Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma tez mam suczke ma ponad rok i się zastanawiam jak ona przyjmie dzidziusia boje się że będzie zazdrosna bo ona taki pieszczoch i wszędzie z nami.. Będziesz jakoś ja przygotowywac na bobaska?
Co do bety miałam dziś rano pojsc i zrobic ale zaspałam i w sumie stwierdziłam że poczekam do wizyty do ginekologa po 10stycznia i dopiero wtedy będę robić. Bo tak naprawde co ma byc to będzie jak to mowi moja mama i 2 pozytywne testy brak miesiączki i inne objawy mi wystarcza, nic więcej zrobic sie nie da trzeba czekac i być dobrej mysli że fasolka będzie dobrze się rozwijac:)sowa28 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, nieśmiało się witam bo chcę zaklinać rzeczywitość, że moja niska beta mimo wszystko jest dobrym znakiem
Jak wszystko pójdzie dobrze to u mnie będzie to 5 wrzesieńProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Hej dziewczyny jak się czujecie? Co słychać? Ja cały czas na różowej stronie siedzę takie Przyzwyczajenie a dwa czekam na resztę dziewczyn dzisiaj robiłam betę drugi raz i wyszła 2043.4 bardzo się cieszę już mniejszy stres a w ogóle będę skakać z radości jak zobaczę na usg buziaki spokojnego wieczoru i niech nas przybywa
skabarka lubi tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
Justine wrote:Cześć Dziewczyny, nieśmiało się witam bo chcę zaklinać rzeczywitość, że moja niska beta mimo wszystko jest dobrym znakiem
Jak wszystko pójdzie dobrze to u mnie będzie to 5 wrzesieńJustine lubi tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
Zuzia.zuzia wrote:Będzie dobrze bardzo wcześnie zrobiłaś ja przy 2 to bym nawet nie powtarzala tylko czekała na @ jest przyrost i to najważniejsze . Trzeba wierzyć . Mocno trzymam kciuki :-*
Ja jestem po ivf więc musiałam powtórzyć , żeby ewentualnie odstawić leki Przyrost jest prawidłowy, tylko martwi mnie ogólnie niski wynik.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny a do którego dnia ciąży jestesmy chronione? Tzw kiedy najlepiej powiedzieć pracodawcy i ciąży , wiadomo że jak będziemy w 3 miesiącu to już taka mocniejsza ciąża , my wtedy poinformujemy rodzinę , jak myślę tak do około 5 miesiąca pracować ,potem na l4, mam biurowa prace ale stresująca i chyba że wcześniej dostane l4, ogólnie u mnie w pracy tak jest ze można tylko wziąć macierzyński 6 miesięcy i powrót do pracy , ja jeszcze będę próbować roczny , wiadomo że mogę i macierzyński i wychowawczy ale potem na 100% wypowiedzenie , wiec wole nie ryzykować Ja czuję takie delikatne bóle brzucha i jest tak inaczej w brzuszku
-
nick nieaktualnydziewczyny nie chce wprowadzać zamętu ale z tego co wiem to:
przy umowach na czas nieokreślony jest się chronionym od samego początku ciąży.
3 mc obowiązują przy umowach na czas określony. Jeżeli umowa kończy się przed końcem 3 mc ciąży wtedy pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać, a jeżeli rozwiązanie umowy ma nastąpić po 3 mc ciąży to pracodawca ma obowiązek ją przedłużyć do końca ciąży.
ja chciałabym pójść na l4 już od samego początku mimo, że mam prace biurową. wiąże się to z paskudną atmosferą i ciągłym "mobingiem" wobec mojej osoby. ale nie wiem co z tego będzie. -
nick nieaktualnyWiaraczynicuda - jeszcze nie myślałam o tym jak przygotować psa na dziecko... Na pewno będziemy starali się nie zaniedbać psiny, pilnować, żeby dostawała swoją porcję przytulania i miziania, żeby nie była zazdrosna o dziecko. Mam nadzieję, że suka poczuje, że to jest nasz ludzki "szczeniak" i że będzie ostrożna i posłuszna. To jest mądra sunia, myślę, że będzie wszystko dobrze
-
Justine trzymam mocno kciuki, nie martw się tą betą, czasem tak jest i wszystko jest ok. Ale idź koniecznie do gina jak najszybciej.
Co do pracy, to faktycznie przy umowie na czas nieokreślony jesteśmy chronione od początku, ale moim zdaniem warto choć poczekać do serducha. Ja jestem po przejściach i może to dlatego, ale wiecie potem wraca się nagle z tego l4 patrzą wszyscy na ciebie dziwnie, naprawdę nie fajna sytuacja ... sama w sumie nie wiem co mam zrobić ze sobą. Zobaczymy co gin powie, czy potrzebuje zwolnienie jej zdaniem czy nie. Jak nie to popracuje jeszcze...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Dziewczyny chronione jesteśmy praktycznie od pierwszego dnia naszej ciąży. Jeśli macie umowę na czas określony lub stały. Ja jak już wcześniej wspominałam 29 listopada dostałam wypowiedzenie tygodniowe. A umowę miałam do grudnia2016 wypowiedzenie miałam do 13 grudnia 2014 a 22 grudnia dowiedziałam się że jestem w ciąży. Więc automatycznie pracodawca anuluje wypowiedzenie które mi dał mam tylko dostarczyć zaświadczenie lekarskie i oświadczenie w którym jest mowa o tym że wręczając mi wypowiedzenie byłam już w ciąży ale jeszcze nie wiedziałam o tym. Moja umowa trwa dłużej niż termin porodu wiec musi mnie przyjąć po staremu czyli do grudnia 2016. Jutro idę do lekarza po zaświadczenie i l4 bo nie wyobrażam sobie dalszej współpracy z moim pracodawcą ten stres by mnie zjadł a pozatym warunki w jakich pracuje. Wiec dziewczyny tak naprawdę jesteśmy chronione od samego początku ciąży!
-
ja nic nie mam i nie miałam ani plamienia, ani śluzu, jedynie co to mam ciągle mokre majty, jakbym popuszczała bez przerwy. -
Nancy87 wrote:Ale Wam zazdroszczę tego l4:) Nie wiem jak mój ginekolog zapatruje się na tak szybkie zwolnienia...
-
Justine wrote:Ja jestem po ivf więc musiałam powtórzyć , żeby ewentualnie odstawić leki Przyrost jest prawidłowy, tylko martwi mnie ogólnie niski wynik.
tez miałam nisko, nie tak jak ty, ale lekarz mi wytłumaczył że niska beta oznacza późną owulację, ja ją miałam w 22 dniu cyklu, ty musiałaś mieć jeszcze później