Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mozjaka wrote:dziewczyny nie chce wprowadzać zamętu ale z tego co wiem to:
przy umowach na czas nieokreślony jest się chronionym od samego początku ciąży.
3 mc obowiązują przy umowach na czas określony. Jeżeli umowa kończy się przed końcem 3 mc ciąży wtedy pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać, a jeżeli rozwiązanie umowy ma nastąpić po 3 mc ciąży to pracodawca ma obowiązek ją przedłużyć do końca ciąży.
ja chciałabym pójść na l4 już od samego początku mimo, że mam prace biurową. wiąże się to z paskudną atmosferą i ciągłym "mobingiem" wobec mojej osoby. ale nie wiem co z tego będzie.
chroniona jesteś od pierwszej wizyty ginekologicznej, kiedy ginekolog potwierdzi że jesteś w ciąży, i założy kartotekę ciąży, od tej pory jesteś chroniona,tak mi tłumaczył wczoraj lekarz. Jak od razu pójdziesz, to od 4 tyg jak w moim przypadku, to od wczoraj, mam adnotację w kartotece że jestem w ciąży, ale w praktyce, będę w 100 % chroniona od 12 stycznia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 08:11
-
Dziewczyny , jak ja mam umowę do końca roku 2015 to mogę normalnie już poinformować pracodwcę? cy mam czekać do 3 miesiąca? Już zgłupiałam, a powiem ze praca nonstop popołudnia do 20 i co drugi dzień rozładowywanie minimum 2 palet to słabo mi się to widzi bo dużo w pracy mam dźwigania i boje się że do 3 to ja ciąży nie donoszę w tych warunkach, ehh zamiast się cieszyć to teraz siedzę i się zamartwiam
-
aneta89 wrote:Ja mam umowę do polowy lipca ,wtedy mija mi 2 lata wiec jest ok
Dziewczyny a takie troszkę intymne pytanie czy seks można uprawiać w początkach ciąży? Czy lepiej się wstrzymać?
My się wstrzymujemy, aż do 12 potem zobaczę co ginekolog powie -
pesteczka wrote:Dziewczyny , jak ja mam umowę do końca roku 2015 to mogę normalnie już poinformować pracodwcę? cy mam czekać do 3 miesiąca? Już zgłupiałam, a powiem ze praca nonstop popołudnia do 20 i co drugi dzień rozładowywanie minimum 2 palet to słabo mi się to widzi bo dużo w pracy mam dźwigania i boje się że do 3 to ja ciąży nie donoszę w tych warunkach, ehh zamiast się cieszyć to teraz siedzę i się zamartwiam
Ja umowę w Mc Donald miałam do konca czerwca 2015, wczoraj dałam l-4 i powiedziałam że w ciąży jestem, bez problemu. -
Lady Savage wrote:tez miałam nisko, nie tak jak ty, ale lekarz mi wytłumaczył że niska beta oznacza późną owulację, ja ją miałam w 22 dniu cyklu, ty musiałaś mieć jeszcze później
Nie mogłam mieć później bo mój fasol jest z invitroU mnie do zapłodnienia doszło dokładnie 13 grudnia i ani dnia później ani wcześniej
Przyrost mam ok więc się nie stresuje. Z Ginka tez rozmawiałam już i powiedziała, że jest ok więc czekam spokojnie na wizytę po nowym roku.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Trzymamy
jerunku wszytkie już prawie zaliczyły ginekologa, chyba ja z tej grupy, najpóźniej ujrzę dziecinę, czemu mi przyszło czekać do 12 stycznia
-
Cześć dziewczyny.
Ależ jestem zaskoczona wiadomością. Staraliśmy sie o drugie jakieś trzy lata. Ostatnio dostawalam clo o nic. Powiedzialam sobie, ze robie przerwe świąteczna była bo zeświruje. Żadnych lekow, ziol, wspomagaczy... Nawet tempki nie mierzyłam. Przedwczoraj wieczorem dwie kreski, wczoraj dwie kreski. Rano bylam dzis na necie, czekam na wyniki
Jak wszystko będzie dobrze, to będę mieć duże urodziny, bo moja mloda (6l) tez wrzesniowa... I mój mąż tezSigma, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskabarka wrote:Witam się z rana
A ja wlasnie krece się na krzeselku pod gabinetem gina i aż grupie nozka z niecierpliwosci żeby już wejść a przede mną jeszcze 4 babki
proszę trzymać kciuki żeby Fasolka miała się dobrze
skabarka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Trzymamy
jerunku wszytkie już prawie zaliczyły ginekologa, chyba ja z tej grupy, najpóźniej ujrzę dziecinę, czemu mi przyszło czekać do 12 stycznia
Ja się wybieram 7/8/9 stycznia- jeszcze nie jestem pewna kiedy
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny