WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę, mi robili ktg zawsze na lewym boku

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Tak jak Was czytam to aż się dziwię ze tak krótko spicie ja w ogóle nie chodzę w nocy do WC a śpię od 22 do 9.00 i to taka norma.Ale my tak z mężem kochamy spać jak tylko mamy chwile dla siebie kładziemy się do łóżka :)

Pozazdroscic, ja to jestem sowa i ranny ptaszek w jednym, o ile to mozliwe :D
    Klade sie 24-1, jedna lub dwie pobudki do wc od poczatku ciazy, co przekrecam sie na bok to tez pobudka, po 6 juz mam dosyc lezenia w lozku i wstaje ;) Ale najlepsze, ze czuje sie wyspana :)
    Pewnie z dzieckiem juz o swicie bym byla na spacerze ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja w szpitalu dostałam mały ochrzan za leżenie na plecach, jak akurat polożna przyszla z detektorkiem posłuchać tętna dzidziusia, wtedy mocno ono mu spadło i byl mały popłoch, powiedziała mi że to przez to leżenie na plecach że ponoć macica w takiej pozycji uciska mu żyłę główną czy coś w tym stylu, wtedy się wystraszyłam bardzo. Na szczęście zaraz zabrali mnie na ktg i po chwili tętno wróciło do normy

U mnie odwrotnie, właśnie jak robili mi ktg w szpitalu, to na boki się nie dało, albo było nie wyczuwalne, albo spadało, albo mała tak kopała w aparaturę, że położna powiedziała że lepiej jak będę spać na plecach bo najwidoczniej małej coś uciskam jak się kładę na boki.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widać nie ma reguły chyba zależy to jednak od ułożenia dziecka

• kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze myślałam że w końcu lunie deszcz, bo od 6 jak wstałam było duszno, ale mocno zachmurzone niebo, a tu teraz patrze niebo piękne, słońce praży, duchota jeszcze większa, ufff chyba nie doczekam się tego deszczu

• julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam śpię jak mi wygodnie i na prawym i na lewym boku i na plecach, w nocy pewnie ze sto razy się przewracam więc nie ma co tam zaszkodzić łożysku, a jak mi wygodnie to i Anastazji wygodnie <3

Anulka co do jedzenia wędzonych potraw to spokojnie wciągnij sobie jak masz ochotę, ja np. dzisiaj mam zamiar zjeść makrelę wędzoną, od czasu do czasu to nic nie powinno zaszkodzić :) wyznaję zasadę że w ciąży zero alkoholu, dymu tytoniowego i surowych mięs!

Marlenak u mnie całe szczęście nic mi <jeszcze> nie spuchło i zero obrzęków :)

wózek wietrzony miesiąc i nadal śmierdzi? to może kwestia gumowych elementów a nie tych pranych i materiałowych? No nie wiem u mnie po tygodniu jest ok, ale z wózka nic nie prałam.

tak w ogóle to mam dzisiaj straszny przypływ miłości do mego dzieciaczka :D

alutka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny to sobie zjem, ale później albo na kolacje, bo śniadanie juz zjadłam. A co to ktg u mnie różnie raz kazali na lewy bok a raz na plecach mierzyli.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dziewczyny, prawie się popłakalam. Mam złożone łóźeczko :) Sliczny widok :)

adzia, kasig, monaaa85, Staraczka23, Czarna_88, przyszła mama, Paulinek, easymum, Gusiak, Carolline, Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    ech dziewczyny, prawie się popłakalam. Mam złożone łóźeczko :) Sliczny widok :)

dawaj zdjecie :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też makrele jem co jakiś czas, w tygodniu zjadlam.
    Mężowi nie chciało się obierac żeby pastę zrobić więc wzięłam talerzyk i standardowo jak zawsze zjadlam całą w trakcie obierania :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Noc w standardzie nie przespana. O 4 rano z kolderka przeniosłem się do salonu i tam spałam jak niedźwiedź :-)
    Fajne już te Wasze kluseczka są takie duże :-). Ciekawe co tam u mojej niunki.

Ja jak byłam w z szpitalu to ktg było robione raz na lewym, raz na prawym i na plecach tez.
    Jeżeli chodzi o spanie to ja śpię chyba w każdej mojej pozycji bo czy na bokach czy na plecach mała tak mnie ładuje ze mam wrażenie ze mi zaraz wyskoczy.

Nie mama pomysłu dziś na obiad. Dajcie jakiś dobry pomysł.

Byłam u internisty i są to reakcje alergiczne bo miejsca ukąszenia są mega opuchnięte wręcz banki, a na stopie to co mam to tez od ugryzienia. Pijemy wapno i mamy nie drapać.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak reszta dziewczyn?macie porozkładane łózeczka juz?

74disg18xt1q3yyo.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w nocy obudziłam się TYLKO raz przed 4 do toalety i poszłam grzecznie spać - aż to mało prawdopodobne zwłaszcza, że ostatnio były wycieczki :) dzisiaj zabieram się za pranie pierwszych ciuszków dla naszego synka :)

Miłego dnia dla Was mamusie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ja nawet nie kupiłam, w piątek albo poniedziałek będę zamawiać :)

Niewiem jak z rozłożeniem będzie bo przydało by się sprawdzić czy nie jest wadliwe planowo było by rozłożone po 25 sierpnia

anula1990 lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - idę na łatwiznę, będą naleśniki pełnoziarniste z malinami :D Cukier po nich jest ok ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

ooo tak! i to chyba od dwóch tygodni pokoik czeka, brakuje ozdoby na ścianę i dywanu :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuchol :-)
    fdfb3f020b8641d9med.jpg

agatka196, aldonaa, Dżuls, la_lenka, Lilla My, Staraczka23, lila1983, julita, Gusiak, przyszła mama, kasig, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, diatomka, Wonderland, Lady Savage, Sigma, Misi@, skabarka, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko będzie rozłożone w połowie września, ale ja mam termin na 30.09., więc zakładam, że zdążę :) . A jak nie, to mąż z tatą rozłożą - byle nie na pępkowym :P

A na obiad dzisiaj pierogi z truskawkami - oczywiście nie mojej roboty, ale z ulubionej pierogarni (ale są jak domowe!!).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:33

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad zagospodarowanie resztek z lodówki i zamrażarki czyli makaron ze szpinakiem i serem żółtym.

Co do łóżeczka to u mnie już daaawno stoi, zawalone obecnie wszystkim co się da. Tylko pokrowiec nadal w folii, muszę wywalić rzeczy i w końcu ściągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:37

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U nas łóżeczko będzie rozłożone w połowie września, ale ja mam termin na 30.09., więc zakładam, że zdążę :) . A jak nie, to mąż z tatą rozłożą - byle nie na pępkowym :P

A na obiad dzisiaj pierogi z truskawkami - oczywiście nie mojej roboty, ale z ulubionej pierogarni (ale są jak domowe!!).

tez mam termin teoretycznie na 30.09 ale ostatnio na usg lekarz powiedział ze juz mu wychodzi 24.09 cos czuje ze i tak szybciej urodze a swoją droga widok łozeczka tak mnie cieszy ,że namówiłam meza i składamy wlasnie :)

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ