Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aneta89 wrote:Dziewczyny ja też mam bóle pachwin , był moment ze myślałam że umrę z bólu , teraz 3 razy dziennie biorę 1 tabletkę asparginu i pomaga , i na szczęście odeszły skurcze łydek . Jaka wagę mają Wasze pociechy ? Mój synek w 31 tyg wg usg ważył 1800 gram
dużo przytylyscie w ciąży ? Ja jestem podlamana bo naprawdę w ciąży mam bardzo mały apetyt , każdy się dziwi ze jem tak mało , ale mi wystarcza 5 małych porcji w ciągu dnia i mam wstręt do słodyczy a mimo to przytyłam juz 18 kg , i ja nie wiem dlaczego tak się dzieje
jeszcze 1,5 miesiąca ciąży
Powiększyły mi się bardzo uda , tylek , biodra
moja koleżanką je trzy razy więcej ode mnie plus słodycze a waga nie zwiększa jej się tak jak mi, moje posiłki są ogólnie bardzo zdrowe , miałam niedoczynność tarczycy ale biorę cały czas zwiększone dawki letroxu i wszystko mam w normie tzw tsh , kurde mój lekarz mówi ze waga nie za ciekawa żebym mniej j bo co wizyta 3 kg do przodu , tylko ja jem zdrowo i małe porcje , wiem ze nie mam chyba zatrzymanej wody bo nie mam obrzęków , kostki mi widać a więc nogi nie puchna
Na szczęście jak narazie mam tylko kilka małych rozstępów na biodrach a tak to żadnego, ale cały czas smaruje się mustella i jest bardzo dobra .Jak u Was z wagą i może wiecie dlaczego u mnie tak gwałtownie wzrasta ? Badanie na cukrzycę ciążowa wyszło mi w porządku , że jej nie mam.
Hejka. Jesli naprawde przejmujesz sie wagą i jest to przyczyna złego samopoczucia to ja bym poszła do dietetyka- prywatnego- aby ulozyl Ci dietę. Wizyta z ulozeniem diety kosztuje u nas okolo 80 pln- uważam, ze to nie majątek dla dobrego samopoczucia. Nie mowie, ze tak jest w Twoim przypadku ale ilez to razy wydaje nam sie, ze jemy zdrowo, mało, cwiczymy a waga anie drgnie... Gdy nasza dietę zobaczy specjalista to często okazuje sie, ze jednak robimy jakies bledy albo jemy składniki, które akurat na nas tak działają...
Przez kilka dni- tydzień?- przed wizyta spisywalabym dokladnie co jadłaś i pokazała na wizycie. Dzieki temu moze uda Ci sie uniknąć kolejnego spotkania bo juz na pierwszym dietetyk oprócz diety, znajdzie jakies bledy?
P.S. Czy w stopce to Twój pokoik??? Piękny! W moim stylu
-
Co do bólu pachwinn....w czwartek i piętek przesiedziałąm a dupie w swoim szpitalu od 8 do 17, z dwugodzinną przerwą na dojechanie do domu na obiad, bo pierwszego dnia rano miałąm ktg, a po południu diabetologa, a wczoraj rano ktg i popołudniu usg. Po pierwszym dniu tak mnei wszystko bolało, że nie wiedziałam, czy to spojenie łonowe, czy taki typowy ból jak na okres, napierniczało całe podbrzusze i paliło w lędźwiach. Jak o tym wczoraj powiedziałam na ktg, to babki kazały powtarzać zapis, tym razem z zapisem czynności skurczowych. Ktg nic nie wykazało, ale wczoraj nadal mnie bolało jak na okrses, nie pomogła ani nospa max, ani końskie dawki magne B6, więc uznałąm, że to jednak spojenie i kręgosłup od wyrabiania dupogodzin na krzesełkach pod gabinetami. Dzisiaj leżenie i odpoczynek, bo jak wstaję to ledwo chodzę.
-
Ojoj ja też juz po krótkim spacerze wymiękam . Podróż samochodem do pól godziny- bo dłuższe siedzenie wykańcza mi kręgosłup. Niby nic nie zrobię- przejadę sie autem- dwa razy do mieszkania spr remont, pójdę do sklepu po leciutkie zakupy, zrobie sobie cos do jedzenia i koniec- padam! Czuje sie jakbym cały dzien na polu pracowała! Juz nadchodzi ten czas- lóżko, ksiazka i seriale- specjalnie sobie zostawiłam kilka nieobejrzanych serii na ten moment
A ze poród mozna przyspieszyć przez swoje ADHD to naprawde musimy uważać. Moja koleżanka pojechala miesiac przed porodem z synem po zakup kurtki i tak chodzili po centrum, ciągle sie schylała by mu ja założyć, zapiac itp itd i zakupy skonczyla na porodówcegrawitacja zadziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:56
-
nick nieaktualny
-
No to już wiemy jak przyspieszyć poród wyrazie czego jakby. Któraś z nas była po terminie zakupy w galerii, sprzątanie domu, przytulanie no i te liście malin
ale ja to chyba sobie odpuszczę bo coś mi się zdaje że jak mi krazek ściągną to długo nie będę czekać
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:mnie też pachwiny i miednica bolą
rano jest ok jak jestem wypoczęta, ale po cały dniu chodzę jak kaczka
u mnie nadal 8kg na plusiebardzo mnie to cieszy, bo kręgosłup mnie aż tak mocno nie boli - w pierwszej ciąży przytyłam 25kg i kręgosłup beczał z bólu ;-/
no i cieszę sie że nie mam obrzęków, nogi mi w te upały dwa razy spuchły - no ale cały dzień na nogach też swoje zrobił pewnie.
Miłej i spokojnej soboty moje brzuchatkii dzięki za wsparcie!! dobrze wiedzieć, że jest ktoś kto choćby wirtualnie pogłaszcze pod głowie i powie, że będzie dobrze
Na mnie mój R woła "moja kaczucha"
I właśnie po całym dniu zwłaszcza aktywności zaczynają się dolegliwości i moje stopy odmawiają posłuszeństwa. Bolą potwornie.
Skabarka ciesze się ogromnie że dochodzić do porozumienia.
Ach i witamy się w 32tcadzia, skabarka, Czarna_88, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:
la lenka dawaj Nam tu jakieś fotki to zaraz forumowe ciocie doradza czy warto się bawić w malowanie, czy też lepiej może te gwiazdki zostawić
Na razie nakleiłam jedną gwiazdkę na próbę. Jak oświetliłam latarką to potem ładnie świeciła, ale od górnego plafonu nic (od księżyca tym bardziej nic, bo tam jest włożona taka strasznie słaba żarówka - to nasza lampka na nocki).
No i te gwiazdki są strasznie malutkie (tak 2x2cm) - ale innych które świeciłyby ciepłym światłem, a nie na seledynowo, nie znalazłam
Może zrobić jakiś miks, namalować kilka większych i pomiędzy dokleić te fluorescencyjne? Albo kupić zwykłe gwiazdki tego typu (w kolorze 020): http://allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-gwiazdki-70x50cm-i5262603328.html Sama nie wiem, na razie mi się nie podoba
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:Na razie nakleiłam jedną gwiazdkę na próbę. Jak oświetliłam latarką to potem ładnie świeciła, ale od górnego plafonu nic (od księżyca tym bardziej nic, bo tam jest włożona taka strasznie słaba żarówka - to nasza lampka na nocki).
No i te gwiazdki są strasznie malutkie (tak 2x2cm) - ale innych które świeciłyby ciepłym światłem, a nie na seledynowo, nie znalazłam
Może zrobić jakiś miks, namalować kilka większych i pomiędzy dokleić te fluorescencyjne? Albo kupić zwykłe gwiazdki tego typu (w kolorze 020): http://allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-gwiazdki-70x50cm-i5262603328.html Sama nie wiem, na razie mi się nie podoba
Podejdź może to sklepu budowlanego i spytaj się czy nie mają farby ktora świeci w nocy i naprawdę połóż je na słońcu może się naładuja -
Teraz to już nawet starczyła by nie świecąca farba, w nosie ze świeceniem - tylko w ładnym żółtym kolorze. Bo te gwiazdki bez świecenia są kremowe, na jasno szarej ścianie prawie ich nie widać...
Na słońcu położę, jeśli tylko jakieś u mnie się pojawi -
Witam się z wami
co do bolid w pachwinach mnie nie boli jedynie czasami bolą mnie skurcze ale nie są one codziennie
no jak chodzę mnie nie bolą noga i odpukać nie puchną my nogi.Jedynie coraz częściej słabo mi się robi ale czemu to nie wiem, a zaznaczę, że mierze ciśnienie jak czuje się słabo to w normie ciśnienie mam. Dzisiaj z mężem odpoczywamy, wieczorem mąż idzie prawdopodobnie na piwko, ale jeszcze nie wiadomo
A no i częściej mnie mdli, ale to zauważyłam jak mały gdzieś się położy albo na wątrobie, albo ścianie mi żołądek
W środę mam wizytę, we wtorek mam dentystę i nie wiem czy jechać zobaczymy jak będę się czuła, jeżeli źle to zadzwonię i przeloze wizytę. U nas slonecznie, ale nie upalnie. Skabarka odpoczywaj i ciesze się, że dogadaliscie się z mężem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 10:44
-
4me wrote:Hejka. Jesli naprawde przejmujesz sie wagą i jest to przyczyna złego samopoczucia to ja bym poszła do dietetyka- prywatnego- aby ulozyl Ci dietę. Wizyta z ulozeniem diety kosztuje u nas okolo 80 pln- uważam, ze to nie majątek dla dobrego samopoczucia. Nie mowie, ze tak jest w Twoim przypadku ale ilez to razy wydaje nam sie, ze jemy zdrowo, mało, cwiczymy a waga anie drgnie... Gdy nasza dietę zobaczy specjalista to często okazuje sie, ze jednak robimy jakies bledy albo jemy składniki, które akurat na nas tak działają...
Przez kilka dni- tydzień?- przed wizyta spisywalabym dokladnie co jadłaś i pokazała na wizycie. Dzieki temu moze uda Ci sie uniknąć kolejnego spotkania bo juz na pierwszym dietetyk oprócz diety, znajdzie jakies bledy?
P.S. Czy w stopce to Twój pokoik??? Piękny! W moim stylu
Hm....jak się komuś zbiera woda to i dietetyk tu nie pomoże.Taka uroda. Ale to minie. Spokojnego weekendu.
-
nick nieaktualnyisabel08 wrote:Hm....jak się komuś zbiera woda to i dietetyk tu nie pomoże.Taka uroda. Ale to minie
. Spokojnego weekendu.
Moczepdna jest herbata z pokrzywy ale ta naturalna czyli liście a nie torebki, wiem bo też walczyłam z tym i Mi pomogło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aneta89 wrote:Dziewczyny ja też mam bóle pachwin , był moment ze myślałam że umrę z bólu , teraz 3 razy dziennie biorę 1 tabletkę asparginu i pomaga , i na szczęście odeszły skurcze łydek . Jaka wagę mają Wasze pociechy ? Mój synek w 31 tyg wg usg ważył 1800 gram
dużo przytylyscie w ciąży ? Ja jestem podlamana bo naprawdę w ciąży mam bardzo mały apetyt , każdy się dziwi ze jem tak mało , ale mi wystarcza 5 małych porcji w ciągu dnia i mam wstręt do słodyczy a mimo to przytyłam juz 18 kg , i ja nie wiem dlaczego tak się dzieje
jeszcze 1,5 miesiąca ciąży
Powiększyły mi się bardzo uda , tylek , biodra
moja koleżanką je trzy razy więcej ode mnie plus słodycze a waga nie zwiększa jej się tak jak mi, moje posiłki są ogólnie bardzo zdrowe , miałam niedoczynność tarczycy ale biorę cały czas zwiększone dawki letroxu i wszystko mam w normie tzw tsh , kurde mój lekarz mówi ze waga nie za ciekawa żebym mniej j bo co wizyta 3 kg do przodu , tylko ja jem zdrowo i małe porcje , wiem ze nie mam chyba zatrzymanej wody bo nie mam obrzęków , kostki mi widać a więc nogi nie puchna
Na szczęście jak narazie mam tylko kilka małych rozstępów na biodrach a tak to żadnego, ale cały czas smaruje się mustella i jest bardzo dobra .Jak u Was z wagą i może wiecie dlaczego u mnie tak gwałtownie wzrasta ? Badanie na cukrzycę ciążowa wyszło mi w porządku , że jej nie mam.
Ja też przybierałam tak dużo na wadze i moja gin dala mi książeczke z wytycznymi dla kobiet z cukrzyca ciążową ( której też nie mam) ale efekty daje, bo przez 4 tyg stosowania przytylam tylko 200 gram.
PO 1. Jadłam regularnie od momentu wstania do pójścia spać co 2-3 godziny ( jogurt naturalny, wafla ryżowego, wode z cytryną
Po2. TYLKO ciemne żytnie pieczywo ( np. z pomidorem, serem białym, serkiem topionym
Po3. W tygodniu srednio4-5 jajek na twardo
Po 4. Ostatni " posiłek" ( np. herbata z cytryna) koło 22.
Po 5. Zmniejszyć do minimum słodycze i sól
Ja praktyczmie według tych punktów się odzywialam i efekt był
Obiady jadałam normalnie jak wcześniej bo stwierdzilam ze nie będę gotować osobno dla siebie i męża
Nie uważam się za eksperta w tej kwestii ale u mnie taki układ żywienia się sprawdziłMoże u Ciebie też zadziała
Marzenia się spełniają
-
nick nieaktualny