X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze miałam właśnie jak się zdenerwowałam i były bolesne i takie po 10s+ napisania brzucha jednak nospa i magnez pomogły. Za to teraz czuję bóle jak ja okres tyle że nie są one cały czas tylko momentami. No i z mojego pęcherza "ktos" zrobił sobie worek treningowy i sikam często nawet bardzo a nie dużo.

Dziś znowu zafundowałam sobie maraton i teraz cierpię ale miałam pod opieką chrzesniaka i mimo że ma 7 lat to naprawdę wymaga uwagi tym bardziej ze bywa u nas rzadko. Pachwiny to mnie tak bolą jakby mi ktoś nieźle przetrzepał podwozie :-P albo po porządnej gimnastyce.

Kupiłam dziś ten laktator z Canpola i na ta chwile jestem mega zadowolona. Jest regulowany, ma 3 stopnie ssania, i jest cichutki :-)
    W biedronce jest promocja na husteczki nawilżane fifi 5 paczek+ pudełko za 19,99 i w pepko koszule nocne tez w tej cenie.

Lilla moja mama też była w pracy i dopiero jak zrobiła normę pojechała do szpitala i godzinę później juz mnie tulila. Także poród ekspres mimo że wielka byłam. Bo moja siostrę i brata (wcześniaków po 2kg) to mówi że wieczność rodziła.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakie my będziemy miały przypały żeby dzieciom opowiadać :D

Swoją drogą wiecie co mój ból przy wstawaniu porównuje dzisiaj do tego który miałam kilka dni po operacji :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dzis bardziej na siedzaco/lezaco czas spedzam niz na chodzie, bo mloda tak sie kreci, wypina, ze na stojaco te ruchy cholernie nieprzyjemne. Pewnie jej ciasno.
    poza tym maz robi polki w szafie wnekowej i generalnie mamy mega rozpierduche ;), ale udaje, ze nie widze i wmawiam sobie, ze ten balagan mi nie przeszkadza.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam rozpierdziel w salonie ale to przez brak czasu dzisiaj. Pełno prania do składania, suszarka z ciuszkami i pieluchami na środku salonu i wogole armagedon. A jeszcze mój pies dziś chyba ze smutku wyciągnął z toreb treningowych wszystkie rzeczy R i się nimi bawił i spał na nich wiec znowu pełen kosz prania.

A jeszcze byłam wczoraj w smyku i jest dużo przecen na ciuszki. Tata szarpnął się i kupił bluzę ciepłą dla córci bo tak mu się spodobała.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała dwie cesarki więc nie mam jak podpytać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    witam się po całodniowej wycieczce do Wrocławia! Chodziłam po zoo 4 h a pozniej jeszcze po rynku. Niestety gorzej wyglądał powrót- wieeeelki korek na autostradzie- więc mój zaradny mąż po zjeżdzie ze ślimaka i przejechaniu 500 m zdecydował cofać na autostradzie i wyjechaliśmy tym samym wjazdem, którym wjechaliśmy (niestety płacąc za przejazd całą autostradą, bo maszyna zgłupiała- nikt chyba wczesniej nie cofał :-)). Wracaliśmy długo wiejskimi drogami ale nareszcie dojechaliśmy :-)

jutro Was doczytam :-) padam z nóg.
    dobranoc

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bezmozgowie siegnelo zenitu uświadomił mnie mąż jak było po fakcie :D

Skroilam sobie dosyć duży kawałek arbuza i pozarlam, dopiero jak usiadłam padlo pytanie czy dzisiaj będę częściej wstawać do wc i nagle olsnienie że przecież po arbuzie się gania do wc

adzia lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moje bezmozgowie siegnelo zenitu uświadomił mnie mąż jak było po fakcie :D

Skroilam sobie dosyć duży kawałek arbuza i pozarlam, dopiero jak usiadłam padlo pytanie czy dzisiaj będę częściej wstawać do wc i nagle olsnienie że przecież po arbuzie się gania do wc

To we dwie będziemy latać właśnie też kończę jeść arbuza. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No nieeee! To tak tez mozna? ;) nie pocieszylas mnie :)

Spoczko też Jej tak właśnie na koniec powiedzialam... ;D
    Także sama mam pewnie takiego samego stresa jak i Ty, ze się nie zczaje kiedy będę rodzic ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Adzia.... dzięki.... jutro albo w tygodniu będę polować na arbuza ;D

Jaka ja w tej ciąży jestem podatna na różne rzeczy ;p

edit: Wiecie co bym jeszcze zjadła.... landrynke... taaaak, taką normalna zwykla, owocowa landrynke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 22:43

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja muszę mieć arbuza w lodówce. Od początku czerwca nie było dnia przerwy żebym go nie zjadła. Jedyna moja zachcianka która mi nie obrzydla. ☺

A no i od czasu do czasu mleko w tubce. ☺

Ale arbuz muuusssiii być ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 22:45

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ostatnio naszła mnie ochota. Na pewno kojarzycie to mleko w proszku w takim niebieskim opakowaniu. No musiałam je kupić przyszłam do domu i łyżką wcinalam to mleko. Bym się udusila nim bo mi się do podniebienia przykleilo. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowie do meza, ze my wszystkie martwimy sie o kg. I przyrost. A on na to, ze nie ma sie co martwic widocznie nasze malenstwa tego potrzebuj :-)
    Ja tez jakis czas temu myslalam, ze nie rozpoznam skurczy i nawet tu na forum Was sie pytalam jak je odczuwacie. I po tym staly sie one coraz czestsze i bolesne, choc nie az tak bardzo jak moj prawdziwy @ wiec myslalam, ze to przepowiadajace, a tu okazalo sie, ze skrocona szyjka i male rozwarcie :/
    Tez jak leze czasem je mam. Dzis jak meza nie bylo to przez godzine siedzialam no i skurcze wrocily, wiec chyba jednak tylko lezenie jest bezpieczne, ale ja mam zespol niespokojnych nog i juz nie moge wylezec:/
    Kolorowych snow :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jako takich zachcianek nie mam, a do WC latam i bez arbuza, ale fakt jak zjem go to mnie goni bardziej więc coś w tym jest. mnie się brzuch napina i jak leżę i jak chodzę i mnie to boli tak z 10 sekund to trwa przerwa i znowu, ale póki co nospy pomaga, choć nie zawsze ja biorę, bo np mi nie dobrze i nie wiem od czego. Kurcze juz bym chciała urodzić i mieć ciążę za sobą niech ten czas szybciej leci.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje zachciewajki w 3 trymestrze: mięso, mleko, budyń (bez cukru), rzodkiewki, maliny i truskawki. Dzień szczególnie bez tych trzech pierwszych absolutnie stracony :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:00

skabarka, diatomka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, ja arbuza też uwielbiam i jadam kilka razy w tygodniu. Ale to żadna zachcianka, bo co roku robiłam to samo, to chyba mój ulubiony owoc. W sumie nie mam szczególnych zachcianek. No może Wieśmac, ale jadłam go dosłownie kilka razy, bo najbliższy Mac jest paredziesiat kilometrów od domu. Ale to mnie akurat cieszy, bo to skrajny fastfood, nic zdrowego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek z rana :) widzę ze każdy w 3 trymestrze ma ochotę na białko ojjj ja też codziennie 250 gr sera białego i jeszcze jakiś jogurt na deser bobas rosną wiec wiemy czego potrzebujemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 08:18

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja po weselu... Ach diety nie
    Trzymalam . Wrocilam przed 1 w nocy a maz troche pozniej. W ogole fajna atrakcja bo poerwszy raz sie spotkalam ze zdjecia robione przez fotografa byly od razu wywolywane:) kazdy ma pamiatke:)

Z tymi skurczami to ja nie czulam za bardzo...bo na ktg wychodzilo po 130% a ja nic. I jak trafilam na porodowke to mialam rozwarcie 5 cm bezbolowo , ale hard core siezaczal jak mi wody odeszly- bolalo

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wczoraj jakoś zleciał mi ten dzień i się nie odezwałam. Wstaję z łóżka i będę się zbierać do rodziców, bo mąż pracuje cały dzień, to nie będę się sama nudzić.

Miłego dnia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ