X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B - mam taki sam szlafrok, tylko czerwony :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak musi cos grac to wlaczam radio- z kablowki UPC- lapie chilli zet. Dzis bylo tyle dobrych kawalkow :) i mlody sobie troche melodii poslucha prz okazji :) na pewno lepsze to niz Dzyzga ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która wrześniówka pisała że mieszka na tym samym osiedlu co ja w Czapurach? :) Nie była czasem dzisiaj u mnie po materac :P który zostawił mi kurier DPD ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Trudne sprawy i te inne patole też oglądasz? :D
    U mnie lecą od wakacji bo w tv nic nie ma a pudło musi grać bo do ciszy nie przywyklam :D

Z jolasia to może dwa sezony jeszcze ujda ale kolejne już dupa.
    Serialowa jako tako nie jestem, obejrzę na wspólnej i od I sezonu przyjaciółki do reszty się nie przywiązuje :D

ogladalam ale juz nie moge na to patrzec :P jesli juz nic nie ma to ukryta prawda bo tam jakos mniej chaotyczne wszystko niz te na polsacie :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam pytanko, czy do torby do szpitala spakowałyście też rożek albo jakiś kocyk ? bo nie wiem czy potrzebny

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja radia nie słucham bo mieszkam nad radiem i mi stanowczo wystarcza. Zresztą grają taka nudę że szkoda słów a inne fale mi zagłusza. Teraz i tak mam spokojnie bo wiedzą że jestem w ciąży to tak nie szaleją z muzyką, ale wcześniej dawali niezły popis.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig ja rożka nie biorę do szpitala. Ale kocyk włożyłem taki nie duży z biedronki.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam w biedronce po coś na obiad i stoi małżeństwo przy kasie z dwoma koszyka mi zawalonymi po brzegi. Z jednej strony stoję ja z drugiej strony inna ciężarna. I pan grzecznie mówi ze przepuścić panią ale ze okazało się że są dwie ciężarne to specjalnie dla nas otworzono druga kasę. Chwila moment stoi za mną mocher z koszykiem po brzegi i awantura na całą biedronke że ona jak była w ciąży to jej nikt miejsca nie ustepował i ona tez ustępować nie będzie. Boziu jak mocher z ciężarna wpadli w wymianę zdań to myślałam że ochronę będą wzywać.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dziewczynki mam pytanko, czy do torby do szpitala spakowałyście też rożek albo jakiś kocyk ? bo nie wiem czy potrzebny
    u mnie na liście szptalnej jest właśnie rożek albo kocyk, więc pakuję rożek. Wszystko wcześniej przeprane w dziecięcym proszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 18:09

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szpitalna lista:
    20-30 pieluszek jednorazowych,
    jedna paczka nawilżonych chusteczek,
    puder lub krem przeciw odparzeniom,
    4 pieluchy tetrowe,
    trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body rozpinane na całej długości i trzy pary śpioszków (lub zamiast poprzedniego – trzy pajacyki)
    dwie bawełniane czapeczki (zwróć uwagę na szycia; szwy nie powinny uciskać delikatnej główki dziecka)
    dwie pary skarpetek
    rożek, ew. kocyk
    łagodne mydełko przeznaczone specjalnie do skóry noworodków

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - ja bym się jej się rzuciła do tętnic, moherów (nie mylić z uroczymi staruszkami) nienawidzę, a ciąża to dobra okazja, żeby im pojechać, bo zawsze się któraś przypierniczy. Ostatnio mi taka w metrze wbiegła do windy, widzi, że idziemy - ja i kilka kobiet z wózkami z dziećmi, więc ta zamiast poczekać dosłownie wbiega do windy, szybko zamyka guizikiem drzwi, które zamykają nam siędosłownie przed nosem, i pusta winda z nią samą odjeżdża. Zwiała mi skubana, miała szczęście, że jej nie dopadłam :D

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za podpowiedzi, w takim razie spakuję chyba kocyk, bo zajmie mniej miejsca

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Agatka - ja bym się jej się rzuciła do tętnic, moherów (nie mylić z uroczymi staruszkami) nienawidzę, a ciąża to dobra okazja, żeby im pojechać, bo zawsze się któraś przypierniczy. Ostatnio mi taka w metrze wbiegła do windy, widzi, że idziemy - ja i kilka kobiet z wózkami z dziećmi, więc ta zamiast poczekać dosłownie wbiega do windy, szybko zamyka guizikiem drzwi, które zamykają nam siędosłownie przed nosem, i pusta winda z nią samą odjeżdża. Zwiała mi skubana, miała szczęście, że jej nie dopadłam :D
    No to ci powiem ze jakby mi tak zrobiła to bym ją rozszarpała.

Ale mój R mówi że ja nerwowa się zrobiłam to szkoda ze nie widział tamtej ciężarnej szybko by mi stopy całował i mówił ze kocha moje nastroje.

Mi dziś tak Olivia daje do wiwatu że boje się że przez brzuch wyskoczy.

• kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jest bardzo spokojny, może parę razy mnie smyrnął, ale nie dziwię się mu, matka zdycha z duchoty to i dziecko nie ma siły szaleć

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do szpitala dla maluszka mamy mieć tylko mała paczkę pampersow chusteczki nawilżające i coś do pupki. A ciuszki swoje na wyjście dopiero więc kocyka Ani rozka nie biorę naj wyżej mąż doniesie bo będzie miał 5 min do szpitala :-)

Ja właśnie zaliczyłam popołudniowa drzemkę i mi bardzo dobrze teraz :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś pierwszą paczkę pieluch (Dady). Do tego dokupię małą paczkę Pampersów i przetestuję co małej będzie pasować. A mam taką radochę z tych pieluch jakbym nie wiadomo co kupiła :D

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mi dziś tak Olivia daje do wiwatu że boje się że przez brzuch wyskoczy.

OMG! moja Anastazja też jakaś szalona dzisiaj! przejść przez brzuch chce czy co?! ;)

chcieliśmy z R. wyjść do kina ale nie ma nic godnego naszej uwagi, więc ja się pytam dlaczego w kinach grają samo gów**? jak żyć?!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

chcieliśmy z R. wyjść do kina ale nie ma nic godnego naszej uwagi, więc ja się pytam dlaczego w kinach grają samo gów**? jak żyć?!
    Sezon ogórkowy :P Niestety. Też mi się kino marzy, ale raczej się na dłuższą chwilę nie uda.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ze mną sprzątał, bo kopał strasznie jak sprzątałam, a teraz śpi idę robić ciasto :) a sprzątać skończyłam o 18 :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny...mam straszny spadek nastroju. płakać mi się chce i ogólnie jakoś mi źle. niech mnie ktoś pogłaska po głowie :(

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ