X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, właśnie zwróciłam uwagę, że na suwaczku mi się dzieciak przekręcił. :D
    Nawet zgodne to z prawdą :P

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś wczoraj dopytywał o nas ,
    więc : u nas wszystko ok jqk narazie nadal jestem w 3 paku , co prawda pessar spada i nie cche juz trzymać a szyji nie ma , ale leze ostro dupą do góry , jakos sie trzymamy , w poniedzialek miałam wizyte , dziewczyny wazą po 1600 kg wszystko z nimi okej , ulozone miednicowo ,lekarz jak nie zobaczyl to byl w szoku ze jeszcze sie nie rozleciałam , dawał mi max ze donosze do 29 tygodnia ,
    kazał sie nastawiac pomalu ze ew kazdej chwili moge sie rozpakowac ,

my łuzeczka dzisiaj skręcamy z małżem

la_lenka, Lilla My, Gusiak, monaaa85, przyszła mama, kasig, AniaM, Czarna_88, Kasiarzynka, diatomka, Carolline, SweetCherryPie, alutka, magdalenkaihelenka, .ona., Wonderland, Lady Savage, Sigma, Misi@, adzia, snoopy_etka, moka89, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Milka121 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam:)
    U nas łóżeczko stoi od miesiąca, bo dostaliśmy od znajomych, którzy opróżniali mieszkanie przed wynajmem.
    Ogólnie u mnie całkiem nieźle, cukry trzymają się w ryzach, infekcji już nie ma i Młody wygląda zdrowo. W przyszłym tygodniu mamy usg z dokładnymi pomiarami, żeby zobaczyć czy nie rośnie za wielki. Ale wg mojej lekarki jeśli cukry będą takie jak teraz to nie ma powodu żeby tak było.A za 2 tygodnie rozpoczynamy wędrówki na ktg, tydzień bez wizyty u lekarza tygodniem straconym... Marzę już o końcu ciąży i diety...:)

f2w3rjjg9zyl53d3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytyryty wlasnie dzwonil Pan ze wozeczek przyszedl do sklepu :D
    wiec jutro odbieramy nasza rozowa bryke :D :D

Carolline, Sigma, Misi@, adzia lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa, super! Jesteś bardzo dzielna, że doczekałaś tak długo, dziewczynki już duże i w razie czego już całkiem bezpieczne. Ale życzę żeby zechciały jeszcze trochę posiedzieć, każdy dzień dla nich na plus. Trzymamy kciuki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, w TVN24 włąśnie pan położnik opowiada, jak przyjąć poród w aucie :D

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    tez mam termin teoretycznie na 30.09 ale ostatnio na usg lekarz powiedział ze juz mu wychodzi 24.09 cos czuje ze i tak szybciej urodze a swoją droga widok łozeczka tak mnie cieszy ,że namówiłam meza i składamy wlasnie :)

Mnie też by cieszył, ale jak mamy kawalerkę, to nie chcę zabierać sobie przestrzeni, dopóki nie muszę - nawet pudło stoi jeszcze u rodziców :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zastanawiam sie co by zrobić na obiad ale zero pomysłów, najlepiej jak pojadę do Biedry i zobaczę co mają dzisiaj z warzyw jeśli jest cukinia to zrobię nadziewaną, ooo i to jest dobra myśl! tylko co jeśli nie ma, nadziewana papryka? ;)

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie... =)

Oszczędzanie się oplacalo... szyjka wychodzi jakby 30mm, wiec o 4 mm dłuższa niż dwa tygodnie temu... jak będzie tak dalej to nie mamy o co sie martwić =)

Mała waży 1740 gram, ogólnie lekarz stwierdził ze raczej bedzie szczuplutka... za to wg pomiarów wychodzi, ze pewnie będzie długa... a przynajmniej bedzke miała długie nogi - to akurat pewnie po mamusi ;D

Ogólnie wszystko w porządku... położenie główkowe I, łożysko w I stopniu dojrzałości, prawidłowa ilość wód i szyjka całe szczęście zamknięta ♥

przyszła mama, aldonaa, kasig, agatka196, Lilla My, Carolline, .ona., Paulinek, alutka, Misi@, Lady Savage, julita, adzia, Anitka201, snoopy_etka, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no widzisz pieknie sobie dajecie radę uz tyle wytrzymałaś :) małe to juz nie takie małe :) fajnie niech rosną zdrowo

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko stoi już chyba od mc a w środku pełno ciuszkow które właśnie składam... brakuje nam ozdób na ścianę lampki dywanu firanki jednym słowem takich pierdol ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałm z myślą że spakuje sobie torbę ale jak zobzczyłam czego mi brak i co jeszcze muszę poprać to zrezygnowałam zrobię zakupy po weekendzie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wy już o obiedzie a ja dopiero wstałam, maż wróćił z nocy i się do mnie położył i tak mi się dobrze spało.. :)

u nas łóżeczko już stoi, materac się wietrzy, pościel wyprana ale jeszcze nie ubieram bo po co ma się kurzyć :)

u nas dziś na obiad rybka :) jak mąż wstanie i zrobi :)

Gratuluje udanych wizyt :)

Gusiak, moja małą tyle mniej wiecej ważyła w 29 tyg.i 3 dn wiec faktycznie mozesz urodzic kruszynkę ;) u nas też nogi długie wychodzą od początku ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, trzymajcie sie. Kazdy dzien jest na wage zlota. I tak jestem z Was dumna, ze juz tyle wytrzymalyscie :)

Gusiak, super wiesci. Fajne uczucie uslyszec od lekarza, ze szyjka sie wydluzyla. Widac, ze i na Ciebie luteina dziala. Oszczedzanie oczywiscie tez, ale wiem po sobie, ze czasami ciezko jest sie "oszczedzac" ;)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... jak dziś po lekarzu poszłam do rossmana i sklepu zoologicznego to się cieszyłam jak dziecko, ze widze świat i ludzi ;D

Madgalenaihelenka właśnie lekarz mówił, ze jak na skończony 32 tydzień to waży malutko, ale nie ma powodów do niepokoju... w sumie ja też zawsze byłam szczupła i drobna, wiec córa ewidentnie idzie w mamę =)

I tym sposobem też obala mit, że przy braniu witamin dzieci rodzą się duże - biorę witaminy od początku ciąży i jak widać wielkoluda w brzuszku nie choduje ;D

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam 3 koszule nocne do karmienia i do porodu :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczko skrecone przedwczoraj czeka tylko na wykonczenie tapet w pokoiku listwami, zanim tam z salonu wjedzie.
    Co do spania to gdybym 4-6 x na siku nie wstawala w nocy bylabym pewnie bardziej wyspana a tak to dupa. Jeszcze maz zaczal chrapac a mi sie zmysy wyostrzyly, ech widze ze zycie spiocha skonczylo sie na dobre :/ Chodze troche zmeczona i w pracy zwykle pierwsze pare godzin ziewam :D
    Jeszcze 6 tyg i wreszcie bede mogla dluzej pospac, fakt ze przez krociutko, ale zawsze cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:55

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, każdy bobas jest inny i ważne żeby był zdrowy, a malutkie dziecko łatwiej urodzić :)

Gusiak lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj właśnie szukałam na dnie szafy koszul i na szczęście miałam rację - mam co najmniej 3 które się będą nadawać. I do tego jedną bardzo byle jaką, ale też z guziczkami, więc się powinna nadać akurat do porodu. Szlafrok mam za to bardzo gruby i puchaty, nie wiem czy kupować cieńszy?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    a jak reszta dziewczyn?macie porozkładane łózeczka juz?

Anula ja jeszcze nie mam łóżeczka

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ