X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łóżeczka to ja jeszcze nie mam, zamówię dopiero na początku sierpnia. Mamy malusie mieszkanko, więc nie chcę go zbyt wcześnie zagracać

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja bym chyba jednak na Twoim miejscu rozpakowala torbę i przeprala te koszule =)
    ... u mnie wlasnie gdyby nie to, ze się obijam z praniem to tez w zasadzie mogłabym się spakować...a tak pewnie jeszcze troszkę mi się zejdzie =)

Ja tam szlafrok wole wziąć... właśnie dla wlasnego lepszego samopoczucia, a czy w ogóle wyjmę go z torby to już druga sprawa...

Co do trojaczkow... o kurde... niby mówi się, ze każde dziecko to szczęście, ale jak dla mnie to chyba byłoby za dużo tego szczęścia na raz =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja się zgadzam z Julitą, ponieważ niestety ale spodziewam się wielu odwiedzin rodziny w szpitalu (chociaż bardzo nie chcę) i nie mam zamiaru paradować z napuchniętymi cycami wystającymi przez koszulę :P
    Mnie odwiedzą maks rodzice, teściowie i może siostra. Czyli w sumie nikt przed kim miałabym się stresować. Zresztą byli już u mnie w szpitalu po operacji, jak byłam w stanie o wiele gorszym i wszyscy przeżyliśmy. Ale ja ogólnie mam dość wyluzowany stosunek do szpitala, będę wyglądać jak będę, idę tam rodzić a nie się lansować ;)
    A stanik zamierzam mieć taki miękki, koszulkowy z pepco - nie czuć, że się go ma, a jednak trzyma wszystko w ryzach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja też tak myślę, z tego co się dowiadywałam to w szpitalu jest zakaz noszenia staników (po porodzie ;-)) bo to powoduje problemy z laktacją i też sobie nie wyobrażam paradować z takim bufetem :-)
    a jak używać wkładek laktacyjnych bez stanika?
    poza tym, ja nie chce żeby ktokolwiek poza mężem mnie odwiedzał w szpitalu, uważam, że po porodzie kobiecie się należy trochę prywatności i nie wyobrażam sobie, że ja leże bez gaci na podkładzie a wokół rodzina, no sorry. także moi będą mieli zakaz, jak wrócę do domu to wtedy mogą mnie odwiedzać o ile się będę dobrze czuła, bo nie wiadomo jak to będzie z tym połogiem, bo też jeśli będzie ze mnie niagara to wolę unikać gości, najważniejszy jest mój komfort, a dopiero potem ich chęć obejrzenia wnuczki :)

Sigma, Wonderland, kasig, 4me lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    a jak używać wkładek laktacyjnych bez stanika?
    )
    Położne na sr mówiły o tym zakazie, mój gin też, znajoma położna to samo (3 różne szpitale). Też się zapytałam ostatnio o te wkładki i położna powiedziała żeby je sobie kupić ale to przyda się na wyjście ze szpitala i później do normalnego funkcjonowania ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam taki nawyk chodzenia w staniku, że nawet śpię w sportowym i też ciężko mi się pogodzić z tym, że na początku może nie będę mogła go założyć. Też kombinuję żeby w szpitalu ubrać pod koszulę jakiś luźniejszy sportowy stanik.

ela lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w szpitalu , szlafroka nie używałam(ale go spakuję) bo gorąco mi było i dużo kobiet nie chodzi w szlafrokach w szpitalu w takie upały. Właśnie zaspokoiłam swoją potrzebę i zjadłam wędzone skrzydełko pycha teraz kawka i placek drożdżowy i sprzątanie ( bo i tak się w domu nudzę, bo mąż do pracy poszedł). Ale się wynudzę za wszystkie czasy. A i wieczorem ciasto do zrobienia, bo jutro mąż ma imieniny , a ja w niedzielę i może ktoś będzie chciał przyjść to trzeba mieć czym poczęstować :) Wiktor szaleje w brzuchu i już bym chciała go wycałować i przytulić :)

la_lenka lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok też mam puchaty i nie przyszło mi na myśl aby go ze sobą zabrać bo nie chce być spocona jak swinia, w październiku to jo przydał się na wyjścia na dwór i do wc s tak ciągle leżałam.
    Moja mama ma tyle cienkich szlafrokow iż nie zawaham się wziąć dla siebie jakiegoś na te 3 dni :D

Dla mnie to również kwestia pewnej intymności bo przecież sutki widać i nawet można mieć sytuację że koszula będzie poplamiona od krwi bo tyle czasu bez @ to wiecie ja jestem na to gotowa że przeciekne w trakcie spania a np druga koszula też będzie brudna i co tak paradowac to nie bardzo, tym bardziej że sale w większości są 2-3 osobowe, już mniejsza o pacjentki z sali bo wiedzą o co chodzi i co się dzieje ale ich pielgrzymki też na nas spojrza.

julita, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale ja ogólnie mam dość wyluzowany stosunek do szpitala, będę wyglądać jak będę, idę tam rodzić a nie się lansować ;)

wszystkie dziewczyny, które zapakują szlafrok do szpitala ręka w górę! będziemy się lansować zamiast rodzić :D :D :D

Staraczka23, Lilla My, Kasiarzynka, monaaa85, Dominka92 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Położne na sr mówiły o tym zakazie, mój gin też, znajoma położna to samo (3 różne szpitale). Też się zapytałam ostatnio o te wkładki i położna powiedziała żeby je sobie kupić ale to przyda się na wyjście ze szpitala i później do normalnego funkcjonowania ;-)
    nie wyobrażam sobie tego, na początku może lecieć dużo mleka i co wtedy? ciągle mokra koszula i plamy na cyckach? dziwne te zwyczaje.

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale bym zjadła takiego drożdżowego ciacha! Ale za gorąco, nie chce mi się piec :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

szlafrok lepiej mieć. Choć spodobał mi się pomysł z dłuższym swetrem. Pamiętam, że po porodzie ze mnie się lało - najpierw dołem, a później z cycków. Niestety ciężko było koszulę utrzymać w idealnej czystość, więc szlafrok wtedy był pomocny. U mnie też nie było wielu gości na oddziale i co z tego, jak u dziewczyny obok mąż siedział cały dzień i ciągle ktoś się kręcił, a na korytarzu ruch jak w ulu ;)

A ja się trochę podłamałam, bo nie będę mogła rodzić z położnym, z którym poprzednio rodziłam. Muszę wszystko sobie na nowo poukładać w głowie

Skarabka - widzę, że się nie oszczędzasz. Ja leżę ile się da

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    wszystkie dziewczyny, które zapakują szlafrok do szpitala ręka w górę! będziemy się lansować zamiast rodzić :D :D :D
    Ja też zapakuje :P Tylko ten puchaty, bo mi szkoda kupować innego na jeden raz. :D

Lilla My lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, czyli co, będziesz koszule zmieniać kilka razy dziennie, skoro nie możesz mieć wkładek? :P przecież będziesz cała mokra :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przecież to nie problem wsadzić w stanik pieluche chociaż żeby nie przeciekalo...

Julita dobre spostrzeżenie :D

julita lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę nosiła stanik sportowy. Dziwne te zakazy...I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)

Carolline, .ona. lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka, czyli co, będziesz koszule zmieniać kilka razy dziennie, skoro nie możesz mieć wkładek? :P przecież będziesz cała mokra :P
    Jezu dziewczyny ja tylko powtarzam co usłyszałam. Kolejna sprawa czy każda z nas będzie miała nawał pokarmu zaraz po porodzie? Nie wiem, nie znam się na tym. Pierwszy raz rodzę i ciężko mi powiedzieć czy w ogóle będę karmić bo najchętniej zaraz po porodzie wypiłabym butlę wina :-)

Paulinek, Gusiak, Carolline, diatomka, Kasiarzynka, monaaa85 lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    nie wyobrażam sobie tego, na początku może lecieć dużo mleka i co wtedy? ciągle mokra koszula i plamy na cyckach? dziwne te zwyczaje.

szczerze to nie słyszałam o takim zakazie ale może faktycznie tak jest w niektórych szpitalach.
    położna z kliniki wyraźnie powiedziała mi abym zapakowała stanik do karmienia ale te kliniki rządzą się swoimi prawami.
    hmm no właśnie a tam gdzie jest taki zakaz to co zrobić jak mleko wycieka? koszulę zmieniać co chwila?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja będę nosiła stanik sportowy. Dziwne te zakazy...I co mi zrobią, zerwą go ze mnie :)
    Może bardziej chodzi o staniki push up bo ja dzisiaj nie znam osoby która takiego nie nosi :D
    Ewentualnie w domu ale nie do ludzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja też zapakuje :P Tylko ten puchaty, bo mi szkoda kupować innego na jeden raz. :D

też mam ten sam 'problem', ale żeby tylko takie mieć problemy w tej ciąży^^ ;))))

‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ