X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny mega upalny i duszny dzień.... mam dosyć tej pogody tak jak Wy !Wstałam o 6 przeszłam do dużego pokoju bo tu ciut chłodniej bo pokój od zachodu a sypialnię mam od wschodu....
    Uciekam dzisiaj do rodziców i będę się u nich chlodzic trochę a po za tym mój mąż i tak idzie do pracy na 15.

A tak w ogole to witamy się w 33 tc :-D ♡♡♡

O jacie jeszcze trochę i przytule mojego tygryska małego :-D

Dzisiaj mi sie śniło ze miałam cc i ze miałam już małego na rękach... Chyba czym bliżej porodu tym więcej sie o tym myśli :-)

Powodzenia na wizytach dzisiaj ;-)

Gusiak, Lady Savage, karolcia87, agatka196, Misi@, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura hura hura zamawiam wózek!!!;)

Lilla My, Gusiak, agatka196, Misi@, Carolline, Kucykowa, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dobrze ze pasek im nie warczy bo o 2 w nocy chyba byś zabiła :D

Czarna tak jak na początku były sny tak teraz też są.

A chciałam się zapytać bo tak wczoraj myślałam, na szpital się jedzie jak śluz z krwią jest czy jak wody odejdą albo obojętnie co pierwsze?
    Z tym czopem dowiedziałam się na forum bo zawsze myślałam że wody tylko odchodzą i się rodzi

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

A chciałam się zapytać bo tak wczoraj myślałam, na szpital się jedzie jak śluz z krwią jest czy jak wody odejdą albo obojętnie co pierwsze?
    Z tym czopem dowiedziałam się na forum bo zawsze myślałam że wody tylko odchodzą i się rodzi

Staraczka jedzie się chyba jak są regularne skurcze lub jak odejdą wody, bo różnie to może być wody do końca mogą nie odejść. Jak czop odchodzi to się raczej nie jedzie bo może odejść nawet pare tygodni przed porodem

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze tyle się mowi, ze kawa rozpuszczalna to sama chemia :) a moze to nie sama chemia a sama fizyka ? ;)

Ciekawe:

http://youtu.be/4G5LcVUcWAg

Chyba idę sobie zrobić filiżankę pysznej nescafe creme ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    hura hura hura zamawiam wózek!!!;)

I na który padło? :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Czop moze Ci odejść nawet 3-4 tygodnie szybciej. Zostajesz w domu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa umknęło mi ze na parę tygodni przed odchodzi bo czasami po kawałku nawet, ale wiecie pewnie jak ktoś tak jak ja nie ma pojęcia o czopie i zobaczy krew to odrazu na IP będzie jechać

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj mąż na urlopie i mega porządki. Zaglądam tylko do was przelotem, na razie łazienka doszorowana na tip-top, a reszta rozgrzebana. Ale może do przyszłego tygodnia da się wszystko ogarnąć.

Ogólnie od wtorku, kiedy mała się przekręciła, odkrywam moją ciąże na nowo. ;)
    Ruchy czuję zupełnie inaczej i do tego w końcu widzę jak alienek się przesuwa pod skórą, czuję wypychanie itp.
    No i nagle dostałam brzuch ciążowy :P Nadal nie jest jakiś super wielki, ale dosłownie z dnia na dzień zmienił się kształt i zaczął bardziej odstawać do przodu.
    Niestety, wraz z tą zmianą mam też trochę mniej pozytywnych czynników - od razu szybciej się męczę, zmienił mi się środek ciężkości i boli mnie spojenie. Ale co tam, już coraz krócej :)

Dziś w nocy śniła mi się moja córeczka - że mąż zostawił ją śpiącą w domu (samą!) i poszedł do mnie do szpitala. Jak to usłyszałam to dostałam takiego przyspieszania, że w samej szpitalnej koszuli poleciałam do domu :P Na szczęście spała i w końcu mogłam wziąć ją na ręce, przytulić i przebrać. Cudowny sen <3

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka - mi ostatnio się śniło, że mąż upuścił synka wyciągając go z wanienki z kąpieli :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    I na który padło? :)

http://megaurwis.pl/wozek-delti-amelis-pro-3w1-koral-aton-cbx-wysylka-gratis-p9561.html

dzisiaj przywiozą;)))) 'tańsza' córka x-landera;p robiona przez x-landera hehe ;) no i ten kolor...^^

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też go oglądaliśmy, bo jest trochę mniejszy od Jedo, ale nie mogłam się zdecydować właśnie na żaden kolor :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - takiej to dobrze, mnie od połowy ciąży boli spojenie... codziennie :(

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszyscy to wszyscy:) Też całą noc wstawałam. Najpierw po 1 na siku, chwilę później zerwał się jakiś okropny wiatr, po 3 wstałam z mężem, bo pojechał dzisiaj do Strzelina i ja dobra żona zrobiłam mu kawę i jedzonko, zasnęłam po 4, później pobudka po 6 na siku i oczywiście dopiero teraz wstałam. Idę zaraz zjeść śniadanie, bo mój głodomorek się domaga. W ogóle śniło mi się dzisiaj, że odszedł mi czop, a później wody, a mąż w tym Strzelinie:D

Ktoś wcześniej pytał o gbs. Mi wczoraj babka w laboratorium pobrała z pochwy i odbytu ale raczej osobnymi patyczkami, czy jak to się zwie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka - takiej to dobrze, mnie od połowy ciąży boli spojenie... codziennie :(
    U mnie nadal do wytrzymania. Najgorzej rano zanim się rozruszam, albo przy dłuższym chodzeniu. Na razie da się z tym żyć. Ale stanowczo zaczęłam czuć, że je mam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy to gbs w laboratorium pobierają? Myślałam że gin na wizycie to robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie nadal do wytrzymania. Najgorzej rano zanim się rozruszam, albo przy dłuższym chodzeniu. Na razie da się z tym żyć. Ale stanowczo zaczęłam czuć, że je mam :P

U siebie zauważyłam że jak wstrzymam nawet mniejsze parcie na pęcherz to wtedy spojenie boli i chodzę jak robot

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sie z Wami podzielić... koleżanka, która rodziła w zeszlym roku poleciła mi, żebym sobie oglądała w domu na YT serię - radzimy dobrze rodzimy ... taka wirtualna szkoła rodzenia, zawsze można się tam czegoś ciekawego dowiedzieć i spokojnie nie panikowac jak zaczną się pierwsze objawy porodu =)

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Lady, 5 tygodni to nie jest czasem 35 dni? :P

ach :( sił już nie mam do Was dziewczyny, ileż można tłumaczyć że wg mojej ginekolog termin porodu to 20 sierpnia, czyli 28 dni a nie 35 dni

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ach :( sił już nie mam do Was dziewczyny, ileż można tłumaczyć że wg mojej ginekolog termin porodu to 20 sierpnia, czyli 28 dni a nie 35 dni
    Jeszcze się okaże że przenosisz ciążę i po terminie urodzisz hehe

kapturnica, MadziaRatMed, .ona. lubią tę wiadomość

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ