X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiaraczynicuda - jeszcze nie myślałam o tym jak przygotować psa na dziecko... Na pewno będziemy starali się nie zaniedbać psiny, pilnować, żeby dostawała swoją porcję przytulania i miziania, żeby nie była zazdrosna o dziecko. Mam nadzieję, że suka poczuje, że to jest nasz ludzki "szczeniak" ;) i że będzie ostrożna i posłuszna. To jest mądra sunia, myślę, że będzie wszystko dobrze :)

ja mówię mojej ABI że będzie miała braciszka i bedzie jego niania hehe :) ale też jestem dobrej mysli że dobrze przyjmie nowego cżłonka rodziny i nie będzie konkurować z dzidziusiem :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki wczorajszej bety :)
    12 od owulacji było 57,17
    a wczoraj czyli 20 dni od owulacji 2385 :)

dzidziuś rośnie i ma się dobrze, teraz nic nie robie aż do wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:56

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:04

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady super:) Ładnie nam te dzidziusia rosną:)

:)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to postach wnioskuję że większość z was ma psiaki i kociaki :), ja jedynie mam dwie świnie :P nawet się zrymowało :3 a macie jakieś hobby :0)
    Ja moje hobby mogę Wam pokazać :0) zapraszam -> http://ladyveroniquesavage.blogspot.com/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Justine - jeśli dobrze rozumiem, to wysokość bety nie jest zależna tylko od dnia zapłodnienia, ale też od momentu zakończenia implantacji (tzn. kiedy wytwarzają się naczynia krwionośne, żeby hCG mogło lecieć do pełnego krwiobiegu mamy) no i od organizmu danej kobiety, danego zarodka, od danej ciąży (podobno każda jest inna). Póki jest w normie, to jest ok :) W 8 dniu po transferze mogłaś jeszcze nie zaimplantować do końca. Jeśli się martwisz, to po prostu powtarzaj betę kilka razy co kilka dni i zobacz jak przyrasta na dłuższą metę :-)

Wiaraczynicuda - będzie git, psy to mądre stworzenia, ogarną raz dwa :-) Jedno z moich wczesnych wspomnień (koło 4 roku życia) to wizyta u krewnych w Częstochowie. Mieli wielkiego, długowłosego owczarka niemieckiego, który wyglądał dla mnie jak niedźwiedź, był wyższy ode mnie i dał sobie zrobić wszystko. Chyba nawet przez chwilę jeździłam na nim jak na koniu... a na pewno uwieszałam się mu na szyję ;-)
    A psiak nie był wychowywany z dziećmi, więc myślę, że jak nasze psy będą od początku dzieci znały, to tym bardziej będą ich asystentami ;-) Na poprawę humoru:
    https://www.youtube.com/watch?v=LIlS0xgRqYs :-) (uwaga, niektóre fragmenty są mało higieniczne, ale chodzi mi o same relacje pies-dziecko, a nie o pochwałę np. lizania psiej adresówki :D)

Nancy, Lady Savage - super Wam beta przyrosła! Ekstraaa :-)
    A ja dostałam od lekarki skierowanie na powtórną betę (bo mówiłam wczoraj, że jeszcze nie powtarzałam i po wizycie idę na powtórkę, a nie powiedziałam, że już zapłaciłam w rejestracji z góry) i progesteron, więc mogę sobie za kilka dni zrobić powtórkę gratis ;-) na pewno wykorzystam, bo progesteron chcę jeszcze raz podejrzeć (był nieco za wysoki), a bety też jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:04

• kis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja chyba się tu jednak załapię do wrzesniówek ? :)
    na razie się błąkam po forach ;) przyjmiecie ? :>

pierwsza wizytę mam dopiero na 14 stycznia, omg niech to zleci bo się martwię, żeby wszystko było w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 15:11

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    hej :)
    ja chyba się tu jednak załapię do wrzesniówek ? :)
    na razie się błąkam po forach ;) przyjmiecie ? :>

pierwsza wizytę mam dopiero na 14 stycznia, omg niech to zleci bo się martwię, żeby wszystko było w porządku

Witamy, i będzie w porządku, najważniejsze to myśleć pozytywnie :P nie jesteś sama, ja i Nancy mamy pierwszą wizytę 12 stycznia :) wiec luzik

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witamy, i będzie w porządku, najważniejsze to myśleć pozytywnie :P nie jesteś sama, ja i Nancy mamy pierwszą wizytę 12 stycznia :) wiec luzik

dziękuję :) i trzymamy kciuki <3

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:04

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunku, ale mną dzidzia kręci na lewo i prawo, jak nie chcica na kabanosy, tak dziś jem ketchup łyżkami xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te wasze przyrosty dziewczyny, jak tak czytam to aż kusi żeby zrobić :P ale nieee ja nie mogę bo będę się bardzo denerwować.

Ja mam hobby :D Takie cudo dałam mężowi na święta:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7adf9db97c82.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf534e3776da.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15360cfe029a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e29692411f62.jpg

Pudełeczko własnoręcznie robione. Zrobiłam też album ciążowy o moich aniołkach, w zasadzie to jeszcze robię :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że zdolniacha z Ciebie, ja robie, też album ale rodzinny

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jerunku, ale mną dzidzia kręci na lewo i prawo, jak nie chcica na kabanosy, tak dziś jem ketchup łyżkami xD

mi też się apetyt wyostrzył :D
    też mam dziś skurcze tam w brzuniu :)

dziewczyny ile razy powtarzacie betę ?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    mi też się apetyt wyostrzył :D
    też mam dziś skurcze tam w brzuniu :)

dziewczyny ile razy powtarzacie betę ?

raz, powtarzałam a raz robiłam po raz pierwszy, w sumie betę robiła 2 razy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:50

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma fajny filmik też już ogladałam rózne a propo relacji pies -dziecko i byłam zachwycona jakie te psiaki sa madre i kochane i jak pieknie zajmuja sie dzieciaczkami i znosza wszelkie zaczepki :)

skabarka- a ginekolog powiedział Ci że kiedy bedzie biło juz serduszko? bo widze ze jestesmy praktycznie w tym samym czasie ?:) a ja chciałam isc do lekarza jak juz bedzie serduszko własnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:51

• Justine Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej kochane!

Justine - jeśli dobrze rozumiem, to wysokość bety nie jest zależna tylko od dnia zapłodnienia, ale też od momentu zakończenia implantacji (tzn. kiedy wytwarzają się naczynia krwionośne, żeby hCG mogło lecieć do pełnego krwiobiegu mamy) no i od organizmu danej kobiety, danego zarodka, od danej ciąży (podobno każda jest inna). Póki jest w normie, to jest ok :) W 8 dniu po transferze mogłaś jeszcze nie zaimplantować do końca. Jeśli się martwisz, to po prostu powtarzaj betę kilka razy co kilka dni i zobacz jak przyrasta na dłuższą metę :-)

Jestem wieczną optymistką ale w tym przypadku jestem sceptyczna. W końcu udało się dopiero w 29 cyklu aktywnych starań na szkiełku ;)Przyrost wygląda dobrze, ale jutro idę na powtórkę, żeby spokojnie spać. Jak będzie o conajmniej 66% to będzie to ostatnia beta zrobiona na własną rękę i będę czekać na <3

edit: zapomniałam dopisać, że ja mam 2 koty i nie wyobrażam sobie jakbym miała gdzieś oddać jak niektórzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:44

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, ja mam pierwsze USG umówione na 17.01 (wg rady lekarki około połowy stycznia), ale tak się zastanawiam, czy trochę nie oszukać systemu i nie pójść dodatkowo wcześniej - tak, żeby chociaż zobaczyć czy pęcherzyk siedzi na właściwym miejscu... Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:45

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ