Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fajny to on może jest z wyglądu ale do końca nie praktyczny bo duży i ciężki. Fakt sam buja i są melodyjne ale jakbym miała kupować sama to wzięłam taki zwykły. Ale darowanemu koniowi w żeby się nie zagląda
-
nick nieaktualnyAldona jak tak masz to myślę dł wkładki wypada u ciebie 27cm czasami 27,5
i jak się buty kupuje to oni pełny rozmiar dają zamiast z połówką np 41,5
dlatego można rzec że nosi się dwa rozmiary hehe
Gusiak też nie mam karuzeli
swoją drogą patrząc na ceny nie zdzdawałam sobie sprawy ze one tyle kosztują od 90zł a jeszcze niektóre nie grają -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Fajny to on może jest z wyglądu ale do końca nie praktyczny bo duży i ciężki. Fakt sam buja i są melodyjne ale jakbym miała kupować sama to wzięłam taki zwykły. Ale darowanemu koniowi w żeby się nie zagląda
-
Kucykowa wrote:bo dziś Mąż zabiera mnie na urodzinowy obiad
)) Cieszę się jak dziecko, że mamy wychodne
Ja bym chciała już móc prać dziecięce ciuszki, ale po tych remontach coś tam przy odpływie jeszcze brakuje i pralka cieknie, się wstrzymam kilka dni. -
Lilla My wrote:U nas dzisiaj spadek formy, ale psychicznej, a nie fizycznej. Najpierw obudziłam się z płaczem, bo coś mi się śniło i płakałam przez sen. A w ciągu 10 minut wyłam znów, bo wypadło mi mięso z zamrażalnika i zrobiłam rodzicom dziurę w panelach
Też mam taki dzieńwszystko mi wpada z rąk, tłucze się, do tego ta noga boli, dobrze że w końcu kurier przyjechał i na poprawę humoru przywiózł mi kołderkę, becik i pieluszki flanelowe dla Zuzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:13
AniaM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki ale dotyczy każdej z nas:
Jakie dokumenty są wymagane do becikowego, macierzyńskiego, do Urzędu Stanu Cywilnego?
I jeszcze jedno :
Dwa tygodnie temu przemeldowalam się do innego miasta i nic w urzędzie mi nie mówili czy mam gdzieś coś zgłaszać a siostra mi mówi że muszę iść do skarbówki i wypełnić jakiś druk że zmieniłam meldunek. Coś ktoś wie ba ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:20
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ja też karuzeli nie mam, ale wiem że takie niemowlaki to karuzelami się jeszcze nie interesują, kupię karuzelkę małej pod choinkę
siostrzeniec odrazu miał i lubial melodyjki uspokajaly go, jednak za nisko trochę była i jak miał chyba 4msc to sięgnął i spadła
Agata ja niewiem jak te becikowe się zalatwia narazie w to nie wnikam ale poczytam jak dziewczyny będą pisały hehe -
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:I jeszcze jedno :
Dwa tygodnie temu przemeldowalam się do innego miasta i nic w urzędzie mi nie mówili czy mam gdzieś coś zgłaszać a siostra mi mówi że muszę iść do skarbówki i wypełnić jakiś druk że zmieniłam meldunek. Coś ktoś wie ba ten temat?
Jeśli chodzi o becikowe to nie mam pojęcia, nie interesowałam się jakie potrzeba dokumenty.... zresztą z tego co patrzyłam to i tak się z mężem nie załapiemy <ale zastanawiam się czy nie spróbować mimo wszystko złożyć dokumentów, a nóż dadzą ;p >
Jeśli chodzi o meldunek nie musisz nic zgłaszać do US - kiedyś faktycznie tak było, że trzeba było złożyć taki papierek... teraz wygląda to tak, że przy pierwszej składanej przez Ciebie deklaracji - np. pit czy coś wpisujesz nowy adres i oni z automatu zmieniają sobie Twoje dane i informują poprzedni US, że teraz będziesz rozliczać się u nich.
Przynajmniej u mnie w US tak to właśnie wygląda i z tego co się orientuje to raczej teraz tak powinno być w każdym
-
Gusiak wrote:Jeśli chodzi o becikowe to nie mam pojęcia, nie interesowałam się jakie potrzeba dokumenty.... zresztą z tego co patrzyłam to i tak się z mężem nie załapiemy <ale zastanawiam się czy nie spróbować mimo wszystko złożyć dokumentów, a nóż dadzą ;p >
Jeśli chodzi o meldunek nie musisz nic zgłaszać do US - kiedyś faktycznie tak było, że trzeba było złożyć taki papierek... teraz wygląda to tak, że przy pierwszej składanej przez Ciebie deklaracji - np. pit czy coś wpisujesz nowy adres i oni z automatu zmieniają sobie Twoje dane i informują poprzedni US, że teraz będziesz rozliczać się u nich.
Przynajmniej u mnie w US tak to właśnie wygląda i z tego co się orientuje to raczej teraz tak powinno być w każdym
Wszyscy dostają becikowe, składaj te dokumenty, bo Wam kasa koło nosa przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:37
-
Gusiak dziękuję
A becikowe należy się wszystkim no pod warunkiem że na osobę nie przekracza 1999zl. Tylko zastanawiam się właśnie nad dokumentami bo nie wiem czy już wszystko tu załatwię czy będę musiała jeździć z niemowlakiem do swojego rodzinnego miasta po jakiś swistek a tak by sobie mogła powoli dokumenty zbierać teraz.
O 1920zl tak jak piszesz Gusiak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:48
-
Lady Savage wrote:Wszyscy dostają becikowe, składaj te dokumenty
, bo Wam kasa koło nosa przejdzie
.ona., alutka lubią tę wiadomość