X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:55

alutka, agatka196, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno trzymam kciukasy za dziewczyny broniące się :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dzis w końcu pomierzyłam i poważyłam i generalnie nie jest chyba najgorzej:P Jednak posiadanie bardzo aktywnego 16 msc syna w domu , za którym trzeba wciąż nadążyć, ma swoje plusy :P obwód brzucha 97 cm ( przy wzroście 171 cm) waga 72,1 (startowa 64,4) czyli ok 7, 5 kg na plusie no i piersi większe o 3 rozmiary :P :P no i cały czas wchodzę w spodnie sprzed ciąży - nawet dopnę się pod brzuchem :P :P

he he mała rzecz a cieszy...jakby to było najistotniejsze :P :P ale jakoś tak miło mi się zrobiło, że w miarę ogarniam swój nieposkromiony apetyt na słodycze i fast foody :P ehhhh żeby tylko takie problemy mieć :)

4me, easymum lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis dostałam botki z zary ktore zamówiłam z wyprzedaży, zawsze miałąm rozmiar 39 a zamówiłam 40 na wszelki wypadek i sa w sam raz nawet lekko ciasne..

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me więzadła się rozszerzają w czasie ciąży i stopa może urosnąć o 1,5 rozmiaru;) po ciąży zazwyczaj wraca do swojego dawnego rozmiaru ;) także będą dobre pewnie;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z ktg, na które uparcie co tydzień zapisuje mnie położna ze szpitala, gdzie mam diabetologa. Młoda tak się wierciła, że po 20 minutach leżenia dr zarządziła przerwę na kanapkę i ktg od początku. Potem jak omawiałyśmy wyniki, to jakaś dr znikąd, którą pierwszy raz na oczy widzę, nie będąca diabetologiem, poprosiła o moją rozpiskę z cukrami. Najpierw nakrzyczała (!!!) na mnie, że nie mam dat przy pomiarach. Na nic zapewnienia, że dopiszę, i że i tak diabetolog chce widziec moje cukry z ostatniego tygodnia, więc to są najbardziej bieżące pomiary, ostatni z dziś rano. Jak usłyszała, że ich nie zapisuję (co nie oznacza, że nie mierzę, bo mierzę przed i po każdym posiłku, ale mając w domu małe dziecko nie zawsze mam czas latać po mieszkaniu z kartą i robić notatki, a diabetolog mówiła tylko, że "mam sobie mierzyć ze 2-3 razy dziennie te cukry", a ostatni tydzień notować), to zaczęła się na mnie dosłownie drzeć, ze jestem nieodpowiedzialna itd. Laska była może 2-3 lata starsza ode mnie. Położne zrobiły TAKIE oczy, po czym zrozumiałam, że nie jest ich ulubiona lekarką. Ale wyszłam nieprzytomnie wku*wiona z tego szpitala. Przy okazji dowiedziałam się od niej, ze moje dzisiejsze ktg było "nielegalne", bo nie mogę mieć dwóch wizyt dziennie, a dziś popołudniu mam swojego diabetologa i nie moja wina, że mnie tak zapisano, ja tego też nie muszę wiedzieć. A, no i zołza zapisała mnie na kolejne ktg na jutro, więc znów pół dnia czekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:31

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj założyłam moje stare tenisowki i też poczułam, że jakieś ciasnawe. Ale jak polazilam dłużej to się jakoś rozeszły. Na lato kupiłam sobie wygodne klapki, jedne takie trepy z zakrytym przodem na chłodniejsze dni, a drugie zwykłe klapy z paskami regulowanymi na rzepy. Nie straszne mi już żadne upały czy puchniecia stóp (choć na razie nie mam z tym problemów).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

marlenak_me, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa, a jaki nosisz rozmiar?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wyciągam ciepłą drożdżówę z piekarnika...pochoruje się jak ją zjem?;p

edit:ok...za późno na ostrzeżenia...mniam^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:52

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    41. Ale tez polowa 41 kiedy mierze, sa mi za male. Jak mam kupowac buty to az mnie skreca...
    Ja niby też 41, ale w rzeczywistości raczej 40/41, bo czasem w cieńszych butach i 40 pasuje.
    Mój mąż ma za to stopę 50-52 i tu już rzeczywiście można się załamać przy kupowaniu butów.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy teraz tez macie spadek formy czy raczej nie?u mnie noce teraz to jestcos okropnego :( nie moge spac ciagle mi zle potem dosypiam w dzien i chodze taka przetracona reszte dnia, a dzis to sie tak zle poczulam ze mmyslalam ze na ip bedziemy jechac, brzuch mi sie napial bylo niedobrze jakos slabo ale po nospie przeszlo.zmartwilam sie to dopiero 31 tydzien niech ta dzidzia nic nie kombinuje.

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja niby też 41, ale w rzeczywistości raczej 40/41, bo czasem w cieńszych butach i 40 pasuje.
    Mój mąż ma za to stopę 50-52 i tu już rzeczywiście można się załamać przy kupowaniu butów.
    Mój szwagier ma 49 i obkupuje się outletach za pół ceny, istny raj :D Zostaje tylko męskie 37 i potem od 45 wzwyż, nawet ma w czym wybierać :P

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    No i to o czym mówiliśmy...w 3city już mowią, że chwilowo to abstrakcja :P

http://zdrowie.trojmiasto.pl/MZ-Od-lipca-nielimitowane-znieczulenia-przy-porodzie-Lekarze-Potrzebujemy-czasu-n92331.html
    Tak tez to doczytalam. Najlepsze są te dane o ilości ZZO w pomorskim:
    Rok 2013 ilość urodzeń- 24400 porodów z czego aż 662 byly ze znieczuleniem!
    Rok 2014 ilość urodzeń- 25400 porodów z czego aż 820 byly ze znieczuleniem!
    A w TV ostatnio słyszałam, ze ZZO to juz standard w Polsce i ze jest lepiej ;)

Aldona dokladnie o to mi wczoraj chodzilo- co z tego, ze ktos cos wprowadził, jak i tak my nie możemy korzystać- przeciez nie zaczniesz krzyczeć na oddziale, ze chcesz znieczulenie bo ci sie należy. Nie ma anestezjologow, nie ma na nich kasy- mozemy sobie chcieć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że kajaki w rozmiarze 46 mojego męża są duże :D ha ha
    bo ja przy nim wymiękam, noszę 37-38 -> zależy od rozmiarówki ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny czy Wy teraz tez macie spadek formy czy raczej nie?u mnie noce teraz to jestcos okropnego :( nie moge spac ciagle mi zle potem dosypiam w dzien i chodze taka przetracona reszte dnia, a dzis to sie tak zle poczulam ze mmyslalam ze na ip bedziemy jechac, brzuch mi sie napial bylo niedobrze jakos slabo ale po nospie przeszlo.zmartwilam sie to dopiero 31 tydzien niech ta dzidzia nic nie kombinuje.
    U mnie to zależy od dnia- raz lepiej, raz gorzej. Ostatnich kilka nocy nie przespanych mialam totalnie ale wtedy zawsze w dzien nie zaluje sobie drzemki. To nasze ostatnia szansa na lenistwo-gdy organizm mówi, ze nie chce nic robic- naprawde trzeba z tego korzystać (pod warunkiem, ze to nasze pierwsze dziecko ;) ).

Brzuch mi sie napina juz po krótkim spacerze, ze o większym wysiłku nie wspomnę. Troche to niepokojące ale oprócz asparginu, no spy i przyzwyczajenia sie nic innego nam nie zostalo- to juz naprawde zaawansowana ciaza i takie rzeczy mogą sie dziać codziennie. Mój lekarz stwierdził, ze póki to nie oznacza skracajacej sie szyjki to nie ma sie czym martwic. Moja sprawdzana wczoraj- wszystko ok.
    Musimy sie przyzwyczaic- bedzie coraz trudniej :P ale jeszcze dwa, trzy miesiace i będą nowe zmartwienia, które bedzie mozna przemyśleć leżąc na brzuchu :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wczoraj podeszłam do C&A i te luźne spodenki na gumce są teraz w promocji i kosztują 29 zł :-). Polecam, sama sobie wzięłam 2 pary. Ja brałam rozmiar S bo te M i L są jakieś mega wielkie.

‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ