X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Takie pytanko żywieniowe - czy jadacie w ciąży pesto ze słoiczka? Bo mam ochotę straszną na pesto z makaronem, ale nie jestem pewna, czy można... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja już po porannej morfoligii, upał u nas niemiłosierny, nie da się siedzieć nawet w cieniu ;/ w domu prawie posprzątane po remoncie, pozostaje złożyć łóżeczko, umyć okna, zainstalować lampkę i obrazki :-) tylko nikt nie ma na to siły dziś :-)
    mam plan wejść do lodówki ok 12 bo chyba nic innego nie pomoże..

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    mój to samo, ale wystarczy że powiem obróć się i już grzecznie to robi, chociaż parę razy chciał mnie zrobić w konia chwilę się pokręcil a i tak został w pozycji na wznak, a że u nas ciemno w sypialni straszliwie to nie widzę, ale jak już słyszę że po niby przekręceniu dalej chrapie to już wiem że oszukuje :)
    Hahaha cwany jak mój, chociaż narzekać nie mogę bo jak już tyle śpimy razem to zauważyłam że chrapanie to od zmęczenia i jak wypije piwo.
    Co do ciemności w sypialni ja tego pilnuje , rolety muszą być zawsze do końca bo jak księżyc zagląda w okno to przez sen gadam, kiedyś nazwalam męża imieniem byłego ale aferki nie było tylko trochę się gniewal.

W pogodzie było że ma Wszędzie padać u mnie mrzawka jest i słońca brak, muszę z psem wyjść bo zaraz się rozkręci deszcz a ja parasolki nie mam :D

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Lady Savage Super, chciała bym już być w 36 tyg., była bym spokojniejsza... jeszcze trochę :-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem już wykończona... ciągle gorąco i duszno, czuję się ciężko i puchnę... buuu a na dodatek nie mogę spać, dziś wstałam przed 4 :-(

Miłego dnia dla Wszystkich.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, 5 tygodni to nie jest czasem 35 dni? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:43

Staraczka23 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla jesli chodzi o pesto to powiem Ci szczerze, ze jak miałabym ochotę to bym je jadla... nawet nie przyszło mi do głowy, ze można nie móc ;p

Aldonaa mnie kiedyś była 'teściowa' (pielegniarka) mówiła, ze jak juz kogoś wykańczac to najlepiej grzybkami... ponoć tego zazwyczaj nje wykrywają, to i w razie co nie zostawisz samego dziecka ;D

A tak poważnie to ja wlasnie zazwyczaj swojego trącam z tekstem 'przekręcić się na bok' - krótka, prosta komenda i juz nauczył się ją w nocy ogarniać ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Takie pytanko żywieniowe - czy jadacie w ciąży pesto ze słoiczka? Bo mam ochotę straszną na pesto z makaronem, ale nie jestem pewna, czy można... :(
    Jeeeeny dziewczyny nie wariujmy a czemu nie? Przeciez tam sama oliwa, bazylia, orzeszki pini i jakies śladowe ilości sera dojrzewającego... Toż co druga z nas śledzie wsuwa- co jest o wiele gorsze niż te kilka % sera ;) bo pewnie o niego Ci chodzi? Nic innego podejrzanego tam nie widzę ;)

Dżuls, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, głównie o ser :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

w pesto są orzechy, zioła i parmezan (przynajmniej taki powinien być skład), więc na moje oko nie ma w nim nic takiego, czego nie można jeść w ciąży :) Ja się zajadam.

Lilla My lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka od kiedy wiem o tej szyjce i lekarz mnie nastraszyl, ze nie wiadomo jak to będzie do września to ciesze sie jak dziecko z każdego nadchodzącego piątku =)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, we Włoszech parmezan podaje się już bardzo małym dzieciom, bo to świetne źródło wapnia :)

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry. Ja tez nie sypiam juz normalnie w nocy. Na siku chodzę maksymalnie raz wiec to nie problem. Za to budzę się z każdym obrotem z boku na bok. Mamy mega wygodny materac ale jak leze dluzej to straaaaasznie bola mnie plecy i w ogóle przy każdym obrocie brzuch wiec generalnie jest dupa... Teraz jestem niedospana- chciałam sie jeszcze zdrzemnąć ale przez te plecy nie idzie... Musze wstac poruszać sie i moze za godzinę, dwie przestana bolec :/ mysle, ze to taki moment, ze basen noglby pomoc...
    Generalnie czuje od tygodnia spadek formy bardzo mocny. Nie wiem jak ja zdolam sie w tym siepniu przeprowadzić :(
    I nie ma to u nas związku z pogodą bo tutaj to Maks dwadzieścia pare stopni mamy codziennie- jak patrzę na mapę pogodowa to w szoku jestem jakie sa roznice temp miedzy polnoca a reszta kraju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:47

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahaha cwany jak mój, chociaż narzekać nie mogę bo jak już tyle śpimy razem to zauważyłam że chrapanie to od zmęczenia i jak wypije piwo.
    Co do ciemności w sypialni ja tego pilnuje , rolety muszą być zawsze do końca bo jak księżyc zagląda w okno to przez sen gadam, kiedyś nazwalam męża imieniem byłego ale aferki nie było tylko trochę się gniewal.

W pogodzie było że ma Wszędzie padać u mnie mrzawka jest i słońca brak, muszę z psem wyjść bo zaraz się rozkręci deszcz a ja parasolki nie mam :D

he he staraczka ja też kiedyś powiedziałam do mojego imieniem byłego, z tym że nie na śpiąco tylko normalnie podczas rozmowy w środku dnia, nawet nie wiem czemu bo o byłych nie myślę i dobrze mi z mężulem, trochę buczał potem, do tej pory mi to czasem wypomni :) a co do ciemności w sypialni, ja też muszę mieć szczelnie opuszczone rolety bo jak tylko wpadnie do pokoju troszkę światła dziennego to od razu wstaje a tak to śpię troszkę dłużej

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u którejś z Was lekarz pobierał już wymaz na GBS? U mnie z przedsionka pochwy i odbytu, ale na jednej wymazówce, czy to nie powinno być osobno?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Staraczka, ja mam sąsiadów, którzy codziennie wracają do domu o 2 w nocy, ciekawa jestem gdzie pracują :P

Ja też dzisiaj średnio spałam. W nocy jak zwykle, do 3-4 się kręciłam, wstawałam do wc i tak dalej, potem przysnęłam, ale po 5 się budziłam znowu, potem o 7 mąż mnie obudził wstając do pracy, panowie robiący ocieplenie budynku też są delikatnie mówiąc głośni i zaczynają koło 7.00-7.30... A przecież okna nie zamknę, bo się uduszę :P
    Przysnęłam jeszcze do 9, po czym obudziło mnie dziecko uznając, że moje żebra nie mają racji bytu - słuszną sprawą jest je zmiażdżyć stopami. #zamachnamatkę.
    No i nie śpię.

Lilla My - jasne :D właśnie dzisiaj na śniadanie będzie serek wiejski z zielonym pesto, uwielbiam taką kombinację :) tylko najpierw muszę obudzić żołądek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:52

karolcia87 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Coraz ciężej mi się prowadzi samochód. Jak dalej będę odsuwała fotel coby brzuch nie przeszkadzał, to nie wiem jak pedałów będę sięgać. Poza tym zaczynam wysiadać z żenującym stęknięciem. Wczoraj przeżywałam ten fakt, aż brat się ze mnie nabijał ;) .

No wlasnie na warsztatach ratownik mówil, ze w trzecim trymestrze kobiety powinny sobie darować prowadzenia auta. Bezpieczna odległość dla brzucha od kierownicy to bodajże 25 cm- na tyle wyskakuje poduszka powietrzna, ktora uderza z sila 300kg- chyba nie trzeba tłumaczyć co sie moze zdarzyć :/
    Powiedzial, ze wyjątek to kobiety z małym brzuchem lub dlugimi nogami ;)
    Ja narazie ze swoim brzuchem daje jeszcze rade ale cos czuje, ze w ostatnim miesiącu będą musiala przystopować. Tylko, ze ja bez auta to jak bez reki :/ do tego jak dla mnie to moje osiedle to zadupie i nie wyobrażam sobie jeździć autobusem i SKMka aby sie gdzies dostać :/
    A jak sie przeprowadze to będę miała bliżej do centrum ale za to 1,5 km z buta do najbliższego przystanku autobusowego :/ musze sobie szofera znaleźć na ostatni miesiac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    he he staraczka ja też kiedyś powiedziałam do mojego imieniem byłego, z tym że nie na śpiąco tylko normalnie podczas rozmowy w środku dnia, nawet nie wiem czemu bo o byłych nie myślę i dobrze mi z mężulem, trochę buczał potem, do tej pory mi to czasem wypomni :) a co do ciemności w sypialni, ja też muszę mieć szczelnie opuszczone rolety bo jak tylko wpadnie do pokoju troszkę światła dziennego to od razu wstaje a tak to śpię troszkę dłużej
    O matko!! U mnie by był rychły rozwód Hahaha, jak widzi ze coś polubie u ex na fb to już ma swoje teksty, jak bym tak w biały dzień do niego wypaliła to nawet nie chce myśleć co by było :D

Bento ponoć najpierw wymaz jest z szyjki, jak dodatni to z odbytu pobierają, czy można jednocześnie to chyba tak na skróty lekarz leciał :)

Sigma też głośno wracają? :D
    Rok temu na przeciwko moich drzwi kobieta wynajmowala, drzwi się nie zamykaly dzień i noc, najgorsze weekendy były bo co chwile było słychać szpile, okazało się że pracowała w domu, w jaki sposób można się domyślać :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

4me, Carolline lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - zachowują się cichutko, ale mieszkam nad garażami, więc w nocy słyszę każde parkujące auto ;)

‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ