X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:00

Dominka92, agatka196, diatomka, adzia, Czarna_88, .ona., Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryy :)
    Noc byla do dupy,nie moglam spac prawie wcale, komary mnie pogryzly, brzeczal mi jeden ciagle nad uchem :/
    I dzis mi smutno :( moj M wyjezdza na 5 tygodni az.. Eh akuratmteraz, mam nadzieje tylko ze dzidzia zaczeka z wyjsciem na tatusia ;)
    Mamy zamowiony tylko wozek i pare ciuszkow wiec wszystko zalatwiac i szykowac bede musiala ja :/ alee tez sie pakuje i jade z psina do mamy na te 5 tyg, tam chociaz duzy dom wiec nikt mi w droge nie bedzie wchodzil :P i ogrod, jak bedzie cieplo to bede lezala na tarasie a i psina bedzie ciagle na dworzu ;)
    Jak mus to mus,wiem ze szybko zleci..
    Czas wstawac i sie pakowac bo musze go odwiezc do rodzicow bo jego tata tez wyjezdza z nim a po drodze musimy obleciec jego babcie, ciotke, kuzynki.. Eh :p meczacy dzien ..

Milego dnia :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

My dziś noc miałyśmy super. I super wyspane jesteśmy :-). Już gotuje rosół bo potem siadam robić papierkową robotę do samego wieczora. A przy okazji musze posprzątać ten armagedon.
    Zazdroszczę Wam że macie jakieś zachcianki. Ja pewnie tonami jadła bym czekoladę gdybym mogła :-P a tak to szczerze nic mi specjalnie nie smakuje po za wodą która pije hektolitrami :-D . Owoce mnie nie ruszają a zawsze ich pełno w domu bo mój to wcina kilogramami, nawet truskawki już wychodzą to chyba zrobię kompot by się nie zmarnowały.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj fatalny skurcz zlapal w stopie w palce u nog, masakra az mi oddzielilo te male palucha. Magnezxu biore duzo dziennie od poczatku wiec albo potas albo wapn bo dzidzia go teraz z nas wyciaga. Pobiore potas bo mam w domu a jakmsie bedzie powtarzac ide do lekarza.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja truskawek tez juz nie jem, bo się objadlam. Teraz arbuza codziennie jem no i jogurt tez musi być, tez ciągnie mnie do słodkiego, ale niestety nie mogę :-( witam się rano i w 32=33tc co raz bliżej jeszcze 5 tygodni i mogę rodzic :-)

agatka196 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:48

Czarna_88, agatka196, .ona., adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja teraz po 33 tygodniu zaczęłam odczuwać, że to już tak blisko i nawet lekki strach się włącza. Może to też kwestia tego, że skończyłam studia i pozostało mi tylko czekać na maluszka.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:48

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na nabiał niestety nie ciągnie. Ani na mięso. Muszę z sobą walczyć, bo wiem, że to potrzebne.
    Najchętniej to bym jadła owoce, jakiś kisiel, zupy itp.

Przez kilka dni nie piłam laktulozy, bo przez te remonty nie miałam nawet jak z kibelka korzystać. A dziś mnie tak boli brzuch, że ledwo żyję. Na szczęście już powoli w kierunku końca to wszystko zmierza, po weekendzie zostanie głównie wielkie sprzątanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    adzia jak wyprawy do wc? Ja tylko od 5 wstawalam i chyba raz w nocy czyli 4x :D
    arbuz nie byl zachcianka :D

Jestem dzisiaj jakaś drazliwa nawet z M się klocilam już :/
    niech mi z oczu zejdzie najlepiej.

Bóle trochę ustapily ale nie całkowicie.

Znowu od kilku nocy śnią mi się dzieci Ale dzisiaj przegięcie było haha czarnulka się przysnila, było by fajnie gdyby nie fakt ze z M mamy jasne włosy a nie kruczo czarne :D

Miłego dnia

alutka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) 2 noc z rzędu przespana, zaczęłam pić dzień w dzień sok z pomidorów i jeden rządek czekolady gorzkiej i myślę że taka porcja magnezu wystarczy, bo mówię od 2 dni nie mam skurczy w nóżkach :)

I zostało mi do terminu 39 dni :P a do ciąży donoszonej 25 dni, wow.

Gusiak lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja dziś mam coś nie tak z humorem- cały ranek płakałam i to nie wiem, dlaczego- ogólnie z tego powodu, że jestem zmęczona, ociężała i czuje sie samotna przez większość dni,a do tego ten strach przed porodem i tym co będzie- chyba wszystko się skumulowało. No normalnie nie mogłam powstrzymać łez, a takie rzeczy raczej mi się nie zdarzają :/

Eh depresja prezdporodowa jakaś czy co?

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej,
    ja dziś mam coś nie tak z humorem- cały ranek płakałam i to nie wiem, dlaczego- ogólnie z tego powodu, że jestem zmęczona, ociężała i czuje sie samotna przez większość dni,a do tego ten strach przed porodem i tym co będzie- chyba wszystko się skumulowało. No normalnie nie mogłam powstrzymać łez, a takie rzeczy raczej mi się nie zdarzają :/

O ja przed spaniem mam natłok myśli czy sobie poradzę z malenstwem

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja teraz na te skurcze łykam zapobiegawczo magneB6, na razie dwie tabletki dziennie, we wtorek idę do gina prowadzącego, powiem mu o skurczach i może zmieni dawkę na większą, albo przeciwnie, uzna że na tym etapie ciąży tak ma być.
    Pokażę mu też usg, ciekawa jestem co powie. Głównie chodzi mi o to, że zazwyczaj chyba ewentualną cesarkę ustala się ileś tam dni przed terminem, czyli pewnie w okolicach 38go tygodnia. A co się dzieje, żeśli dziecko postanowi urodzić się jeszcze wcześniej, jak mój syn? Obowiązuje nadal wskazanie do cesarki, czy na bieżąco ocenia się stan dziecka i podejmuje decyzję?
    Już nie mogę doczekać się wtorku, bo mam tyyyyle pytań do gina.
    Młoda tymczasem ma non stop czkawkę po moim jedzeniu :) Nie ma posiłku, po którym nie czułabym takiego regularnego pukania w dole brzucha :)

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej,

Hormony dają o sobie znać - ja miałam też ostatnio tak dwa dni pod rząd. Z błahych spraw robiłam tragedię i wybuchałam szlochem takim, że raz mój mąż z łazienki goły wyleciał, bo nie wiedział, co się dzieje. A ja klęczałam przy lodówce, bo mi mięso z zamrażalnika wypadło i dziurę w panelu zrobiło :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej,

Mnie dobija fakt, że po usg facet mi powiedział, że mogę urodzić miesiac wcześniej, i czujęw związku z tym potrzebędopięcia wszystkiego na ostatni guzik, a mó mąż wynajduje sobie co raz to nowe powody do odkładania wszystkiego na później. Głupie zejscie do piwnicy po worku z ciuchami po synku musi być u niego zaplanowane trzy dni wcześniej, bo przecież "ma tyle roboty". Ja siedzę w domu i mogłabym już zączać coś prać, ogarniać, a tu kicha, zero wsółpracy. Jezcze na dodatek wyjeżdża z synek nad morze, wiec zamiast zająć sięsobą, przygotowaniami i sprzątaniem, będe musiałą naszykowac in rzeczy do wyjazdu, a potem ogarnąć kolejny pierdolnik po ich powrocie, nie mówiąć jużo tym, że po domu ciągle wala się sięsprzęt po ostatniej wyprawie w góry, którego pan i włądca nie raczył był sprzątnąć do tej pory. Do tego doszła jeszcze nowa dla mnie sytuacja z tą ewentualnością cesarskiego cięcia, i kurna już naprawdę powinnam się ogarnąć ze wszystkim, żeby podeść do tematu ze względnym spokojem.
    A co do hormonów - mi też buzują, bo patrze na synka i chce mi się ryczeć. LOL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:07

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam poradę dnia akurat na czasie :D
    jeśli nie mialyscie to się dzielę :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e49dc1d508f.png

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ale dzisiaj pospalismy :-) leżę sobie jeszcze obok chrapiacego męża i psiaka :-)

Ja w nocy nie muszę specjalnie stawać na wc i się bardzo cieszę z tego :-)

Co do zachcianek to ja bym od paru dni dziennie mogła jeść naleśniki z czekoladą racuchy jakieś kluski na parze z truskawkami mniiiam :-) A teraz zajadam drożdżówek bo wczoraj od mamy dostałam :-)

Zaraz wstaje i włączam dzisiaj kolejne prania malego bo pogoda ładna to wyschnie :-)

Tak wogole to nasza bryka dla malego przyjedzie do nas 7 września więc akurat parę dni przed porodem jak mały nie będzie chciał wcześniej wyjść ;-)

Skrabarka ciesze sie ze dzisiaj czujesz się lepiej i spedzacie rodzinny dzień super :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przed chwilą nawrzeszczałam na teściową :-) kurde bo dzwoni mi domofonem -mieszka w domu obok a jak nie odbieram to dzwoni po 10 razy i kiedy odebrałąm i usłyszałam radsne "to ja", wrzasnełam ze śpie a D nie ma i odłożyłam słuchawkę :/.. eh

Lilla My, diatomka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak_me - trzeba tępić takie babska :D

A z zachcianek, to ja codziennie jadam te małe batoniki Marsa, MilkyWay albo Snickers. Te, co kupiłam na wagę w Lidlu. Ponad kg znów dokupiłam. Ale wygląda na to, że od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu poszłam w górę tylko o 1,5kg.

trix lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ