X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie apie od 6... Duszno strasznie mimo i lało pol nocy, do tego muchy... No i mega głód mnie Obudził. Wlasnie tez jeszcze nie kupilam tych siateczkowych majtek, Rozważam wlasnie zwykle bawelniane

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam z rana, zaczynamy 33 tydzień :)

Diatomka - odnośnie koktajlów z owocami itd, to diabetolog mówiła, że spokojnie nawet rano na śniadanie można sobie wypić jakiś koktajl z owocami, tyle że na bazie kefiru, a nie mleka i dobrze by było dodać do niego jakieś zboża. Ja na początku ciąży robiłam takie z kefiru, mrożonych truskawek, kokosa, otrębów owsianych i siemienia lnianego :)
    Za to od początku zajadam się różnymi serami, czasem nie do końca zgodnymi z dietą, ale pal diabli, przebadałam się glukometrem po tym wszystkim na wskroś i jakoś nie wpływało mi to na cukry (słynna hiperglikemia opóźniona itd), więc uznałam, ze droga wolna, nie będę sobie nabiału żałować. W poprzedniej ciąży trochę pocisnęłam z tą dietą i nie dość, że wyglądałam jak szkieletor, to jeszcze miałam totalną anemię. Teraz jak czuję, że czegoś potrzebuję, to jem, i wyniki krwi mam rewelacyjne, raczej nie jest to zasługa witamin, bo biorę dokładnie te same, co w pierwszej ciąży.
    No, ale wywodzik mi się zrobił :)

diatomka, adzia, Kasiarzynka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, nie śpię od 5.30, bo sąsiad bezskutecznie usiłował o tej porze odpalić samochód, po pół godziny rzężenia silnikiem zaczął rzucać takim mięchem że hej, walić w maskę, trzaskać klapą, a że moje okna wychodzą na podjazd i mieszkam dość nisko, to wszystko pięknie słyszałam. Współczuję gościowi, bo pewnie jechał na urlop, ale teraz rozumiem mojego męża, który z każdym dziwnym pierdnięciem auta jeździ do mechanika :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek ja chyba wezmę takie bokserki co czasami widać jak jest box że te laski w takich szortach biegają.

Niewiem czy to ja jakas inna się zrobiłam czy jak ale od paru dni jak mała ma czkawke to mnie denerwuje te uczucie pstrykania, wolę jak się rusza a nie czka.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - ja kupilam, bo wielki podklad w majtki r.s mi sie nie zmiesci ;) a jak bedzie to sie okaze.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Btw, nie śpię od 5.30, bo sąsiad bezskutecznie usiłował o tej porze odpalić samochód, po pół godziny rzężenia silnikiem zaczął rzucać takim mięchem że hej, walić w maskę, trzaskać klapą, a że moje okna wychodzą na podjazd i mieszkam dość nisko, to wszystko pięknie słyszałam. Współczuję gościowi, bo pewnie jechał na urlop, ale teraz rozumiem mojego męża, który z każdym dziwnym pierdnięciem auta jeździ do mechanika :P
    A wyobraź sobie że od jakiś 3tygodni wiem o której sąsiad jedzie do pracy 4.30, pasek ma starty czy coś i jak odpala auto to robi hałas a że okno mam otwarte to słyszę nad ranem, parę dni spojrzałam na zegarek a teraz wiem ze to 4.30 i śpię dalej :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą - wyjazd do pracy 4:30 ? Współczuję gościowi. Może chociaz wcześniej wraca ...

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anitka skaze białkowa masz?

Dobry, u mnie pada ale jest gorąco bo już się rozplywam
    Nie, jestem uczulona na tyraminę. W sumie to występuje nie tylko w nabiale ale i kawie, cytrusach, czerwonym winie i wielu innych :-)
    Diatomka ale wapń występuje też w roślinach strączkowych, orzechach ( dużą ilość) i wielu innych produktach. Jest w czym wybierać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Swoją drogą - wyjazd do pracy 4:30 ? Współczuję gościowi. Może chociaz wcześniej wraca ...
    Pewnie dalej pracuje albo pieczywo rozwozi, tego niewiem.
    Mąż też tak jechał pół roku i 10kg schudł bo do Gdańska jeździł a że pociąg taniej wychodził to autem na dworzec i na 7 już w pracy był wracał między 18-19 prawie się wykonczyl mi.

Anitka uuu to nie fajnie, wysypke po tym masz?

• diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wiem ale ja po straczkach mam takie wzdecia ze nospe musze brac albo dwie;( ja po wielu rzeczach mam problem z wzdeciami...nawet przed ciaza i ich nie jem, kiedys po mega wzdeciu kilku dniowym wyszly mi hemoroidy ktore musialybyc nacinane. I uwazam na to bo to nacinanie bylo nie przyjemne. U mnie w rodzinie sa choroby jelit i wiem ze czeka mnie kolonoskopia...a orzechy srednio lubie , moze te wloskie jedynie.juz wole mleko w siebie wlac.

Dzuls ja na poczatku zbyt restrykcyjnie podeszlam do tej cukrzycowej diety, a teraz jak mi wyjdzie po czyms po godz 124 to nie panikuje, w koncu jest tez jakis margines bledu;) a sama diabetolog powiedziala jak ta druga krzywa zobaczyla ze nie powinno mnie tu byc. Takze pilnuje sie bo sie lepiej czuje na tej diecie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka a ty masz niedoczynność tarczycy? jak tak to strączkowe odpadają

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Staraczka ja mam niedoczynność i strączkowe warzywa jem... zresztą moja endo jest też jest zdania, ze przy dobrze wyregulowanych lekach nie powinnam w ogóle tej tarczycy odczuwać i mam jeść wszystko na co mam ochotę =)

U mnie też nic pod tytułem WC i zgagi... zdecydowanie rano śpi mi się najlepiej =)

Mozjaka ja chyba kupie te siateczkowe majtki... ponoć sa właśnie dobre do podkładów i nie uciekają na ranę po cięciu, jeszcze dopytam o to w poniedziałek jak będę w klinice...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! =)
    U mnie jutro wycieczka do gina na kontrolę szyjki, mam nadzieje ze przy tej luteinie i oszczędnym trybie nic tam się już nie dzieje....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, solidaryzuje sie z niewyspanymi. Dziewczyny, podrzuccie mi jakis humanitarny sposob na zabicie meza, prosze!!
    Ostatnio przez 4 noce spalam sama i bylam mega wyspana, a dzis ten sobie jakas symfonie z chrapania ukladal. Chcialam go poduszka udusic... do tego okna dachowe w sypialni wiec jak jest burza i meeeega deszcz to jakby wojna sie zaczynala.
    Wstaje, ale po poludniu drzemka jak nic!

easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale jak wzdyma to już nie bardzo można, od czasu do czasu też jem ale mi nie służy bo brzuch boli wtedy. Ogólnie z tych co trzeba unikać to jem ale mniej i rzadko :)

Jutro nam pyknie 33tc wow :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona z łokcia go :D i tak do skutku aż pierwsza zasniesz haha :D
    Mój chrapie jak na plecach śpi odrazu wie ze ma się przekręcić na bok jak zarobi łokciem :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 36 tyg :) i 9 miesiącu. Do terminu zostało 28 dni :P odjazd, ciuchcia ruszyła.

kasig, Carolline, la_lenka, adzia, Lilla My, Gusiak, bento, Czarna_88, Nancy87, easymum, Wonderland, Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wczorajszych zakupach padam...łóżeczko, materac i komoda wybrane, teraz tylko mąż w week przemaluje pokój na jakieś 2-3 mce i pojadą z tatą kupić;)

wózek też mam upatrzony, ale muszę męża "namówić" bo on musi wszystko 1500 razy obejrzeć zanim coś kupi. A do wózka podobają mi się ręcznie szyte torby pod kolor https://www.facebook.com/Salopka/timeline

po "spacerku" po ikei mam strasznego marudo-lenia, nic mi się nie chce, a tort trzeba zrobić...i na szkołę rodzenia iść, ale że dzisiaj jakaś pogadanka z psychologiem to się zastanawiam...poważnie. Bleh to mój jakiś 3 marudny dzień w ciąży, ale jest masakra dzisiaj

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie też ciężka noc, strasznie duszno spać nie można. Teraz też niby ranek a już taka parówa, że jak poszłam pranie na balkon wywiesić to myślałam że padne. Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja też dziś na wizytę, nie mogę się już doczekać bo martwię się w jakim stanie jest moja szyjka... a do 15 daleko.

ja o dziwo od kilku dniu spie dobrze, 2 wizyty w łazience max :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Aldona z łokcia go :D i tak do skutku aż pierwsza zasniesz haha :D
    Mój chrapie jak na plecach śpi odrazu wie ze ma się przekręcić na bok jak zarobi łokciem :D
    mój to samo, ale wystarczy że powiem obróć się i już grzecznie to robi, chociaż parę razy chciał mnie zrobić w konia chwilę się pokręcil a i tak został w pozycji na wznak, a że u nas ciemno w sypialni straszliwie to nie widzę, ale jak już słyszę że po niby przekręceniu dalej chrapie to już wiem że oszukuje :)

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ