak piszecie ile sztuk macie a ja samych bodow 56-62 mam 34 sztuki :D

Agata doczytałam że ciasniejsze buty Masz, może są nogi opuchnięte albo stopy rosną, na belly jakiś czas temu porada była odnośnie butów żeby większe kupić bo w ciazy stopy mogą rosnąć i już nie wracają do rozmiaru z przed ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:36

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ