X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:51

• Justine Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, leć :) Twój spokój jest bardzo ważny a wiem, że ciężko tyle czekać więc oszukaj trochę system ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:04

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, a Ty jutro powtarzasz betkę ?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:06

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, po transferku :P :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaczął mnie brzusiol pobolewać

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:52

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lady Savage - mnie co jakiś czas podbrzusze pobolewa, ale gin kazał się nie martwić :)
    ja się nie martwię, tylko 4 dni miałam spokój, w ogóle, w porównaniu z bólami miesiączkowymi to nic. Jerunie, jak ja się cieszę że nie mam miesiączki :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, chyba pójdę :-) Tylko podobno na USG cokolwiek widać przy becie ok. 1000 - to u mnie pewnie jeszcze z tydzień trzeba będzie poczekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane Wrześnióweczki :D życze wam wszystkiego dobrego i spokojnych książkowych ciąż!! Pozdrawiam serdecznie.

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    hop hop :) melduję się :)

już po pierwszej wizycie u ginka :) z racji tego że ok 2 tyg po zapłodnieniu to ciężko było coś podejrzeć, ale udało nam się Kropka wypatrzeć :)

http://www.tinypic.pl/8h5obswvbfwu proszę bardzo - przedstawiam Wam moją Fasolkę, która póki co jest Kropką ;)

po za tym kamień z serca - powtórzyłam bete - w 29dc była 35,2, a dzisiaj w 31dc już 163 :D także rośnie sobie dzidziuch, rośnie :)

i ja też mam smaczki - zupełnie inne niż w pierwszej ciąży - o ile mnie nie mdli - co się już niestety zdarza, np kompletnie nie smakuje mi mięso!! zgroza! żurawinka ok, dżemik od mamusiu ok, serki, jogurty ok, ale mięso i inne słone wynalazki są beeeee.... najgorsze beeee jest rano i do południa, tak po 15 już lepiej i mogę zjeść bo żołądkowej rewolucji ;)
    super kropek :D ja mam 3 Stycznia i też bardzo liczę że ujrzę tego kropka małego rosnącego a tak się boję że nawet nie chce się przyzwyczajać do tej fioletowej strony :( ale nic czekam cierpliwie :) też robię prywatnie bo normalnie dopiero w 12 tyg mi zrobią pierwsze USG :O

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No, chyba pójdę :-) Tylko podobno na USG cokolwiek widać przy becie ok. 1000 - to u mnie pewnie jeszcze z tydzień trzeba będzie poczekać.
    :) to zależy od Ciebie kochana :) osobiście również polecam iść i jak się mówi poczekać już spokojnie ze 2 tyg aż serducho zacznie bić a tak to czekasz i czekasz w większym stresie ;)

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    tak się boję że nawet nie chce się przyzwyczajać do tej fioletowej strony :( :O

grunt to pozytywne myślenie :) mów sobie że wszystko jest ok i będzie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej ciąży dla wszystkich wrześniówek :)
    Szczególnie mocno trzymam kciuki za wszystkie, które pozytywny test zobaczą jutro, sama rok temu zobaczyłam w Sylwestra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jedną rzecz. Jak to jest możliwe, że mam wystający dół brzucha? Cholera, jestem w 5tc, a u niektórych jeszcze w 15 tc nic nie widać. Ale serio, nie śmiejcie się... Nie mam wzdęć ani nie jest to kwestia świątecznego obżarstwa, a brzuch urósł i niestety moje spodnie zaczynają mnie dość mocno uciskać, szczególnie przy siedzeniu w nich. Pewnie to kwestia tego, że preferuję spodnie z wysokim stanem, ale tak czy inaczej nie uśmiecha mi się wymiana garderoby 2 razy w czasie ciąży (raz na jeansy o innym kroju, żeby nie uciskały, a potem drugi raz już na ciążowe). Co mam począć? :P :P

Zrobiłam nawet dla Was fotkę. https://lh5.googleusercontent.com/-fPo5f2599wo/VKL6j5Z3QgI/AAAAAAAALu8/uKzO8DpA5Jg/s512/unnamed%2520%25284%2529.jpg
    Tylko się nie śmiać! To poważny problem :D spodnie serio uciskają i to boli. Normalnie nie mam brzucha, był płaski i z całą pewnością mieścił się w spodniach :P Zazwyczaj to dupsko jest najszerszą częścią mnie. Czy któraś z Was ma podobnie?

karolcia87 lubi tę wiadomość

• pesteczka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to postach wnioskuję że większość z was ma psiaki i kociaki :), ja jedynie mam dwie świnie :P nawet się zrymowało :3 a macie jakieś hobby :0)
    Ja moje hobby mogę Wam pokazać :0) zapraszam -> http://ladyveroniquesavage.blogspot.com/

Nie jesteś sama zaświniona :D mam 4 świńskie dziewczyny i 2 kocie panienki :D

tb73jw4zkn2e67is.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Czy któraś z Was ma podobnie?

Ja mam podobnie, nawet majtek nie mogę założy, lewa strona brzucha jest dużo większa, niż prawa, i masakra, by spodnie ubrać, rajstopy i majtki, ale ja pierwszy raz jestem w ciąży, wydawało mi się że to normalne XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy raz w ciąży, ale to raczej nie jest normalne, chyba że w ciąży bliźniaczej (a i wtedy nie w 5-6 tygodniu tylko raczej w 8-10 wybija brzuchol), ale ja mam za niską betę jak na bliźniaczą, więc jest raczej pojedyncza. Nie wiem skąd to...

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja też pierwszy raz w ciąży, ale to raczej nie jest normalne, chyba że w ciąży bliźniaczej (a i wtedy nie w 5-6 tygodniu tylko raczej w 8-10 wybija brzuchol), ale ja mam za niską betę jak na bliźniaczą, więc jest raczej pojedyncza. Nie wiem skąd to...

a skąd wiesz że za niska beta jak na bliźnięta

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ