X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja to ciasto robiłam ostatnio na urodziny synka, jako tort :D Tyle że dodałam wiśnie mojej mamy <3 Najlepsze, że jest bez mąki i jak ma się w domu bezglutenowca, to może się tym bezkarnie opychać :D Kocham ten blog :D Z totalnego antytalencia deserowego zrobił ze mnie mistrza piekarnika. Nie ma przepisu na tym blogu, który by mi nie wyszedł.

Ja też robie go głównie na imprezy jako tort. Pyszny jest z malinami w tej górnej części. Ale eksperymentowalam z wieloma owocami itp. W zasadzie na każdą imprezę rodzina życzy sobie właśnie to ciacho.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy głównie dlatego zaprzestałam robić, a potem doszła cukrzyca.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hahaha nie mogę z Was dziewczyny:D Ja też mogę jeszcze zadrzeć stopę ale mam wrażenie, że zaraz się połamię. Śliczne macie brzuszki:) W ogóle znowu nie mam w czym chodzić, we wszystkich koszulkach widać mi brzuch grrrr. Szłam dzisiaj miastem i tak obciągałam koszulkę i na przeciwko mnie szedł Pan z wielkim brzuchem i robił to samo. Biedny, wiem co on czuje hehe.
    Hahaha. Ja współczuje ludziom żyć z takim brzuchem na codzień. Człowiek jest taki niegramotny, schylić się ciężko, wstać z kanapy też nie jest lekko :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spoko nie jesteś sama też chodzę i naciagam bluzkę na brzuch i wszystko zrobiło się jakieś kuse.
    Czemu ja wcześniej nie wpadłam na pomysł z wiatrakiem. Teraz spokojnie do września mogę się bujać :-)

Ciasto wygląda apetycznie. Zapisałam sobie stronkę i może kiedyś je zrobię :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u Was też jest taka duchota? idę chyba pod chlodny prysznic żeby odetchnąć/

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha aż się popłakałam ze śmiechu. Mi stopy nie puchną, całe szczęście i oby tak było już do końca :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Alutka, kocyk cudny! Wygląda na trochę grubszy, na allegro? Jak jesteś zadowolona z jakości to podrzuć linka, szukam sprawdzonego źródła :)

Morza zazdroszczę, chociaż sama się na plaży niedawno wybyczyłam, ale ten wiaterek od morza, to coś cudownego :)

No dziś nad morzem bajka - naprawdę....co prawda mnóstwo ludzi, ale jak poszlismy ok 17 to zaczęło się robić luźniej :)

a ja zamawiałam od tej kobitki :)
    https://www.facebook.com/milutekhandmade
    siostra zamawiała u niej kocyk i wydaje sie naprawde ok - ja pierwszy raz kupuje od osoby z allegro tego typu rzecz bo wczesniej dla młodego miałam kocyki z la millou ( świetna jakośc - nic mimimo miliona prań z nimi się nie działo, no ale tu cena jest 3krotnie wyższa) więc mam nadzieje, że się sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:25

easymum lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też współczuję większym osobom. Jak można nie widzieć swojego dołu tyle czasu, jak obcinać paznokcie u stóp, okropna męczarnia przy chodzeniu, wstawaniu. Jak będę tyła, to muszę przypomnieć sobie te ciężkie czasy w ciąży:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka - a czy mały leżał początkowo pod lampami czy coś w tym stylu? Czy był traktowany tak samo jak terminowy noworodek?
    Kocyk śliczny :D

w inkubatorze pierwsze 6 godzin bo zwymiotował caly pokarm, więc dla obserwacji i utrzmania temp ciała :( potem juz w normalnym łóżeczku z tym, że podpiety do urządzenia mieżącego tetno - tak w razie W :) pod lampami wylądował w 3 dobie standardowo niemalże jak większośc noworodków przez żółtaczkę - leżał chyba ok tez 8 godz..i tyle :)

nie wiem która z Was podesłała dzis artykuł o cesarkach "na zimno"...mega fajny...naprawde...no ja niestety w 1 ciązy nie miałam innego wyjścia, teraz raczej tez nikt nie da wyboru i rozwiążą ciąże ok 38 tyg, ale gdyby ktos dał mi wybór chyba bym poczekała...mój syn urodził sie duży i naprtawde w niezłej formie jak na wczesniaka...ale umówmy się...to nie był jeszcze jego czas....

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja to samo mówiłam do mojego R i kazałam sobie to przypomnieć jakbym przestała o siebie dbać.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pół mrożonej pizzy i loda... ale się czuje szczęśliwa ♥

Swoją drogą polecam lody z lidla (to już kolejne ;p) takie w kartoniku xxl - 6 lodów plus 2 gratis za 9 zl ;)
    Waniliowe, polewa czekoladowa z orzechami - pyyyyyyyszota ;D

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zjadłam pół mrożonej pizzy i loda... ale się czuje szczęśliwa ♥

Swoją drogą polecam lody z lidla (to już kolejne ;p) takie w kartoniku xxl - 6 lodów plus 2 gratis za 9 zl ;)
    Waniliowe, polewa czekoladowa z orzechami - pyyyyyyyszota ;D
    zjadlam dzis takie dwa-maz mi ich nie podjada bo mowi ze smakuja jak mydlo :P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:05

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takiego dzisiaj jadłam... eeech :P

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale masz szczęście że teraz to przeczytałam a nie 15 min wcześniej.
    Właśnie zaspokoiłam swoją zachciankę kromką chleba i pomidorem i czuję się spęłniona. :-) A jakbym przeczytała to chwile wcześniej to bym chodziła z nosem na kwinte.

• ela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie macie litości dla matki dwójki dzieci tyle czytania, nie mogę się udzielać bo cały czas czytam.
    Komu dać swój nr tel. w razie w?

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę dowiem się co u Marysiaka - chłopaki nie wieżą, że będzie dziewczynka i tak mówią do brzucha. W niedzielę zaczynam 34 tydz i czuję, że wrzesień będzie dla nas trudny. Paweł idzie do szkoły do zerówki, mąż po rocznym urlopie zdrowotnym wraca do szkoły do pracy, Michu w trzeciej klasie po dwóch latach zmienia wychowawczynię, ją mam rodzić i to jakiś ogarnąć ratunku !!!!!

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dziewczyny puchną Wam stopy? Bo moje dziś wyglądają jak balony. ☺

odpukac, mnie nic nie puchnie, nawet obraczke nosze i jest luz ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:28

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! wszystkie mamy piękne brzuszki, nie ważne czy większy czy mniejszy choć przyznaję że mój to ten z rozmiarów XS, a najlepszym dowodem na to są dzisiejsze dwie sytuacje:

po pierwsze podczas wizyty u gina:
    - ginekolog: u pani 26 czy 27tc?
    - ja: nie, to już 32tc
    - ginekolog: oooo... a brzuszek ma pani jak na max. 25tc

po drugie, koleżanki z którymi spotkałam się po wizycie u gina:
    - koleżanka: urodziłaś?!
    - ja: nie
    - koleżanka: o matko! a już się wystraszyłam! ok, ale gdzie twój brzuch??

RELACJA Z WIZYTY:
    po wizycie u ginekologa wszystko wporządku, ciężko w to uwierzyć ale mała ma równe 2000 gram!!! toż to klucha! a już się bałam że nie rośnie bo brzuch na to nie wskazuje a tu proszę starsza o 3 dni niż na ostatnim USG :D
    jest skierowana główką w dół co mnie niezmiernie cieszy bo poród SN nabiera realnych szans.
    szyjka zamknięta na cztery spusty, jeśli dobrze rozczytałam bazgroły na karcie ciąży to ma 3,83cm, więc super!
    termin przesunął się na 7 września czyli na naszą trzecią rocznicę ślubu ;)
    na USG pokazała tylko ucho bo oczywiście mordka wtulona w łożysko

już jutro was nadrobię bo teraz jestem padnięta i chyba idę do wyrka ;) dobranoc kochane! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 23:03

ela, aldonaa, Gusiak, Kasiarzynka, .ona., Sigma, la_lenka, skabarka, Anitka201, 4me, Dżuls, karolcia87, Misi@, trix, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jak juz tu mowimy o stopach, ich puchnieciu i zapachach to moze sie przydac....
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72de15e167a3.jpg

Przepraszam :D

To ja bym musiała chyba je zrobić z tych wód 5-litrowych.
    Żeby mi te moje słoniowe nogi weszły. ☺☺☺

easymum lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ