Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w kolejny mega upalny i duszny dzień.... mam dosyć tej pogody tak jak Wy !Wstałam o 6 przeszłam do dużego pokoju bo tu ciut chłodniej bo pokój od zachodu a sypialnię mam od wschodu....
Uciekam dzisiaj do rodziców i będę się u nich chlodzic trochę a po za tym mój mąż i tak idzie do pracy na 15.
A tak w ogole to witamy się w 33 tc♡♡♡
O jacie jeszcze trochę i przytule mojego tygryska małego
Dzisiaj mi sie śniło ze miałam cc i ze miałam już małego na rękach... Chyba czym bliżej porodu tym więcej sie o tym myśli
Powodzenia na wizytach dzisiajGusiak, Lady Savage, karolcia87, agatka196, Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma dobrze ze pasek im nie warczy bo o 2 w nocy chyba byś zabiła
Czarna tak jak na początku były sny tak teraz też są.
A chciałam się zapytać bo tak wczoraj myślałam, na szpital się jedzie jak śluz z krwią jest czy jak wody odejdą albo obojętnie co pierwsze?
Z tym czopem dowiedziałam się na forum bo zawsze myślałam że wody tylko odchodzą i się rodzi -
Staraczka23 wrote:Sigma dobrze ze pasek im nie warczy bo o 2 w nocy chyba byś zabiła
A chciałam się zapytać bo tak wczoraj myślałam, na szpital się jedzie jak śluz z krwią jest czy jak wody odejdą albo obojętnie co pierwsze?
Z tym czopem dowiedziałam się na forum bo zawsze myślałam że wody tylko odchodzą i się rodzi
Staraczka jedzie się chyba jak są regularne skurcze lub jak odejdą wody, bo różnie to może być wody do końca mogą nie odejść. Jak czop odchodzi to się raczej nie jedzie bo może odejść nawet pare tygodni przed porodem -
Staraczka23 wrote:Sigma dobrze ze pasek im nie warczy bo o 2 w nocy chyba byś zabiła
Z tym czopem dowiedziałam się na forum bo zawsze myślałam że wody tylko odchodzą i się rodzi
-
nick nieaktualny
-
U mnie od wczoraj mąż na urlopie i mega porządki. Zaglądam tylko do was przelotem, na razie łazienka doszorowana na tip-top, a reszta rozgrzebana. Ale może do przyszłego tygodnia da się wszystko ogarnąć.
Ogólnie od wtorku, kiedy mała się przekręciła, odkrywam moją ciąże na nowo.
Ruchy czuję zupełnie inaczej i do tego w końcu widzę jak alienek się przesuwa pod skórą, czuję wypychanie itp.
No i nagle dostałam brzuch ciążowyNadal nie jest jakiś super wielki, ale dosłownie z dnia na dzień zmienił się kształt i zaczął bardziej odstawać do przodu.
Niestety, wraz z tą zmianą mam też trochę mniej pozytywnych czynników - od razu szybciej się męczę, zmienił mi się środek ciężkości i boli mnie spojenie. Ale co tam, już coraz krócej
Dziś w nocy śniła mi się moja córeczka - że mąż zostawił ją śpiącą w domu (samą!) i poszedł do mnie do szpitala. Jak to usłyszałam to dostałam takiego przyspieszania, że w samej szpitalnej koszuli poleciałam do domuNa szczęście spała i w końcu mogłam wziąć ją na ręce, przytulić i przebrać. Cudowny sen
easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak wszyscy to wszyscy:) Też całą noc wstawałam. Najpierw po 1 na siku, chwilę później zerwał się jakiś okropny wiatr, po 3 wstałam z mężem, bo pojechał dzisiaj do Strzelina i ja dobra żona zrobiłam mu kawę i jedzonko, zasnęłam po 4, później pobudka po 6 na siku i oczywiście dopiero teraz wstałam. Idę zaraz zjeść śniadanie, bo mój głodomorek się domaga. W ogóle śniło mi się dzisiaj, że odszedł mi czop, a później wody, a mąż w tym Strzelinie:D
Ktoś wcześniej pytał o gbs. Mi wczoraj babka w laboratorium pobrała z pochwy i odbytu ale raczej osobnymi patyczkami, czy jak to się zwie. -
Sigma wrote:La_lenka - takiej to dobrze, mnie od połowy ciąży boli spojenie... codziennie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:U mnie nadal do wytrzymania. Najgorzej rano zanim się rozruszam, albo przy dłuższym chodzeniu. Na razie da się z tym żyć. Ale stanowczo zaczęłam czuć, że je mam
U siebie zauważyłam że jak wstrzymam nawet mniejsze parcie na pęcherz to wtedy spojenie boli i chodzę jak robot -
Miałam sie z Wami podzielić... koleżanka, która rodziła w zeszlym roku poleciła mi, żebym sobie oglądała w domu na YT serię - radzimy dobrze rodzimy ... taka wirtualna szkoła rodzenia, zawsze można się tam czegoś ciekawego dowiedzieć i spokojnie nie panikowac jak zaczną się pierwsze objawy porodu
Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:ach
sił już nie mam do Was dziewczyny, ileż można tłumaczyć że wg mojej ginekolog termin porodu to 20 sierpnia, czyli 28 dni a nie 35 dni
kapturnica, MadziaRatMed, .ona. lubią tę wiadomość