Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jezu dziewczyny ja tylko powtarzam co usłyszałam. Kolejna sprawa czy każda z nas będzie miała nawał pokarmu zaraz po porodzie? Nie wiem, nie znam się na tym. Pierwszy raz rodzę i ciężko mi powiedzieć czy w ogóle będę karmić bo najchętniej zaraz po porodzie wypiłabym butlę wina :-)

mam podobnie z tym winem;p ale karmić chcę...i tu się rodzi kolejny 'problem' hehehe;p

Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    ..I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)

haha ale się uśmiałam wyobrażając że położna zrywa stanik z pacjentki i krzyczy Oddawaj! Nie można! :D

Carolline, la_lenka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jezu dziewczyny ja tylko powtarzam co usłyszałam. Kolejna sprawa czy każda z nas będzie miała nawał pokarmu zaraz po porodzie? Nie wiem, nie znam się na tym. Pierwszy raz rodzę i ciężko mi powiedzieć czy w ogóle będę karmić bo najchętniej zaraz po porodzie wypiłabym butlę wina :-)
    Pierwszy czy nie ale warto się zabezpieczyć na takie coś :D
    Mi wystarczy koszula i szlafrok, specjalnie wezmę od mamy taki na którym w razie co plamy nie będzie widać :D

• trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Może bardziej chodzi o staniki push up bo ja dzisiaj nie znam osoby która takiego nie nosi :D
    Ewentualnie w domu ale nie do ludzi[/QUO

Ogólnie usztywniany stanik może uciskać i zrobi się zastój. Pewnie o to chodzi.

Dziewczyny mam pytanie, czy słyszałyście o porodach przy których uczestniczy doula??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:28

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja będę nosiła stanik sportowy. Dziwne te zakazy...I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)
    Raczej nie zerwą.. to przecież Twój wybór co robisz ze sobą i nikomu nic do tego. Położne z reguły są po to aby nam pomóc i każda zrobi co uzna za najlepsze dla siebie i swojego dziecka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix nie wiem co to doula :D

Myślę tylko aby sąsiadka i znajoma mamy nie miały równo dyżuru bo są na piętrze noworodków

• trix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, wiem. Żartuję sobie. Tak jak pisałam przed chwila, myślę, że chodzi o usztywniane staniki, żeby nie było zastoju. Oj, pamiętam ten ból...

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Może bardziej chodzi o staniki push up bo ja dzisiaj nie znam osoby która takiego nie nosi :D
    Ewentualnie w domu ale nie do ludzi
    Nie no rozwaliłaś mnie tym push up-em :-) wyobraziłam to sobie ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Anitka, wiem. Żartuję sobie. Tak jak pisałam przed chwila, myślę, że chodzi o usztywniane staniki, żeby nie było zastoju. Oj, pamiętam ten ból...
    Możliwe, że o to chodziło :-) dopytam się jeszcze o taki luźniejszy stanik sportowy :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Lubię za tą butle wina... też tak mam, tym bardziej ze w szafie stoi i czeka pyszne poziomkowe! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja też tak myślę, z tego co się dowiadywałam to w szpitalu jest zakaz noszenia staników (po porodzie ;-)) bo to powoduje problemy z laktacją i też sobie nie wyobrażam paradować z takim bufetem :-)
    No co Ty u nas w szpitalu wrecz przeciwnie. Kolezanki biegaly bez stanika bo byly cale obolale a polozne caly czas krzyczly- dziewczyny staniki zakladac bo cycki Wam do pasa beda siegac :) po tych opowiesciach wlasnie nie rozstaje sie od kilku miesiecy nawet na noc ze stanikiem ;) no dooooobra pojedyncze przypadki sie zdarzyly ;)

Dlatego niestety jest wazne by zainwestowac w kilka narawde wygodnych cyckonoszy do karmienia :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, matko, co tak od razu agresywnie :D
    Nawet jak nie będziesz karmić, to zanim zadziałają leki na zahamowanie laktacji, to jednak dobrze jest móc zakładać wkładki. Zazwyczaj szpitale wręcz wymagają staników do karmienia i wkładek, dlatego dziwi mnie takie podejście, które zakazuje - bo wiadomo, że koszule będą się mocno brudzić.

• Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lubię za tą butle wina... też tak mam, tym bardziej ze w szafie stoi i czeka pyszne poziomkowe! =)

Ech, u nas w kuchni stoi cały stojak z winami (25 butelek) - jeszcze zostało nam trochę ze ślubu, bo sobie zażyczyliśmy zamiast kwiatów. I ostatecznie dostaliśmy ponad 100 buteleczek :)

trix, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ty wiesz co zrobił ostatnio mój tato? Sprowadził mi 2 kartony pysznego wina :-) Jeden z czerwonym, drugi z białym :-) padłam jak to zobaczyłam :-)Szkoda, że nie mogę pić czerwonego ale jak dopadnę się do tego białego to nie ręczę za siebie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma i kto tu pisze o agresji ?? :-) ja oaza spokoju?? :-) a tak na serio to czekałam na komentarz od Ciebie :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę sprzątać do wieczora nie piszcie za dużo, bo będę miała do nadrabiania :) :P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No co Ty u nas w szpitalu wrecz przeciwnie. Kolezanki biegaly bez stanika bo byly cale obolale a polozne caly czas krzyczly- dziewczyny staniki zakladac bo cycki Wam do pasa beda siegac :) po tych opowiesciach wlasnie nie rozstaje sie od kilku miesiecy nawet na noc ze stanikiem ;) no dooooobra pojedyncze przypadki sie zdarzyly ;)

Dlatego niestety jest wazne by zainwestowac w kilka narawde wygodnych cyckonoszy do karmienia :)
    Ja od wielu lat śpię w sportowych i nigdy nie zdarzyło mi się chodzić nawet po domu bez stanika i dlatego może lekko agresywnie zareagowałam na ten wywód położnej :-)
    Ogólnie kończę temat bo co szpital to obyczaj :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ty wiesz co zrobił ostatnio mój tato? Sprowadził mi 2 kartony pysznego wina :-) Jeden z czerwonym, drugi z białym :-) padłam jak to zobaczyłam :-)Szkoda, że nie mogę pić czerwonego ale jak dopadnę się do tego białego to nie ręczę za siebie :-)

Twoj tato jest okrutny! ;D
    mógł je przywieźć za dwa miesiące, a nie tak teraz podkladac pod oczy =)

U nas to ogólnie jest pół szafy alkoholu z czego ze 40 butelek wina, bo zostało nam właśnie po weselu plus to co dostaliśmy, a i jeszcze brat właśnie przyniósł mi to pyszne poziomkowe, stwierdził ze będę miała na czas po porodzie =)

Tylko nie wiem za co łapałabym się pierwsze... zimne piwo z soczkiem, czy wino... mialabym dylemat ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:44

Carolline, julita lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie odwiedzą maks rodzice, teściowie i może siostra. Czyli w sumie nikt przed kim miałabym się stresować. Zresztą byli już u mnie w szpitalu po operacji, jak byłam w stanie o wiele gorszym i wszyscy przeżyliśmy. Ale ja ogólnie mam dość wyluzowany stosunek do szpitala, będę wyglądać jak będę, idę tam rodzić a nie się lansować ;)
    A stanik zamierzam mieć taki miękki, koszulkowy z pepco - nie czuć, że się go ma, a jednak trzyma wszystko w ryzach.
    Ha a ja sobie kupilam piekny szary szlafrok w cubusie i jest raczej puchaty i mam zamiar go wziac!!!! Oooooo :P
    Nie widze po porodzie zastosowania dla takiego cienkiego szalfroka- te tanie z allegro w miski, serduszka itp mnie osobiscie rozwalaja! Oysho ma superowe ale cena mnie nie przekonuje- nie idzie w parze z czestotiwoscia uzywania ;)

Ja mysle, ze u nas na pomorzu to we wrzesniu juz upalow nie bedzie. Nawet teraz jest przynajmniej 10 stopni mniej niz u wiekszosci z Was. Zreszta ja przy 30 stopniach spie pod koldra- taki ze mnie zmarzlak. Jak bedzie goraco- w co watpie- to bede biegac w koszuli- ze stanikiem. Jak bedzie normalnie zarzuce moj super ladny nowy szlafroczek :) hahaha

Co do odwiedzin -jesli urodze w terminie to i tesciowe i rodZice wyjezdZaja na wakacje na drugi koniec europy- oł jeeeeee :)
    Wsrod znajomych nie ma u mnie zwyczaju nekania mamus zaraz po porodzie wiec bede oczekiwac tylko taty naszego synka :)
    Goscie innych babeczek???? Na szczescie u nas jest zakaz odwiedzin w salach :)

Takze kazda ma swoje preferencje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym wina się napiła! z małżem od 3 lat każdej jesieni robimy własne wino z winogron który rośnie przy domu i z jabłek które rosną na wsi u dziadków. mamy już zacną liczbę zalakowanych butelek :P

dostałam właśnie przesyłkę z nadaniem z... Chin :D
    to termometr elektryczny który przykłada się do głowy lub do ucha, tylko dlaczego mnie nie zdziwiło że bez baterii? :) naszczęście mam taką baterię w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1c7db39c1d4.jpg

trix, Lilla My lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ