Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja idę coś zrobić sobie na kolacje, tylko hmm.... nie mam pomysłu co zrobić i zjeść
a później kąpać, oglądać tv kuchenne rewolucje i czekać do 22 na męża jak wróci z pracy.
Mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza
i się w końcu wyśpię
-
Dziewczyny, mam możliwość zakupu nowego laktatorów canopol easy start, elektryczny z możliwością korzystania na baterie za 100zł. Jakieś opinie? Ktoś coś?
Planowałam kupić po porodzie, jak będzie potrzebny ale teraz mam mętlik. Każda mama mówi co innego, jedna że lepiej mieć od razu, inna że najlepszym laktatorów jest mały ssak... -
nick nieaktualnyAnulka ja ugotowałam na jutro pomidorową na wywarze z warzyw i na kolację zjadlam seler, który uwielbiam i wypiłam kubek pomidorowej, podgryzłam to polową rogala.
No i 3 delicje, bo byli u nas znajomi i przynieśli ciacha. Szok, ale zjadłam mimo czekolady
Moka nie mam pojęcia, są różne opinie. Niektórzy uważają, że elektryczne są lepsze od ręcznych. ja dostałam od koleżanki ręczny TT więc nie zagłębałam się dalej w temat. -
Moka ja kupiłam laktator z Canpola tez okazyjnie za 100 zł i powiem szczerze że fajny mi się wydaje trochę się nim pobawiłam. Ma 3 stopnie ssania i regulacje mocy. Na ta chwile uważam że to udany zakup a okaże się po porodzie
A zakupu też nie planowałam. Ale za takie pieniądze to uważam że warto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:01
-
Urodze kluseczke... Dzis na wizycie waga 2429g ☺ ...doktorek powiedzial ze pewnie bedzie 4...z przodu ❤ ...zaczynam sie bac!☺
aldonaa, Misi@, Lady Savage, Gusiak, kasig, Dominka92, easymum, Nancy87, adzia, AniaM, agatka196, diatomka, Sigma, Wonderland, karolcia87, Dżuls, Anitka201, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa85 wrote:Urodze kluseczke... Dzis na wizycie waga 2429g ☺ ...doktorek powiedzial ze pewnie bedzie 4...z przodu ❤ ...zaczynam sie bac!☺
Trzeba tez pamiętac, że pomiar ma też granice błędu +,_ 0,5 kg.
Najważniejsze by córeczka była zdrowa
A co lekarz na to? Wspominal jak jest szcowana waga w czasie porodu?
Mi powiedzial, ze bedzie w granicach 3600-3700. Ja tyle ważyłam i mąż też, więc było by fajnie, gdyby synek też się zmieścił w tym przedziale
edit. teraz przeczytałam ze zrozumieniem, że lekarz przewiduje 4 z przodu
mój siostrzeniec miał ponad 4 kg a siostra chudzinka, ale dała rade, a teraz jest niejadkiem i zawsze dziwi nas jego nadmiar energii. Jest zapisany do harcerstwa, na judo, hokej na trawie, a jeszcze mu mało, chciałby trenować jeszcze piłke nożną...ma tyle energii i ciągle zastanawiamy sie skąd on ją bierze. Mój mąż się smieje, że to żywa reklama bateriiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:59
monaaa85 lubi tę wiadomość
-
Sigma Jeszcze się wstrzymaj z porodem, więcej odpoczywaj i na pewno będzie ok.
Z tym GBS to też czytałam, że po 33 tyg., ale mój lekarz twierdzi że spokojnie można teraz... pobrany miałam w 31+2. Pomęczę go to na następnej wizycie pobierze dla mojego świętego spokoju jeszcze raz ten wymaz, akurat będzie prawie 36 tydzień.
W temacie torby... obiecywałam sobie milion razy, że już się spakuję ale d..a, muszę się zabrać za to i do końca lipca pozapełniać walizę.
A tak poza tymmam wózek
Zdecydowaliśmy się na baby design lupo comfort i jest przepiękny. Prowadzi się jednym palcem, aż mój syn zaczął zazdrościć siostrze takiej bryki
Misi@, skabarka lubią tę wiadomość
-
monaaa85 wrote:Urodze kluseczke... Dzis na wizycie waga 2429g ☺ ...doktorek powiedzial ze pewnie bedzie 4...z przodu ❤ ...zaczynam sie bac!☺
Imponująca waga jak na ten tydzień ciąży. Aż się wierzyć nie chce.
To szykuje się maluch co najmniej 4,5 kg
Z reguły do wagi z 30 tc dodaje się jakies 2 kg - mniej więcej taka jest waga urodzeniowa, ale to nie reguła
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny.ona. wrote:Imponująca waga jak na ten tydzień ciąży. Aż się wierzyć nie chce.
To szykuje się maluch co najmniej 4,5 kg
Z reguły do wagi z 30 tc dodaje się jakies 2 kg - mniej więcej taka jest waga urodzeniowa, ale to nie reguła
o to nie wiedziałam. Antoni w 30 tc ważył niecałe 1500 więc w sumie lekarz dobrze mi określił wagę ostateczną, bo dodając 2 kg było by ok. 3600
Znów uciska mi moje kochanie nerkę...wypina pupę i grzbiet i próbuje chyba nim dotkąc moj kręgosłup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 22:00
-
Anulka ja na kolację zrobiłam sobie cukinie w panierce. Ale w ogóle jakoś ostatnio za wiele nie mogę zjeść. To by chyba wskazywało na to, że brzuszek dalej wysoko? Jak się za dużo napiję to czuję też ból żołądka, chyba wszystko tam zgniecione mam.
Monaaa wow jaka waga:D A ja się martwiłam tym 2700 dwa dni temu:D
-
Monaaa, ale bedziesz miala kluseczke do calowania- najwazniejsze ze zdrowa
u nas w 31+1 bylo 1750
AniaM- tak. Niedawno Sigma nam tu wrzucala ten filmikposzukaj go sobie w internecie. Tam niecale 5 min filmu chyba bylo:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 22:47
-
La_lenka jak tam Twoje gwiazdki????
Może zamiast świecących takie? Do wyboru w każdym możliwym kolorze
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-naklejki-scienne-naklejka-gwiazdki-180-szt-nr1204488.htm
W ogóle ekstra rzeczy są na pakamerze- zakochałam się we wszystkimWłasnie wybieram plakaty do pokoju małego i naklejki na ścianę
Tylko te ceny... znów jak coś jest cudowne to kosztuje majątek
-
4me wrote:La_lenka jak tam Twoje gwiazdki????
Może zamiast świecących takie? Do wyboru w każdym możliwym kolorze
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-naklejki-scienne-naklejka-gwiazdki-180-szt-nr1204488.htm
W ogóle ekstra rzeczy są na pakamerze- zakochałam się we wszystkimWłasnie wybieram plakaty do pokoju małego i naklejki na ścianę
Tylko te ceny... znów jak coś jest cudowne to kosztuje majątek
Zresztą na allegro widziałam tego typu naklejki za poniżej 30 zł, Pakamera jest jednak droga strasznie.