Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Nie prawda, trzeba dużo płynów uzupełnieniac w organizmie i wtedy sikajac czy nawet pocac sie woda jest wydalana.
Moczepdna jest herbata z pokrzywy ale ta naturalna czyli liście a nie torebki, wiem bo też walczyłam z tym i Mi pomogło
TAk???
W ciązy zaleca sie picie od 2,5l do 3l H2O. Jednak należy pamiętać, że owa wode dostarczamy do naszego organiozmu nie tylko poprzez picie wody/ innych płynów, ale wlicza się także inne produkty zawierające wode-chociażby owoce. Nadmiar przyjetej wody jest także zatrzymany w organizmie. Organizm kobiety ciężarnej funkcjonuje inaczej niż kobiety "normalnej". Podczas ciąży w naszym org zachodzi wiele zmian adaptacyjnych koniecznych do zapewnienia optymalnych warunków rozwoju i wzrastania płodu. I tu nerki- są jednym z narządów,które podlegają istotnym zmianom morfologicznym a także funkcjonalnym. wZrost objętości krwi w pierwszych tyg ciaży doprowadza do zwiększonego przepływu krwi przez niektóre narządy co ma miejsce pod koniec I trymestru z paczątkiem II kiedy to organizm kobiety zatrzymuje duże
ilości wody. A pod koniec ciąży zatrzymaniu ulega nawet do 8,5 litra wody.
Więc nie pisz proszę, że to nie prawda. Bo z naturalna fizjologią kobiety/choć każda z nas ma inna jeszcze nikt nie wygrał
.ona. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka20 wrote:Widzę, że nie tylko ja dzisiaj leżę bo brzuch mi się napina i boli i do tego mi nie dobrze, więc leżę, ale nie wygodnie bo mały gdzieś musiał się ułożyć takie ze mi nie dobrze jak leżę i złapać dużego oddechu nie mogę
Teraz spędzam czas głównie na kanapie, bo strasznie bolą mnie nogi, więzadła i spojenie łonowe, ledwo wstaję z tej kanapy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 19:29
-
Dżuls - może to mała się wypina?
Skabarka - a przedszkola już nie macie? Mój to ogólnie jest synek mamusi i ciężko go gdzieś podrzucićA Ty kiedy masz wizytę u lekarza? Kurcze, żeby Ci te skurcze rozwarcia nie robiły
Dziewczyny, czy wszystkie już macie wybrane imię dla dziecka?? My się nie możemy dogadać w tej kwestii. Na tą chwilę to już nie mam żadnego typu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:No właśnie, leżysz bo Ci się napina, a mi się napina tylko jak leżę i juz głupieję O_o
Teraz spędzam czas głównie na kanapie, bo strasznie bolą mnie nogi, więzadła i spojenie łonowe, ledwo wstaję z tej kanapy.
Trix a jakie typy mieliście?
U nas od początku było ze Roksana albo Dagmara, do mnie i rodziny przemawia Roksana więc tak będzie nazwana -
skabarka wrote:Dżuls a długo te napięcia trwają?? Moje skurcze trwają średnio ok 10 sek - czasem dłużej. Jeśli nie bolą to braxtony
moje są bolesne ;-/ więc to już nie są przepowiadające ;-/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 20:01
-
trix wrote:Dżuls - może to mała się wypina?
Skabarka - a przedszkola już nie macie? Mój to ogólnie jest synek mamusi i ciężko go gdzieś podrzucićA Ty kiedy masz wizytę u lekarza? Kurcze, żeby Ci te skurcze rozwarcia nie robiły
Dziewczyny, czy wszystkie już macie wybrane imię dla dziecka?? My się nie możemy dogadać w tej kwestii. Na tą chwilę to już nie mam żadnego typu
My mamy już od dawna ustalone, nawet imiona dla drugiego i trzeciego -
Kobitki to nie jesteście same... ja tez nie mam pojęcia czy mam/mialam jakieś skurcze... czasem fakt, ze na brzuchu coś czuje właśnie takie dyskomfort, zaciskania czy coś, ale często tłumacze to problemami trawiennymi, bo tak owe znów się zaczęły...
Nawet pytałam kiedyś mamy czy nie przeocze jak zaczną się skurcze i da się to rozpoznać, na co mama 'taaaak, na pewno poznasz ze to to i będziesz wiedziała, ze trzeba jechać do szpitala' i pytam dalej mamy jak to u Niej było z porodem na co Ona 'A nie, u mnie to przyjechałam na kontrolna wizytę i powiedzieli, ze rodze' ... także tegola_lenka, aldonaa, Dżuls, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość
-
Moja mama, będąc ze mną w ciąży, pracowała na oddziale noworodków. I normalnie poszła na dyżur jeszcze, ale tacie powiedziała, że na noc, to ona już nie wróci. I faktycznie chodziła prawie do końca dyżuru ze skurczami, a potem się położyła i rodziła mnie jeszcze przez kilka godzinSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyJak mama opowiadała mi i siostrze jak zaczęła rodzić to szok
siostrę prawie na cmentarzu bo 1listopada i tam jej wody odesZły a mnie co ciągle powtarza haha prawie w wannie ale była na tyle zakochana w serialu ' w labiryncie' ze najpierw po kąpieli obejrzała ze skurczami a potem pojechała rodzic