X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wiesz co, a ja uważam że nie ma co popadać w paranoję :) wszystko w umiarkowanych ilościach będzie ok :) ja się kąpię codziennie bo nie mam innej możliwości tylko pilnuję żeby woda była ciepła a nie gorąca (i nie moczę się w wodzie jak kiedyś godzinami tylko chwilę poleżę, zrelaksuję się i już), w McDonaldzie byłam - nic mi nie jest, tyle że mi nie smakowało (to też nowość, bo w pierwszej ciąży raz w miesiącu w Macu byłam i młodemu nic nie było). Mówią że kawy nie można, ale jak się z jednej płaskiej łyżeczki wypije to świat się nie zawali :) co do sushi się nie wypowiem bo nigdy nie jadłam, ale jeśli surowej ryby w tym nie będzie, to czemu nie :) ciaża nie choroba, ok trzeba na siebie uważać, alkohol to zło, fajki to zło, ale jeśli raz na jakiś czas żywieniowe grzeszki się popełni to myślę, że nic się nie stanie :)

Wszystko z głową, ja w pierwszej ciąży jadlam tylko cheeseburgery z maca i qrito z KFC bo nic innego mi nie wchodzilo. Pilam cole i mialam na nią takiego smaka, ze nie moglam sie powstrzymac. Kawe raz dziennie slabsza jak sie napijecie to tez nic zlego sie nie stanie. Wyluzujcie.
    .

Sigma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale Mc Donald i słaba kawa i tak lepsza niż sushi, no dobra, to dziś kupie sobie cos z Mc Donald w takim układzie, a sushi to jak już urośnie dzidzia na tyle by było to bezpieczne

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi jak nie surowe to wcinaj!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:23

kis, skabarka lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Odwołałam zamówienie naczytałam sie tego tyle w internecie, że faktycznie ryzykować nie warto

haha masz Ty smaki :D

• kis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic ani mnie na wymioty nie bierze, żadnych mdłości czuję się super..
    hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:53

eM lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    kis to tylko się cieszyć :) ja staram się jeść wszystko ale niestety nie wszystko mi smakuje ;) no mięso do mnie nie przemawia, ryby też niekoniecznie ;) ale i tak staram się na obiad je zjeść :) a dzisiaj będę się pastwić i będzie pieczony łosoś :) a co :D

A ja właśnie wszystko mogę jeść, mdłości nie mam, ale mam smaki, na wszystko z z mięsem i wędzone np kabanosy, sałatki z majonezem, oj śledzie za mną łażą i sushi, ale naczytałam się o tym tyle, że wezmę sobie kupię troszkę łososia i surimi z biedry i podsmażę na patelni i wilk będzie syty i owiecka cała.

Ale np w ogóle nie łazi za mną słodkie, na samym początku, 22, 23 grudnia miałam chcicę na mleczko w tubce, zjadłam wtedy tego z 6 XD i do tej pory nic, nawet nie mam potrzeby słodzić herbaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:18

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tylko mega pragnienie, cały czas chce mi się pić masakra jakaś. Potem latam na siusiu jak opętana :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nasal w pracy jestem i zasypiam...Lady szalona kobieto, co Ty haftujesz:)?

P.s wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Chyba po przyjęciu będę mogła do Ciebie napisać. Teraz jestem na telefonie, to ciężko mi to ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:52

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi sie tez to podoba co wrzucilas :) to Twoja robota?

Dziewczyny a jak z wasza waga macie cos juz na plusie ?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Lady mi sie tez to podoba co wrzucilas :) to Twoja robota?

Dziewczyny a jak z wasza waga macie cos juz na plusie ?

Moja :) jak chcesz więcej zobaczyć to zapraszam
    http://ladyveroniquesavage.blogspot.com/

kis lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:54

• D. Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witacie kochane! dołączam do wrześniówek, termin porodu wyznaczony przez ovu to 7 września :) w sobotę czeka nas pierwsza wizyta u lekarza :)

Sigma, skabarka, Zuzia.zuzia lubią tę wiadomość

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaliczyłam pierwszy dramat ;/ wymioty kilkakrotne pod rząd, do tego dołem też szło (nie biegunka, ale miałam parcie w obie strony), dreszcze, osłabienie, uderzenia gorąca na przemian z przeszywającym zimnem. Ostatni raz tak źle czułam się, jak byłam poważnie zatruta pokarmowo... I mówcie, że ciąża to nie choroba... Może ciąża nie, ale jej objawy mogą być tak samo upierdliwe :(
    W końcu mąż pomógł mi ściągnąć spodnie, znalazłam miejsce na łóżku, w którym czułam się w miarę dobrze i zasnęłam - wstałam dopiero teraz.

A wiecie skąd te wymioty?
    Rano postanowiłam zdrowo się odżywiać i napić się herbatki owocowej, zamiast codziennej porannej kawy :P Jak mnie zaczęło mdlić po tej herbacie, to tylko szybko poszłam coś wszamać małego, ale już za późno - 5 minut potem wszystko było w muszli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:54

Sigma lubi tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja dzis czuje sie lepiej. Troche sobie odpoczelam, bylismy na spacerze, bo piekna pogoda, a teraz tez mam chwile dla siebie gdyz maz sie bawi z synkiem :) Dzieki za dobre rady, od razu mi lzej :)

Co do zachcianek to ja mam ogromne na sliwki w czekoladzie :) Zawsze je uwielbialam, ale teraz to mniamm mniammm :)

Zycze wam udanej zabawy sylwestrowej w doborowym towarzystwie, a Nowy Rok niech przyniesie wam spokojna ciaze, radosc i spelnienie marzen!

My balujemy w domu!

eM, Sigma lubią tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. wrote:
    witacie kochane! dołączam do wrześniówek, termin porodu wyznaczony przez ovu to 7 września :) w sobotę czeka nas pierwsza wizyta u lekarza :)
    Serdecznie witamy i gratulujemy :* :* :*

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    hej dziewczyny,

ja dzis czuje sie lepiej. Troche sobie odpoczelam, bylismy na spacerze, bo piekna pogoda, a teraz tez mam chwile dla siebie gdyz maz sie bawi z synkiem :) Dzieki za dobre rady, od razu mi lzej :)

Co do zachcianek to ja mam ogromne na sliwki w czekoladzie :) Zawsze je uwielbialam, ale teraz to mniamm mniammm :)

Zycze wam udanej zabawy sylwestrowej w doborowym towarzystwie, a Nowy Rok niech przyniesie wam spokojna ciaze, radosc i spelnienie marzen!

My balujemy w domu!
    Agatko bardzo się cieszę że lepiej się czujesz , najważniejszy spokoj :* odpoczywaj i korzystaj kochana :*

agata83 lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ