WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mój ojciec zarazil się ode mnie ospa. Miał wtedy 40 lat i to była jakaś masakra jak on to przeszedł. Lekarz jak go zobaczył to dosłownie się przerazil. Najgorzej że miał taki wysp że poxniej leczył dermatologicznie skórę bo na całym ciele zostały jemu brązowe blizny. Ale na to kiedy się zarszisz nie masz wpływu podobno im poxniej tym ciężej sie przechodzi.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z pysznych lodow :-)zabralam meza dzisiaj ja na pyszny deser i na gofra hehe ibzaraz pekne ;-) a ogole to jest bardzo ciepło dalej więc ciężka nic będzie dzisiaj .

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie skusilam na arbuza ale pyszota

skabarka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też królują maliny i jagody, ale głównie do koktajlu, za to codziennie wciągamy czereśnie. Wogóle jakies wyjątkowo dobre te owoce w tym roku :) nawet mój M tak mówi :)
    A arbuza koniecznie na weekend muszę kupić - na upał najlepszy.

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum, robisz koktajle na mleku czy jogurcie?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety ze względu na cukry mogę tylko zjeść troszkę czereśni kiwi lub truskawki bo nawet po arbuza mam cukry

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerazona , bo prawie nie jem nabialu! A teraz dziecko wapn ze mniue wyciaga i boje sie ozeby swoje. Moze taki koktajl dziennie mnie poratuje choc troche...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Easymum, robisz koktajle na mleku czy jogurcie?

Na kefirze, najbardziej lubię Bakomę, bo nie ma grudek.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka, no ja właśnie ze względu na wapń piję te koktajle. Samego mleka nie lubię od dzieciństwa, chyba że z płatkami kukurydzianymi, ale to rzadko. Jem ser żółty i staram się codziennie chociaż ze 2 plasterki twarogu półtłustego. Te koktajle mnie ratują ;)

diatomka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka ja unikam nabiału bo jestem uczulona. Staram się jesc sery kozie bo te jeszcze w małych ilościach toleruje.
    AniaM arbuz ma wysokie Ig wiec pewnie dlatego przy cukrzycy nie można go jeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, zawsze można się zaszczepić :)
    Może pomyślę o tym jak będę mogła, zobaczymy :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Cierpię na bezsenność, jest mi gorąco i umieram z goraca :-/ kręcę się z boku na bok i nie wiem jaka pozycję ułożyć już by zasnąć i jestem zła na siebie że spać nie mogę >:)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Anulka nie jesteś sama. Ja też cierpię na bezsenność. Już mnie szlag trafia bo śpię po 2-3h w nocy bo gorąco i kursuje do wc, na wodę i tak w koło. A rano zasypiam snem kamiennym i śpię do nie wiadomo której. I znowu walczę z tymi wrednymi komarami- ale się zemszcze :-|

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Dzis po raz pierwszy w ciazy przypomnialam sobie jak smakuje skurcz lydki...mimo brania magneb6 i asparginu :/ to takie mile powitanie na poczatku 34tc ;).

Mloda od rana przybiera dziwne pozy, glowa w dolnym rogu, dupka gdzies pod prawym zebrem, chyba sie prostuje ;), srednio to przyjemne.

Dobrego dnia!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka skaze białkowa masz?

Dobry, u mnie pada ale jest gorąco bo już się rozplywam

• adzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już także mam dość tych nieprzespanych nocy. Jestem sama zła na siebie. A w dodatku tak mnie boli spojenie łonowe, ból straszny nie potrafię chodzić. Wizyta za tydzień na NFZ to niech mi tam zerknie czy czasem te spojenie mi się nie rozchodzi. Bo wizja leżenia w łóżku min jeszcze przez 3 tygodnie mi się nie uśmiecha. Szczególnie w takie upały.

A no i witam się w kolejny upalny dzień. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    I ja sie witam w 32 tyg! Szokkk!!! Tak niedawno Wam zazdroscilam 32 a tu prosze.
    No i wizyta dzis:) poprosze de zeby mi szyjke sprawdzila mam nadzieje ze sie zgodzi.

Easymum to sprobuje z tym kefirem w takim razie. W ciazy z synkiem mialam parcie na mleko i codziennie wypijalam dwa litry, jedzenia moglo nie byc ale mleko musialo byc. Teraz rybami staram sie nadrabiac bo tez maja wapn
    No ale wiadoomo ze te ryby szprycowane chemia to tez nie przesadzam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

diatomka lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do narzekających na noc. U mnie co prawda klima włączona była do 4, ale i tak spać nie mogłam, żadna pozycja mi nie pasowała, już myślałam że na dywanie się położę. Wstawanie na siku, pragnienie + ten koszmarny ból od rwy = masakra ! Nie mogę się wyprostować i nie wiem jak sobie pomóc. Staram się unikać tego bólu więc napinam resztę pleców, w rezultacie boli mnie wszystko ... Jestem wkurzona ...
    Koktajl wypity, spróbuję jeszcze pospać.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. U mnie puki co pochmurnie ale chyba za chwile wyjdzie to paskudne slonce. Jak dla mnie mogloby lac do końca ciąży.

Mam zamiar dzisiaj złożyć zamówienie na gemini i dokupic to czego tam nie kupie i zamknąć temat wyprawki.

Do mam z planowanym cc. Kupujcie te majtki siatkowe? Jest w ogóle sens jeżeli krocze bedzie nie ruszone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 07:46

‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ