X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo podobnie, na zime kombinezon, koc + pokrowiec od wozka.
    To sa juz 3 warstwy, gdzie my mamy tylko kurtke ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry!

.ona. - co do wagi to u u synka dokładnie potwierdziła się teoria z dodaniem 2kg do wagi z 30 tygodnia, mimo tych błędów w usg itd.

Wczoraj wyszorowałam chatę na błysk, ugotowałam obiad i upiekłam ciasto, mąż jak wrócił z wyjazdu i zobaczył że chata ogarnięta i obiad na stole, to zrobił się taki do rany przyłóż, jaki od dawna nie był :P A kilka dni temu przyjechała teściowa, mąż miał urodziny, więc wieczorem wyskoczylismy jeszcze na restauracji i ogólnie było bardzo fajnie :)
    Dowiedziałam się tylko, że synuś, jak go tatuś wkurzył na wyjeździe, postanowił przehandlować tatusia na innego. Powiedział swojej siostrze ciotecznej: "Iga, bo ja to właściwie nie lubię swojego taty, zamienimy się?" :D

Sigma, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    U nas bylo podobnie, na zime kombinezon, koc + pokrowiec od wozka.
    To sa juz 3 warstwy, gdzie my mamy tylko kurtke ;)

no to fajnie że podpowiadacie :) to może faktycznie obejdzie się bez śpiworka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wydaje się trochę za dużo połączenie kombinezon + otulacz, też myślę żeby kocem przykrywac tylko mama coś o otulaczu spokoju nie daje, będzie chciała wnuczke w otulaczu to niech go kupi :D
    Widziałam ceny są dosyć drogie nawet używane, i tak myśląc logicznie lepiej kupić fajny grubszy kocyk który posłuży na lata niż otulacz na sezon

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka jak tam Twoje gwiazdki????
    Może zamiast świecących takie? Do wyboru w każdym możliwym kolorze ;)

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-naklejki-scienne-naklejka-gwiazdki-180-szt-nr1204488.htm

W ogóle ekstra rzeczy są na pakamerze- zakochałam się we wszystkim :) Własnie wybieram plakaty do pokoju małego i naklejki na ścianę :) Tylko te ceny... znów jak coś jest cudowne to kosztuje majątek :/
    Ja takie kupiłam tylko w mniejszej ilości. Czekam na przesyłkę :-)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj mój pies ma dzisiaj przerypane, zobaczylam że pod klatka kręci się ten sam pies który skoczyl na mnie w marcu, a że mój swiruje od rana to wiadomo cieczka w klatce i tak myślę chyba nie wyjdę z nim żeby nas rudy nie zaatakował

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    czy Wy też macie spuchnięte nogi?
    ja od początku fali upałów mam ogromne stopy i łydki a wieczorami tylko to sie nasila:/ nie ma to jak ciąża w lecie :-(

eh miłego dnia !

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej!
    czy Wy też macie spuchnięte nogi?
    ja od początku fali upałów mam ogromne stopy i łydki a wieczorami tylko to sie nasila:/ nie ma to jak ciąża w lecie :-(

eh miłego dnia !
    Kostki mi spuchly i wczoraj wieczorem palce u rąk jak serdelki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja tez mam spuchniete nogi i rece i do tego mi dretwieja. Praktycznie caly czas. A i chyba cos z krazeniem bo czasem robia sie fioletowe i wychodza biale plamki. Gin powiedzial, ze na tym etapie to normalne.
    Milego dnia!

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście nogi nie puchną, natomiast coraz ciężej ze snem. Właściwie nie mogę zasnąć, bo albo bolą mnie biodra, albo mały się tak układa, że mi aż niedobrze :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ z tym dretwieniem racja bo w aplikacji albo na belly była informacja o tym :)

Świnia ze mnie ale niestety jak ktoś psa nie pilnuje i to dużego to musi liczyć się z konsekwencjami, zadzwoniłam do straży miejskiej niech łapią tego psiura na osiedlu bo naprawdę się boję a mój też musi wyjść, pół biedy gdybym nie była w ciąży ale jestem i się boję ataku

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betto moj z moim wozkiem juz lepiej, ale walcze wciaz z tym zapachem. My kupilismy wozek w maju, i Pani sprzedawczyni mowila, zebym wyprala, wszystko co mozna odpiac i wietrzyla, co najmniej miesiac przed wlozeniem do niego dzidziusia.
    Juz dwa razy pralam recznie, w tym materacyk i dopiero od niedawna jest lepiej z zapachem.
    Lily ja tez mam problem ze spaniem. Jak poloze sie na lewym boku to Antos mi wypycha raczki i nozki, jakbym mu zgniatala, wiec klade sie na prawa strone. Jest chwila spokoju i czuje jego pupe i grzbiet...no to pokladam sie na plecy, i znow chwila spokoju a potem wiercenie. Tak oto cala noc sie krece, bo boje sie, ze zrobie mu krzywde. A kolezanka byla u mnie wczoraj z dwojka dzieci i twierdzi, ze spala caly czas na lewym boku. Jak ona to zrobila, to ja nie wiem ;/ Normalnie mam wyrzuty. A mi lekarz powiedzial, ze mam sie nie przejmowac, poki nie mdleje to znak, ze moge spac i na prawej stronie i na plecach. To byl lekarz, ktory robil mi kilka razy te przeplywy i aminopunkcje, wiec mysle, ze mozna mu zaufac, choc z tylu glowy jeszcze cos tam mi mowi bym uwazala.

alutka lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Mój lekarz uważa, że niedobrze jest spać na plecach zupełnie na płasko, albo z jakąś małą jedną poduszeczką. Ja ogólnie kręcę się z lewego na prawy, chociaż na prawym mam stres(jakieś uciski na żyły itp.) i staram się zaraz obrócić na lewy bok. Lekarz poleca też pozycję półleżącą, szczególnie przy zgadze i korzystam z niej często, chociaż z wyrzutami.

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam jeszcze, że w 1 ciąży nic nie wiedziałam o tym zalecanym spaniu i spałam jak mi było wygodnie(poza pozycją na brzuchu ;-) ) wszystko było ok. Jednak nadmiar informacji w tej ciąży daje się we znaki.

monaaa85, Carolline, alutka lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się co prawda nie znam, ale podobno jak się śpi na plecach to łożysko może się szybciej starzeć. Ile w tym prawdy to nie wiem :/
    Staram się spać na lewym boku, powiem szczerze, że 3/4 nocy na nim leżę (przyzwyczaiłam się), potem 1/4 nocy na prawym, aż rano boki i nogi bolą od leżenie. Na plecach nigdy nie lubiłam. Tęsknię za spaniem na brzuchu ;).

Carolline lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w 30 tygodniu lozysko 1. Wiec moje sie nie starzeje, choc moze teraz jest juz starsze
    Mam wyrzuty i naprawde staram sie spac na lewym, ale on tak wowczas wierzga, ze nie wiem co robic i do tego bol bioder, chyba juz za duzy ciezar.
    No nic wiecej nie jestem w stanie zrobic.
    A ja nie spie na poduszce, bo wowczas mnie boli kark. Mamy z mezem po jasku, ktory czasem sluzy mi do podlozenia pod plecy na scianie, gdy boli mnie kregoslup.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja tam się co prawda nie znam, ale podobno jak się śpi na plecach to łożysko może się szybciej starzeć. Ile w tym prawdy to nie wiem :/
    Śpię mniej więcej po równo na lewym i prawym boku. Na plecach nie, bo nie lubię. W 34 tygodniu miałam nadal I stopień łożyska. Ogólnie wychodzę z założenia, że jak organizm nie daje znaku, że mu źle (duszno, słabo it.) to nie ma co przesadzać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Betto moj z moim wozkiem juz lepiej, ale walcze wciaz z tym zapachem. My kupilismy wozek w maju, i Pani sprzedawczyni mowila, zebym wyprala, wszystko co mozna odpiac i wietrzyla, co najmniej miesiac przed wlozeniem do niego dzidziusia.
    Juz dwa razy pralam recznie, w tym materacyk i dopiero od niedawna jest lepiej z zapachem.
    Lily ja tez mam problem ze spaniem. Jak poloze sie na lewym boku to Antos mi wypycha raczki i nozki, jakbym mu zgniatala, wiec klade sie na prawa strone. Jest chwila spokoju i czuje jego pupe i grzbiet...no to pokladam sie na plecy, i znow chwila spokoju a potem wiercenie. Tak oto cala noc sie krece, bo boje sie, ze zrobie mu krzywde. A kolezanka byla u mnie wczoraj z dwojka dzieci i twierdzi, ze spala caly czas na lewym boku. Jak ona to zrobila, to ja nie wiem ;/ Normalnie mam wyrzuty. A mi lekarz powiedzial, ze mam sie nie przejmowac, poki nie mdleje to znak, ze moge spac i na prawej stronie i na plecach. To byl lekarz, ktory robil mi kilka razy te przeplywy i aminopunkcje, wiec mysle, ze mozna mu zaufac, choc z tylu glowy jeszcze cos tam mi mowi bym uwazala.

Myślę że nie ma też co popadać w paranoję z tym spaniem. U mnie po prostu szukają powodu dlaczego te dwa razy te wyniki były tak źle. No i być może lekarka poproś tu je źle zbadała. Wczoraj mi tłumaczyli jak to powinno być badane. Właśnie czekam w szpitalu na kolejną kontrolę, powiedzieli ze jak będzie ok to znaczy, że jest wszystko ok. Liczę na to bo w tej ciąży miałam już wystarczająco dużo nerwów. Od początku coś się przyplatuje. Po wczorajszym usg mój pulpicie waży 1940 g, i w tym momencie ciesze się z każdego dodatkowego grama, bo jakby miał się wcześniej urodzić to by dał sobie rade.
    Musze się zapytać lekarza czym mam.smarowac opuchnięte nogi. Podobno lioton 1000 ale sama nie chce o tym decydować.

alutka, Sigma lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anulka - też tak myślę, wygląda na to, że masz w sam raz (a na pewno bliżej realnego zapotrzebowania niż fotki z sieci na których rozłożone ciuszki ledwo mieszczą się w pokoju :P).

Zaobserwowałam jakąś zmianę w moim organizmie, mniej jem, kilka razy dziennie się wypróżniam. To chyba jeszcze nie oczyszczanie przed porodem, za wcześnie jeszcze, prawda? No i miewam bóle miesiączkowe, niezbyt silne i krótkotrwałe, ale jednak.
    Haha, spokojnie. Czyszczenie przed porodem to permanentne rozwolnienie. Ja miałam skurcz kibel, skurcz, kibel... I tak pół nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:12

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. ☺ Ja też mam spuchniete nogi. Ale zawsze przed snem mocze je w misce i trochę opuchlizna schodzi.

Chciałabym chociaż jeszcze raz przed porodem przespać nieustannie 6 godzin , bez wizyt w toalecie, bez rzucania się na łóżku. ☺Ale chyba to są marzenia ściętej głowy. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:21

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ