X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ojoj ja też juz po krótkim spacerze wymiękam . Podróż samochodem do pól godziny- bo dłuższe siedzenie wykańcza mi kręgosłup. Niby nic nie zrobię- przejadę sie autem- dwa razy do mieszkania spr remont, pójdę do sklepu po leciutkie zakupy, zrobie sobie cos do jedzenia i koniec- padam! Czuje sie jakbym cały dzien na polu pracowała! Juz nadchodzi ten czas- lóżko, ksiazka i seriale- specjalnie sobie zostawiłam kilka nieobejrzanych serii na ten moment ;)
    A ze poród mozna przyspieszyć przez swoje ADHD to naprawde musimy uważać. Moja koleżanka pojechala miesiac przed porodem z synem po zakup kurtki i tak chodzili po centrum, ciągle sie schylała by mu ja założyć, zapiac itp itd i zakupy skonczyla na porodówce ;) grawitacja zadziała ;)

Ja już np. nie daję rady chodzić po wielkich sklepach. Byłam ostatnio ze 2 tygodnie temu i powiem szczerze, że kilka razy szukałam miejsca, gdzie by usiąść ;), a to na huśtawce, a to na jakimś krześle, a to nawet na kartonach z makaronem. Nie dawałam rady :/ Odpuściłam już sobie, trochę mi brakuje wypadów z moimi chłopakami tu i tam, ale nic na to nie poradzę. Jeszcze się nachodzę, a nie ma co szaleć.
    Jeszcze czeka mnie w przyszłym tygodniu wypad 200 km w jedną stronę - mam nadzieję, że dam radę, a potem kolejna taka podróż to już mam nadzieję na porodówkę ;). Nawet po drogach jak jadę za długo to źle mi się jedzie jak trzęsie, brzuch mi się napina, zwłaszcza po kostce brukowej - masakra.

To sobie ponarzekałam :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że woda w ciąży to czasami się zdarza dosyć często tak jak mówicie, nie doczytałam że ciążowa dolegliwość :D
    tą herbatę piłam przed ciążą teraz tylko owocowe :)
    po ciqzy woda tak jak by wyparuje :)

Skabarka puls zawsze mam wysoki największy 118 był

Kijowo dzisiaj się czuję nawet zimny wiaterek nie pomaga a blada nawet z podkładem jestem :/
    Idę poleżeć niech chociaż zobaczę czy mała fika w brzuchu

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A będziecie pić herbatę z liści Malinowski, jeśli tak to od którego tygodnia można ich od którego będziecie pić ją?

Ja tam we wszelkie pomagacze zwyczajnie nie wierzę :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Że zacytuję Dżuls :" trójeczka z przodu, trolololo!" Zaczynam 31 tydzień.

Dzisiaj po raz pierwszy od dawna wstałam w nocy tylko 2 razy i nawet sporo spałam, nie budziłam się, od razu inne samopoczucie. Co do bólu - pachwiny trochę, ale biodra to mi czasem tak dają do wiwatu, że ruszam się jak rozklekotany tramwaj ... ale co zrobić, byle do porodu, teraz można odpocząć, poleżeć, potem będziemy mogły tylko ponarzekać, bo o leżeniu będzie można zapomnieć ...:)

Miłego dnia, zabieram się za porządki!

skabarka, Kasiarzynka, Gusiak lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam męża :D
    wrócił ze sklepu i mowi że do apteki wszedł zobaczyć preparaty na rozstępy dla mnie :D
    nie wie że się smaruje ale widzi i słyszy jak trochę narzekam, dobrze ze nie kupił nic bo to i tak nic nie pomoże

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny słoneczny dzień, :) od razu inny humor i Zuzia nawet się bryka gdy słoneczko na niebie :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:47

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a ja dzisiaj przespałam całą noc :) od 23 do 7:20 :) od rana sobie leżę, ale szczerze mówiąc już mi się znudziło :) skurcz od rana był tylko jeden :) i tak sobie myślę, że może gdzieś się jednak z młodym wybiorę bo takie bezczynne leżenie w domu mnie psychicznie dobija ;) pogoda w kratkę - trochę słońca, trochę wiatru, trochę chmur, raczej chłodno... no ale może chociaż na plac zabaw z nim pójdę :) posiedzę na ławeczce, czas nam szybciej minie :)

:) Jak się dobrze czujesz :) to czemu nie :) ale nie przemęczaj się żeby znowu się pojawiły częste skurcze :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr mówił że jak zacznę przybierać na wadze drastycznie mam zrezygnować z soli, słonych chipsy, paluszków itp i bardzo dużo pić.
    A tu może warto zdecydować się na dietę dla Cukrzyków. Choć są takie kobiety które porostu tak mają że przybierają na wadze sporo.
    Moja mama chodząc ze mną w ciąży przytyla 33kg i było lato chyba stulecia- przynajmniej ona tak mówi a jestem z sierpnia i przenoszona. I mówi że ani się nie opychała ani nic i do końca pracowała.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

I dowiedziałam się że teściówka chce mnie poprosić abym przez tydzień zajęła się sklepem <przyjmowanie dostaw, zamawianie towaru, rozliczanie pracowników, itp.> bo ona chce wyjechać do spa :/ . Wspominała mężowi a ten zamiast wytłumaczyć jej że nie po to mam L4 aby w tak zaawansowanej ciąży pracować gdzie indziej powiedział aby mnie zapytała. Jak odmówię to wyjdę na okropną synową. Super :( .

Ja tam bym odmówiła, Twoje dziecko, Twoje zdrowie, Twoje siły i Twój czas... Ale ja akurat bywam asertywna, więc moja teściowa nawet by mi takiej propozycji nie złożyła :P

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Hm....jak się komuś zbiera woda to i dietetyk tu nie pomoże.Taka uroda. Ale to minie :). Spokojnego weekendu.
    Koleżanka napisała, ze woda jej sie nie zbiera :P

AniaM lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja miętka jestem więc najpierw wyżyłam się na małżu że mógł pomyśleć a teraz mobilizuję się i zbieram argumenty w głowie aby odmówić :P .
    No o małż zdecydowanie się nie wykazał, powinien był od razu uciąć temat w zarodku, zamiast narażać Cię na nerwową konfrontacjęz teściową. Ja za to dowiedziałam się, że teściowa zamierza wpaść do PL na poczatku sierpnia i zostać na "jakiś czas", modlę się tylko, żeby tpo mi się nie zbiegło z porodem, bo nie wytrzymam jednocześnie mojej matki i teściowej prześcigających się, która lepiej pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:57

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka troche przesada

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:47

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    jednak sobie odpuściłam, leżałam pół dnia, wstałam, żeby zrobić drugie śniadanie sobie i młodemu no i pojawiły się bóle jak na @ ;-/ cholera no! także jednak daruje sobie dzisiaj jakiekolwiek czynności poza tymi niezbędnymi - obiad zamówimy, a tak to tylko spacer do wc i ewentualnie jeśli będę musiała zrobić coś do jedzenia. Wzięłam leki i leżę ;-/ grrrr..... jak ja nie lubię tego uziemienia :(
    no ale trudno... mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :)
    Skabarka pomyśl, ze to juz ostatni raz w zyciu !!! No chyba, ze planujecie trzecie ;)
    Ja to zazdroszczę tym, którzy maja juz dwójkę i więcej nie planują ;) mozna odhaczyć, kochać, wychowywać i dochodzić do formy, której juz zadne brzuchy nie zepsują ;) ;) ;)

skabarka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakleiłam gwiazdki, ostatecznie podoba mi się jak wyszło :D

skabarka, Gusiak lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pranie powieszone drugie w pralce i na to będzie koniec dzisiaj bo nie mam gdzie już wieszać a to tylko białe i jasne rzeczy a kolorowych to chyba 3 prania przede mną... strasznie dużo tego mam ale wszystko dostałam samą kupiłam może około 10 rzeczy Max. :-)
    Mąż mój się dzisiaj wczuwal bo wieszal te małe ubranka taki dumny ♡ ale pojechał już na służbę i zostaliśmy sami z moją sunia.

Skrabarka dasz radę jeszcze trochę leżeć i odpoczywać chociaż wyobrażam sobie ze ciężko tak mają w domku jeszcze synka który się czasami nudzi .

Lady Savage lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ