X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łóżeczka to ja jeszcze nie mam, zamówię dopiero na początku sierpnia. Mamy malusie mieszkanko, więc nie chcę go zbyt wcześnie zagracać

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja bym chyba jednak na Twoim miejscu rozpakowala torbę i przeprala te koszule =)
    ... u mnie wlasnie gdyby nie to, ze się obijam z praniem to tez w zasadzie mogłabym się spakować...a tak pewnie jeszcze troszkę mi się zejdzie =)

Ja tam szlafrok wole wziąć... właśnie dla wlasnego lepszego samopoczucia, a czy w ogóle wyjmę go z torby to już druga sprawa...

Co do trojaczkow... o kurde... niby mówi się, ze każde dziecko to szczęście, ale jak dla mnie to chyba byłoby za dużo tego szczęścia na raz =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja się zgadzam z Julitą, ponieważ niestety ale spodziewam się wielu odwiedzin rodziny w szpitalu (chociaż bardzo nie chcę) i nie mam zamiaru paradować z napuchniętymi cycami wystającymi przez koszulę :P
    Mnie odwiedzą maks rodzice, teściowie i może siostra. Czyli w sumie nikt przed kim miałabym się stresować. Zresztą byli już u mnie w szpitalu po operacji, jak byłam w stanie o wiele gorszym i wszyscy przeżyliśmy. Ale ja ogólnie mam dość wyluzowany stosunek do szpitala, będę wyglądać jak będę, idę tam rodzić a nie się lansować ;)
    A stanik zamierzam mieć taki miękki, koszulkowy z pepco - nie czuć, że się go ma, a jednak trzyma wszystko w ryzach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja też tak myślę, z tego co się dowiadywałam to w szpitalu jest zakaz noszenia staników (po porodzie ;-)) bo to powoduje problemy z laktacją i też sobie nie wyobrażam paradować z takim bufetem :-)
    a jak używać wkładek laktacyjnych bez stanika?
    poza tym, ja nie chce żeby ktokolwiek poza mężem mnie odwiedzał w szpitalu, uważam, że po porodzie kobiecie się należy trochę prywatności i nie wyobrażam sobie, że ja leże bez gaci na podkładzie a wokół rodzina, no sorry. także moi będą mieli zakaz, jak wrócę do domu to wtedy mogą mnie odwiedzać o ile się będę dobrze czuła, bo nie wiadomo jak to będzie z tym połogiem, bo też jeśli będzie ze mnie niagara to wolę unikać gości, najważniejszy jest mój komfort, a dopiero potem ich chęć obejrzenia wnuczki :)

Sigma, Wonderland, kasig, 4me lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    a jak używać wkładek laktacyjnych bez stanika?
    )
    Położne na sr mówiły o tym zakazie, mój gin też, znajoma położna to samo (3 różne szpitale). Też się zapytałam ostatnio o te wkładki i położna powiedziała żeby je sobie kupić ale to przyda się na wyjście ze szpitala i później do normalnego funkcjonowania ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam taki nawyk chodzenia w staniku, że nawet śpię w sportowym i też ciężko mi się pogodzić z tym, że na początku może nie będę mogła go założyć. Też kombinuję żeby w szpitalu ubrać pod koszulę jakiś luźniejszy sportowy stanik.

ela lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w szpitalu , szlafroka nie używałam(ale go spakuję) bo gorąco mi było i dużo kobiet nie chodzi w szlafrokach w szpitalu w takie upały. Właśnie zaspokoiłam swoją potrzebę i zjadłam wędzone skrzydełko pycha teraz kawka i placek drożdżowy i sprzątanie ( bo i tak się w domu nudzę, bo mąż do pracy poszedł). Ale się wynudzę za wszystkie czasy. A i wieczorem ciasto do zrobienia, bo jutro mąż ma imieniny , a ja w niedzielę i może ktoś będzie chciał przyjść to trzeba mieć czym poczęstować :) Wiktor szaleje w brzuchu i już bym chciała go wycałować i przytulić :)

la_lenka lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok też mam puchaty i nie przyszło mi na myśl aby go ze sobą zabrać bo nie chce być spocona jak swinia, w październiku to jo przydał się na wyjścia na dwór i do wc s tak ciągle leżałam.
    Moja mama ma tyle cienkich szlafrokow iż nie zawaham się wziąć dla siebie jakiegoś na te 3 dni :D

Dla mnie to również kwestia pewnej intymności bo przecież sutki widać i nawet można mieć sytuację że koszula będzie poplamiona od krwi bo tyle czasu bez @ to wiecie ja jestem na to gotowa że przeciekne w trakcie spania a np druga koszula też będzie brudna i co tak paradowac to nie bardzo, tym bardziej że sale w większości są 2-3 osobowe, już mniejsza o pacjentki z sali bo wiedzą o co chodzi i co się dzieje ale ich pielgrzymki też na nas spojrza.

julita, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale ja ogólnie mam dość wyluzowany stosunek do szpitala, będę wyglądać jak będę, idę tam rodzić a nie się lansować ;)

wszystkie dziewczyny, które zapakują szlafrok do szpitala ręka w górę! będziemy się lansować zamiast rodzić :D :D :D

Staraczka23, Lilla My, Kasiarzynka, monaaa85, Dominka92 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Położne na sr mówiły o tym zakazie, mój gin też, znajoma położna to samo (3 różne szpitale). Też się zapytałam ostatnio o te wkładki i położna powiedziała żeby je sobie kupić ale to przyda się na wyjście ze szpitala i później do normalnego funkcjonowania ;-)
    nie wyobrażam sobie tego, na początku może lecieć dużo mleka i co wtedy? ciągle mokra koszula i plamy na cyckach? dziwne te zwyczaje.

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale bym zjadła takiego drożdżowego ciacha! Ale za gorąco, nie chce mi się piec :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

szlafrok lepiej mieć. Choć spodobał mi się pomysł z dłuższym swetrem. Pamiętam, że po porodzie ze mnie się lało - najpierw dołem, a później z cycków. Niestety ciężko było koszulę utrzymać w idealnej czystość, więc szlafrok wtedy był pomocny. U mnie też nie było wielu gości na oddziale i co z tego, jak u dziewczyny obok mąż siedział cały dzień i ciągle ktoś się kręcił, a na korytarzu ruch jak w ulu ;)

A ja się trochę podłamałam, bo nie będę mogła rodzić z położnym, z którym poprzednio rodziłam. Muszę wszystko sobie na nowo poukładać w głowie

Skarabka - widzę, że się nie oszczędzasz. Ja leżę ile się da

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    wszystkie dziewczyny, które zapakują szlafrok do szpitala ręka w górę! będziemy się lansować zamiast rodzić :D :D :D
    Ja też zapakuje :P Tylko ten puchaty, bo mi szkoda kupować innego na jeden raz. :D

Lilla My lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, czyli co, będziesz koszule zmieniać kilka razy dziennie, skoro nie możesz mieć wkładek? :P przecież będziesz cała mokra :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przecież to nie problem wsadzić w stanik pieluche chociaż żeby nie przeciekalo...

Julita dobre spostrzeżenie :D

julita lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę nosiła stanik sportowy. Dziwne te zakazy...I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)

Carolline, .ona. lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka, czyli co, będziesz koszule zmieniać kilka razy dziennie, skoro nie możesz mieć wkładek? :P przecież będziesz cała mokra :P
    Jezu dziewczyny ja tylko powtarzam co usłyszałam. Kolejna sprawa czy każda z nas będzie miała nawał pokarmu zaraz po porodzie? Nie wiem, nie znam się na tym. Pierwszy raz rodzę i ciężko mi powiedzieć czy w ogóle będę karmić bo najchętniej zaraz po porodzie wypiłabym butlę wina :-)

Paulinek, Gusiak, Carolline, diatomka, Kasiarzynka, monaaa85 lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    nie wyobrażam sobie tego, na początku może lecieć dużo mleka i co wtedy? ciągle mokra koszula i plamy na cyckach? dziwne te zwyczaje.

szczerze to nie słyszałam o takim zakazie ale może faktycznie tak jest w niektórych szpitalach.
    położna z kliniki wyraźnie powiedziała mi abym zapakowała stanik do karmienia ale te kliniki rządzą się swoimi prawami.
    hmm no właśnie a tam gdzie jest taki zakaz to co zrobić jak mleko wycieka? koszulę zmieniać co chwila?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja będę nosiła stanik sportowy. Dziwne te zakazy...I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)
    Może bardziej chodzi o staniki push up bo ja dzisiaj nie znam osoby która takiego nie nosi :D
    Ewentualnie w domu ale nie do ludzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja też zapakuje :P Tylko ten puchaty, bo mi szkoda kupować innego na jeden raz. :D

też mam ten sam 'problem', ale żeby tylko takie mieć problemy w tej ciąży^^ ;))))

‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ