Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Ja to ciasto robiłam ostatnio na urodziny synka, jako tort
Tyle że dodałam wiśnie mojej mamy
Najlepsze, że jest bez mąki i jak ma się w domu bezglutenowca, to może się tym bezkarnie opychać
Kocham ten blog
Z totalnego antytalencia deserowego zrobił ze mnie mistrza piekarnika. Nie ma przepisu na tym blogu, który by mi nie wyszedł.
Ja też robie go głównie na imprezy jako tort. Pyszny jest z malinami w tej górnej części. Ale eksperymentowalam z wieloma owocami itp. W zasadzie na każdą imprezę rodzina życzy sobie właśnie to ciacho. -
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Hahaha nie mogę z Was dziewczyny:D Ja też mogę jeszcze zadrzeć stopę ale mam wrażenie, że zaraz się połamię. Śliczne macie brzuszki:) W ogóle znowu nie mam w czym chodzić, we wszystkich koszulkach widać mi brzuch grrrr. Szłam dzisiaj miastem i tak obciągałam koszulkę i na przeciwko mnie szedł Pan z wielkim brzuchem i robił to samo. Biedny, wiem co on czuje hehe.
-
Nancy spoko nie jesteś sama też chodzę i naciagam bluzkę na brzuch i wszystko zrobiło się jakieś kuse.
Czemu ja wcześniej nie wpadłam na pomysł z wiatrakiem. Teraz spokojnie do września mogę się bujać
Ciasto wygląda apetycznie. Zapisałam sobie stronkę i może kiedyś je zrobię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Alutka, kocyk cudny! Wygląda na trochę grubszy, na allegro? Jak jesteś zadowolona z jakości to podrzuć linka, szukam sprawdzonego źródła
Morza zazdroszczę, chociaż sama się na plaży niedawno wybyczyłam, ale ten wiaterek od morza, to coś cudownego
No dziś nad morzem bajka - naprawdę....co prawda mnóstwo ludzi, ale jak poszlismy ok 17 to zaczęło się robić luźniej
a ja zamawiałam od tej kobitki
https://www.facebook.com/milutekhandmade
siostra zamawiała u niej kocyk i wydaje sie naprawde ok - ja pierwszy raz kupuje od osoby z allegro tego typu rzecz bo wczesniej dla młodego miałam kocyki z la millou ( świetna jakośc - nic mimimo miliona prań z nimi się nie działo, no ale tu cena jest 3krotnie wyższa) więc mam nadzieje, że się sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:25
easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySigma wrote:Alutka - a czy mały leżał początkowo pod lampami czy coś w tym stylu? Czy był traktowany tak samo jak terminowy noworodek?
Kocyk śliczny
w inkubatorze pierwsze 6 godzin bo zwymiotował caly pokarm, więc dla obserwacji i utrzmania temp ciałapotem juz w normalnym łóżeczku z tym, że podpiety do urządzenia mieżącego tetno - tak w razie W
pod lampami wylądował w 3 dobie standardowo niemalże jak większośc noworodków przez żółtaczkę - leżał chyba ok tez 8 godz..i tyle
nie wiem która z Was podesłała dzis artykuł o cesarkach "na zimno"...mega fajny...naprawde...no ja niestety w 1 ciązy nie miałam innego wyjścia, teraz raczej tez nikt nie da wyboru i rozwiążą ciąże ok 38 tyg, ale gdyby ktos dał mi wybór chyba bym poczekała...mój syn urodził sie duży i naprtawde w niezłej formie jak na wczesniaka...ale umówmy się...to nie był jeszcze jego czas.... -
Zjadłam pół mrożonej pizzy i loda... ale się czuje szczęśliwa ♥
Swoją drogą polecam lody z lidla (to już kolejne ;p) takie w kartoniku xxl - 6 lodów plus 2 gratis za 9 zl
Waniliowe, polewa czekoladowa z orzechami - pyyyyyyyszotaskabarka lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Zjadłam pół mrożonej pizzy i loda... ale się czuje szczęśliwa ♥
Swoją drogą polecam lody z lidla (to już kolejne ;p) takie w kartoniku xxl - 6 lodów plus 2 gratis za 9 zl
Waniliowe, polewa czekoladowa z orzechami - pyyyyyyyszota:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:05
-
nick nieaktualny
-
Gusiak ale masz szczęście że teraz to przeczytałam a nie 15 min wcześniej.
Właśnie zaspokoiłam swoją zachciankę kromką chleba i pomidorem i czuję się spęłniona.A jakbym przeczytała to chwile wcześniej to bym chodziła z nosem na kwinte.
-
W poniedziałek mam wizytę dowiem się co u Marysiaka - chłopaki nie wieżą, że będzie dziewczynka i tak mówią do brzucha. W niedzielę zaczynam 34 tydz i czuję, że wrzesień będzie dla nas trudny. Paweł idzie do szkoły do zerówki, mąż po rocznym urlopie zdrowotnym wraca do szkoły do pracy, Michu w trzeciej klasie po dwóch latach zmienia wychowawczynię, ją mam rodzić i to jakiś ogarnąć ratunku !!!!!
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
hej dziewczyny! wszystkie mamy piękne brzuszki, nie ważne czy większy czy mniejszy choć przyznaję że mój to ten z rozmiarów XS, a najlepszym dowodem na to są dzisiejsze dwie sytuacje:
po pierwsze podczas wizyty u gina:
- ginekolog: u pani 26 czy 27tc?
- ja: nie, to już 32tc
- ginekolog: oooo... a brzuszek ma pani jak na max. 25tc
po drugie, koleżanki z którymi spotkałam się po wizycie u gina:
- koleżanka: urodziłaś?!
- ja: nie
- koleżanka: o matko! a już się wystraszyłam! ok, ale gdzie twój brzuch??
RELACJA Z WIZYTY:
po wizycie u ginekologa wszystko wporządku, ciężko w to uwierzyć ale mała ma równe 2000 gram!!! toż to klucha! a już się bałam że nie rośnie bo brzuch na to nie wskazuje a tu proszę starsza o 3 dni niż na ostatnim USG
jest skierowana główką w dół co mnie niezmiernie cieszy bo poród SN nabiera realnych szans.
szyjka zamknięta na cztery spusty, jeśli dobrze rozczytałam bazgroły na karcie ciąży to ma 3,83cm, więc super!
termin przesunął się na 7 września czyli na naszą trzecią rocznicę ślubu
na USG pokazała tylko ucho bo oczywiście mordka wtulona w łożysko
już jutro was nadrobię bo teraz jestem padnięta i chyba idę do wyrkadobranoc kochane!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 23:03
ela, aldonaa, Gusiak, Kasiarzynka, .ona., Sigma, la_lenka, skabarka, Anitka201, 4me, Dżuls, karolcia87, Misi@, trix, agatka196, easymum lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Jak juz tu mowimy o stopach, ich puchnieciu i zapachach to moze sie przydac....
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72de15e167a3.jpg
Przepraszam
To ja bym musiała chyba je zrobić z tych wód 5-litrowych.
Żeby mi te moje słoniowe nogi weszły. ☺☺☺easymum lubi tę wiadomość