X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny to on może jest z wyglądu ale do końca nie praktyczny bo duży i ciężki. Fakt sam buja i są melodyjne ale jakbym miała kupować sama to wzięłam taki zwykły. Ale darowanemu koniowi w żeby się nie zagląda :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona jak tak masz to myślę dł wkładki wypada u ciebie 27cm czasami 27,5
    i jak się buty kupuje to oni pełny rozmiar dają zamiast z połówką np 41,5
    dlatego można rzec że nosi się dwa rozmiary hehe

Gusiak też nie mam karuzeli :D
    swoją drogą patrząc na ceny nie zdzdawałam sobie sprawy ze one tyle kosztują od 90zł a jeszcze niektóre nie grają

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Fajny to on może jest z wyglądu ale do końca nie praktyczny bo duży i ciężki. Fakt sam buja i są melodyjne ale jakbym miała kupować sama to wzięłam taki zwykły. Ale darowanemu koniowi w żeby się nie zagląda :-)
    Dokładnie ją też nie narzekam jak coś dostane

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    bo dziś Mąż zabiera mnie na urodzinowy obiad :))) Cieszę się jak dziecko, że mamy wychodne :D
    U mnie takie same plany, ale coś mi brzuch dokucza i nie wiem czy dam radę. Wczoraj się nalatałam po lekarzach i dziś już ledwo się czołgam. ;)

Ja bym chciała już móc prać dziecięce ciuszki, ale po tych remontach coś tam przy odpływie jeszcze brakuje i pralka cieknie, się wstrzymam kilka dni.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ta karuzela poczekam i najwyżej kupie po porodzie, a może ktoś sprezentuje mi ją :-P. Już koleżanki z pracy podpytywały co mam a co nie.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U nas dzisiaj spadek formy, ale psychicznej, a nie fizycznej. Najpierw obudziłam się z płaczem, bo coś mi się śniło i płakałam przez sen. A w ciągu 10 minut wyłam znów, bo wypadło mi mięso z zamrażalnika i zrobiłam rodzicom dziurę w panelach :(

Też mam taki dzień :( wszystko mi wpada z rąk, tłucze się, do tego ta noga boli, dobrze że w końcu kurier przyjechał i na poprawę humoru przywiózł mi kołderkę, becik i pieluszki flanelowe dla Zuzi
    2n8qyl2.jpg
    v5cuua.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:13

AniaM lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karuzeli nie mam, ale wiem że takie niemowlaki to karuzelami się jeszcze nie interesują, kupię karuzelkę małej pod choinkę :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki ale dotyczy każdej z nas:
    Jakie dokumenty są wymagane do becikowego, macierzyńskiego, do Urzędu Stanu Cywilnego?

I jeszcze jedno :
    Dwa tygodnie temu przemeldowalam się do innego miasta i nic w urzędzie mi nie mówili czy mam gdzieś coś zgłaszać a siostra mi mówi że muszę iść do skarbówki i wypełnić jakiś druk że zmieniłam meldunek. Coś ktoś wie ba ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:20

• .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka jestem :D Właśnie kupiłam kilka bodziaków i półśpiochy 56 na allegro - czyli coś już mam w tym rozmiarze :D

Gusiak lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja też karuzeli nie mam, ale wiem że takie niemowlaki to karuzelami się jeszcze nie interesują, kupię karuzelkę małej pod choinkę :)
    Interesują sie ojj i to jak :D
    siostrzeniec odrazu miał i lubial melodyjki uspokajaly go, jednak za nisko trochę była i jak miał chyba 4msc to sięgnął i spadła :D

Agata ja niewiem jak te becikowe się zalatwia narazie w to nie wnikam ale poczytam jak dziewczyny będą pisały hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam karuzele, ale nie wiem, czy ją w ogóle założe...wydaje mi się to niepotrzebne, zwłaszcza na początku.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani bujaczka ani karuzeli nie kupuję, akurat będzie dobra okazja żeby se na chrzest zazyczyc ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    I jeszcze jedno :
    Dwa tygodnie temu przemeldowalam się do innego miasta i nic w urzędzie mi nie mówili czy mam gdzieś coś zgłaszać a siostra mi mówi że muszę iść do skarbówki i wypełnić jakiś druk że zmieniłam meldunek. Coś ktoś wie ba ten temat?

Jeśli chodzi o becikowe to nie mam pojęcia, nie interesowałam się jakie potrzeba dokumenty.... zresztą z tego co patrzyłam to i tak się z mężem nie załapiemy <ale zastanawiam się czy nie spróbować mimo wszystko złożyć dokumentów, a nóż dadzą ;p >

Jeśli chodzi o meldunek nie musisz nic zgłaszać do US - kiedyś faktycznie tak było, że trzeba było złożyć taki papierek... teraz wygląda to tak, że przy pierwszej składanej przez Ciebie deklaracji - np. pit czy coś wpisujesz nowy adres i oni z automatu zmieniają sobie Twoje dane i informują poprzedni US, że teraz będziesz rozliczać się u nich.
    Przynajmniej u mnie w US tak to właśnie wygląda i z tego co się orientuje to raczej teraz tak powinno być w każdym :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z Was odpuszcza leżaczki, maty i karuzele wiec może i ja nie będę sobie tym zawracać główki... :)

Może i faktycznie trafi się ktoś życzliwy co postanowi coś takiego nam sprezentować po porodzie :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Jeśli chodzi o becikowe to nie mam pojęcia, nie interesowałam się jakie potrzeba dokumenty.... zresztą z tego co patrzyłam to i tak się z mężem nie załapiemy <ale zastanawiam się czy nie spróbować mimo wszystko złożyć dokumentów, a nóż dadzą ;p >

Jeśli chodzi o meldunek nie musisz nic zgłaszać do US - kiedyś faktycznie tak było, że trzeba było złożyć taki papierek... teraz wygląda to tak, że przy pierwszej składanej przez Ciebie deklaracji - np. pit czy coś wpisujesz nowy adres i oni z automatu zmieniają sobie Twoje dane i informują poprzedni US, że teraz będziesz rozliczać się u nich.
    Przynajmniej u mnie w US tak to właśnie wygląda i z tego co się orientuje to raczej teraz tak powinno być w każdym :)

Wszyscy dostają becikowe, składaj te dokumenty :), bo Wam kasa koło nosa przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:37

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a to nie jest tak, ze dochód na jedną osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1920 zl? =)

Czy mówimy w ogóle o dwóch różnych rzeczach ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dziękuję :-)

A becikowe należy się wszystkim no pod warunkiem że na osobę nie przekracza 1999zl :-). Tylko zastanawiam się właśnie nad dokumentami bo nie wiem czy już wszystko tu załatwię czy będę musiała jeździć z niemowlakiem do swojego rodzinnego miasta po jakiś swistek a tak by sobie mogła powoli dokumenty zbierać teraz.

O 1920zl tak jak piszesz Gusiak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:48

• kasig Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wszyscy dostają becikowe, składaj te dokumenty :), bo Wam kasa koło nosa przejdzie
    nie wszyscy Lady, dochód nie może przekraczać 1922zł na osobę w rodzinie, dziecko też w osoby już wliczasz, więc niestety ale my z małżonkiem się nie załapiemy :(

.ona., alutka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dochody przedstawiamy za rok 2014? Tak?

‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ