WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę coś zrobić sobie na kolacje, tylko hmm.... nie mam pomysłu co zrobić i zjeść :D a później kąpać, oglądać tv kuchenne rewolucje i czekać do 22 na męża jak wróci z pracy. :) Mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza :) i się w końcu wyśpię :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    więc myślę, że nie będzie tam aż tak źle :)

No raczej :)

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam możliwość zakupu nowego laktatorów canopol easy start, elektryczny z możliwością korzystania na baterie za 100zł. Jakieś opinie? Ktoś coś?
    Planowałam kupić po porodzie, jak będzie potrzebny ale teraz mam mętlik. Każda mama mówi co innego, jedna że lepiej mieć od razu, inna że najlepszym laktatorów jest mały ssak...

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja ugotowałam na jutro pomidorową na wywarze z warzyw i na kolację zjadlam seler, który uwielbiam i wypiłam kubek pomidorowej, podgryzłam to polową rogala.

No i 3 delicje, bo byli u nas znajomi i przynieśli ciacha. Szok, ale zjadłam mimo czekolady ;)

Moka nie mam pojęcia, są różne opinie. Niektórzy uważają, że elektryczne są lepsze od ręcznych. ja dostałam od koleżanki ręczny TT więc nie zagłębałam się dalej w temat.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja kupiłam laktator z Canpola tez okazyjnie za 100 zł i powiem szczerze że fajny mi się wydaje trochę się nim pobawiłam. Ma 3 stopnie ssania i regulacje mocy. Na ta chwile uważam że to udany zakup a okaże się po porodzie :-)

A zakupu też nie planowałam. Ale za takie pieniądze to uważam że warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodze kluseczke... Dzis na wizycie waga 2429g ☺ ...doktorek powiedzial ze pewnie bedzie 4...z przodu ❤ ...zaczynam sie bac!☺

aldonaa, Misi@, Lady Savage, Gusiak, kasig, Dominka92, easymum, Nancy87, adzia, AniaM, agatka196, diatomka, Sigma, Wonderland, karolcia87, Dżuls, Anitka201, Czarna_88 lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Urodze kluseczke... Dzis na wizycie waga 2429g ☺ ...doktorek powiedzial ze pewnie bedzie 4...z przodu ❤ ...zaczynam sie bac!☺
    A może już największy skok wagi za Wami i teraz bedzie mniejszy przyrost wagi?
    Trzeba tez pamiętac, że pomiar ma też granice błędu +,_ 0,5 kg.
    Najważniejsze by córeczka była zdrowa :)

A co lekarz na to? Wspominal jak jest szcowana waga w czasie porodu?
    Mi powiedzial, ze bedzie w granicach 3600-3700. Ja tyle ważyłam i mąż też, więc było by fajnie, gdyby synek też się zmieścił w tym przedziale :)

edit. teraz przeczytałam ze zrozumieniem, że lekarz przewiduje 4 z przodu :)
    mój siostrzeniec miał ponad 4 kg a siostra chudzinka, ale dała rade, a teraz jest niejadkiem i zawsze dziwi nas jego nadmiar energii. Jest zapisany do harcerstwa, na judo, hokej na trawie, a jeszcze mu mało, chciałby trenować jeszcze piłke nożną...ma tyle energii i ciągle zastanawiamy sie skąd on ją bierze. Mój mąż się smieje, że to żywa reklama baterii ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:59

monaaa85 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Jeszcze się wstrzymaj z porodem, więcej odpoczywaj i na pewno będzie ok.

Z tym GBS to też czytałam, że po 33 tyg., ale mój lekarz twierdzi że spokojnie można teraz... pobrany miałam w 31+2. Pomęczę go to na następnej wizycie pobierze dla mojego świętego spokoju jeszcze raz ten wymaz, akurat będzie prawie 36 tydzień.

W temacie torby... obiecywałam sobie milion razy, że już się spakuję ale d..a, muszę się zabrać za to i do końca lipca pozapełniać walizę.

A tak poza tym :-D :-D mam wózek :-D Zdecydowaliśmy się na baby design lupo comfort i jest przepiękny. Prowadzi się jednym palcem, aż mój syn zaczął zazdrościć siostrze takiej bryki ;-)

Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:

Imponująca waga jak na ten tydzień ciąży. Aż się wierzyć nie chce.
    To szykuje się maluch co najmniej 4,5 kg :D
    Z reguły do wagi z 30 tc dodaje się jakies 2 kg - mniej więcej taka jest waga urodzeniowa, ale to nie reguła ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Imponująca waga jak na ten tydzień ciąży. Aż się wierzyć nie chce.
    To szykuje się maluch co najmniej 4,5 kg :D
    Z reguły do wagi z 30 tc dodaje się jakies 2 kg - mniej więcej taka jest waga urodzeniowa, ale to nie reguła ;)

o to nie wiedziałam. Antoni w 30 tc ważył niecałe 1500 więc w sumie lekarz dobrze mi określił wagę ostateczną, bo dodając 2 kg było by ok. 3600 :)

Znów uciska mi moje kochanie nerkę...:) wypina pupę i grzbiet i próbuje chyba nim dotkąc moj kręgosłup ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 22:00

• bento Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 Moja kruszyna ważyła prawie 1,6 kg w 30+4 i lekarz mówił, że to taki średniaczek wagowy.

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja na kolację zrobiłam sobie cukinie w panierce. Ale w ogóle jakoś ostatnio za wiele nie mogę zjeść. To by chyba wskazywało na to, że brzuszek dalej wysoko? Jak się za dużo napiję to czuję też ból żołądka, chyba wszystko tam zgniecione mam.

Monaaa wow jaka waga:D A ja się martwiłam tym 2700 dwa dni temu:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyscie ten poród w wiadomościach o 19 na TVN.Kobieta jedzie z mężem krzyczy z bólu bo już się zaczęło i co ściąga spodnie i rodzi na przednim fotelu samochodu bobasa ponad 4 kg.No taki wielki klocek jak go pokazywali taki słodkie poliki hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    o kurka u nas 1600 g i raczej sie zapowada mniejsza :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny swoja torbe mam spakowana brakuje tylko kosmetyczki reszta jest, małej torbe spakuje jak zrobie pranie:)
    dostalam jakiegos powera :P

easymum lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i podjelismy decyzje ostatecznie ze Lila (nie Nela ale tez nie Liliana :)

Misi@, aldonaa, diatomka, Gusiak, Kasiarzynka, easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa, ale bedziesz miala kluseczke do calowania- najwazniejsze ze zdrowa :) u nas w 31+1 bylo 1750 :)

AniaM- tak. Niedawno Sigma nam tu wrzucala ten filmik :) poszukaj go sobie w internecie. Tam niecale 5 min filmu chyba bylo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 22:47

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka jak tam Twoje gwiazdki????
    Może zamiast świecących takie? Do wyboru w każdym możliwym kolorze ;)

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-naklejki-scienne-naklejka-gwiazdki-180-szt-nr1204488.htm

W ogóle ekstra rzeczy są na pakamerze- zakochałam się we wszystkim :) Własnie wybieram plakaty do pokoju małego i naklejki na ścianę :) Tylko te ceny... znów jak coś jest cudowne to kosztuje majątek :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooona moja dzis 31 tydz wazyla 1770:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka jak tam Twoje gwiazdki????
    Może zamiast świecących takie? Do wyboru w każdym możliwym kolorze ;)

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-naklejki-scienne-naklejka-gwiazdki-180-szt-nr1204488.htm

W ogóle ekstra rzeczy są na pakamerze- zakochałam się we wszystkim :) Własnie wybieram plakaty do pokoju małego i naklejki na ścianę :) Tylko te ceny... znów jak coś jest cudowne to kosztuje majątek :/
    A dzięki, ale moje gwiazdki już gotowe i nawet mi się podoba. Kupiłam w końcu te świecące, do tego wycięłam z żółtego kartonu kilka większych i efekt wyszedł spoko.
    Zresztą na allegro widziałam tego typu naklejki za poniżej 30 zł, Pakamera jest jednak droga strasznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ