X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Takie pytanko żywieniowe - czy jadacie w ciąży pesto ze słoiczka? Bo mam ochotę straszną na pesto z makaronem, ale nie jestem pewna, czy można... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja już po porannej morfoligii, upał u nas niemiłosierny, nie da się siedzieć nawet w cieniu ;/ w domu prawie posprzątane po remoncie, pozostaje złożyć łóżeczko, umyć okna, zainstalować lampkę i obrazki :-) tylko nikt nie ma na to siły dziś :-)
    mam plan wejść do lodówki ok 12 bo chyba nic innego nie pomoże..

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    mój to samo, ale wystarczy że powiem obróć się i już grzecznie to robi, chociaż parę razy chciał mnie zrobić w konia chwilę się pokręcil a i tak został w pozycji na wznak, a że u nas ciemno w sypialni straszliwie to nie widzę, ale jak już słyszę że po niby przekręceniu dalej chrapie to już wiem że oszukuje :)
    Hahaha cwany jak mój, chociaż narzekać nie mogę bo jak już tyle śpimy razem to zauważyłam że chrapanie to od zmęczenia i jak wypije piwo.
    Co do ciemności w sypialni ja tego pilnuje , rolety muszą być zawsze do końca bo jak księżyc zagląda w okno to przez sen gadam, kiedyś nazwalam męża imieniem byłego ale aferki nie było tylko trochę się gniewal.

W pogodzie było że ma Wszędzie padać u mnie mrzawka jest i słońca brak, muszę z psem wyjść bo zaraz się rozkręci deszcz a ja parasolki nie mam :D

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Lady Savage Super, chciała bym już być w 36 tyg., była bym spokojniejsza... jeszcze trochę :-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem już wykończona... ciągle gorąco i duszno, czuję się ciężko i puchnę... buuu a na dodatek nie mogę spać, dziś wstałam przed 4 :-(

Miłego dnia dla Wszystkich.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, 5 tygodni to nie jest czasem 35 dni? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:43

Staraczka23 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla jesli chodzi o pesto to powiem Ci szczerze, ze jak miałabym ochotę to bym je jadla... nawet nie przyszło mi do głowy, ze można nie móc ;p

Aldonaa mnie kiedyś była 'teściowa' (pielegniarka) mówiła, ze jak juz kogoś wykańczac to najlepiej grzybkami... ponoć tego zazwyczaj nje wykrywają, to i w razie co nie zostawisz samego dziecka ;D

A tak poważnie to ja wlasnie zazwyczaj swojego trącam z tekstem 'przekręcić się na bok' - krótka, prosta komenda i juz nauczył się ją w nocy ogarniać ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Takie pytanko żywieniowe - czy jadacie w ciąży pesto ze słoiczka? Bo mam ochotę straszną na pesto z makaronem, ale nie jestem pewna, czy można... :(
    Jeeeeny dziewczyny nie wariujmy a czemu nie? Przeciez tam sama oliwa, bazylia, orzeszki pini i jakies śladowe ilości sera dojrzewającego... Toż co druga z nas śledzie wsuwa- co jest o wiele gorsze niż te kilka % sera ;) bo pewnie o niego Ci chodzi? Nic innego podejrzanego tam nie widzę ;)

Dżuls, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, głównie o ser :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

w pesto są orzechy, zioła i parmezan (przynajmniej taki powinien być skład), więc na moje oko nie ma w nim nic takiego, czego nie można jeść w ciąży :) Ja się zajadam.

Lilla My lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka od kiedy wiem o tej szyjce i lekarz mnie nastraszyl, ze nie wiadomo jak to będzie do września to ciesze sie jak dziecko z każdego nadchodzącego piątku =)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, we Włoszech parmezan podaje się już bardzo małym dzieciom, bo to świetne źródło wapnia :)

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry. Ja tez nie sypiam juz normalnie w nocy. Na siku chodzę maksymalnie raz wiec to nie problem. Za to budzę się z każdym obrotem z boku na bok. Mamy mega wygodny materac ale jak leze dluzej to straaaaasznie bola mnie plecy i w ogóle przy każdym obrocie brzuch wiec generalnie jest dupa... Teraz jestem niedospana- chciałam sie jeszcze zdrzemnąć ale przez te plecy nie idzie... Musze wstac poruszać sie i moze za godzinę, dwie przestana bolec :/ mysle, ze to taki moment, ze basen noglby pomoc...
    Generalnie czuje od tygodnia spadek formy bardzo mocny. Nie wiem jak ja zdolam sie w tym siepniu przeprowadzić :(
    I nie ma to u nas związku z pogodą bo tutaj to Maks dwadzieścia pare stopni mamy codziennie- jak patrzę na mapę pogodowa to w szoku jestem jakie sa roznice temp miedzy polnoca a reszta kraju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:47

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahaha cwany jak mój, chociaż narzekać nie mogę bo jak już tyle śpimy razem to zauważyłam że chrapanie to od zmęczenia i jak wypije piwo.
    Co do ciemności w sypialni ja tego pilnuje , rolety muszą być zawsze do końca bo jak księżyc zagląda w okno to przez sen gadam, kiedyś nazwalam męża imieniem byłego ale aferki nie było tylko trochę się gniewal.

W pogodzie było że ma Wszędzie padać u mnie mrzawka jest i słońca brak, muszę z psem wyjść bo zaraz się rozkręci deszcz a ja parasolki nie mam :D

he he staraczka ja też kiedyś powiedziałam do mojego imieniem byłego, z tym że nie na śpiąco tylko normalnie podczas rozmowy w środku dnia, nawet nie wiem czemu bo o byłych nie myślę i dobrze mi z mężulem, trochę buczał potem, do tej pory mi to czasem wypomni :) a co do ciemności w sypialni, ja też muszę mieć szczelnie opuszczone rolety bo jak tylko wpadnie do pokoju troszkę światła dziennego to od razu wstaje a tak to śpię troszkę dłużej

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u którejś z Was lekarz pobierał już wymaz na GBS? U mnie z przedsionka pochwy i odbytu, ale na jednej wymazówce, czy to nie powinno być osobno?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Staraczka, ja mam sąsiadów, którzy codziennie wracają do domu o 2 w nocy, ciekawa jestem gdzie pracują :P

Ja też dzisiaj średnio spałam. W nocy jak zwykle, do 3-4 się kręciłam, wstawałam do wc i tak dalej, potem przysnęłam, ale po 5 się budziłam znowu, potem o 7 mąż mnie obudził wstając do pracy, panowie robiący ocieplenie budynku też są delikatnie mówiąc głośni i zaczynają koło 7.00-7.30... A przecież okna nie zamknę, bo się uduszę :P
    Przysnęłam jeszcze do 9, po czym obudziło mnie dziecko uznając, że moje żebra nie mają racji bytu - słuszną sprawą jest je zmiażdżyć stopami. #zamachnamatkę.
    No i nie śpię.

Lilla My - jasne :D właśnie dzisiaj na śniadanie będzie serek wiejski z zielonym pesto, uwielbiam taką kombinację :) tylko najpierw muszę obudzić żołądek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:52

karolcia87 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Coraz ciężej mi się prowadzi samochód. Jak dalej będę odsuwała fotel coby brzuch nie przeszkadzał, to nie wiem jak pedałów będę sięgać. Poza tym zaczynam wysiadać z żenującym stęknięciem. Wczoraj przeżywałam ten fakt, aż brat się ze mnie nabijał ;) .

No wlasnie na warsztatach ratownik mówil, ze w trzecim trymestrze kobiety powinny sobie darować prowadzenia auta. Bezpieczna odległość dla brzucha od kierownicy to bodajże 25 cm- na tyle wyskakuje poduszka powietrzna, ktora uderza z sila 300kg- chyba nie trzeba tłumaczyć co sie moze zdarzyć :/
    Powiedzial, ze wyjątek to kobiety z małym brzuchem lub dlugimi nogami ;)
    Ja narazie ze swoim brzuchem daje jeszcze rade ale cos czuje, ze w ostatnim miesiącu będą musiala przystopować. Tylko, ze ja bez auta to jak bez reki :/ do tego jak dla mnie to moje osiedle to zadupie i nie wyobrażam sobie jeździć autobusem i SKMka aby sie gdzies dostać :/
    A jak sie przeprowadze to będę miała bliżej do centrum ale za to 1,5 km z buta do najbliższego przystanku autobusowego :/ musze sobie szofera znaleźć na ostatni miesiac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    he he staraczka ja też kiedyś powiedziałam do mojego imieniem byłego, z tym że nie na śpiąco tylko normalnie podczas rozmowy w środku dnia, nawet nie wiem czemu bo o byłych nie myślę i dobrze mi z mężulem, trochę buczał potem, do tej pory mi to czasem wypomni :) a co do ciemności w sypialni, ja też muszę mieć szczelnie opuszczone rolety bo jak tylko wpadnie do pokoju troszkę światła dziennego to od razu wstaje a tak to śpię troszkę dłużej
    O matko!! U mnie by był rychły rozwód Hahaha, jak widzi ze coś polubie u ex na fb to już ma swoje teksty, jak bym tak w biały dzień do niego wypaliła to nawet nie chce myśleć co by było :D

Bento ponoć najpierw wymaz jest z szyjki, jak dodatni to z odbytu pobierają, czy można jednocześnie to chyba tak na skróty lekarz leciał :)

Sigma też głośno wracają? :D
    Rok temu na przeciwko moich drzwi kobieta wynajmowala, drzwi się nie zamykaly dzień i noc, najgorsze weekendy były bo co chwile było słychać szpile, okazało się że pracowała w domu, w jaki sposób można się domyślać :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

4me, Carolline lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - zachowują się cichutko, ale mieszkam nad garażami, więc w nocy słyszę każde parkujące auto ;)

‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ