X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymam kciuki żeby się ułożyło.

A Wam kochane życzę kolorowych snów:) Do jutra:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Alutka, no właśnie chyba połóg najgroźniejszy. Dobrze, że masz takich lekarzy wokół siebie. A skąd jesteś?

U mnie po doplerze zakrzepu nie widać, nie wiadomo skąd ten skok d-dimerów. Jutro hematolog się określi, i pewnie skończy się zwiększeniem dawki clexanu. Teraz mam 0,4 clexan + acard + 30 mg kwasu foliwego. U mnie też trombofilia ...
    Dzisiaj lekarka zasugerowała, że może ginekolog powinien zdecydować o położeniu mnie do szpitala, tak na wszelki wypadek, żebym była pod obserwacją ... W piątek wizyta, wszystko się wyjaśni. Póki co jestem nadal w lesie z przygotowaniami, pokoik małej nie wytapetowany, nie mam mebelków, tylko łóżeczko, ciuszki nie wyprane, bo nie mam gdzie ich schować. Wózka też nie mam, względnie rzeczy do szpitala zgromadzone, ale oczywiście niespakowane ... Ech, zaczynam czuć presję czasu ...

Jestem z Gdyni, ale leczę się w Gdańsku - na Akademii Medycznej.
    Ja biore teraz clexane 0,8 i chyba tuż przed porodem podwyższą mi do kolejnej dawki, acard kazali odstawić jedyne co biore dodatkowo to to diabelstwo na skurcze aspargin, co dziewczyny polecały, bo z tym nie mogłam sobie poradzić w ogóle..
    Wiesz...sama teraz robie wszystko by nie połozyli mnie do szpitala wczesniej niz trzeba, ale z drugiej strony to juz końcówka...
    Poza tym, lekarzom trzeba ufac..komuś trzeba..więc na pewno Twoi trzymają ręke na pulsie..będzie dobrze, myśl pozytywnie...nie mozna sie poddać :) zobacz ja przeszlam wersję hard i ludzie nie wierzyli, że bedziemy mieli kolejne dziecko...a tu prosze jeszcze miesiąc i da dammmm :P :P :P
    Ja z kolei odwrotnie: wszystko gotowe od kilku tygodni :P :P :P tak się cykałam, że coś pojdzie nie tak :P :P Może własnie tym zajmij sobie mysli - wyprawką etc ?
    Uszy do góry - jestesmy pod dobra opieką :)

easymum lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja ciąża jest tylko o kilka dni starsza i tez młody waży ponad 1900 g i na wysokości pępka mam 92 cm :-). Byłam tym trochę przerażona ale lekarz sam powiedział że u nas normą są dzieci od 2500 do 4500 wiec rozpiętość jest duża. Ja mam 178 cm wzrostu, mąż ponad 190 cm wzrostu, oboje przy porodzie ważylismy 4 kg wiec nie ma sie co dziwić że młody rośnie duży. Ważne ze nie mamy problemu z cukrami bo wtedy to na nie by można było zwalić wagę tych naszych cielaczkow :-)

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tę wagę lekarz oszacowal w 30 tyg 2 dniu wiec praktyczne w identycznym czasie.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak faktycznie jak jesteście takie wysokie to i dziecko będzie długie a nie grube wiec tak ostrożnie bym patrzyła co do tej wagi.ja mam podobną wagę dziecka i nie panikuje chce SN urodzić i tego się trzymam

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

No i nadszedł ten dzień stresu. Oby wszystko poszło ok. Odezwę się pewnie wieczorkiem.

Anulka trzymam kciuki:) Ty już będziesz po jak ja będę dopiero jechać na uczelnię:)

Lilla My, Sigma lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, 3 na suwaku, zaczynamy 31 tydzien :)
    Waga sie nie przejmujcie, usg nie jest super dokladne, oprocz tego na pocieszenie dodam, ze u córy w polowie 29go tygodnia wyszla waga 1900g, oboje z mezem wazylismy ponad 4kg, ja mam 170cm wzrostu, maz ma 180cm i jest bardzo grubo koscisty. A moja mama kruszynka - 160cm, wyjsciowo 50kg wagi i dala rade urodzic trojke, ponad 4kg kazde, bo tata prawie 190cm wzrostu :) a moje pierwsze dziecko bylo ciezkie i bardzo dlugie, ale za to chudziutkie, i tak mu zostalo :)

easymum, diatomka, 4me, alutka, Czarna_88, Misi@, agatka196, .ona., Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamusie w 34 tyg :), do terminu zostały mi 42 dni, a do ciąży donoszonej 27 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:37

easymum, adzia, Czarna_88, Misi@, Gusiak, kasig, Lilla My lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    ja dzis uderzam na 3-cie prenatalne, ale dopiero wieczorem:/ bardzo ciekawi mnie waga naszej dzidzi!
    wczoraj dopakowałam torby do szpitala, więc jestem przygotowana :-)
    wrzuciłam jeszzce wody, biszkopty i batony na wszelki wypadek :O

miłych dzisiejszych wizyt !

Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja po pobraniu krwi:)

Witam sie w 29=30! Tyg wow!

easymum, Czarna_88, Lady Savage, .ona., Gusiak, kasig lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Anulka - powodzenia! Będzie dobrze, to naprawdę tylko formalność :) A jak zamierzacie swiętować po?

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me moja ciąża jest tylko o kilka dni starsza i tez młody waży ponad 1900 g i na wysokości pępka mam 92 cm :-). Byłam tym trochę przerażona ale lekarz sam powiedział że u nas normą są dzieci od 2500 do 4500 wiec rozpiętość jest duża. Ja mam 178 cm wzrostu, mąż ponad 190 cm wzrostu, oboje przy porodzie ważylismy 4 kg wiec nie ma sie co dziwić że młody rośnie duży. Ważne ze nie mamy problemu z cukrami bo wtedy to na nie by można było zwalić wagę tych naszych cielaczkow :-)
    Wiem, wiem- tak sobie musze poprzezywac- głównie z radości, ze mały zdrowy.
    Mój M się cieszy mowi, ze mam rodzic silnego, dużego chłopaka a nie jakies chucherko ;D

Dżuls, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Anulka powodzenia!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy i Anulka - trzymam kciuki!!

atdcwn154po83a78.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-) witam się 3 na suwaku i zaczynamy 31 tc ♡♡♡ jeszcze troszkę i mały będzie z nami :-D

Powodzenia na egzaminach dziewczyny na pewno dacie radę ;-)

Oraz powodzenia na wizytach jak któraś dzisiaj ma ;-)

U nas dzisiaj słońce ładnie znowu święci więc zapowiada się ciepły dzień oby nie taki upalny ;-)

Misi@, agatka196, Lady Savage, adzia, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze obrony!
    I za wszystkie wizytujące w dniu dzisiejszym..niech nasze maleństwa rosną zdrowe :)

Miłego dnia!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na śniadanie micha czereśni. Ciekawe czy poskutkuje lepiej niż laktuloza ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ale ucieszyło mnie to zdanie na belly -> Jeśli martwiłaś się przedwczesnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem.
    :)

Misi@, trix lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Ale ucieszyło mnie to zdanie na belly -> Jeśli martwiłaś się przedwczesnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem.
    :)
    zazdroszczę i gratuluję, oby mi udało się donosić chociaż do tego terminu :) Byłabym spokojniejsza! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    dzisiaj ja miałam ciężką noc, co zasnelam to wózki mi się snily bo niepotrzebnie w łóżku na telefonie szukałam :D
    mała jak aktywna była w upały tak od wczoraj siedzi cicho, niech się ruszy w końcu noo :D

Dziewczyny powodzenia na obronach i kciuki za wizyty jeśli są :)

Pogoda u mnie wietrzna ale słoneczko wychodzi .

‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ