Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady mi gin mówiła że całkowicie odpuścić surowe mięso i ryby, za duże ryzyko w ciąży że coś będzie tam.
Nancy a ty co porabiasz w sylwestra? U nas będzie impreza, będę się musiała natłumaczyć czemu nie pije
Kurcze czytam o tych wszystkich waszych objawach, u mnie prawie nic i stracham się bardzo że coś jest nie takAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
To żeście mnie przekonały, no trudno poczekam kilka miesięcy z tym sushi. A jeśli chodzi o objawy, to też się zaczęłam martwić czy wsio jest ok, bo podobnie jak ty mam ich tam mało, wczoraj leciutko pobolewał brzuszek a dzisiaj znowu cisza,
-
Ja tez nie mialam większych objawów. Cycki mnie bolały, ale zwaliłam, ze po wypadku, pryszcze ale to pewnie ja okres... No i śpiąca ciągle jestem, ale to tez zwalałam, ze przez swieta mało spalam...
A od wczoraj slodycze mi nie smakują, bleeee.... A od swiat mogę jeść non stop sałatkę jarzynowa -
nick nieaktualnySigma nie wiem skad ten brzuszek u Ciebie ale inne kobitki mówią że tez już mają to wszystko w porzadku
Ja brzuch mam raczej taki sam jak zawsze ale za to piersi mi urosły i sa takie ładne krągłe sterczace , mozecie sie smiać ale jestem nimi zachwycona bo zawsze miałam mały biust
Musze się z Wami podzielić śniadaniem jakie właśnie odkryłam błyskawicznie sie je robi jest bardzo zdrowe bo ma witaminy A C K kwas foliowy wapno magnez błonnik no ogólnie bomba witaminowa:) a mowa tu o zblendowaniu banana garsci jarmużu i cytrynie. Jest na prawde całkiem smaczne powiedziałabym ze to w ogole słodka przekąska i to sycącaMoże któraś z Was robiła jakies przysmaki z jarmużem własnie i ma jakiejs fajne przepisy?
Sigma lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, mogę dołączyć? termin porodu wg belly 9 wrzesień. Udało się w 19 cyklu starań
Beta narazie tylko jedna zrobiona w 14 dniu po 131,6. A tak przy okazji sylwestra życzę Wam cudownego roku 2015 i spokojnej ciąży
skabarka, kark lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam jednak sushi
kobieta powiedziała że nie dadzą mi surowego mięska, bo łosowia ugrilują, powiedzieli że przychodzą do nich kobiety w ciąży i nie ma problemu by ugrilowali mięsko
zjem sushi dzisiaj
KathleenPL, Sigma lubią tę wiadomość
-
ech, wiecie co sobie myślę, jak kobiety sobie tyle lat radziły z ciążami, np japonki, co one jadły jak sushi nie ;/, gorące, kąpiele nie, kurcze ja czasami nie wiem czy ta woda co leci to nie za gorąca, i kąpie się w zimnej, mój facio chce dzisiaj zjeść Mc Donlads, ja myslałam że sushi będzie lepszym wyjściem niż Mc Donald, a tu czytam że lepiej zjeść Mc Donald niż sushi, tego nie tamtego nie, ja nie mogę, chyba świruję i wariuję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady z tymi rybami to ja też nie do końca pamiętam, ale gin mi mówiła że sporo ryb nie powinno się w ciąży jeść. Chodziło głównie o to czym się dana ryba żywi, ale że ja nie lubię ryb to nie słuchałam dokładnie. Wiesz, na 90% Ci nie zaszkodzi, pytanie czy chcesz ryzykować... a w takim barze to ci powiedzą to co sprawi że kupisz...
O w necie znalazłam liste:
Jakie ryby jeść w ciąży, a jakich unikać?
Polecane: śledź, szprot, sardynki, łosoś, mintaj, flądra, sola, pstrąg, małże, krewetki, karmazyn, miruna, kergulena, grenadier, sandacz, karp.
Nie jedz często: makrela, dorsz bałtycki, tuńczyk w puszce, szczupak.
Niewskazane: ryba maślana, panga, tilapia, marlin, miecznik, rekin, tuńczyk, okoń nilowy, sum afrykański, węgorz.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jedzenie-ryb-w-czasie-ciazy-czy-ryby-i-owoce-morza_39165.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:42
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Hej wszystkim
Chciałam Wam zyczyć dużo dużo zdrowia dla Was i waszych fasolinek by zdrowo rosły
Wam pomyślności i mnóstwo szczęściaDla marzycielek spełnienia wszystkiego czego sobie zapragną
Do zobaczenia już w Nowym Roku :* :* :* :*
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
nick nieaktualnyJeżeli sushi jest z dobrego lokalu, gdzie przestrzegają zasad higieny (np. nie kroją surowych i grillowanych ryb tym samym nieumytym nożem) i zamówi się wersję bez surowych ryb, to nic się w ciąży nie stanie
albo, jeśli nie ufasz knajpie, to zrób w domu
ryż do sushi, nori i wszystkie potrzebne akcesoria można kupić np. w Almie, do tego wędzony łosoś, wędzony tuńczyk, co tam Ci odpowiada z rybek i już
może nie będzie piękne za pierwszym razem, ale gwarantuję, że będzie pyszne
robiłam kilka razy
Co do niewskazanych ryb, mi moja lekarka wręcz przeciwnie - nic nie mówiła o rodzajach ryb, mówiła tylko, że ryby morskie powinnam jeść jak najczęściej
Co do sylwkaMy siedzimy w domku. Pilnujemy psa, żeby nie umarł ze strachu od wystrzałów, pooglądamy sobie fajerwerki, popijemy Piccolo
i w sumie tyle. Może na spontana pójdziemy na wieczorne koncerty, zobaczymy. A Wy co planujecie?