X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dostałam właśnie przesyłkę z nadaniem z... Chin :D
    to termometr elektryczny który przykłada się do głowy lub do ucha, tylko dlaczego mnie nie zdziwiło że bez baterii? :) naszczęście mam taką baterię w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1c7db39c1d4.jpg

Przepraszam, mam ostatnio braki, ale to wygląda jak wibrator :D

julita, Carolline, diatomka, snoopy_etka, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Madzia przecież to nie problem wsadzić w stanik pieluche chociaż żeby nie przeciekalo...

Julita dobre spostrzeżenie :D
    ja wiem, że w stanik nie problem, my tu rozmawiamy o zakazie noszenia stanika :D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy uważajcie z tym alkoholem :D
    Kumpela wczoraj mówiła że po porodzie 2 miesiące jak wypila jedno piwo to myślała że nie wstanie żeby małego nakarmić w nocy i tak postanowiła że nie tknie alkoholu dopóki mały w nocy się budzi

Niesia86 lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

chyba zepsuł się ten wibrator, nie wibruje :( złożę reklamacje ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:58

Lilla My, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Ha ha! O tym samym pomyslalam jak zdjecie zobaczylam. Potem zaczelam czytac i sie zastanawialam co za czubek wysyla kobiecie w ciazy wibrator. Ale jak doczytalam do konca to stwierdzilam, ze jednak cos ze mna nie tak :P

julita, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jezu dziewczyny ja tylko powtarzam co usłyszałam. Kolejna sprawa czy każda z nas będzie miała nawał pokarmu zaraz po porodzie? Nie wiem, nie znam się na tym. Pierwszy raz rodzę i ciężko mi powiedzieć czy w ogóle będę karmić bo najchętniej zaraz po porodzie wypiłabym butlę wina :-)

Z ta butelka wina to jestem na tak ja mam ochotę tak na sheridansa ze chyba ściągnę całe mleko i go wypije do dna :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo to taki wibrator z wyświetlaczem z rocznym abonamentem dostępu do stron dla dorosłych :D

czas zaszyć się w kuchni! dostałam w Biedrze jednak cukinie więc będą nadziewane.
    ale aż strach ruszać się z forum bo wiem, że jak wejdę tu za 2 godziny to będzie do nadrabiania :O

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak dobrze, ze weekend sie zaczyna. Czas do domciu pojsc z pracy jeszcze "tylko" 6 tygodni i wreszcie bedzie wolne :D
    A tymczasem odebralam kolejny zakup dla malej, nakladke dla niemowlakow na stolek tripp trapp ze stokke. Ponoc jest to rewelacyjny patent, jeszcze tylko stolek kupic i bedzie git :DD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 15:19

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatrzymanie laktacji polecam szalwie i w aptece mozna kupic globulki pod jezyk riccinus communis. Homeopatyczne.

Ja tam srednio nadal jestem nasrawiona na karmienie predzej te globulki zakupie:)

.ona. lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej nie było mnie chwile i tyle do czytania.. :) co do szlafroka to chyba się nie przyda, jak byłam ostatnio w szpitalu to poszłam odwiedzić dziewczynę która leżała ze mną na sali i urodziła i na tych salach poporodowych jest strasznie gorąco, mi w koszuli było okropnie a co dopiero w szlafroku.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam szlafrok biorę i to z tych grubszych będzie w torbie jak będzie potrzebny to bo będę używać jak nie to nie będę to wyciągać a ze jestem mega zmarzluch to muszę mieć również ciepłe skarpety na stopkach :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No co Ty u nas w szpitalu wrecz przeciwnie. Kolezanki biegaly bez stanika bo byly cale obolale a polozne caly czas krzyczly- dziewczyny staniki zakladac bo cycki Wam do pasa beda siegac :) po tych opowiesciach wlasnie nie rozstaje sie od kilku miesiecy nawet na noc ze stanikiem ;) no dooooobra pojedyncze przypadki sie zdarzyly ;)

Dlatego niestety jest wazne by zainwestowac w kilka narawde wygodnych cyckonoszy do karmienia :)
    Tak dla ciekawostki to kiedyś rzuciło mi się w oczy takie cuś (wygooglałam pierwszy z brzegu wynik) :P http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Czy-stanik-to-jednak-szkodliwy-przezytek,wid,15488264,wiadomosc.html?ticaid=115477

Myślę, że każda strona ma trochę racji, to coś jak z rozstępami w ciąży. :/
    Ja ogólnie w staniku chodzę, mam dobrany przez braffiterkę, w domu i na noc zmieniam na miękki - ale dlatego, że mi tak wygodniej, a nie że to gwarancja na nieklapnięcie. Zresztą przy moim rozmiarze to biust i tak dość mocno grawituje w dół :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej widzę ze większość z nas by się napila % ;-) a myślałam że będzie lincz i porównanie do wyrodnej matki :-)
    Właśnie wróciłam z zakupow i jeden pan załadowal mi do auta ogrooomnego arbuza :-) to mam co jeść ;-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN mówią o obawach przed porodem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok....taaaa.... moja mama przy okazji pierwszej ciąży uparła się, żeby kupić mi szlafrok. Skonczyło się na takim, że prawie wymagał oddzielnej torby, bo był duży, puchaty i niepraktyczny. Tym razem pożyczę od mamy taki krótki, średnio cienki. Przydaje się głównie do odwiedzin, jeśli ktoś planuje wpuścić kogoś oprócz męża. U mnie sytuacja była taka, że wpadała do mnie jeszcze siostra i tata, bo leżałam w sumie dwa tygodnie w tym szpitalu łapiąc pomału depresję, wieć nie ukrywam, że czasem byłam tak nieogarnięta, że ten szlafrok rzeczywiście ratował sytuację. W domu nie nosze. Na co dzień to mnie tak zbędny przedmiot jak np. kapcie, których mam 1000 par i nie noszę :)

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Na TVN mówią o obawach przed porodem
    Oglądam o boziu 16 lat planować dziecko i starać się rok :D
    Zalamac się idzie

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie lubię rozmów w toku, zawsze zastanawiam się skąd biorą ufoludków do tego programu...

4me, .ona. lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo 16 lat.., ja szczerze pisząc nie wiem czy mając 29 lat jestem w pełni świadoma

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18latka obecnie matka kilku miesięcznej córki i w ciąży bliźniaczej...

No sorry nie przesadzajmy

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, nigdy nie słyszałam o tym zakazie noszenia staników, wręcz przeciwnie - zawsze wszyscy mówili, żebym nosiła, taki miękki sportowy, bo trzyma wkładki, i jak będę chodzić bez stanika, to po tej całaj laktacji będę miałą smętne zwisy, a nie moje radosne baloniki. Twardo nosiłam te staniki i reczywiście, cyc jeśli ucierpiał, to niewiele. Jeszcze odn. szlafroków - typowy obrazek z sali poporodowej: na cycu plamy od mleka, z tyłu też cos się wymksnęło, przecież z tyłka leci niagara, leżysz w sali poporodowej, a tu suprise! do koleżanki z wyra obok wpada małżonek i świeżo upieczeni dziadkowie, kręcą się, pstrykają fotki itd. Nie jest to komfortowe, czymś zakryć się trzeba. Swoją drogą, fajnie wtedy było poleżeć na jednej sali z koleżankami, ale z drugiej strony jak myślę sobie o tych tabunach odwiedzjących, bo niestety nie zawsze przestrzegają zakazu odwiedzin w grupach, to coraz poważniej rozkminiam jednak salę jednoosobową. Zależy jak przyjdzie mi rodzić i ile leżeć w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 16:16

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ