X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chyba zagonię mojego żeby zlazł wreszcie do piwnicy po wory z ciuchami po synku. Właściwie z większych przygotowań, oprócz złożenia łóżeczka, brakuje mi "tylko" prania i prasowania ubranek, no i spakowania wreszcie walizy do szpitala.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się zaopatrzylam w liście malin. Czytałam że najlepiej zacząć je pić od 35 tygodnia. Więc za półtora tyg zaczynam. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:47

.ona., 4me lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    jednak sobie odpuściłam, leżałam pół dnia, wstałam, żeby zrobić drugie śniadanie sobie i młodemu no i pojawiły się bóle jak na @ ;-/ cholera no! także jednak daruje sobie dzisiaj jakiekolwiek czynności poza tymi niezbędnymi - obiad zamówimy, a tak to tylko spacer do wc i ewentualnie jeśli będę musiała zrobić coś do jedzenia. Wzięłam leki i leżę ;-/ grrrr..... jak ja nie lubię tego uziemienia :(
    no ale trudno... mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :)

:( też nie lubię tego uziemienia, że akurat teraz musiała sobie złamać tego palucha ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja już się zaopatrzylam w liście malin. Czytałam że najlepiej zacząć je pić od 35 tygodnia. Więc za półtora tyg zaczynam. ☺

Ja jem to siemie lniane, ponoć pomaga :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:48

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

• PannaB Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz setny uslyszalam ze mam ZA MAŁY brzuch i ze ZA MALO przytylam...jeszcze raz a zabije nosz kurka

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jendno odn. cesarki - rozumiem, że te wszystkie podkłady poporodowe itd przydają się też po cesarce? Sorry za te durne pytania, ale dla mnie to jej totalnie nowy temat i nie chcę dać się zaskoczyć :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    po raz setny uslyszalam ze mam ZA MAŁY brzuch i ze ZA MALO przytylam...jeszcze raz a zabije nosz kurka
    Hehe, a kto z takim tekstem wyjechał?

Mnie tata ostatnio przywitał stwierdzeniem, że "w ogóle mi brzuch nie urósł" :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannab rozumie ze taką miłą koleżankę masz ze tak mówiła czy ktoś z rodziny ? Ja mam kolezanke która mi tak ciągle mówi...
    I jak jej powiem ile mam na plusie obecnie 6kg to ciągle słyszę ze za małą ze na pewno coś nie tak z ciążą itp... dla tego z nią już wogole nie rozmawiam bo szkoda moich nerwów.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw kolezanki i tam jacys znajomi,babka kiedys u lekarza w kolejce tez, teraz juz obcy ludzie eh u taty bylam w pracy i jakas baba ze co ze 4 kg ze to niemozliwe ze malo i brzuch maly-o matko wychodzi na to ze wszystko zle, puszczam mimo uszu ale po raz setny to juz trohe mam dosc:P:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    najpierw kolezanki i tam jacys znajomi,babka kiedys u lekarza w kolejce tez, teraz juz obcy ludzie eh u taty bylam w pracy i jakas baba ze co ze 4 kg ze to niemozliwe ze malo i brzuch maly-o matko wychodzi na to ze wszystko zle, puszczam mimo uszu ale po raz setny to juz trohe mam dosc:P:P
    Powinnaś powiedzieć coś w stylu: "Pani za to ma tak wielką dupę, że na pewno trojaczki w drodze", albo coś w tym stylu. Mnie takie gadanie wnerwia na równi z macaniem brzucha przez babcię męża, żeby sprawdzić "jak przyrasta", czuję się wtedy jak tuczne prosię.
    Oezu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 16:39

PannaB lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi znów na odwrót mówią, że uroslam. ☺
    Szczególnie jedna koleżanka która waży grubo 100. Nie wytrzymałam i powiedziałam jej tak"Słuchaj ja to normalnie że tyje i rosne. Bo noszę pod serduszkiem dziecko. Ale że Ty tak się rozrastasz i puchniesz. To nie wiem dlaczego. Jej miną po usłyszeniu tych słów bezcenna. ☺
    Teraz mam święty spokój. ☺

trix, PannaB, 4me, Gusiak, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Jeszcze jendno odn. cesarki - rozumiem, że te wszystkie podkłady poporodowe itd przydają się też po cesarce? Sorry za te durne pytania, ale dla mnie to jej totalnie nowy temat i nie chcę dać się zaskoczyć :D
    Przydają się, oj przydają...i to bardzo:P

• trix Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia- brawo :) Dobrze jej powiedziałaś

Skabarka - łączę się w bólu. Też leżę, choć przy dziecku to trudne. Jeszcze trochę musimy się przemęczyć. Mój też nie chce do dziadków pojechać. Zresztą mu się nie dziwię, bo tam nie ma co robić. Na szczęście tu ma dużo kolegów i sam wychodzi na podwórku. Mam wtedy chwilę wolnego, a on się świetnie bawi :)

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny dobre teksty a macania brzucha nie lubie, nieraz ktos znajomy podszedl moge dotkac?i odrazu dotyka a mi sie jakas lampka swieci zaraz w glowie-nie lubie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ciesz się :)

Ja mam już wózek, kobietka podjechała wyjęła karoce żebyśmy apojrzeli co i jak, z bloku dalej szła sąsiadka i do mnie ze ładny wózek ale czemu tak szybko że się zapesza itp mówię że kurde ja mam 2 miesiące jesZcze a ta oczy zrobiła i mowi że myslala że ja w 4 miesiącu :D :D

Wzięłam nospe i leżę bo brzuch dzisiaj jak kamień a spojenie i plecy to aż rozrywa :/

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka i który w końcu wzieliscie ten wózek?

Skabarka oszczędzaj się kochana, niech synuś Cię pilnuje... bardzo mądry chłopak! =)

Ja też właśnie leżę na kanapie, bo coś brzuszek zaczął dawać o sobie znać... stwierdziłam, ze nie ma żartów kiedy jest taki twardy, pobolewa i trzeba się położyć... jednak 3h w drodze tez może troszkę dawać o sobie znać...

Co do tycia w ciąży to chyba niestety to tez zależy od organizmu... ja jakoś wcale tez duzo nie jadłam i 14 kg na plusie... co prawda od kiedy zaczęłam w miarę pilnować się diety cukrzycowej (cukrzycy tez nie mam) to jest lepiej i waga nie szaleje jak głupia, ale do końca jeszcze troszkę czasu, więc zobaczy jak będzie...

Mialam napisać cos jeszcze, ale kompletnie zapomnialam co... ;D

A w ogóle jeszcze to dzień dobry =)

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ